icon

Kolik jste přibraly v těhotenství?

svatkafojta
12. bře 2015

Ahoj holky, chci se jen zeptat...ke svému Dr. chodím vždy na kontroly až odpoledne a to znamená, že už sem po obědě a rozhodně se nijak v ničem nekrotím. Jsem ve 22 týdnu a od začátku sem velice nic moc nepřibrala a teď jak si mě vážil...šup 4 kila nahoře 🙂)) chci se jen zeptat kolik jste přibraly cca Vy, jestli to není moc a jestli je rozdíl mezi ranním vážením a odpoledním vážením i v těhu. Děkuji za info.

Strana
z3
78marcela
12. bře 2015

@tarra27
Já taky beru vitamíny kvůli miminku. Mam za sebou jeden spontánní potrat v 6.týdnu, jedno zamlkle tehu s revizi v 9.týdnu, celkem šest IVF transferů. Neustalym cpanim hormonů jsem za pět let, co se léčím v CAR, mám nahoře 40kilo. Je to děs bes. V přestávkách mezi IVF nepřiberu, jak začnu znovu stimulaci, okamžitě to valí nahoru. Takže jsem si jistá že to je z toho.
Jakmile bude miminko, musím s tím začít něco dělat. Doufala jsem, že to bude jak u moji sestry, taky po IVF, během tehu se ji hormonální hladina vyrovnala, přibrala jen dvě kila a do dvou měsíců po porodu měla dvacet kilo dole. U mě to tak evidentně nebude. No hlavně ať je malá zdravá, kila pak snad půjdou dolů.

svatkafojta
autor
12. bře 2015

přesně..ať je mimčo zdravé a s kilama zatočíme po porodu...já sem chodívala běhat před těhu, tak pevně věřím, že budu chodit i po těhu, teda láká mě to i teď jenže teď funím když jdu do schodů, natož se rozběhnout...

78marcela
12. bře 2015

@jitavrtule já jsem si taky myslela že je blbost v tehu neomezeně jíst. Proto jsem začala jíst zdravě. Tím že jsem dost silná, tak jsem fakt nechtěla moc přibrat. Nechci ošidit miminko o potřebné látky, takže dietu nedržím. Ale vařím si jídla podle dietní kuchařky, hodně zeleniny a ovoce. Jsem doma na neschopence, pohybu moc nemám, chodím na kratší procházky, ne denně, spíš když je hezky. Jim malé porce po třech hodin. Sladké jsem omezila, dam si 1-2 týdně něco , třeba zmrzlinu nebo dnes jsem si dala krupinou kaši. Ale to je opravdu málokdy. A už teď mám 4 kila nahoře. Do konce 13.týdne jsem brala hormony, 16 léků denně, tak snad když jsem je teď vysadila, bude to lepší.
Ségra jedla kdeco, ani jednou nezvracela, skoro denně nanukove dorty. Přibrala dvě blbý kila. Já zvracím ještě teď, skoro denně.

tarra27
12. bře 2015

@78marcela po porodu to dáš dolů celkem rychle, pocitej tak do roka na 100%....když nebudeš cvičit ani se omezovat. Já právě mela SP podruhé i když ten první šlo spis o nízké hCG a pomalu rostlo ale meli jsme doma dvě hodně male holky,tak jsem si řekla,ze to tak asi melo byt...a ted v prosinci jsem to teda fest orvala a hledala důvody proč nám a proč podruhé.....objednala jsem vitaminy s dha a doma ve své váže mám vybite baterky, věděla jsem ze jsem podle oblečení pribrala ale nenapadlo me ze 10kg. Včera jsem se zvazila u našich a malém se skacela....no nic nedá se nic dělat. Zkusim to omezit, možná me začne byt taky špatně - u me to vždy bylo kolem 8-9tt to začínalo....ale žádná katastrofa a v 16-17tt už to bylo OK. Tak uvidíme.

Já prosím Boha at mamezdrave dítě a pokud ne,at nás ušetří trápení raději dřív než později.....a pak holt budu cvicit ...ted se budu snažit chodit víc ven a trochu jídlo omezit a uvidíme.

swellt
12. bře 2015

Jsem ve 34tt a mam nahore 15kg... Ted uz to snad nahoru moc nepujde. 🙂

78marcela
12. bře 2015

@tarra27 mě to taky začalo v 9.týdnu a drží se to doteď. Za každý den když mi je jakžtakž, jsem hrozně vděčná, protože jich je dost málo. Už jsem se smířila s tím že to tak bude do porodu. Ale hlavně ať je malá v pořádku. Myslím že už bysme si to zasloužili. Chtěla jsem vždy taky 3 děti, ale teď budu vděčná za to jedno, zdravé. Víc nepotřebuju. Po porodu budou procházky, i když jsem trochu pecival, přes léto v pohodě, kolo, plavání, ale v zimě jsem dost doma, nechce se mi do zimy. A porod vychází na začátek září. Tak zbytek září a říjen se ještě dá, ale pak.. Budu se snažit chodit denně.

