icon

Nechaly jste se v těhotenství naočkovat?

urtica
20. říj 2016

Milé nastávající a čerstvé maminky (2015, 2016), nechali jste se v těhotenství naočkovat proti černému kašli? Doporučil Vám toto očkování gynekolog? Je to čistě soukromá statistika - zajímalo by mě to pro info. Předem moc děkuji za odpovědi.

Strana
z2
pajula123
20. říj 2016

Rodila jsem v prosinci 2015,gynekolozka mi nenabidla a i kdyby nabidla,nenechala bych se naockovat.

lajla
20. říj 2016

Nikdo mi nic nenabidl a i kdyby, ani.by me to nenapadlo

bonulinka
20. říj 2016

Nenabídl a očkovat v těhotenství bych se rozhodně nenechala.

anetadr
20. říj 2016

Ani omylem....

tulena
20. říj 2016

V tehotenstvi ani za zlate prase, pomalu ani blby paralen si clovek dat nemuze, takze ockovat?

jipe
20. říj 2016

nenabídl a kdyby, očkovat bych se určitě nenechala

sasetkap
20. říj 2016

V žádném případě. Zdá se mi to zvrácené. A neočkuje se jen proti černému kašli. Je to trojvakcína, kde je tetanus. Ten se normálně nedoporučuje očkovat dokonce brzo před samotným těhotenstvím, ale v trojvakcíně to jako už nevadí? Ne,za sebe nebudu dělat že sebe ani z nenarozeného dítěte pokusného králíka.

obyvatelka
20. říj 2016

Kristova noho, ani za zlaté prase bych se nenechala naočkovat!!!! zaprve: neprodají vám v těhotenství ani kapky do nosu, ale píchnou do mě vakcínu, která zaprve je trojvakcína a za druhé má v sobě spoustu chemikálií, 2) pokusnýho králíka jim fakt dělat nebudu, není prokázané, co to s tím plodem udělá, 3) v brazílii takhle začali očkovat a hle: najednou se začalo rodit plno dětí s deformovanými hlavami :-P na virus zika nevěřím, ten je tady už dlouho a nikdy s ním nebyl problém, tohle je moc velká časová shoda s tím očkováním....takže ani za zlaté prase NE!!!!

urtica
autor
20. říj 2016

@pajula123
@lajla
@anetadr
@tulena
@bonulinka
@jipe
@sasetkap
@obyvatelka

Všem, co zatím přispěly, děkuju za odpovědi!

yerry
20. říj 2016

@urtica nenabili mi to a i pokud jeste nabidnou ockovat se nenecham

janina012
21. říj 2016

Ockovani mi nikdo nenabidl, ptala jsem se na nej ted v utery doktora sama (ciste informativne kvuli zamestnani manzela, kde muze prijit do styku s ledaskym a ledascim). Nicmene mi bylo receno, ze by u nas ockovani bylo zbytecne, jelikoz oba uz ockovani jsme, tak bychom se nakazit nemeli a tim padem by nemelo dojit ani k prenosu na miminko. To pak budou ockovat ve 3m.

urtica
autor
21. říj 2016

@janina012 Díky. Pokud bys tedy naočkovaná nebyla, nechala by ses v těhotenství naočkovat?

evaamy
21. říj 2016

Nenabidli, nenechala ani pod nátlakem.

jhoki
21. říj 2016

Proč proti černému kašli?

elib
21. říj 2016

Nejsem blázen, abych do sebe cpala očkování v době těhotenství a ohrozila miminko. V těhu je mraky léků co si těhotná nesmí vzít, ale trojvakcína, kde je mimo jiné i tetanus a záškrt, plus adjuvanty, to najednou nevadí?! Nebudu ze sebe dělat pokusnýho králíka.

urtica
autor
21. říj 2016

@jhoki Od konce roku 2015 existuje doporučení, aby gynekologové toto očkování těhotným nabízeli. Mělo by se jednat o ochranu miminka, protože první tři měsíce po narození není chráněno vakcínou a nejčastějším zrojem nákazy bývají rodiče.

tahejhula
21. říj 2016

Souhlasim s @obyvatelka.
Ostatne se k tomu vyjadrovali i mistni obyvatele, ze komari jim tam siri kdeco od pradavna, ale tohle se nikdy nedelo. A ze vyskyt mikrocefalu koresponduje prave se zahajenim tohoto plosneho ockovani, je vec znama.
Takze mne nikdo nic nenabizel a kdyby ano, reakce by byla jasna. 😉

mau9
21. říj 2016

Očkování mi nikdo nenabízel, nechala jsem se sama očkovat, mezi dvěma těhotenství, v těhotenství bych do toho nešla.

komive
21. říj 2016

@urtica Nevím, jestli ti moje odpověď k něčemu bude, ale dr. mi nabízela píchnout černý kašel před těhotenstvím. Přemýšlím nad tím.

urtica
autor
21. říj 2016

@komive Ano, určitě bude, děkuji.

urtica
autor
21. říj 2016

@yerry
@evaamy
@elib
@tahejhula
@mau9

Také moc děkuji za reakce!

tahejhula
21. říj 2016

@komive No akorat bacha, monovakcina neni.

komive
21. říj 2016

@tahejhula Vím. Tetanus mám teď 12 let, proto zvažuji.

tahejhula
21. říj 2016

@komive Chapu. Tak at volis ke sve spokojenosti. ☺

komive
21. říj 2016

@tahejhula Ale jelikož se v práci častěji stýkám např. i s bezdomovci a lidmi z různých oblastí světa, má to pro mě asi větší význam než pro jiné.

komive
21. říj 2016

@tahejhula Děkuji 🙂

tahejhula
21. říj 2016

@komive A jakou vakcinu ti nabidli? Zajima me to jen tak. Zda je mezi lekari nejaka preference...

komive
21. říj 2016

@tahejhula Přesně název vakcíny mi neříkala, ale pamatuju si, že mi říkala, že je to dohromady tetanus a černý kašel. Ale je to už dva roky.

tahejhula
21. říj 2016

@komive Ted jsou jen trojvakciny, co vim. Cerny kasel, zaskrt, tetanus. Ale mezi bezdomovci bys zrejme uplatnila i ten zaskrt.

urtica
autor
21. říj 2016

@komive Moje dr. mi řekla, že je třeba dceru naočkovat proti černému kašli a myslela tím hexavakcinu 🙂

Strana
z2