Jméno Hank. Je vhodné v ČR?
Ahoj, budeme mít chlapečka a uvažujeme o jménu Hank. Jméno se nám líbí,hodí se k příjmení. Ale mám strach, že se mu budou smát. Nejde mi o to jestli se vám jméno líbí, zajímá jestli si myslíte že je to vhodné jméno v česku?
Tak záleží taky na příjmení, aby se k tomu taky hodilo. A čte se to Henk? Jestli je to vhodné nebo ne - jste jeho rodiče... Určitě budeš toho dost poslouchat ze strany rodiny i známých a následně i on po celý život, tak jestli jste na to taky připravený....není týden co jsem tu četla někde příspěvek, že taky dali nějaké jméno a už půl rok poslouchají kecy. Buď do toho pujdete i přes to, že budete na začátku dooost poslouchat kecy a ustojíte to a nebo už teď jste na vážkách, tak bych zvolila jiné jméno. Popřemýšlejte, ještě máte čas...
Já myslím že v dnešní době to nijak neobvyklé není. Jestli se vám líbí, prostě bych se okolím úplně nezabývala 🙂
Proč ne. My žijeme v Praze a děti mají ve školce dost spolužáků s neobvyklými jmény a nikdo se nad tím nepozastavuje.
S temi neobvyklymi jmeny je to tak, ze na to musite mit trochu koule. Pokud date neco, na co u nas lidi nejsou zvykli (coz Hank je), tak si nejake kecy urcite vyslechnete. Zasadni je, jestli se vam to jmeno libi natolik a jste o nem natolik presvedcena, ze kecy hodite za hlavu a odkazete komentatory do patricnych mezi. Jestli si dokazete rict "me je jedno co rika teta xy, pro me je to nejlepsi jmeno a jine bych nechtela, tak at se jde bodnout". Pokud jste typ cloveka, ktery hodne da na nazory druhych, zalezi mu na tom, co si o nem ostatni mysli, a chcete slyset souhlasy a pochvaly, tak netradicni jmeno nedavejte - budete z toho akorat nestastni.
prvni co me napadlo byl majitel hospody Hank z dr.Quinnove,tohle jmeno bych diteti v CR nedala.Tak nejak tipuju,ze mu deti budou rikat "Hanicko" a ne zrovna v dobrem...
Takové jméno bych nedala, bude všude muset vysvětlovat, jak se to čte/píše, to by mě fakt nebavilo. Podobně mi zní jméno Hynek, radši bych zvolila to
Já jsem pro. Mě nepřijde, ze v dnešní době by to bylo nějak šokující. Lidi jsou ve jménech čím dal tím více kreativní.
V Praze to asi nikdo řešit nebude, jinde bych to jméno nedala, dítěti nemusí být v budoucnu příjemná zvýšená pozornost a neustále vysvětlování výslovnosti a pravopisu.
Třeba včera dál Ivan Bartoš synovi jméno Bertram a docela se mi to líbí, je to lehce krkolomné, ale píše se to stejně jako vyslovuje a v Praze to určitě výstřelek není.
100 lidi 100 nazoru, spouste lidi uz to prijde v cajku. Me to vhodny neprijde. A navic mi to prijde jako Hanka 🤔😂 jak mu budete rikat?
Každé, byť jen trochu, netradiční jméno pro dítě v ČR vzbudí u určité skupiny lidí okamžitou, skoro až automatickou potřebu, se smát, vytvářet patvary, nebo nějak jinak zesměšňovat, takže po téhle stránce si nevybereš.
A dokonce ani když vyberete nějaké míň zvučné jméno, můžou se tvořit přezdívky z příjmení, a tak.
Jak už tady psala @mysh_me
, se kterou souhlasím, zásadní je, co vy, jako rodiče, na vás to bude, ne tady na nás z koníka.
Mně se taky vybavil Hank z dr.Quinnové, majitel bordelu. Už z toho důvodu bych ho asi nedala, je to takové škatulkování.
@volodka162 k příjmení se to hodí, čte se to henk, mně jsou kecy ukradený,jenom mám obavy aby kvůli tomu nějak netrpělo dítě.
Trpět nebude 🙂 Možná bude jen lehce otrávený, asi jako když Emma stále vysvětluje, že se tam ty M pusou dvě 😉
A ještě mě napadá, občas bude mít někdo snahu zdrobňovat jméno, které upravit nejde.
Neobvykle jmeno jde ruku v ruce s neobvyklymi reakcemi. Uz jen z tohoto duvodu bych toto jmeno svemu diteti nedala.
Jméno se mi nelíbí a českému dítěti bych ho nedala. Vám se líbí, kecy vám nevadí, tak k čemu tahle diskuze?Jestli bude dítě kvůli němu nešťastné vám tady nikdo neřekne, to uvidíte...opravdu nechápu lidi, to chtějí být za každou cenu světoví, stojí si za výběrem "super" jména a pak se tady rozhodují podle názorů druhých. Ten kdo s nimi nesouhlasí je stejně povrchní a úplně out...takže pojmenujte dítě jak chcete, je to vaše rozhodnutí i zodpovědnost. Pokud bude malý nesťastný, tak mu pak můžete říct, že na MK vám to odsouhlasili...
Já jsem konzerva, já bych dala jméno z našeho kalendáře, když tu žiju a jsme oba Češi. U otce cizince bych volila mezinárodní a Hank bych dala leda bychom žili natrvalo v cizině.. Ale vy jste rodiče, vy si musíte zvážit pro a proti. Nakonec dítě vám taky může zkritizovat výběr jména ať už je to Hank nebo třeba Martin 😃
Jak mu asi budou rikat babicky,Henciku?Héňo? Jaka je ta spravna zdrobnelina Heny? Heky? Za sebe to beru jako nepouzitelne jmeno kvuli silenych zdrobnelin,ktere urcite nekdo vymysli,protoze lide/deti jsou dost kreativni a je velka pravdepodobnost,ze to nositel jmena muze nest nelibe...
Je to Vaše věc presnejak se tu píše .Lidi se vždy pozastaví nad jménem které je jin než české.A určitě se i spolužáci pozastavi nad tímto jménem .Je to jako by v Americe uvažovali nad tím zda dají chlapečkovi jmeno Pepik .....
Jsou horší jména...je to jen a jen na vás,které jméno dáte...Hank mě nepohoršuje,ale znám i příjmení Hank...
@antoinet Taky se mi libi Bertram, hezké. Takovy Bertik, ale ne Albert jako ten obchodak😆. Jen aby klucik nerackoval...
Já bych třeba byla nešťastná, kdyby mi naši dali jméno Jarmila, Květa, Růžena a podobně... otázku toho, jestli se mu bude jmeno později líbit, bych neřešila - to nemůžete vědět. Mě se Hank líbí, jen je pravda, že v našich luzích rádi jména skloňujeme, a když se řekne Hankie, tak si vybavim mr. Hanky - vánoční hovinko ze south parku 🤐 🤣
Osobne se mi nelibi. Pokud nejsou rodici ci nejaci predci cizinci, dedecek Hank a pod., proste nejaky "skryty smysl", nedala bych.
Děti vnímají stejně Petra, Vojtu i třeba Liama a Hanka, prostě jména, to jen rodiče těch dětí můžou mít předsudky, že normální je jmenovat se Jarda a né nějakej xyz. Ve škole myslím trpět nebude, je teď na hřišti víc “neobvyklých” jmen, než tradičních, zvláště tedy v Praze. Mně se vybavil Hank Manchini🙂 ale to je pseudonym.

První co mě napadlo byl Hank Moody z Californication 😁
Pokud se hodí k příjmení, tak proč ne. Je sice v Česku neobvyklé, ale to je teď spousta jmen,takže ve škole nebude sám se zahraničním jménem (hlavně jestli jste z města) 😉