klouzek
12. bře 2015

Když jsem šla rodit měla jsem nahoře 8kg

jitavrtule
12. bře 2015

@78marcela ony hormony určitě udělají hodně. víš, já spíš komentovala to, co slyším a vidím kolem sebe - nonstop dobrý rady typu "jíš za dva" a přístup "no až budu těhotná, to si konečně dopřeju, budu moc jíst cokoliv kdykoliv" (s malou nadsázkou). Jsou věci, který člověk neovlivní a život není vůbec spravedlivej, takže jo, souhlas, že jsou holky co žerou a žerou a vidět to není. A naopak jiné, co jedí úplně rozumně a přesto tělo šílí. Ale když pominu výjimky, které drží vodu, berou hormony, mají nějaké zdravotní komplikace, tak u spousty holek jsou těhotenská kila víc než čímkoliv jiným způsobená podstatným omezením pohybu ("klidná maminka, klidné miminko" - taky rada, kterou si spousta holek překládá po svém a prostě se nehýbou, i když by ještě mohly) a tláskáním dobrot pod vlajkou vlčího hladu způsobeného těhotenstvím. Mně na tom vadí jediné - když se pak kila svádí na "to mám po dětech". To je čiročirý alibismus. Při nastolení podobného režimu na 9 měsíců by totiž přibrala každá, i bezdětná 🙂
Jinak je to samozřejmě každého soukromá věc, jak se cítí a nakládá se svým tělem, o váze to ve finále taky tak úplně není a všechny velikosti mohou být krásné....tak se na me nezlobte za OT.
Přibírání je v těhotenství úplně normální a v pořádku a holt ne vše se dá ovlivnit, i kdyby se člověk snažil sebevíc.
(a taky mám doma v kredenci pikslu Nutely na horší časy, žádný že ne 😉 )

78marcela
12. bře 2015

@jitavrtule jojo, souhlas. Hlavně s tím že život není spravedlivý. Takový řeči že se ji za dva, jsou blbost.. Proto jsem začala jíst zdravě a pravidelně. Pravidelná strava byl vždycky můj problém, v práci jsem se totiž přes den málokdy stihla najíst. Teď jim tak zdravě jak ještě nikdy. Proto jsem z přibývajících kil trochu zklamaná.
No co už. Hlavně ať je malá v pořádku, na tom mi nejvíc záleží. Zjistili mi zvýšené riziko preeklampsie tak se bojím. Ale snad to bude v pořádku. Musím věřit doktorům a tomu že to špatné je za námi.

tarra27
13. bře 2015

@78marcela nevzdávej se snu o 3detech, pokud jsi chtěla a i chceš .-) vím, že jsi psala o problemech atd, ale pokud máš doma už jedno, častokrát se zadaří daleko snadneji, jen bych začala třeba od roku miminka....uvidíš.
Já si neumela představit mít jedno, ale chtela jsem pak moc, pak hned druhé, plánovaně a ke třetímu jsem dospěla.

tarra27
13. bře 2015

@78marcela podle čeho ti zjistila zvýšene riziko?? Přemýšlím, zda neco takového zjištovalli mě....

78marcela
13. bře 2015

@tarra27 když mě už bude 37. Už to je dost. Už jsem se srovnala dávno s tím že bude jedno. Hlavně aby bylo.
Zjistili mi to při screenu, když jsem byla. Asi z krve, podle váhy, tlaku a tak.

tarra27
13. bře 2015

@78marcela 37 je dobrý věk...kolegyně mela ve 40 po ivf mysleli si,ze neotehotni klasicky a za 17mes porodila druhé, otěhotněla normálně. Tudíž skoro ve 42letech..začala bych druhé řešit cca po prvních narozkach miminka.....nevzdavej se svého snu o velké rodine;)

deathy
13. bře 2015

Tak já jsem v prvním těhu nejdřív shodila 3kg, před porodem jsem měla celkem 10 kg nahoře.
Teď jsem taky shodila nejdřív cca 4 kg. Jsem 21tt, ve středu jsem byla u dr., tak váha už nejde dolů, ale už o kilo stoupla. Jím normálně, žádný omezování a díky bohu jsem netrpěla nevolnostma. Tak se docela divím, že jsem na začátku vždycky hubla...
Jsem zvědavá o kolik to vyleze, když mám před sebou druhou půlku.

