Nedostatek peněz v těhotenství
Ahoj holky,nevím jak mám začít,o tomto webu slším poprvé.
Je mi 18.Jsem ve 12.týdnu těhotenství a vůbec si to neužívám.Táta to ještě neví,ale mám s ním tak komplikovaný vztah už od mala že stejně vím,že mi nijak nepomůže.Přítel byl tedka 2 měsíce bez práce,ted už pracuje ale výplata bude až v půlce září.:/
Já mám 7. a 11.září prohlídku a pak 1.trimestrální screening...ALE platí se za něj 1200,- a myslíte že na to mám? :/ Uplně mě to ubíjí...mě poslední výplata přijde taky až v půlce září-a jelikož mám i rizikové těhotenství tak nemohu dále pracovat.Budu si přivydělávat děláním dortů(jsem vyučená cukrářka).
Potřebuju poradit jestli nevíte co se dá uvařit prakticky z ničeho?Nemáme tu nic..ani vajíčka,mléko,abych udělala palačinky...Nevím si rady..vím že se to zlepší ale ted mě to opravdu stresově sundává.
@terkaminarikova05 určitě bych se poptala na úřadě jak tu padlo, i na té faře, v nadacích apod.
Kde bydlíte? Ráda Vám nějaký balíček s potravinami pošlu pokud je to tak akutní. Napište mi do zpráv 😉
Jinak levné vaření, které je zároveň poměrně výživné:
luštěniny
rýže
zelenina - poměrně levná a výživná (zvlášť v těhotenství) je kořenová zelenina jako mrkev, petržel, řepa...... dál také např. zelí pokud ho zvládnete strávit
brambory
semínka - mají hodně výživy a pokud koupíte např. slunečnicová ve větším balení nejsou ani tak drahá, stačí jich trochu....obsahují minerály, naklíčená i enzymy
Určitě bych se nebála i se poptat v okolí. Nemá někdo třeba zahrádku?? Jestli jste na Facebooku, tak se nestyďte a požádejte o pomoc i tam, mnoho lidí rádo pomůže, jen o tom potřebuje vědět 😉
Co se týká prvotrimestrálního screeningu: pokud chcete prospět děťátku, tak je dobré vědět, že tento test dítě nepotřebuje. Je to pro informaci pro rodiče, že je děťátko v pořádku. Pokud nejste vyššího věku a neměla jste nějaké potíže v předchozím případném těhotenství, tak bych v tuto chvíli peníze ušetřila a spíše je věnovala na zdravou stravu...
Pro dítě je hodně zásadní klid maminky.... to je pro něj to nejdůležitější co můžete udělat... ❤
místo soustředění se na děťátko se strachem si uvědomit jak tam proudí láska... vím, že je to náročné v období stresu, ale tyto chvíle jsou jedinečné a už se nevrátí... a děti vnímají naše pocity už v prenatálním období...
Moc držím palce a klidně napište... odkud jste?
Jsem kousek od MB a zítra jedu do města nakoupit. Mám ze zahrádky zeleninu, ráda ti nějakou dám.😊 Jestli chceš, napiš kz a určitě se domluvíme.
Koukala jsem, že jsi moc šikovná cukrářka. Vím, že hledají cukrářku do cukrárny v Mnichově Hradišti - Cukrárna za rohem a také v cukrárně Na kopečku v Kosmonosích. Určitě zkus a třeba dopadne nějaká spolupráce. Jinak pokud máš fb přidej se do skupinky Maminky z Bolky a okolí a nabídni výrobu dortíků. Věčně tam někdo dorty poptává a nabídka v okolí MB je bídná. Ještě je i skupinka na modrém koníků.
Potom je i skupinka Bazárek maminky z bolky a okolí, holky mají symbolické ceny nebo se tam sem tam objevují věci zadarmo.
Můžeš zkusit i do skupiny Maminky z Bolky a okolí napsat jestli někdo nemá přebytek zeleniny a ovoce ze zahrádky. Takhle tam maminky také nabízeli očesání třešní, hrušek apod. mají toho nadbytek a je škoda, když by přišlo nazmar.
Držím palce a věřím, že to bude všechno lepší. Pokud by jsi měla zájem, mám tu nevyužitou/nenačatou kosmetiku pro miminko - mycí emulze, krém na zadeček, tělové mléko, žínka i pár kousků ve vel. 56.
Posilat zakladatelku jen na tripple testy, ktere jsou casto chybove a v zahranici se ani nedelaji, protoze akorat desi maminky, mi teda prijde jako hard core. Navic tyhle testy neodhali zdaleka to, co ultrazvuk. Pokud jde nejakym zpusobem vymyslet, jak zaplatit primo lekari, jsem pro a rada prispeju. Za ten "nadstandard".
Tak abych si to ujasnila, psala jsi, že jsi na rizikovém těhotenství. Tak pak nechápu, že nemáte co jíst, protože pokud Tě nechal doma lékař a Tys byla zaměstnaná, bude Ti normálně chodit nemocenská, a to až do porodu. Dále zde píšeš, že přítel nemá zaměstnání cca 2 měsíce zaměstnání, předpokládám, že je tedy hlášen na úřadu práce kde má nárok na podporu v nezaměstnanosti. Vzhledem k tomu, že je svářeč, kteří mají velice dobré platy, tak i podpora v nezaměstnanosti je celkem vysoká, jestli se nepletu, začíná to na 65% mzdy. Chápu, že nemůžeš jít pro pomoc za svým otcem, ale přítel má snad také rodiče. Můžete si půjčit peníze tam.
