Práce během rizikového těhotenství. Jak se rozhodnout?
Ahoj, jdu za vámi s radou. Poprvé jsem byla těhotná ve 34 letech, měla jsem ZT v 7tt a šla na revizi. Zjistili mi vrozenou vadu dělohy (mám dvě děložní těla a jeden čípek). Měla jsem být na neschopence 6 týdnu, jenže po třech týdnech jsem už šla do práce s tím že už mi nic není a bylo mi blbé být doma když mi vlastně nic není. Při kontrole na uschopneni mi lékařka řekla že až příště zjistím že jsem těhotná mám přijít a napíše mi rizikové. Jenže v práci (kolektiv žen nad 45) ze mě dělají hypochondra že i ony potratily a šly po dvou dnech do práce a po dalším těhotenství normálně do práce chodily až do konce,že ze sebe dělám akorát chudinku.
Jenže teď jsem asi těhotná, vyšel mi slabý pozitivní test. U gyn jsem ještě nebyla tak to nemám potvrzené ale mám strach tam jít že mi napíše hned neschopenku. V práci za mě náhrada není a dělám tří směnný provoz, víkendy ranni a noční 12hodinove smeny a někdy 16hodinove smeny. Chtěla bych se v práci domluvit jen na ranni a dopolední 8hodinove smeny a vikendy 12hodinove ranni. Dělám ve skladu nebezpečných latek, ale v kancelari a neprijdu s nimi ani do styku, ale bojim se že doktorka mě do práce nepustí. Mimco je u mě na prvním místě ale zároveň se děsím řečí v práci, pokud mi opet tehotenstvi nevyjde. Co by jste na mém místě delaly vy. Děkuji moc za rady
Mimčo je u tebe na prvním místě. Čili kecy kolegyň jsou druhořadé. Na to mysli. Neznamená to, že to není nepříjemné atp. Ale mysli v první řadě na mimi, a to doslova.
Nechala bych to na rozhodnutí lékařky. Pokud usoudí, že je namístě, abys byla v pracovní neschopnosti, tak bych si neschopenku napsat nechala. V práci bych nic neříkala, prostě jsem na neschopence, žádné detaily.
Řídila bych se tím, co mi říká gynekolog. Žádná z nich za tebe dítě neodnosí. Neber to zle, ale...Není ti 20 a ani neřešíš dilema, že na neschopence nebudeš mít dát co dětem doma do pusy, jde "jen" o bandu rádobychytrejch ženskejch... V ženským kolektivu se nějakej důvod proč někoho pomluvit vždycky najde.
Zajdi k lékaři a dělej to nejlepší pro sebe a tvé miminko 🍀
Sla bych okamzite na neschopenku. Vubec bych nebrala ohled na ty superzeny v praci. Miminko by bylo na 1.miste, hodne stesti🍀❤️
Neřešila bych, co kolegyně a jejich blbé kecy, ale co doktor...pokud bude neschopenka oprávněná vzhledem ke zdravotnímu stavu, tak bych na ni bez diskuze šla
Udrzuj si sve soukromi, je fakt blbost hned s pocuranym testem bezet za kolegynemi a sdilet s nimi detaily sveho zdravotniho stavu. Ten res jen se svou doktorkou, rekni ji de a jak pracujes a ona vyhodnoti, jestli je nutne jit na neschopenku nebo ne.
Mimi je na prvním místě, ale řešíš tu co na to řeknou ženský v práci? Výkašly se na ně, pokud ti chce doktorka napsat neschopenku tak si jí nech napsat, nikdo nemusí vědět proč jsi doma. Když by si chodila do práce a znova potratila, zbytečně si to budeš vyčítat, a říkat si proč jsem radši nezůstala doma...Důležitější jsi ty a miminko, ne ženský v práci...
Pokud ti jde o dítě, vys*ala bych se na kecy ostatních.
Vůbec je neřeš, a dělej, co ti řekne Dr.
A víš že nemáš žádnou povinnost kolegynim cokoliv říkat? 🤷🏼♀️ evidentne je to banda zapšklých slepic s výchovou za krale klacka a vůbec nic jim do toho nic není!
Tvoje dítě, Tvoje zdraví, Tvuj zivot. A podle toho se zarid. O neschopence by mel vědět pouze Tvuj nadřízený/-á a eventuálně personální/mzdové oddělení. Ostatním po tom vůbec nic není.
