icon

Je mi 18 a jsem těhotná

terezie158
26. bře 2017

Ahoj holky...sem ráda že jsem našla tuto skupinu. Ty rady od vás jsou super.Budu rada za každou radu. Je mi 18 let za půl roku budu mít už 19ct. Jsem mladá,obcas bláznivá holka.Žiju s rodíči.Asi před 3 měsíci jsem poznala jednoho kluka. Začali jsme spolu chodit. Je mu 24,je ze slušné rodiny, má práci co ho moc baví . Před cca 3_4tydnama mě vzal do Prahy na víkend. No samozřejmně jsme se i pomazlili,pomilovali. Jenže pak poslední ten jsme se pohádali a nemluvili spolu. Zhnusil se mi po té hádce a po tom co mi pak ještě psal.Napsala jsem mu že je konec.Že ho nemiluju.Od té doby jsme se neviděli.On mi píše jak mě hrozně miluje atd.Jenže já jeho ne,svým citum nikdo neporoučí. No jinak mi bylo fajn, byla jsem zas sama mela cas na kamarádky atd. Jenže se mi nedostavila tento měsíc vůbec Mences.Vždy jí mám pravidelně. Měla jsem jí dostat 13týho března ale nedostavila se.Řekla jsem si že ještě počkám no bylo 20.3 a furt nic zacalo to být divné.Pak když jsem ležela u tv všimla jsem si že mě bolejí okolo obě prsa.Myslela jsem že to bude nějaká bulka nebo něco.Ale mamce to bylo divný tak mi koupila před týdnem těh.testy..udělala jsem si ho a vyšel pozitivní pak jsem ho dělala další dny a také pozitivní.Byla jsem v šoku!! Nevěděla jsem co mám dělat.Jako první jsem to řekla mamce,babičce a segře. No rodíce mi řekli že je to jen na mě jak se rozhodnu.Byli by rádi kdybych si to nechala.Babička byla štěstím bez sebe. No PAK SEM to napsala "Bejvalymu přiteli" (otcovi dítěte) Ten mi na to řekl že to chce,že chce rodinu,že chce abych je příjmula a milovala je. Jenže já jeho už nemiluju. A vím že bych s ním štastná nikdy nebyla. Zjistila jsem že jsme každej uplně jinej. Nevim teď co nám DĚLAT!!!!!! Svobodná matka být nemohu.Rodíče na tom nejsou ffinančně nejlíp protože pomáhají brachovi a jeho přitelkyni se dostat z dkuhu. Vím že kdybych si to nechala tak on by si za mimčem jezdul a taky platil alim.A staral se o to. Bydlet s malym by jsme mohli u rodiču,nebo v nějakém podnájnu. Otec dítěte bydlí o de mě asi cca 70km hodinu cesty. Ale stěhovat se nebude ma tam svojí praci je to soukr.zemědělec.ma tam vše.A ja k němu nejdu. Nevím zda si to nechat vychovavat ho, otec by se na díťě jezdil dívat postaral se o vše.A pak až bude mimi větší a starší tak by si ho bral i na pár dní k sobě.Nebo jít na potrat :( sama se nedokážu vůbec rozhodnout. Prosim o rady :/

Strana
z5
vodnarka2013
29. bře 2017

Holky finančně to zvládnout de ... Nikdy sme nestradali a ani věci ze sekace atd. Sem kupovat nemusela. Matka samozivitelka ma ruzne příspěvky a sem tam brigáda. Rozhodně si myslím ze přivést dite do rodiny bez chlapa neni zadna katastrofa a nekdy je i dětem bez jejich biologického otce líp. Ja sem proti potratům .... Ale vse zalezi na matce a jejim přístupu k životu. Kdyz uz se tak stane... Je to prostě život 🙂

masajka87
29. bře 2017

Přesně. Zase takové náklady to nejsou a kde co se dá sehnat pekne z druhé ruky. Já na prvního měla nový jen kočár a ten koupila rodina, nějak se podělili a ještě ho sehnali za nakupku. To samé postýlka.

