icon

Která netradiční jména pro kluka doporučujete?

24. lis 2025

Hledáme hodně netradiční jméno pro kluka, k příjmení sedí všechna. Která se líbí vám ( pokud se vám něco z toho líbí)?? Případně napadá vás něco posobného?děkuji.
Jeroným
Kryšpín
Kašpar
Diviš
Oskar
Viktorin
Ludovít
Sáva
Budislav

Strana
z2
pipi_puncocha
24. lis 2025

Nikodém, Kilián, Ervín, Leon

- z tvých bych vybrala Oskara
- malého Kašpara máme v okolí a v reálu mi to přijde fakt brutální na něj volat “Kašpare”

ahyt
24. lis 2025

Casper - to je vlastne Kašpar

lv
24. lis 2025

@anonym_autor Sáva je dívčí, ne? Jonatán, Zachariáš, Dalibor..

denisoki
24. lis 2025

Kolegyně v práci má Rolanda 😂

zlataberta
24. lis 2025

Z tvého výběru se mi líbí Oskar....Žibřid, Emanuel, Osvald, Benjamín, Florian, Absolon, Celestýn, Čistoslav, Dagobert (jednoho znám 🙂) Inocenc, Uriáš, Bivoj, Akim.

zuzkasim
24. lis 2025
@lv

@lv Měli jsme Sávu jako kluka ve škole. Docela se mi to líbilo.

ditkla
24. lis 2025

Mně se z těch uvedených jmen nejvíc líbí Kryšpín.

levandule_k
24. lis 2025
@lv

@lv Intuitivně bych řekla, že Sáva je holčičí, ale googlila jsem si to a je to klučičí jméno.

lv
24. lis 2025
@levandule_k

@lv Intuitivně bych řekla, že Sáva je holčičí, ale googlila jsem si to a je to klučičí jméno.

@levandule_k aha, tak to nevím, děkuji

zmrzlinka
24. lis 2025

Jediné použitelné je Oskar.Asi brala do úvahy ,že to děťátko bude muset fungovat v nějaký čas v dětském kolektivu....

bertoldina
24. lis 2025
@zmrzlinka

Jediné použitelné je Oskar.Asi brala do úvahy ,že to děťátko bude muset fungovat v nějaký čas v dětském kolektivu....

@zmrzlinka Dokud dětem něco nenakukaji hloupí dospělí, tak bez potíží akceptuji jakékoliv jméno.

marimanta
24. lis 2025

Mně se líbí Oskar a Jeroným.
Myslím, že doba, kdy se na každé zvláštní jméno hledělo jak na zjevení je už za námi...

kleio
24. lis 2025

Z uvedených se mi líbí Oskar, z neobvyklých mám ráda Benedikt - Ben a Norbert - Bertík

herminka
24. lis 2025

Znala jsem jednoho Ludovíta, říkalo se mu Víťa.
Z tebou uvedených se mi líbí Jeroným a použitelný je Oskar, ostatní už jsou ne mě trochu divočina. A to mám syny taky s ne úplně častými jmény - ale právě proto vím, jak to může být dítěti nepříjemné a vyvolávat nežádoucí pozornost.

kamino
24. lis 2025

Máme Bohumíra, těch je taky tak dva - tři ročně 🙂

g_m
25. lis 2025

Cyril, Vincent, Bernard nebo Bonifác? Já mám ráda jména, kde jde jméno hodně obměňovat např. Bára, Barbora, Barunka, Barča atd. Což u těchto jiných nejde. Dcera je Bára a jsou 4 v jedné třídě 🤦 Takže chápu touhu po jiném jméně, ale taky bych byla opatrná, děti a někdy i dospělí umí být dost zlí....

uzivatelkapetra
25. lis 2025

Mívala jsem kolegu Miloně (už je v důchodu), oslovovali jsme Miloš, mílo, Milďo, Miloni.
Roland je zajímavé, ale dá se oslovit snad jen Rolande.
Myslím, že i běžnější jména jako Kamil, Milan, Václav, František, Ivo, atd jsou už na vymření

zmrzlinka
25. lis 2025
@bertoldina

@zmrzlinka Dokud dětem něco nenakukaji hloupí dospělí, tak bez potíží akceptuji jakékoliv jméno.

@bertoldina většinou nakukaji .Ve školce / škole je mix děti z různých společenských vrstev 🤦🥴

jajulin
25. lis 2025
@uzivatelkapetra

Mívala jsem kolegu Miloně (už je v důchodu), oslovovali jsme Miloš, mílo, Milďo, Miloni.
Myslím, že i běžnější jména jako Kamil, Milan, Václav, František, Ivo, atd jsou už na vymření

@anonym_autor jak jsi zmínila toho Sávu, tak mě hned napadli Sedmipočetníci 🙂 - Cyril, Metoděj, Gorazd, Sáva, Naum, Klement, Angelár
Osobně bych nedala Viktorina, protože tam to vyloženě svádí k tomu, že z něj všichni udělají Viktora a on bude muset každému vysvětlovat, že není Viktor.
@uzivatelkapetra naopak mi přijde, že Vašíci, Františci, Toníkové atd. jsou zrovna ta jména, která se trochu vrací - mám jich kolem sebe několik. Ale malého Kamilka nebo Ivoška neznám, to je pravda.

eviicka
25. lis 2025
@jajulin

@anonym_autor jak jsi zmínila toho Sávu, tak mě hned napadli Sedmipočetníci 🙂 - Cyril, Metoděj, Gorazd, Sáva, Naum, Klement, Angelár
Osobně bych nedala Viktorina, protože tam to vyloženě svádí k tomu, že z něj všichni udělají Viktora a on bude muset každému vysvětlovat, že není Viktor.
@uzivatelkapetra naopak mi přijde, že Vašíci, Františci, Toníkové atd. jsou zrovna ta jména, která se trochu vrací - mám jich kolem sebe několik. Ale malého Kamilka nebo Ivoška neznám, to je pravda.

@jajulin souhlasím Václav, Josef, František a Antonín se vracejí, ti vymírali za našeho dětství.

Ale ten Kamil, Milan, Aleš, Radek, Ivo a Láďa, Vláďa a Mirek (v různé základní podobě)... jsou teď výjimeční.

bertoldina
25. lis 2025
@zmrzlinka

@bertoldina většinou nakukaji .Ve školce / škole je mix děti z různých společenských vrstev 🤦🥴

@zmrzlinka Což je porad chyba u dospělých. My máme obyčejnou státní školku, jména všech typů- od běžné klasiky přes netradiční po exotická. Neřeší to rodiče, neřeší to děti.

jirenami
25. lis 2025

Nejvíc se mi líbí Kryšpín 🙂

natilla
25. lis 2025

Máme Jáchyma a v okolí nikde žádný, ani u dcery ve škole. Prý se tam s tím jménem vůbec nesetkávají, přitom mi nepřijde tak exotické😀

klaarusa
25. lis 2025

Hubert,Čestmír a Vincent. 🙂

ree_zi
27. lis 2025

Kajetán, Fridolín, Valentýn, Gilbert, Čestmír, Herbert, Augustýn, Marcel, Rudolf, Vítězslav, Leopold, Mikeš, Vendelín, Alois, Ludvík, Barnabáš. Z vašeho výběru jsou ok všechny krom Kašpara a Kryšpína, ty bych já osobně nedala (zní mi hanlivě - jedno šašek a v druhém je slovo špína).

maruskao
27. lis 2025
@natilla

Máme Jáchyma a v okolí nikde žádný, ani u dcery ve škole. Prý se tam s tím jménem vůbec nesetkávají, přitom mi nepřijde tak exotické😀

@natilla mám synovce Jáchyma a známá má taky syna Jáchyma, oba ve věku 3 roky. Myslím si, že to jméno je teď na vzestupu. Ale asi jich nebude tolik jako Janů a Jakubů :D

budouci_maminka
27. lis 2025

Tak netradicni uz je treba i Eduar. Bohuzel mi doma neprošel 😅

vetyver
27. lis 2025
@uzivatelkapetra

@uzivatelkapetra souhlasím, syn je Ivo a je široko daleko jedinečný. Divživí z něj byli v Chorvatsku, že je to oblíbené jméno a i v Argentině by věděli 🤗

jijulka
27. lis 2025

ja chtěla, aby syn byl Valerián. To mi neprošlo. Tak Hugo, Bruno… taky ne. 😀 Ale ten Valerian mě mrzí.

autor
28. lis 2025

Mě se ještě líbil i Severín, ale neprošel..nebo Emil..

Strana
z2