Kolik jste přibraly v těhotenství?

svatkafojta
12. bře 2015

Ahoj holky, chci se jen zeptat...ke svému Dr. chodím vždy na kontroly až odpoledne a to znamená, že už sem po obědě a rozhodně se nijak v ničem nekrotím. Jsem ve 22 týdnu a od začátku sem velice nic moc nepřibrala a teď jak si mě vážil...šup 4 kila nahoře 🙂)) chci se jen zeptat kolik jste přibraly cca Vy, jestli to není moc a jestli je rozdíl mezi ranním vážením a odpoledním vážením i v těhu. Děkuji za info.

indien
12. bře 2015

30 kg... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Málem jsem se vyvrátila..ale byla to voda...Zůstalo mi 8 kg

martina468
12. bře 2015

já v prvním těhu taky 30kg😀teď jsem 22tt a mám nahoře ,,zatím"8kg😀

barunkastastna
12. bře 2015

v 22. týdnu mám osm kilo nahoře, tak v klidu..

myskaol
12. bře 2015

Já jsem zatím nepřibrala, naopak 2,5 kg zhubla. Ale myslím, že tento měsíc bude vše jinak 😀 absolutně vůbec jsem se nekontrolovala a navíc jdu na kontrolu ve 14 hod, takže jistě budu obědvat 😀

pajdousekk
12. bře 2015

Já jsem právě začala 35.týden a mam nahoře 6kg

aaa13
12. bře 2015

Jsem nyní v 36tt a mám 10kg nahoře. Když se zvážím ráno ( na lačno, hned po vstávání ) mám cca o 1-1,5kg méně než večer. Takže těch 10kg je zvážených ráno 😎

78marcela
12. bře 2015

@svatkafojta
@svatkafojta já mám 4 kila už teď nahoře. Jsem z toho dost nešťastná protože už teď jsem dost tlustá. V podstatě jsem na zelenině a ovoci a stejně to jde tak nahoru.

svatkafojta
autor
12. bře 2015

Já si vždycky ráno řeknu, že se kontrolovat budu a dokonce i tak nějak zdravě posnídám a pak se to rozjede...🙂)) navíc já si dala strop max 30 kg můžu přibrat a když se vlezu a bude to míň tak jen dobře 🙂) bych v životě neřekla, že poobědvám porci jako chlap a za hodinu můžu mít znovu hlad 🙂))

teraolli
12. bře 2015

22 kg za celé těhu: 12kg jsem nechala v porodnici, 5kg šlo rychle dolů a 5kg se mě drží jak blecha 😀 .

tarra27
12. bře 2015

@78marcela to máme podobně. Máme dvě děti a tedjse těhotná a začínáme na váze při které jde se s první dcerou vracela z porodnice!!!!! Jsem zoufalá. Pribrala jsem ted od vánoc resp od listopadu 10kg. Začala jsem brát vitaminy a porad mám hlad. Vitaminy jsem začala jist kvůli SP abych se uklidnila ze dělám vše co mužů. A ted mám hlad porad. V každém trhu jsem pribrala cca 26kg ale začala jde na jiné váze....šlo to pak cca do roku dolu....ale ted jsem taky na prášky....přemýšlím ze po prvním trimestru vitaminy vynechán.

deli85
12. bře 2015

Celkem 23kg, v porodnici jsem nechala prd🙂 Do dvou měsíců jsem to naštěstí měla dole, ani nevím jak🙂

myskaol
12. bře 2015

@svatkafojta já dneska byla nechutný hovado a sežrala na posezení 3bit a kinder bueno :D

petrasipkova1
12. bře 2015

25 týden 9 kg nahoře, k doktorce vždy chodím odpoledne, takže vážení stejné, ráno mívám o klidně 2 kg méně 😎 , jinak 4 kg jsem nabrala hned první měsíc, protože jsem přestala hlídat každé sousto. 😉

dora13
12. bře 2015

Pribrala jsem 23 kg, deset zustalo v porodnici, devet slo dolu kojenim a tak nejak samo a posledni ctyri cvicenim a upravou stravy.
Doufam, ze v pristim tehotenstvi priberu min, ke konci uz jsem se valila jak tank a bylo to velice narocne...

svatkafojta
autor
12. bře 2015

já co sem teď udělala, tak na sváču si buď koupím vaničku cherry rajčátek nebo okurku a dnes třeba hrozny a to je začátek mé svačiny, plus sem k tomu dnes přidala něco jako suchary s vanil. náplní z Albertu a půlku čokolády 🙂) asi cca 2 dny nejím pečivo ale jen ty kneckenbroty kde je více vlákniny a snažím se nejpozději večeřet cca do 19:00. V práci piju vodu s citronem ( 8 h směna = sedím jen u pc tak vypiju 1 litr denně) ale před těhu sem nepila colu vůbec ale teď si vždy když mám chuť 2 dcl dám, nevím no zachutnalo mi to a když je vychlazená ty bublinky mi prostě dělají dobře...