cajanka0712
29. bře 2017

Každá z nás má jiný názor, já souhlasím s tím, že jste se měli dostatečně chránit. Snad nejsi z doby kamenné, abys nevěděla, že existuje několik způsobů, jak neotěhotnět (antikoncepce, tělísko, kondom apod.). Já Ti vlastně i závidím, že děti mít můžeš. Já musela na sterilizaci a dnes ve 30 letech jsem naprosto zoufalá, protože příroda dělá své a já po dítěti neskutečně toužím a zjišťuji, zda je ještě nějaká šance, abych těhotná být mohla a donosila zdravé dítě.
Važ si toho, že můžeš mít dítě a otcem je člověk, který Ti pomůže a nenechá Tě na holičkách. Třeba spolu nebudete, třeba budete. Během těhotenství budou chvíle, kdy ho budeš potřebovat mít vedle s sebe a třeba Vás to i sblíží.
Děj tomu šanci, dej šanci tomu tvorečkovi, který Ti roste pod srdcem. Až Ti dr. pustí z ultrazvuku srdce miminka, budeš mít jasno!

barumat
29. bře 2017

Mě jen fascinuje ta urputná snaha, udržet a přivést to dítě na svět. Přitom matka se v příspěvku projevila skoro jako slabomyslná (pomiluje se, pak to nedostane, začnou jí bolet prsa, furt nic, a pak je v šoku, že je těhotná), je mladá, nemá k dítěti partnera, protože s otcem dítěte být nechce, otec je taky mladý, takže úplně bych si na něj taky nevsadila, holčina bydlí u rodičů, nevím, jestli už vůbec pracuje... Za pár let potká někoho a bude řešit, že má z dřívějška dítě. To samé přítel. Tedy, bývalý přítel. Ona po dítěti evidentně nějak moc neprahne, přijde mi, že je jí to tak nějak fuk, ale tady jí většina skoro citově vydírá řečmi o děťátku pod srdíčkem (upřímně, momentálně to žádné děťátko není a mnohem blíž než k srdci je úplně k jiným orgánům), a o tom, že má dát miminku šanci. Prostě hurá, další dítě na světě za každou cenu. Kdyby s tím dotyčným byla, dítě chtěla, neřeknu ani fň, i kdyby byla ještě mladší. Ale takhle... Úplně vidím, jak děsně nadšená je, že si dalších x let musí utrhovat od huby, dřepět doma, zatímco kámošky budou "žít", ještě hezkých pár let se každý kluk při zmínce o dítěti otočí a zdrhne, přehazuje si (v tom lepším případě) s bývalým dítě tam a zpátky a řeší čím dál větší rozpory ve výchově, atd., atd... No nic, jdu raději pryč. Jak jsem čekala, tahle diskuze mě rozčiluje čím dál víc. Omlouvám se všem, kdo se mnou nesouhlasí, mám za sebou náročný den se svou stoprocentně chtěnou dcerou, v našem nezadluženém domku, po zdravém obědě ze spousty zeleniny. Když jsem si představila svou náladu v bytě rodičů, bez koruny, s dítětem nad kterým jsem váhala, před patnácti lety a bez partnera, polil mě pot.

Mimochodem, čím dál víc si říkám, jestli je ten příspěvek vůbec reálný a není to jen trolling...

luciilui
29. bře 2017

Proti svobodnym matkam nic nemam. Proti mladym az mladouckym taky ne. Ale z toho co pises pusobis jako opravdu nevyzrala holka, co si nevi rady ani sama se sebou. Ackoli jsem proti potratum, tobe bych ho doporucila.

luciilui
29. bře 2017

@barumat souhlasim...

alcar
29. bře 2017

@barumat do posledniho slova souhlasim. Kdyz si predstavim sebe v 18, jak mam decko, tak je mi zle. Hlavne me dostava, jak v kazde druhe vete o tom embryu mluvi jako o veci..."si TO mam nechat vzit nebo si TO mam nechat" atd. Ale nad tim se tu nikdo nepozastavi. Vsichni ji svorne chlacholi, at si TO necha.

barumat
29. bře 2017

@alcar Jj, přesně, od ní cítím zájem asi jako jako bych se já rozhodovala, jestli budu dnes prát bílé nebo barevné... A ještě se tu spousta přispěvatelek tváří, jako by výchova dítěte byla stejně finančně náročná jako pořízení křečka... To mě taky bere. 🙄

luciilui
29. bře 2017

@alcar ja zase kdybych otehotnela v 18 tak si ho necham:
1.dite jsem "chtela" uz od 16
2.od 16 jsem se svym manzelem, vedela jsem ze je to chlap do zivota, jinak bych s nim nebyla...a presto slecne doporucuji potrat, takze to neni ani tak o tom veku jako spis o te nevyzralosti a o tom chovani (nechraneny sex, tyden zpozdeni-neresim, az koupi maminka test tak ho milostivě pocuram, jedna hadka s pritelem a konec uz navzdy, ikdyz se chce starat ja za nim nepujdu, rodice sami nemaji finance a jeste pomahaji zadluzenemu sourozenci) podle me same volani o pomoc, ale vsichni ji stejne presvedcuji...

barumat
29. bře 2017

@luciilui Jo jo jo, přesně, souhlas. Ale přijde mi, že takhle jedno dítě porodí další dítě po rodiče a babičku, takovou panenku na hraní, a jdu za kámoškama, čau lidi...

michaela224
29. bře 2017

Mi bude 20 let a jsem těhotná,miminko jsem chtěla tak od 17, no a po dohodě s mamkou jsem v 15 začala brát antikoncepci a asi si neumím představit být nezaopatřená a spoléhat se na rodiče,teď čekáme plánované mimčo a s přítelem máme svůj byt,přítel pracuje a já mám hotovou školu a pracuji,no a aspoň se nemusím stresovat🙂

novamamina
29. bře 2017

@michaela224 u tebe neni co resit, proste mlada maminka, co se dokaze o sveho prcka postarat 🙂

michaela224
29. bře 2017

A myslím že ta komunikace s matkou je důležitá jelikož student si asi antikoncepci nezaplatí,jsem ráda že mám mamku které můžu říct vše

bassetlady
29. bře 2017

@barumat píšete to úplně jako z mojí hlavy 🙂

bassetlady
29. bře 2017

@michaela224 proč by si student neměl (nemohl) zaplatit antikoncepci?? proboha!! všichni mají IPhony, hulej a chlastaj ve velkým a nebudou mít 160 kč na prášky na měsíc??

michaela224
29. bře 2017

@bassetlady no tak asi jak kdo na nas se můj otec vykašlal když jsem měla 2 měsíce a moc peněz teda nebylo,žádné značkové hadry nic a telefon dotykovej myslim v 17ti.

renulkka
29. bře 2017

Letos mi bude 21... Když mi bylo 18, s manželem, v tu dobu ještě přítelem, jsme chtěli miminko, měli jsme naplánovanou svatbu, společný život, tak jsme chtěli být rodina se vším všudy... Nedařilo se 5 měsíců, otěhotněla jsem v 19 a dva týdny po svatbě jsme o miminko přišli ve 12tt... Kdo nepřišel o dítě neví, co je to za krutou bolest... Ano napsala jsem DÍTĚ! Kdo někdy viděl plod v tomto týdnu, má ruce, nohy, základy orgánů, mele se... Po měsíci se nám podařilo otěhotnět znovu 🙂 Dnes je dceři 10 měsíců a plánovaně čekáme druhé, děti budou od sebe rok a dva měsíce ;) Nikdy bych na potrat nešla, že se mi mít dítě zrovna nehodí.... A ještě dodám i s miminkem a s druhým v bříšku studuju, dělám vejšku a nikdy bych neměnila.... Pokud má slečna dobré rodinné zázemí a otec dítěte je schopný aspoň přispívat, šla bych do toho 🙂 Není pravda že jsou všichni v 18 dětmi.... Znám spoustu mladých maminek, co se o své děti starají lépe než ženský, kterým je 30 a jsou tedy "dospělé a zkušené".... A vidím to i u nás doma 🙂 Za mě potrat ne...

bassetlady
29. bře 2017

@michaela224 no dobře, ale stále jsme u základní otázky cca 160,- ( věřím, že jsou i levnější varianty) za měsíc!!!!! 160,- kč !!!!!!! to je mikina v sekáči.

barumat
29. bře 2017

@renulkka Všichni v 18 jistě dětmi už nejsou. Přečti si, prosím, ještě jednou úvodní příspěvek a odpověz si na otázku, jestli slečna je jednou z těch vyzrálých a dospělých.

