icon

Jaké jsou nejčastější jména pro holčičky?

26. srp 2023

Ahoj holky jaké jméno pro holčičku je teď podle vás nejčastější? Vybíráme jméno a mám pocit, že snad všechny :( Mám doma Filipa a když jsme ho dávali neznala jsem nikoho ale s holčičkou máme strašný problém. Děkuji

Strana
z3
misaa56
26. srp 2023

My jsme taky nemohli vybrat mě se žádné nelíbilo a přítel chtěl Štěpánku, jenže už máme staršího syna Štěpána 😅 nakonec máme Adélu, to jediné se mi zalíbilo. Ještě jsme pak našli Agátu nebo Justýnu ale to by měla svátek blízko narozenin 😁 ikdyž teď někdy přemýšlím jestli jsme neměli dát tu Agátu i tak protože se mi to začalo líbit 🤣

properjoey
26. srp 2023

Mě se moc líbí Meda a Háta, kdybychom měli další holku, tak jedno z toho by byla. Pak ještě Eva a Evelína. Dcera je Eunika.

aktakd
26. srp 2023

V okolí máme Zuzanu, Ester, Anežku, Alžbětu, Gabrieli.

klokanka31
26. srp 2023

Určitě se teď moc nedávají jména jako Božena, Libuše, Věra...

pe_tu_ss_ka
26. srp 2023

Nak se to dost zúžilo a nekoukali jsme na to, jak moc je to oblíbené.. dcera je Tereza, syn třeba žádnou ve školce ve třídě nemá, uvidíme, až příští rok nastoupí dcera, jestli se tam nějaká Tereza objeví.. ale že by mi to nějak vadilo se říct nedá.

prejeta_zaba
26. srp 2023

Nejvíce je teď El - Elisky, Elly, Eleny...Natálky, Terezky a Amálky jsou teď taky velmi časté. Zbytek už spíš tak oblastně. Ale to se vytřídí, jde o pár let. Já jsem svého času taky byla se třemi jmenovkyněmi ve třídě a teď široko daleko nikoho se svým jménem neznám. 🤷‍♀️Dejte prostě, co se vám líbí.

krtikkrtovaty
26. srp 2023

Máme Šarlotu (česky je široko daleko jediná - jinak sama Charlotte) a najít k ní pak jméno pro mladší nebylo snadné. Nakonec máme Silvii (víceméně ji chtěl manžel a já nebyla proti), mě se ještě líbila Valerie a Gabriela. A Silvie tu nejsou v okolí vůbec i v porodnici to říkala sestřička z dětského, že tu už tam fakt dlouho neměli.

trilien
26. srp 2023

Nepoznám ani jednu Violu, Lesanu, Lesiu, Leu, Lottu, Lucianu, Aniku, Bereniku, Bianku, Cecíliu, Desanu, Filoménu, Ginu, Hortenzii, Idu, Jovanku, Julianu, Karnen, Melaniu, Natašu, Oliviu, Piu, Rebeku, Slavenu, Timeu, Uršulu, Zoricu. Kedysi som chcela Violu, potom Zoe a nakoniec Julianu.

kadz
26. srp 2023

Mam kamaradku Ondřejku... 😀 Ja se divam na jmena tady : https://svatky.centrum.cz/svatky/jmenne-svatky/
Je tam i napsané jak caste je to jmeno, kolik lidi ho v republice nosi.. 😉

similenka
26. srp 2023

Kamila, Dagmar, Hana, Ludmila, Eva, Zuzana, Blanka, Milada, Olga, Alena, Radana.... Dnes nejsou moc častá, kamarádky se takhle jmenuji a ta jména jsou tak krásná. Liduska, Lidunka, Lída 🥰🥰 Hanička, Zuzanka...

klokanka31
26. srp 2023

Nebo Barbora...

kubesovaadelka
26. srp 2023

S partnerem jsme se shodli na Leontýnce. Žádnou v okolí ani neznám, maximálně Leona ale to je jiné a i na fb skupině naší porodnice byla zařazena do neobvyklých jmen. Já měla v merku ještě neobvyklejší jména, ale v úvahu vzal ještě Anaztazii, jenže nakonec stejně vyhrála Leontýnka. Dále jsem přemýšlela na Hermínou, Antonií, Viktorií a už si nevzpomenu 😁.

jaja01k
26. srp 2023

V našem okolí je nejčastější Julie, Eliška, Amálie, Nela, Stela.
Mně by se líbila třeba Jaromíra, Taťána, Linda, Josefa, Berta.

macinka1989
26. srp 2023

My jsme se s manželem shodli na Veronice…sice jsme četnost neřešili, ale žádnou v okolí neznám…a máme dva kluky, což byl mega oříšek se na něčem shodnout 😂😂😂
A v okolí máme dost Sofinek a Viktorek..

