icon

Míchaná vajíčka v těhotenství, vadí to?

avatar
kukujda
7. led 2013

Ahoj holky, prosím vás, jak je to s těmi míchanými vajíčky v těhotenství? Mám obrovskou chuť na ztracené vajíčka (tekutý žloutek) a na míchaná vajíčka a prý se to nemá. Nedokážu si představit jak to vydržím. Když máme domácí vajíčka tak by to snad nemuselo vadit, co myslíte? Nebo když je udělám jakože hodně dlouho...Co myslíte?

avatar
lv
7. led 2013

@kukujda ahoj, hodně dlouho udělalný zas nebudou dobroučký, ne? já jsem se v těhotenství nijak neomezovala, ani při kojení to nedělám..

avatar
veri25
7. led 2013

ahoj, já bych to moc neřešila, já jsem se v těhotenství moc neomezovala, strava má být pestrá...takže bych si je klidně dala...a při kojení sem nejedla akorát věci co nadýmají nebo způsobují alergie, ale to už pak poznáš co vadí miminku nebo ne... 🙂

avatar
eficenka
7. led 2013

míchaná vajíčka jsou v pohodě... ale rozhodně ne ztracené - toho syrového žloutku bych se fakt bála....

avatar
martina_z
7. led 2013

Domacich vajicek bych se bala vic nez kupovanych, a to z duvodu absence veterinarni kontroly, ale to je vedlejsi: nevim, proc by tehotna nemohla jist michana vajicka, pokud se dobre tepelne zpracuji. To same se tyka tepelne upravenych plisnovych syru, proste jako s masem. Co se vari (a nekdo dokonce rika, co prejde pres 70 stupnu Celsia), je dobre.

avatar
llluckaaa
7. led 2013

Míchaná vajíčka bych si dala, tekutý (=nedostatečně tepelně upravený) žloutek ne. Ať už se jedná o vajíčka domácí nebo kupovaná. Já nejsem typ, který rád riskuje zdraví své nebo svých dětí, takže za mě rizikové potraviny nejíst 😉

avatar
zelva
7. led 2013

Ahoj, já jedla naprosto všechno a vše bylo v pořádku. Nad ničím takovým jsem nepřemýšlela, je to ztráta času. 😎

avatar
kukujda
autor
7. led 2013

Díky moc za názory. Docela jste mě uklidnily. Asi se vykašlu na tekutý žoutek a chutě budu uskutečňovat pomocí míchaných vajíček, které udělám trochu víc - sice to nebude úplně ono, ale lepší než dostat salmonelu.

avatar
zamilovanadonej
7. led 2013

Já se vejcím nevyhýbám, a ani volským okům se žloutkem zcela tekutým. 😉

avatar
veronikadob
7. led 2013

taky bych to vůbec neřešila, jím celé těhotenství co mě napadne 🙂

avatar
veronikadob
7. led 2013

jo a to jsem úzkostný zdravotník s doktorem za manžela 😀

avatar
kukujda
autor
7. led 2013

@veronikadob no, já jsem si právě taky říkala, že to je pohoda, salmonelu jsem nikdy z ničeho neměla, tak jaképak copak a hned jsem dostala od rehabilitační sestry varování, že ne dobře upravené vajíčka a horká voda je ze začátku těhotenství to nejhorší co může být.. A pak si vyber 😠

avatar
slundo
7. led 2013

míchaná si dej, udělej je raději víc , ale je pravda, že salmonelu chytneš spíš z domácích než kupovaných

avatar
kretecek84
30. led 2013

Ja bych to nehrotila driv taky maminy jedli vsechno a je ti neco :D jak mi rekla mamina jes veschno ale z mirou voska voka s tekutym zloutkem miluji a ver neodpiram si ho jednou za mesic nebo za dva ti neublizi :D

avatar
ilonne
30. led 2013

Z kupovaných klidně, domácích bych se taky bála. Takhle se u našich na vsi jednou pos..... celá svatby. Z věnečků s krémem z domácích vajec. Samozřejmě salmonela.

avatar
erikaolinkova
4. srp 2017

Taky sem jedla co me napadlo😉
A mimnko se narodilo krásné a zdravé. ❤