icon

Poraďte jméno pro holčičku - české, klidně starší.

aurelie34
14. srp 2019

Hezký večer, s manželem stále vymýšlíme jméno pro holčičku a nemůže na nic přijit. Pro kluka máme vybrané jméno Josef po tchánovi ale u holky nevíme. Doma už máme jednoho kluka Adama. Jméno bych chtěla nějaké míň rozšířené. Nelíbí se mi taková ta populární jména jako Nikolka, Vanessa, Natálka, Klára apod. Chtela bych české ale klidně nějaké starší co se dnes už moc nedává. Poradíte někdo?

Strana
z4
90bobisek90
15. srp 2019

@aurelie34 a vubec tady nezaznela Vendulka ;) tu mame my a v okoli neni zadna 🙂

chiara75
15. srp 2019
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Alžběta, Zdislava, Františka, Kateřina, Pavla, Markéta, Lýdie, Ludmila...

similenka
15. srp 2019

@zelenaesmolda žádné sourozence tak pojmenované neznám

krystofovaa
15. srp 2019

Amálka, Dorotka, Magdalena, Stella

jannym
15. srp 2019

Moc se mi libi jmena Josefina, Apolenka nebo Karla

maruskamu
15. srp 2019

Mě se líbí Nela a Stela. Vybrala bych jedno pro budoucí holčičku, kterou si moc přeju

sraffie
15. srp 2019

Mám dceru Malvínku 🥰 ještě jsem přemýšlela nad Johankou, Ditou a Šárkou, Leontýnkou

sraffie
15. srp 2019

A kamarádka teď dala jméno Gabriela

veraskvorova
16. srp 2019

A co Věrka.

romcilena
16. srp 2019

My máme Báru ( ne Barboru ) a Annu. Kamarádka má Magdalenu a Antonii.

rituska88
16. srp 2019

My máme syna Josefa a kdyby byl holka, tak jsme měli vybrané jméno Terezie. Jinak z těch starších se mi líbí třeba Josefína, Agnesa, Johana, Františka... Záleží taky na příjmení. Moje mamka je Růžena - to už se taky skoro nedává. Ještě se mi líbí Ivana, Hedvika.

2hanah
16. srp 2019

@ajulamamula Tak to chápu, tady má to jméno vážně opodstatnění a moc hezké, držím pěsti, ať máte moc moc štěstí😘

loylii
16. srp 2019

@makiska1 my Johanku😍

bassetlady
16. srp 2019

My máme Matildu. Manžel s tím chvíli bojoval, ale nedala jsem se. A všem se to líbí ( nebo aspoň nikdo nic neříkal)

odula
16. srp 2019

@similenka jo Eva,to je český jak poleno:D

odula
16. srp 2019

Jestli chceš opravdu české (resp slovanske) tak Ljuba, Vera (Věra, Viera) Nadia (Naďa ) - to je slovanská podoba trojky laska - vira- naděje. Pak třeba Božidara, Danica, Doubravka, Růžena, Lada... zkus googlit "slovanská jména ". Všechny ty Anička Lucinky Pepičky a Marušky jsou stejně vesmes latinskyho nebo hebrejskyho původu;) i ta proflaklá Eliška je z hebrejstiny ;)

sinicka
17. srp 2019

Milada, Libuše, Bohunka.
Ja měla v záloze teda Karin a Katrin. Ale nakonec to byl kluk 😁

majvik
17. srp 2019

taky jsme měly podobné požadavky, plus teda manžel chtěl aby ta jména nějak v rodině už měly nějakou tradici, takže máme Helenu a Hanu, což si myslím že oboje dokonale splňuje🙂 pak teda ještě Annu ale to je pořád jedno z nejčastějších jmen, takže to asi nebude ono. Ale ve výběru jsme měli ještě Magdalénu, Marianu, Hedviku, mě by se líbila i Tamara, Tatiana,Miriam... jinak by tvé požadavky asi splňovaly a nezazněly tady ještě Radka, Dagmar, Petra, Pavla, Marcela, Soňa, Ilona....

78marcela
17. srp 2019

Já měla taky požadavek, že chci něco normalniho, co se už moc nedává.
Mám Alenku a jsem naprosto spokojená. Krásné jméno, zatím jsme potkali jen jedinou druhou Alenku. Ještě jsem zvažovala Gabrielu, Ivanu a Kamilu.
U syna už se mi to tolik nepovedlo, těch je hodně.

audreyi
17. srp 2019

@ilona87 Cecilku jsme dali teď my 🙂 A doporučuji. Krásné jméno :1)

ladyhacek
17. srp 2019

My měli vybranou u prvního Andrea u druhého Alžběta
Já chtěla Nelinku, ale jen u nás vlna vesnici je jich tolik že jsme nakonec volili Alžbětku po manželovy babičce.
I když dva kluci 😉
Mě se líbí třeba i Marie - ale ta je poslední dobou docela také častá
Aneta
Alžběta
Karolína
Kateřina - tu má kamarádka a já moc Katek teda neznám s jednou jsem chodila na první stupeň.
Mě se vždy líbila Tereza - Terinka z Elišky ze mlejna 🙂

lobella
17. srp 2019

Antonie (Tonicka)

jitkaem
17. srp 2019

Ja jsem sve dcerce chtela dat jmeno Jitka, protoze mam pocit, ze se dnes moc nedava. Ale nakonec jsem se chtela vyhnout osloveni "stara a mlada". 😊

daisymaminka
17. srp 2019

Mně by se k Adamovi, kterého už máte, líbila Lucie. Sice to není žádné "starší" jméno, ale hezky mi k Adamovi pasuje. A z těch starších Ludmila, Klaudie...

petulik81
17. srp 2019

Ségra má Barunku a ja mam Markétu a obě jména se mi moc libi ,mamka je Alžběta a říkají ji Bětuško, líbí se mi Zuzana,Magda,Anicka,Rozarka

ilona87
17. srp 2019

Ilonu taky nikdo moc nedává.... Takové hezké jméno

glimmer
11. říj 2019

Adina ... to bylo moje top pro druhé dítě, ale to byl kluk 🙂 tak jsem měla smůlu 🙂

jipe
11. říj 2019

my máme Julii (ve hře byla ještě Natálie, Nikola, mně se ještě líbila Justýna). Hodně moc ale záleží na příjmení, aby to trošku pasovalo.

piggy123
11. říj 2019

Nenapadá mě nic víc českého než Anežka ❤️

babanci
11. říj 2019

@piggy123 Super jméno. Mám 14 letou vnučku Anežku a je se svým jménem nadmíru spokojena.

Strana
z4