svatkafojta
autor
12. bře 2015

Holky, a ty co už prcka mají, tím kojením se opravdu tak hubne? A jako když se kojit přestane tak zase kila alou nahoru nebo už se váha drží?

martina468
12. bře 2015

Já kojením zhubla 20kg,a to jsem mohla jíst co jsem chtěla,ale jakmile jsem přestala tak 7kg nahoře

jitavrtule
12. bře 2015

@svatkafojta do 20tt jsem nepřibrala nic, pak na kontrole v 24tt taky najednou šup a 4 kila nahoře. Ono v té době miminko dost narostlo a mě se i konečně trochu vyvalilo břicho. Teď jsem 32tt a nahoře mám zatím celkem 7 kilo.
S tím přibíráním je to samozřejmě individuální - své udělají hormony, zadržování vody, množství plodovky apod. Přesto si myslím, že v těhotenství, ještě víc než kdy jindy, je vhodné trochu přemýšlet nad tím, co jíme. A snažit se stravovat pestře a dostatečně, nicméně se nevymlouvat na "tělo si řekne, miminko si žádá". To, co se v těhotenství vyžere (a teď myslím fakt vyžere nestřídmostí a mlsáním), to po porodu zázračně nezmizí.
Samozřejmě těhotenství není dobou, kdy by měl člověk držet diety nebo šílet s hubnutím, ale opačný extrém (nezřízeně žeru, protože jsem v tom, takže můžu) taky není moc oukej.

motomischel
12. bře 2015

Tak to já si právě říkám, jestli je všechno v pořádku, protože původní váhu jsem měla 56kg, pak jsem v prvních třech měsících shodila na 54,5kg. Doktorka říkala, že je to tím že zvracím, ale já jsem zvracela jen semtam ráno žaludeční šťávy a ne jídlo. Teď v 19tt mám opět 56kg, celkově na vzhledu jsem přibrala, hlavně na prsách🙂, ale bříško bych řekla, že mám vcelku malé co tak srovnávám s ostatníma fotkama těhulek😉 takže zazím +0kg a to jsem v těhotenství začala jíst čokolády a dortíky a jím o hodně víc a jelikož jsem doma na neschopence, tak ani toho pohybu moc není😉 ale kožná můžu být spíš ráda, že jsem nepřibrala, než kdybych už teď měla moc kg navíc😉

consti
12. bře 2015

Podle mě je asi jedno, co jíte. Já jsem jedla v těhotenství dost. Snažila jsem se teda jíst zdravě, ale dopřávala jsem si na co jsem měla chuť a přibrala jsem za celé těhotenství 6 kg 😎 . A to jsem měla pořádné břicho 😎 .

myskaol
12. bře 2015

@motomischel taky jsem na neschopence a to tak člověk zleniví víc než před tím :D

consti
12. bře 2015

@motomischel Já na začátku před otěhotněním 64, po dvou měsících 62 a to mě nevolnosti netrápily a na konci (ale rodila jsem o měsíc dřív) 70kg. Z porodnice jsem šla s 65 kg a dnes mám 57 😀 .

motomischel
12. bře 2015

@myskaol no ani mi nemluv, tak ráda bych něco dělala, ale dokopat se do toho je taková dřina😀 kolikrát se přistihnu, jak několikátý večer po sobě si říkám "ale zítra už to opravdu udělám"😀

motomischel
12. bře 2015

@consti nooo, tak přesně o tomhle sním🙂 klidně bych pak mohla mít zase stejnou váhu, ale nejsem typ na diety a pocení v posilovně, tak vím že bych měla pak problém to shodit🙂

myskaol
12. bře 2015

@motomischel 😀 tak to se mi stává dost často

consti
12. bře 2015

@motomischel No já jak lítám kolem malého, tak ta kila jdou fakt dolů. Navíc je to docela jedlík, tak před ním nemůžu ani pořádně jíst, protože jinak řve 😀 a denně dvě dlouhé procházky a to pak jdou ta kila dolů sama 😎 😉 .

motomischel
12. bře 2015

Tak tady je pro srovnání můj pupík v asi 6-7týdnu a teď v 19+5tt😉 podotýkám že jsem po vydatné večeři🙂))

svatkafojta
autor
12. bře 2015

Takovej pupek sem měla před těhu a né teď v těhu 🙂)))

alyssa18
12. bře 2015

@svatkafojta Já jsem v 38. týdnu a nahoře mám 12 kilo. Vážím se sama, vždycky ráno v den kontroly nalačno ve spodním prádle, aby byly stejné podmínky. Jídlem je to podle mě hodně ovlivněné.

motomischel
12. bře 2015

@consti vidíš a to se říká, že maminky pak přibírají, protože co dítko nesní, tak ony dojí 🙂 tak buď ráda, že to máš naopak😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru