icon

Nedostatek peněz v těhotenství

terkaminarikova05
31. srp 2017

Ahoj holky,nevím jak mám začít,o tomto webu slším poprvé.
Je mi 18.Jsem ve 12.týdnu těhotenství a vůbec si to neužívám.Táta to ještě neví,ale mám s ním tak komplikovaný vztah už od mala že stejně vím,že mi nijak nepomůže.Přítel byl tedka 2 měsíce bez práce,ted už pracuje ale výplata bude až v půlce září.:/
Já mám 7. a 11.září prohlídku a pak 1.trimestrální screening...ALE platí se za něj 1200,- a myslíte že na to mám? :/ Uplně mě to ubíjí...mě poslední výplata přijde taky až v půlce září-a jelikož mám i rizikové těhotenství tak nemohu dále pracovat.Budu si přivydělávat děláním dortů(jsem vyučená cukrářka).
Potřebuju poradit jestli nevíte co se dá uvařit prakticky z ničeho?Nemáme tu nic..ani vajíčka,mléko,abych udělala palačinky...Nevím si rady..vím že se to zlepší ale ted mě to opravdu stresově sundává.

Strana
z6
journals
31. srp 2017

Hele a byl se přítel vůbec ptát? Většinou to fakt není problém - jo, problém by to byl, kdyby se to opakovalo každý měsíc, ale ve vaší situaci by to řešit nějak určitě šlo. Nevěřím, že kdyby vylíčil zaměstnavateli vaší situaci, tak nevyhoví a pošle vás napást...

aguaverde
31. srp 2017

@terkaminarikova05 jak píše sisstin je i mimořádná okamžitá jednorázová pomoc.... zajdi na uřad a poptej se, vyplň žádost ......

terkaminarikova05
autor
31. srp 2017

Holky,já jsem nepsala nic takového že je to bezvýchodné...že jsem na dně a potřebuju peníze od vás atpd..
Doma mě nikdo nevyslechne,proto jsem myslela že tady je to možně když jsme tady všechny ženské..
Chci aby jste to tak prostě brali že na screening musím/chci...musím ho zaplatit jen jsem nevěděla jak to udělat s tou pojíštovnou...
Jsem zastánce toho že radši udělám všechno pro miminko než pro sebe...klidně tedka budu jíst těstoviny s kečupem...lepší něco než nic si myslim
chtěla jsem jen nějaké recepty a radu co by se dalo dělat...takže je zbytečné psát že se nic určitě neplatí a že to není nutný...všude je to jiné...

terkaminarikova05
autor
31. srp 2017

děkuji za rady,vážím si toho.Zajde na všechny úřady a na všechno se zeptám.-

zebra2009
31. srp 2017

@terkaminarikova05
Já z příspěvku pochopila, že na Tvou zprávu, zda by nemohl dostat zálohu na mzdu, odpověděl bez dalšího, že nemohl... chápu Vaši situaci a z vlastní zkušenosti vím, že mnohdy se lidé boji přijít zeptat z různých důvodů...v kancelářích ale sedí lidi, kteří mají také rodinu a kteří jsou většinou ochotni pomoct...jen jsem chtěla poradit, přeci jen těch 5 minut za zeptaní nikoho nezdrzi...pokud nechce jít přímo na HR, může se zeptat mistra, který s ním na směně je a určitě mu pomůže situaci řešit...

aguaverde
31. srp 2017

@terkaminarikova05 zkus zavolat na tu kliniku kde screning máš objednaný a domluvit se, že bys jim to přišla zaplatit až 15. (To bývá výplatní termín).....třeba vyjdou vstříc, myslím, že pochopí a dají pár dní splatnost

blahova_andrea
31. srp 2017

pomoc od úřadu sice je, ale velmi omezená. musíš doložit, že ale absolutně nic! nevlastníte. jinak vám řeknou, aby jste nejdřív vše prodali. třeba i blbou televizi nebo mobil. no snad nejsou všechny úřednice tak drsné, ale...pokud máte auto, tak to nemá smysl ani zkoušet ☹ s tím příspěvkem na bydlení je to lepší než s hmotnou nouzí nebo okamžitou pomocí. záleží ale jak to přesně máte s bydlením. musíte tam mít trvalý pobyt, doložit nájemní smlouvu, zaplacení nájemného i inkasa a vaše příjmy a to vše za minulé čtvrtletí.

lucie_91
31. srp 2017

@terkaminarikova05 Neboj, taky jsme na tom byli špatně, když jsem čekala dcerku, jedli jsme celá rodina já manžel a syn často jen pečivo s máslem a k tomu vodu. A když bylo luxus jídlo, byly to těstoviny s oslazeným protlakem nebo s vajíčkem. To bylo vše. 50,-Kč pro všechny dohromady na den. Vím, jaké to je. Držím palce.

terkaminarikova05
autor
31. srp 2017

@lucie_91 Děkuji moc!

volfikovi
31. srp 2017

Pošlete mi fotky dortů prosim 😉

verkaver
31. srp 2017

@fire85 To se ti to píše,když máš dostatek. Zakladatelka na jídlo nemá,chápeš?? Na těstovinách s kečupem a párkem není vůbec nic špatného,fakt se z toho neotráví a miminku to nijak neublíží a nebude se jen kvůli tomu špatně vyvíjet. Nepřeháněj to,prosím,se zdravou stravou,tady jde totiž o to,že nemají vůbec co jíst! V takovém případě je 100x lepší alespoň jedno teplé jídlo ve formě těstovin s kečupem denně,než nic. Nebo máš pocit,že nejíst je lepší? To asi ne,že... Jak tady někdo napsal,že taky ve finanční nouzi jedli jen pečivo s máslem a vodou,i s tím se dá přežít. To,že zakladatelka bude 14 dní jíst omezeně vůbec neznamená,že se miminku něco stane. Těstoviny s kečupem jsou v pohodě,tato debata je o něčem jiném,než je zdravá strava v těhotenství...

somalicats
31. srp 2017

@verkaver Jo, lacinej párek (kterej mimochodem musela taky za něco koupit) jí těch živin dá fakt hodně. @fire85 má pravdu, lepší je koupit za pár kaček pár kousků zeleniny, kuřecí křídla nebo ještě líp vykoštěnej skelet (v řeznictvích mívají, jeden skelet vyjde většinou na cca 8-15 Kč) a udělat polívku. Těstoviny doma má, tak z nich nadrtí drobení do polívky a má vydatnější jídlo, než nějakej párek nacpanej tím nejlevnějším sajrajtem. Dá se vařit lacino a přitom vydatně.

kaja2016
31. srp 2017

@terkaminarikova05 A nemuze si pritel na odpoledne najit jeste nejakou brigadu, kde plati na ruku po praci? Mrkni na net, jestli v okoli neni nejaka nezikovka, ktera v takovych situacich pomaha, napr. spolupracuje s potravinovou bankou, atd. nevim... Jinak u nas v okoli roste verejne docela dost ovoce, co u vas?

somalicats
31. srp 2017

@terkaminarikova05 Vařit se dá kvalitně a přitom levně. Základem je koukat, co kupuješ. Vynech z jídelníčku uzeniny a kupuj maso, zeleninu (teď je jí dost a je levná, kup si kořenovou zeleninu, květák, pórek, doma vše nastrouhej, smíchej se solí v poměru 1 kg zeleniny + 20 dkg soli a nacpi do sklenic a zavři, vydrží Ti takhle konzervovaná celou zimu - dávám do polívek, pod maso, do omáček...). Luštěniny, vejce. Nekupuj polotovary - jsou zbytečně drahé. Když kupuješ kuře, tak ho kup celé, vykosti ho a máš hned základ na minimálně dvě jídla - skelet na polévku, maso na druhé jídlo. Je tu někde i diskuse na téma levné vaření.

Umíš i cukroví? Takové to drobné, co bývá na svatbách a tak? Pokud jo, tak Ti klidně práci dám 😉

verkaver
31. srp 2017

@somalicats Když nemá nic a přítel se snaží chytit na jídlo něco v rybníku,tak i těch 15 korun a další výdaje kolem toho jsou prostě moc. Ale to nepochopí ten,kdo si tím neprošel. My jsme takto s manželem bohužel zhruba před dvaceti lety taky několik měsíců přežívali a bylo to krušné. 15 Kč,- v této situaci je hodně. A stejně ten váš vývar nezajistí dostatečný přísun jídla na půlku měsíce... Tady je řešením potravinová banka nebo dočasná pomoc rodiny,i širší,nebo kamarádů. @terkaminarikova05 Ještě mě napadlo,máte poblíž farnost? Jistě ano,fary jsou všude. Když zajdete za panem farářem,nevyhodí vás,naopak,pomůže. Taky může zajistit ihned potravinovou sbírku,kterou vyhlásí v kostele a během dvou dnů máte jídlo,to by nešlo? Není to žebrání,jen prosba o pomoc v těžké situaci a k tomu na pravém místě.