Ženský kolektiv - koukám že je to téměř všude stejné 😁 u nás v práci se pořád řešilo kdo má neschopenku a proč , kdo paragraf a proč ..když sem zjistila že jsem potřetí těhotná , po dvou císařích a s cukrovkou , v práci jsem den předtím oznámila těhotenství byla jsem už v 6 týdnů a druhý den jsem u Dr dostala neschopenku a nazdar. Bylo mi úplně jedno co se v práci nese nebo nenese , dítě je priorita . Časem se situace uklidnila, místo mě vzali zatím jinou , dlouholeté kolegyně nakonec i měli radost že jsem mimco donosila a chodíme za nimi s prckem na kafíčko. Ale jde o tebe . Neber ohledy a chytré keci k tělu. To že dřív se rodilo téměř na poli a po porodu se pokračovalo v práci jakoby nic to už je dávno pryč 🍀😊
V tvém případě bych šla na neschopenku, po zjištění těhu. Vůbec bych nebrala ohled na to, co nějaké slepice říkají. Beztak i kdybys do práce jako těhu chodila, tak si zas najdou něco jiného, a budou tě pomlouvat dál. Tomu se nevyhneš. Třeba u nás v práci se pomlouvá kolegyně, která dobře pracuje, chodí stále do práce, ale jeden den si vzala dovolenou a těch řečí..😁 a jsi dospělá, tak se tak i podle toho chovej. Nebudeš snad poslouchat cizí lidi..😱
@felis tam je to právě na houby. Když jsem potratila a šla na revizi,věděla o tom pouze nadřízená. Když jsem se po 3tydnech vrátila, věděly o tom všechny mé kolegyně. Je to taková slepičí zadel.
Já bych řekla gynekoložce, že kolegyně povídaly, že neschopenku nepotřebuješ...
Čímž chci říct, že tvoje otázka je absurdní. Kolegyně jsou slepice, jejich zdravotní stav ani mimino to není, takže jim je u zadku, jak to dopadne a starají se akorát o svůj prospěch a to, aby za tebe nemusely dělat práci. A ty by ses zase měla starat o svůj prospěch a prospěch toho mimina, které určitě nechceš ohrozit kvůli tomu, aby si o tobě nějaká koza něco nemyslela. Jo, když to nedopadne a přijdeš zpátky, tak to bude nepříjemné, ale určitě ne tak nepříjemné, jako kdybys o to miminko přišla, protože jsi se někomu chtěla zavděčit.
@ai30 opravdu s počůraným testem za kolegynemi neběhám. To že jsem potratila a byla na pn věděla pouze nadřízená, která to následně vyslepičila kolegyním. Jedna z nich dokonce po mém návratu pronesla ze je dobře že jsem potratila že se alespon nebudu valet doma a ona za mne nebude muset chodit prescasy.
@anonym Mas to jako pouceni do budoucna, detaily tveho zdravotniho stavu proste do prace nepatri. Mas zdravotni problem, jsi na nechopence a to je naproste maximum, co by mel kdokoliv z prace vedet. Kdyby to bylo pozdeji a uz se vedelo, ze jsi tehotna, je to neco jineho. Ale v 7tt je fakt uplna blbost se sverovat v prace komukoliv.
To je příšerný. 🤢 Kolik jim je? Mluví jak zapšklý báby. Některý blběny si fakt nevidí do huby. Doufám, že jí karma sejme za takové nechutné řeči.
V tom případě bych důvod nesdělovala ani nadřízené. Prostě tam bude max razítko od gyn a ony ať si třeba mozky uvaří, jestli jsi těhotná nebo ne. 🤷🏻♀️
Připomnělo mi to bývalou kolegyni z práce. Vedoucí odešla po letech a dala na FB, že po několikaletém snažení otěhotněla. Šla jsem to s radostí říct té kolegyni a ona znechuceně prohlásila, že se to tady šíří jak nějaká nemoc. 🤦🏻♀️
@cassidyc vsechno jsou to ženský nad 45 let co už rodiny davno mají. Přijdu si potom jako simulant když by mi nic nebylo a já byla doma na rizikovce.
Vůbec bych to neřešila. Důležité je, abys byla v pořádku, a miminko se narodilo zdravé. A nějaká "unavená soudružka" ti může být ukradená. Já odcházela z práce ve 20tt, a těch keců jsem si užila taky dost. Jediná normální, byla moje šéfová. A jednu věc vím naprosto jistě. Že se mezi ně už nevrátím. Práce mě bavila, měla jsem ji fakt ráda, ale mezi tyhle zrůdy, co jen pomlouvají, kradou, a hází na ostatní špínu, už fakt nechci. Takže po rodičáku buď jinou pobočku, nebo úplně jinou firmu.
Měla by jses rozhodnout jestli je pro tebe priorita odnosit a porodit zdravé dítě nebo to co si mysli okolí … pak nebudeš mít co řešit .. práci můžeš najít vždy jinou ale kolik budeš mít ještě šanci otěhotnět…

Sla na neschopenku, neresila ostatni a starala se jen o sebe a o to nejlepsi pro mimi. Zenskym rekni, ze jim nemusis nic sdelovat o svym zdravotnim stavu a at si mysli co chteji, ale ze jdes proste na neschopenku, nazdar. Az se budes za 3 roky vracet po materky - jestli vubec - uz tam nemusi makat ani jedna z nich