icon

Jonáš nebo Adam. Které jméno je hezčí?

pipilota87
8. dub 2025

Jaké jméno se vám líbí víc? Jonáš nebo Adam? A jaké vás u každého z nich napadají zdrobněliny, prosím? 🙂

volfikovi
8. dub 2025

Za mě ě Adam. Moc sem ho chtěla , ale jelikož já sem Eva a dcera po mě taky tak o tom nechtěla ani slyšet , že by to prý bylo trapný 🙄 tak mám Matěje. Ale jinak za mě určitě Adam. Zdrobněle mě napadá Adámek , Adik ,

anpineapple
8. dub 2025

@pipilota87 za mě taky Adam 😍 Jonáš mi přijde jak pro psa 😁

pipilota87
autor
8. dub 2025

@anpineapple Jonatán - pes od paní Kadrnožkové 😀

anpineapple
8. dub 2025

@pipilota87 Joo to bude možná proto 😁

pipilota87
autor
8. dub 2025

@anpineapple chápu 😀

jaja01k
8. dub 2025

Já bych si vybrala Adama, ale i Jonáš se mi líbí 🙂

kosi_cek
8. dub 2025

@pipilota87 my máme Jonáše, zní mi jemněji, ale zrovna u něj jsme chtěli kméno od J, říkáme mu Jonášku, Jony, Jone..

lv
8. dub 2025

Jonáš, nebo Jonatán

sistersss
8. dub 2025

Máme Adama a super! Když mě s*re, tak Adam, Adamír, když je to milouš, tak Adámek, Áďa 🙂

lucie7411
Autor odpověď smazal
alianan
8. dub 2025

Těžký výběr.
Nemám ráda jména končící na -áš a Adamů je mnoho.
Tak asi ten Adam.
A u Jonáše hrozí přezdívka Johnny, to by mi vadilo.

zmrzlinka
8. dub 2025

Adam ❤️

mirecka.jaroscakova
8. dub 2025

Líbí se mi obě jména, ale záleží i na příjmení.

pipilota87
autor
8. dub 2025

@mirecka.jaroscakova příjmení bude Drobňák

mirecka.jaroscakova
8. dub 2025

@pipilota87 tak to bych spíš vybrala Adama😉

pipilota87
autor
8. dub 2025

@mirecka.jaroscakova moc děkuji 🙂

drtatko4
8. dub 2025

Na první pocit bych řekla Jonáš. Ale k tomu příjmení se mi spíše hodí Adam 🙂

xnikax1
8. dub 2025

Líbí se mi Adam.

nelinecka1
8. dub 2025

K příjmení se mi více líbí Adam🙂

zzuzinda
8. dub 2025

My měli v užším výběru Jonáše i Adama. A máme Adama. Jedna kolegyně mi říkala, že mají synovce Jonáše a říkají mu Jóna. Tak to u nás dost rozhodlo 🙂

olusenka
8. dub 2025

Mě se líbí obě. Ale pokud si mám mezi nimi vybrat jedno, vezmu v potaz, pro koho to jméno má být, pro psa 🙂 , pro dítě? Pokud pro moje dítě, vezmu v úvahu, kdy se narodí a jaké má příjmení. Když se narodí v zimě, dám mu jméno spíš letní. Pokud má v příjmení hodně háčky, čárky, vyberu jméno bez háčků a čárek. Pokud je příjmení dlouhé, dám jméno krátké.

monny3
8. dub 2025

Máma synovce Jonáše a nejbližší kamarádi mají zase syna Adama 😁 Obě jména jsou pěkná, Adam je Ada, Áďa, Adouš a Adámek, Jonáš nejčastěji Jonášek nebo Jony (ne "Džony" 😅 ), známí mají taky Jonáše a říkají mu Jonda, což mi nezní pěkně, ale jejich věc 🤭

nellinka123
8. dub 2025

My chvíli přemýšleli nad Adamem u prvního syna, ale vzhledem k tomu, že by během 2 měsíců měl jak narozeniny, tak i svátek a Vánoce, tak jsme to zavrhli. Jméno jako takové se mi však líbí stále.
U syna ve třídě je Jonáš, říkají mu Jonášku a Jondo 🙂

reeeza
8. dub 2025

Jonáš se mi líbí o kousek víc, ale k příjmení nejde. Hezky k němu jde naopak Adam. Takže bych dala Adama.

blondynka400
8. dub 2025

@pipilota87 Jonáš určitě ne, to je za mne fakt hodně nehezké jméno. Navíc se nehodí k příjmení. Adam je hezké, ale zase jich je hodně. Asi bych ještě přemýšlela dál 😀

pipilota87
autor
9. dub 2025

Holky a co Matyáš? Ten by k příjmení šel?