somalicats
31. srp 2017

@verkaver Nemysli si, že seš jediná, kdo takto žil. Kdo si myslíš, že mě naučil lacino vařit? 😉.
Zakladatelka peníze má, jen jich nemá tolik, aby zaplatila navíc ten screening. Navíc chlap je v práci a už tu padlo, že si má jít požádat o zálohu, aby těch 14 dnů nějak ustáli. Na tom není nic divnýho ani ponižujícího. Když jsem kdysi nastupovala po škole do práce, tak jsem si taky požádala první měsíc o zálohu, abych nemusela žít ze vzduchu, a dostala jsem ji.
Takže chlapa dokopat pro zálohu a na screeningu poprosit, zda by s platbou posečkali.

bamishop
31. srp 2017

@terkaminarikova05 pokud jsi schopna sjet dvakrat do PRahy, nepises odkud jsi, tak v Apolinari je prvotrimestralni screening zdarma. Celkove ve fakutlnich nemocnicich byva zdarma, tak se porozhlidni pripadne si sjednej toho apolinare. Je to zdarmap rotoze je to soucast vyzkumu, na ktery maji nejaky grant...

blahova_andrea
31. srp 2017

@verkaver to je sice hezký nápad, ale pokud má někdo k víře hodně daleko, tak by si nedovolil jít prosit o pomoc zrovna na faru 😅 prostě z principu by to člověku přišlo mimo 😉 ale pokud věřící jste...směle do toho!

blahova_andrea
31. srp 2017

@bamishop no nevím...aby ji jízdenky do prahy a zpět nevyšly skoro jako screening u nich

jezz1e
31. srp 2017

Volala jsem MUDr. Sochůrkovi, sestra mi sdělila, že pacientku tohoto jména mají v uvedený čas objednanou, ale protože není jejich běžnou pacientkou, u které by třeba s placením posečkali, platbu musí uhradit na místě. Bohužel sestra nedokázala říct, zda tedy mohu uhradit platbu já. Zítra mi to zjistí od doktora.

verkaver
31. srp 2017

@blahova_andrea Ano,my věřící jsme. A na tom nápadu není nic k smíchu,je mi líto,že takto uvažujete. Právě proto,že se třeba s naším panem farářem znám,tak vím, že by pomohl a samozřejmě i nevěřícím lidem. Tam totiž člověk může čekat okamžitou pomoc,kterou zakladatelka tak potřebuje. Nikomu to nenutím,jen píšu,že je to možnost a vůbec to není špatný nápad,naopak pomoc by přišla velmi rychle.

bamishop
31. srp 2017

@blahova_andrea neni videt, odkud autorka diskuse je, jen pisu o tom, ze jsou mista, kde je to zdarma, ne kazdy to vi a tudiz takovou moznost nehleda...

jezz1e
31. srp 2017

Musím říct, že s "kostelem" mám taky dobré zkušenosti, ač nevěřící, zašla jsem po prvním potratu na jednu akci v rámci Noci kostelů a přijetí bylo velmi milé a naopak se farář snažil, abychom se my, co do kostela chodíme tak leda na půlnoční, necítili špatně. Věřím, že by snažil pomoci, i kdybych teď přišla s podobnou žádostí.

blahova_andrea
31. srp 2017

@verkaver já to nemyslela, že je to k smíchu, to vůbec ne. jen dřív ten znak udělal jiného smajlíka než dělá teď ☹ měl tam být spíš rozpačitý 😉 prostě kdo není věřící, tak by na faru těžko šel. nic špatného jsem tím nemyslela. jen z pohledu nevěřící člověka...na faru bych měla fakt velký problém jít. být věřící, tak samozřejmě ne.

jezz1e
31. srp 2017

@bamishop Podle profilu Kněžmost, Mladá Boleslav. A jsou tam i fotky dortů, kdyby chtěl někdo pomoci objednávkou.

blahova_andrea
31. srp 2017

@bamishop jasně 🙂

verkaver
31. srp 2017

@blahova_andrea V pořádku. Já jen,že se tam člověk nemusí bát zajít,i když o tom nic neví. Nikdo ho nevyhodí,nezesměšní,nebude ho odsuzovat. Naopak pomoci,té potřebné,se opravdu dočkáte.

jezz1e
31. srp 2017

Mimochodem dorty vypadají krásně, úplně se mi sbíhají sliny 🙂

normalnimatka
31. srp 2017

celou diskuzi jsem nečetla, tak nevim, jestli to tu někdo nedával, ale kdyžtak se přidej i do skupin tady na MK:
https://www.modrykonik.cz/group/4710/
https://www.modrykonik.cz/group/6765/
nebo třeba tady
https://deti.bazos.cz/?hledat=daruji+oblečení&r...
určitě někdo daruje něco pro mimčo;)

blahova_andrea
31. srp 2017

@verkaver ono to není ani o strachu z odmítnutí. ale prostě ti přijde blbé využívat společnosti, do které se nechceš zařadit. ale třeba to tak vnímám jen já

Strana
z6