Prečo mám platiť za screening, keď to platí poisťovňa?
ahojte mamičky 🙂 chcem sa vás opýtat,prečo si mám platit vyšetrenie screeningu ked to platí poistovna? ☹ mám platit 1500korun,samozrejme,že tam pojdem aj keby to malo stát 2000 ale nejde mi to do hlavy,čo som sa pýtala ani jedna neplatila.
u nas jedna poj. proplaci 2000Kc v tehu a proste se donese doklad a oni to proplati.. nemas to taky tak?
a 1500Kc no fiha, ja platila 700Kc...
@mirka00 zalezi jestli jsi rizikovy pripad ci ne...poku ne-platis si to, pokud je duvod pro provedeni,neplatis... Ja mela jit na placeny,ale nemeli volny termin,tak mi dr. 'napsal diagnozu' a sla jsem do jine nemocnice a nehradila nic. Osobne-sla bych i kdyby to stalo vic. Za tu jistotu to stoji 😉
no ved práve že som rizikový prípad,ale ani mi nepovedala,že mi to potom poistovna preplatí,samozrejme že si to zaplatím o tom niet pochýb,len som chcela vediet ako to mali iné žienky 🙂
@mirka00 ahoj, jak píše helulela, za protrimestrální screening se platí, protože jej pojišťovny berou jako nadstandard. Já měla u svého gynekologa zaplacenou nadstandardní péči, proto jsem za tento screening neplatila, ale kdybych neměla, tak taky platím. A taky mi říkal něco o částce cca 1500 Kč (jedná se o Pronatal v Praze Modřanech).
@mirka00 Prvotrimestrální screening není hrazený normálně pojišťovnou, já platila myslim 1000,- ale dá se to většinou nechat proplatit pojišťovnou ve formě nějkých preventivních příspěvků na zdraví v těhotenství (záleží na pojišťovně). Jedná se o odběr krve a poté vyšetření UTZ. Potom existuje screening který je hrazen pojišťovnou, ale dost žen na něj nechce jít nebo ho odmítá, protože je to zastaralá metoda a dost často vychází falešně pozitivní - triple test (myslím, že tam se odebítá pouze krev pokud se nepletu). Další screening který hradí pojišťovna je až ve 20tt, kde se UTZ kontroluje miminko, jeho orgány, pateř, srdce s průtoky atd.

@mirka00 dr ti co na to odpovedal?