Jméno pro miminko až po narození
Ahoj holky,
zajímalo by mě, kdo z vás pojmenoval svoje miminko až když se narodilo? a do kdy nejpozději se musí pojmenovat?
@letadylkokane
filozofický záměr ani ne, spíš ze porad nevím jaky vybrat, tak ze az miminko uvidím, tak si řeknu, co se na něj hodi 🙂
@ruzenka95 určitě to nemusí bejt ani ten den, co se narodí, asi na to bude nějaká lhůta...známá se definitivně rozhodla až druhje, nebo dokonce třetí den po narození dcerky.
https://radiozurnal.rozhlas.cz/nenechte-se-nuti...
akorát personál v porodnici bude asi blbě čumět🙂))
my pojmenovali až po porodu 😁 měli jsme 3 favority a vybrali až když vylezla. A jsem za to moc ráda-kdyby jsme se rozhodovali před, asi by jsme dali jiný jmeno a to se k ní moc nehodí...
@ruzenka95 aaaha! 🙂 Tak to je fakt zajimavy zpusob. Ale libi se mi to 🙂 Tak preju stastnou volbu!
Díky za odpovědi 🙂 taky jsem už v porodnici dostala papír na jméno, který mám vyplnit, ale zatím je ta kolonka prázdna ... tak ja to taky nechám a rozhodneme se "az vyleze" 🙂
@ruzenka95 mela jsem to stejně. nejlepší na tom bylo, že jsme nemuseli vypisovat kluka když vylezla holka 😁😁😁 to by byl další boj...
My čekáme prave chlapečka a vybrat jmeno je pro mě prekerka🙂) jedno má svátek skoro na den termínu, druhý má svátek zas na vánoce a třetí jméno se mi sice líbi nejvíc ale zase co znám jeho nositele tak zas už se mi tolik nelibi . Výběr jména na holčičku je rozmanitější 🙂
@anetka1701 @ruzenka95 My jsme měli dopředu vyplněnou holku, ale na klukovi jsme se nemohli shodnout, manžel dohledal, že podle zákona stačí jméno dát do 30 dnů od porodu, pak rozhoduje soud, každopádně dokud není jméno, píše se v kolonce "Neurčeno". Naštěstí to je holka 😉
tak přesně tohle jsem si říkala s klukem 😁😁😁 mít tři kluky, stejně by se mi dobře vybíralo 😁😁😁 ta třetí holka už byla fakt boj a nakonec ani není v kalendáři 😁😁
@makovaapanenka
tak 30 dni na výběr jména je pohoda, to jsem ani netušila 🙂
Muzes🙂 V porodnici se mozna budou cukat, oni maji radi papiry v poradku, ze jo, ale jak se tu pise vyse, zakonna lhuta je 30 dni, takze na to mas plne pravo🙂
Spousty lidí dává jméno až po porodu. Já měla jasno už od školky ,že se moje dítě bude jmenovat Oliver ( už jako dítě jsem měla jasno 😂 ) a teď čekáme druhé a jména máme taky už daná 🙂
Záleží na porodnici, ja syna pojmenovala až po porodu a to jméno k němu krasne jde, u dcery jsem mela jasno ale z kraje jsem si vubec nemohla zvyknout ji tim jménem říkat , nenech se so ničeho nutit a rozhodnete se až po porodu
Moje kamarádka jméno změnila. Toužila po holčičce a narodil se jí další kluk. Tenkrát se jména dopředu nevyplňovala. Byla prý strašně zklamaná a řekla,tak třeba Tomáš. Na matrice pak jméno změnila a dala po tátovi.
@xxx3d 😀
@ruzenka95 já měla s pojmenováním kluka taky problém a nechala jsem to taky až po porodu. Nakonec to bylo jiné jméno než ty tři, které jsem puvodne preferovala. Měla jsem pocit, že na něj perfektně sedí a okamžitě jsem byla s tím jménem ztotožněna. Což třeba u dcery nebylo. Tam jsem měla jméno vybrané předem a pak jsem pár měsíců bojovala s tím, že k ní nesedí.
Holky ja jsem už v porodnici , přišlo to nějak dřív :D tak snad brzy budu mit jasno :D
Jmeno jsme nemeli vyplnene, pry je cas. Vybirali jsme ze dvou. Mala sla nakonec cisarem a po probuzeni, kdyz ji prinesli, mela pred prijmenim napsano "devce".
My pojmenovali az po porodu, ale na porodnim sale. Pokud bychom to odlozili, tak by melo mimco v papirech jmeno neuvedeno a prijmeni. Jinak snad do 7 dni (tim casem si nejsem jista) by melo byt jmeno urceny, pozdeji ho urci soud (vylosuji jmeno ze jmen pro dane pohlavi uvedenych v kalendari, takze ma jmeno vyherni 😀 )
Myslím, že u chlapa je v životě naprosto jedno jestli má svátek a hned na to narozeniny nebo naopak. Podle toho jsme nevybírali, to bychom totiž z toho kalendáře nevybrali nic 🙂 Je fakt, že jsme měli celou dobu jen 2 jména, mezi kterými jsme se rozhodovali 🙂
@janylu ahoj, fajn, tak já jsem na nadstandard nešla, byly plný, takže jsem s mým Cipískem frčela domů v pátek 🙂 naštěstí, ve hře byla i možnost trávení víkendu v porodnici, takže... doma je doma, to dá rozum 🙂
@ruzenka95 hodně štěstí a hlavně zdraví, a šťastnou ruku při výběru jména, i když ruka s tím až tak nesouvisí 🙂
@ruzenka95 dcerka vylezla presne na svuj svatek (porod 38+0), synek den po svatku (41+0), jmena jsme meli vybrana dopredu, ani u jednoho jsme necekali, ze se takto trefi, ale i tak jsme s vyberem spokojeni

Ahoja, radu nemam, vubec netusim, vyplnovala jsem papir jeste pred porodem. Spis me zajima, proc resis pojmenovani ditka az po porodu... Ma to nejaky filozoficky rozmer? 🙂 (vubec to nemyslim ironicky, jsem jen desne zvedava) 🙂