78marcela
13. bře 2015

@tarra27 jsi hodná. Uvidíme. Třeba se fakt podaří normálně.

svatbataz
13. bře 2015

Jsem v 19tt a když se hodně obleču, mám teda jakože dvě kila :D ale spíš kilo a kousek...

tarra27
13. bře 2015

@78marcela a když ne, klidne si ještě jedno pořid...nebo dve. 37 není žádná tragedie... 😉

78marcela
13. bře 2015

Ja tam mám ještě tři mražené v jedné dávce. Ale na další IVF už nepůjdu.

terka_85
13. bře 2015

Jsem v 31. týdnu a zatím mám nahoře 12 kg. Při prvním dítěti jsem to měla podobné a do půl roka jsem byla na své váze...

kacka1982
13. bře 2015

U prvního syna 18 kg, u druhého 16 kg. Teď čekám 3 mimčo a ve 28 TT už mám 13 kg nahoře 😀 . U prvních jsem vše po porodu shodila cca do půl roku.

atenka46
20. bře 2015

@motomischel ja jsem 13 tt a mam břicho snad větší než ty v 19 tt!
Jinak jsem pri 170cm přibrala z 50 na 51,5kg.... A ja teda doufám ze to půjde trosku nahoru, přibrat se mi normálně nedaří a to ženu opravdu na co přijdu...

svatbataz
20. bře 2015

19+3 a 3kila nahoře (konečně)

motomischel
20. bře 2015

@atenka46 děkuju🙂 ja uz jsem ted teda kilo pribrala, ale stejne mi porad prijde divne, ze brisko a prsa narostly, pohyb nemam skoro zadny a jim teda dost a i sladkeho a slaneho mlsani si dopreju a jen kilo?! Myslim ze kdybych nebyla tehotna, tak normalne priberu tak 10kilo🙂))

mishell56
1. dub 2015

Tak já mám nahoře 7 kg a cca 10 týdnů do porodu a to jsem 4 kg přibrala během posledního měsíce na jednu stranu jsem opravdu ráda, že nemám nahoře třeba 20 kg

macina321
10. dub 2015

Ahoj maminky,jsem zoufala. Kdyz sem otehotnela vazila sem 47kg.A jsem v 6tt a mam 43kg. Mam takovej hlad,ale nic tam nenatlacim. A to nezvracim. Snim pulku rohliku a konecna. Tak do sebe cpu aspon jogurty. V pondeli jdu na gyndu a bojim se. Sestru takhle poslala si lehnout do nemocnice
. Ma to taky nejaka zvas takto?dekuju za nejake info 😢

svatbataz
10. dub 2015

@macina321 Hodně pij, snaž se často sníst aspoň něco malého, snaž se "nemít hlad" - já před těhu jedla tak 3x denně, ale jak jsem otěhotněla, měla jsem hlad co 2 hod a když jsem hned nezareagovala, bylo pozdě a už nešlo jíst snad nic, než jsem to zas vydýchala - takže furt měj něco u sebe, nakrájený ovoce, sušenku, mně hodně pomohly housky s taveňákem a mandarinky 😀, můžeš si koupit třeba nanukáč a ujídat po lžičkách, zachladíš si žaludek a bude líp... já nemohla pít nic, co nemělo bublinky (i voda ve mě stála a tlačila, takže doporučuju zkusit aspoň jemně perlivý "krkací" vody 🙂... Je pravda, že jsi hubená dost, ale někdo to tak holt má, že jde do mínusu, neboj, ono se to časem otočí a přibereš, mimčo je takovej malej predátor a vše, co potřebuje, si vezme (na tvůj úkor) ale strádat by snad nemělo 🙂 pro jistotu se poraď u doktora

mishell56
10. dub 2015

@macina321 Já jsem na konci 12tt u doktora zjistila, že jsem o 2kg lehčí a sestřička mi řekla, že je to v pořádku pokud je mimi v pořádku. Prý měla i holky co za celý těhotenství přibraly jen 3kg a měli zdravé děti 🙂

macina321
16. čer 2015

Tak jsem v 18+4 a přibrala jsem 2kg. Přitom baštím slušně si myslím 🙂

tristizia
16. čer 2015

Já měla ve 14tt - 7kg. Měla jsem hnusnou angínu s horečkou a 7 kilo šlo dolu, jen to hvízdlo. Ted 29tt jsem plus 6kg a to teda slušně prasím 😀

frankie
16. čer 2015

Já měla u prvního syna na konci 18 kg, u druhého syna 11 kg a teď jsem ve 30. tt a mám nahoře 8 kg.

Strana
z3