A teď tedy k tomu kombinovanému screeningu v I. trimestru. Dokáži pochopit, že na něj chceš jít, pro klid duše, ale vzhledem k tomu, že zde uvádíš 12 tt, je již asi pozdě. Kombinovaný screeningu v I. trimestru se dělá na 2x jak zde již někdo psal, jak odběry tak ultrazvuk se provádí přímo na klinice, (citace ze stránek nemocnice: “ Část biochemická (vyšetření z krve těhotné) se provádí v 8.-11. týdnu v auditované laboratoři, odběr krve zajistíme u nás. Podrobné ultrazvukové zhodnocení plodu pak při jeho určité velikosti , přibližně ve 12.-14.týdnu.“), tudíž si myslím, že by po Tobě již dávno peníze chtěli.
Nechci být urýpaná a stresovat Tě, ale tak nějak jsem nepochopila, co vlastně chceš!!!
Jasné mi jen to, že chceš znát recepty pro levné vaření, ale v podstatě tvrdíš, že doma nic nemáš, takže nemáš z čeho ani uvařit. Pokud opravdu potřebuješ POMOCI napiš to přímo. Věřím, že spousta z nás Ti něco zašle. Od mouky až po trvanlivé potraviny. Musíš, ale napsat, co vlastně chceš.
@dominikaromanova já myslím, že když má 18, tak ještě ani nepracovala, ale má teprve po škole ☹ taky nechápu, proč třeba rodiče partnera nepomohou... jako cukrářka si určtě vydělá pěkné penízky časem...
@miaellen,
vzhledem k tomu, že zde autorka psala cituji: "Uplně mě to ubíjí...mě poslední výplata přijde taky až v půlce září-a jelikož mám i rizikové těhotenství tak nemohu dále pracovat.Budu si přivydělávat děláním dortů (jsem vyučená cukrářka)" nejspíš pracovala. Proto jsem to napsala.
@dominikaromanova psala, že byla na brigádě
@dominikaromanova "Já jelikož jsem čerstvě po škole,byla jsem ještě o prázdninách vedená jako student,byla jsem v MB na brigádě,ale je to práce,kde se tahali těžké věci a proto jsem skončila..na brigádě mi nemocenskou opravdu nedají a ani mě jako těhotnou nikam nepřemístí. " - nepracovala, byla na brigádě
@dominikaromanova ja treba screening platila az po uzv, cili v 13tt...
@dominikaromanova Hezky jsi to sepsala, ale asi jsi četla něco jinýho než já.
Studovala a byla na brigádě - nemá nemocenskou.
Přítel neměl zaměstnání, teď už má a výplata bude v půlce září - není na ÚP a nemá podporu
Přítelova matka ještě neví, že čekají dítě.
Prvotrimestrální screening se dá dělat nejpozději 13+6, krev ten samý den - zkušenost z genetiky v Plzni v Černicích.
Nechci být urýpaná, ale tak nějak jsem nepochopila, co vlastně chceš!!!
@dominikaromanova tak také eba v Brně se krev a utz dělá v jeden den takže se nemusí dělat na dvakrát a pokud vim slečna psala ze byla jen na brigádě
tohle mi celý přijde jen "litujte mě"..
Zatim jsem nečetla všechny komenty.. předpokládam, že žiješ u tatínka..seber odvahu a nějak hezky mu oznam, že bude dědečkem.. třeba pookřeje a bude se ti snažit alespoň trochu vypomoci...a ty mu slibis, že s přítelem mu to postupně vrátíte 😊
Nečetla jsem to celé, ale proč si slečna nebo přítel neskočí do banky pro kontokorent? Okamžitě by jim to pomohlo a nemusí ho vyčerpávat celý, popř. každý měsíc až do mrtě???
Já bych vyhnala Tvého chlapa na brigádu, kde dostane peníze hned ten den. Ať se snaží! A uvařit z ničeho nelze, to by Ti mohlo být asi v 18letech jasný. A možná bych ušetřila za internet, toho se moc nenajíš a dá se bez něj žít!
Sorry, ale přijde mi to, tak jak tu píšou holky - LITUJTE MĚ
@denny27 Taky jsem to nečetla celé, ale pokud žije u otce, co jí otec??? Snad nežije z prány...
Tak všem moc děkuji.Tuto diskuzi bych asi uzavřela,začínáme se do toho tady docela zamotávat.
Pro poslední objasnění:Žiju s přítelem v bytě,nečekala jsem žádné milodary.Chtěla jsem jen radu jak se dá toto období řešit.Dále jsem chtěla aby mě někdo vyslechnul(nikoli litoval).
Ve zprávách se mi ozvaly velmi milé slečny/dámy a dopisuji si s nimi,tady ve foru nestíhám už příspěvky číst a vše vysvětlovat...
Kdo si takovou situaci nezažil,tak nemůže přece soudit ostatní.Já jsem doma většinou sama a proto se nemám komu vykecat,svěřit se a přítel třeba věc ohledně mého těhotenství nechápe.
Ještě jednou děkuji za ty,které mi fandí,drží nám s mimčem palečky,taky těm které mě vyslechly a poradili!
Ale děkuji i těm kteří se tu ozvaly ale zjevně nepochopily muj umysl tohoto článku,který byl pouze ke svěření a radě.
Nemůžu uvěřit že se tu najde tolik dobrých dušiček,který jsou ochotni pomoct a vyslechnout mé obavy ...! Děkuji.❤
jo a ještě tady bys mohla najít tipy:
https://www.modrykonik.cz/group/4346/
tak ať se daří🙂
@terkaminarikova05 pak dej vědět, kolik toho přišlo 😀
@anya18 velmi zabavne.

@terkaminarikova05 Ano,screeming se zpetne proplaci u pojišťovny! Treba ti půjčí rodice a ty jim to zpetne vratis.plus je treba 500kc proplaceni od pojistovny na vitaminy apod.