barumat
29. bře 2017

@michaela224 Tady jde podle mě o priority. Myslím, že drtivá většina těch, co říkají, že si HA nemohou dovolit, prostě považuje jiné výdaje za přednější, a nemyslím, že to je zrovna třeba jídlo nebo menstruační potřeby. Tak to asi taky myslela @bassetlady

renulkka
29. bře 2017

@barumat Já to četla, nemluvila jsem teď o slečně, ale reagovala jsem na komentáře typu, že v 18 letech je ještě dítě a děti by neměli mít děti a podobně... A nikde není psáno, že slečnu těhotenství změní a umožní jí dospět... Třeba potom bude mít jiný pohled na svět, změní se jí priority... Vždyť i z tyhle slečny může být nakonec dobrá máma... Člověk míní osud mění, je to tak, vždyť je to život...

kajulinek
29. bře 2017

@barumat tak holt dospeje, nic jinyho ji nezbude, pokud si dite necha. Pochybuju, ze se to dite bude mit lip, kdyz bude mrtve

barumat
29. bře 2017

@kajulinek Ještě to dítě zdaleka není. To jen tak na okraj.

bassetlady
29. bře 2017

@kajulinek mno upřímně a HODNĚ S NADSÁZKOU!!!! raději nenarozené ( nemůže být mrtvý, kdo se nenarodil) než citově deprivované, v bídě žijící s nezodpovědnou matkou na dávkách. Co když ta holka nedospěje, co když tam ten potenciál prostě není?

barumat
29. bře 2017

@renulkka @kajulinek A pořád jsme u toho, že ona po tom dítěti netouží a pořád je tu nějak moc položek "ale tak třeba to vyjde". Mně naopak přijde přivést dítě do něčeho takového krajně sobecký a nezodpovědný.

barumat
29. bře 2017

A mimochodem, klokánky a kojeňáky jsou plné dětí, u kterých si kdysi někdo řekl "né, potrat ne, vždycky mu bude líp živému na světě".

A ještě chci světový mír. Ach jo.

terezka74284
29. bře 2017

Ja teda otehotnela taky v 18cti, ted je mi 19 a za mesic se mi ma narodit, neplanovala jsem to( samozrejme), ale mela jsem tehdy pritele uz skoro dva roky, a oba jsme se rozhodli ze si ho nechame. Musela jsem prerusit skolu, skoncit s brigadou(delala jsem servirku, a to se uz nedalo, nechtela ksem riskovat) nasla jsem si jeste praci jako prodavacka a do 23tydne jsem delala skoror kazdej den 14tky, a zvladla si nakoupit neco do vybavicky, na stehovani. Pritel je o rok starsi, te mu bylo 20, uz os 18ti pracuje, nasli sme byt, odstehovali se, ja uz nepracuji asi tri mesice, a pritel se snazi, plati najem, stara se o me. Nekdy je to narocny, ale na miminko se moc tesime, uvazovala jsem na potratu, ale proste jsem na to nemela, a kazdopadne jsem to taky resila jinak nez tady autorka ktera to bere ocividne na lehkou vahu. Ja okamzite letela k doktorovi a resila jsem to. Hlavne jsem se taky v tu dobu hadala s pritelem, ale i on je toho soucasti!!! Neber to jen podle sebe, ze ty ho nemilujes, mas si davat pozor, muzes si za to sama, a je blby dava otazku "co mam delat" to by jsi mela vedet ty, to dite bude tvoje, ne nekoho z nas😉 jde videt, ze jsi na to jeste nezrala. Ja asi nemam co radit, jsou tu starsi damy, zkusenejsi, ale ja proste mela jasno, neni to ani tak o veku, ale o te zralosti, a zodpovednosti🙂

terezka74284
29. bře 2017

A pokud se rozhodnes miminko si nechat, jen z donuceni ostatnich, tak tim ublizijis jenom jemu 🙂 vazne je hloupe se ptat na takove veci, sama musis vedet, jak to citis, o to dite se za tebe nikdo starat nebude, a neni to zadna hracka, kterou pak das pryc, ale starost na cely zivot

kajulinek
29. bře 2017

@bassetlady a kdyz nekomu umre detatko v brise a jde na porod mrtveho miminka, tak teda mrtve neni? A sice tu je pravdepodobne, ze se budou starat hlavne prarodice a otec, ale to jeste neznamena citovou deprivaci a bidu.

barumat
29. bře 2017

@terezka74284 Trošku offtopic, ale neodpustím si. Přesně takovým, jako jste vy a přítel, moc držím palce, aby vám všechno vyšlo a nic vás nepoložilo a nezaskočilo. Hodně štěstí! 🍀

Strana
z5