teate
26. srp 2023

My máme Markétku a Marianku. A je to boží a nikde nejsou. 🥰♥️ Kolem nás Emča, Elča, Nelča (k tomu někdo má ješte L navíc a někdo ne 😅😅), pokračuje to Stelou, Sofčou, Julčou, Adélkou a Aničkou. Kde jsou doby Terezek, co?

petrasipkova1
26. srp 2023

@teate to jsou takové vlny, někdo dá neobvykle jméno, okolí se to zalíbí a další miminka už se tak jmenuji běžně. Pořad se to opakuje.
My dali před 9 lety Stelu, všichni kroutili očima a chytali se za hlavu, nikdo žádnou Stelu neznal, jen Stellu Zazvorkovou a teď je to poměrně žádané jméno, naštěstí ne u nás v nejbližším okolí, každopádně už nikoho nešokuje. Já od puberty chtěla Amálku, ale tu mi úplně zosklivil bracha, ze ji budou dávat hrozné přezdívky, tak mame Stelinku.
Kdybych někdy měla další dceru, jako ze na 99,99
% to bude až v dalším životě tak to bude Anastázie. Jinak se mi moc líbí i Meda nebo Lada.

kakba
27. srp 2023

Kdybych sama nebyla Barbora, jedna z mych holek nosi toto jmeno. A dalsi se mi libi Vanda, Nora a Františka. Jmeno vybirej dle sebe ne okoli.

veroniquecz
27. srp 2023

Na jednu stranu chápu, na druhou bych se teda neohlížela na to jaká jména mají kamarádky a příbuzní. Jak často se s nimi vidíš? Myslím s rodinou. Neřeknu pokud byste bydleli kousek od sebe a potkávali se, ale ohlížet se jestli má sestřenice stejné jméno a jen kvůli tomu nedala to co se mi líbí, to je smutný 🤷🏻‍♀️

andyna85
27. srp 2023

Mám Adrianu a je široko daleko jediná 😉

hanka_12345
27. srp 2023

@michaela666 no jo, ty moderni jmena...uz mi to leze krkem :D Aneta je moc hezky

hanka_12345
27. srp 2023

taky ted vybiram a chci neco co nema kazdy 3.decko

veruuu_kubesovic
27. srp 2023

Na tom se snad musíš shodnout s manželem či partnerem? Ne se ptát na MK, protože každé z nás se líbí nějaké jiné jméno, ale rodit budeš ty...
Vezmi kalendář a skrtej...vyhnula byl se těmto jménům - Sofie, Ela, Nela, Amálie...

lenkalubina
27. srp 2023

Brácha má Julii, Marušku a Lidušku...ty už se taky moc nedávají

veronicka89
27. srp 2023

Na holky je milion krásných jmen... Je třeba se odprostit co by řekli lidí ..
Dala bych si písmenka co se mi líbí ... Jestli chci delší kratší ...vyloučila co se mi nelíbí...
A úplne vynechala kalendář.... K čemu to je ...

lenulen
27. srp 2023

V manzelove rodine je Hedvika, je to nadherne jmeno 🙂

bartk
27. srp 2023

Já chtěla Vivien,Violku nebo Zoe . Nakonec čekáme 🙎🏻‍♂️😀

omajda88
27. srp 2023

pořád frčí anička, eliška.. jinak emičky, sofinky, viktorie, valerie atd.. pokud chceš něco, co se moc nevyskytuje, tak když vezmu svoji generaci, tak tyhle jména, která u nás měla aždá druhá skoro u malých holčiček nejsou.. takže monika, lenka, michaela, petra, zuzana, šárka, soňa, jana, markéta, eva, ivana, pavlína, veronika, lucie .... myslim, že se udržely právě ty kateřiny, terezy a barbory.. jinak se to posunulo na ty moderní a i ty medy, madiny, anastazie, antonie, alžběty.... vrátily se ty jména našich babiček...

pabka
27. srp 2023

Máme Nikolku, v okolí jich je několik a je mi to jedno, mě se to jméno moc líbí a k ni strašně sedí. Vyberte dle sebe a ne podle okolí, ve školce byla netradiční jména a některá se taky sešla 2x, je to náhoda…

pajusz
27. srp 2023

Máme Šarlotku, ale měla jsem přání že kdyby se se mnou při porodu něco stalo tak aby byla po mě Pavla.

petrasipkova1
27. srp 2023

@hanka_12345 proč krkem, vzdyt je to porad dokola, my zase měli před 30 lety ve třídě čtyři Lucie a tři Michaely.

Strana
z3