icon

Tipy na oblíbená klučičí jména pro novorozence

29. srp 2023

Dívky už začínám být lehce zoufalá. Mám kousek do porodu a nemáme vybrané žádné jméno. Nejde o to, že bychom se nemohli shodnout, ale nám se fakt žádné nelíbí. Chtěla jsem ryze české, dávat zahraniční jména mi přišlo vždycky směšné. Hlavně asi proto, že nejexotičtější jména, která v okolí mám, dávají lidé, kteří jsou s prominutím největší "nuly". Ale už jsem ochotná dát i nějaké cizí jméno, když to nebude úplně úlet.
Jaké klučičí jméno jste synovi daly,nebo byste teď daly, kdybyste se měly rozhodnout?

Moc děkuji!

Strana
z3
sebestka
2. zář 2023

Tak to máme úplně stejně. Na holky mám z gleku 15 jmen které se mně líbí. Na kluka jako asi bych nějaký vybrala,ale ..ale

piggy123
2. zář 2023

Ve třídě jsme měli Radovana a to jméno se mi hodně líbí. Zní krásně česky a nevyskytuje se na každém rohu. Říkali jsme mu Ráďa, Radek nebo prostě Radovan.

jaresska
2. zář 2023

My máme Bohdánka, je to rýže české jméno i původem české. Syn je s ním spokojený, má to i značnou variabilitu, Bohdan, Bobo, Bohdanek, Bóďa, Bobeš.... A nemá ho skoro nikdo.

dapik
2. zář 2023

Dan a Filip, není jich tak strašně moc, nikdo je nekomolí a nejsou roztomilá jen u malých chlapečků,ale hodí se i na krásné chytré muže.

ruzovyjednorozec77
2. zář 2023

Za me Kubik - Jakub 🙂 Eliáš (jediný áš kterého ještě není tolik). Krystof, Šimon.

msgracia
2. zář 2023

Máme Toma s Františkem

lcn162
2. zář 2023

Máme Daliborka, nejvíc oceňuji, že v širokém okolí je jediný. Líbí se mi ještě Marek a Patrik

pajusz
2. zář 2023

@neliniezoe ty jo kde žijete? U nás aspoň 3 Honzíci i na třídu.
Máme Denise a je sirokodaleko jedinej

neliniezoe
2. zář 2023

@pajusz Malá dědina u Frýdku-Místku😂opravdu se ředitelka školky smála, že po 12 letech první Honzík. A jak jsem se koukala na seznam dětí, tak se vrací klasická česká jména. A náš Jeník tam zase bude jediný 😂

petaov
2. zář 2023

Taky jsme měli dlouho problém na něčem se shodnout. Mi se líbily Ondřej, František, Jakub, Lukáš. Muž chtěl Jana, to se zas nelíbilo mi. Nakonec máme Václava a Vojtěcha. Hlavně na Václava je spousta obměn, co se mi hodně líbí. Holčičí jméno jsme měli vybráno hned.

maxulekapcule
2. zář 2023

Já chtěla Kryštofa, Pavla a Richarda. Ale všichni měli problém, tak mám Maxmiliána a Tadeáše. Dnes už bych se na všechny vyprdla

lucieevita
2. zář 2023

Mně se líbilo Adam. Je české, ne zase tak obvyklé. U nás ve školce máme dvě třídy a žádný tam není. Přišlo mi i hezké na Vánoční snídani slavit svátek, dát malý dárek a pak Štědrý večer 🎁⛄❄️ celý den je tak oslava🎉♥️ale máme Barborku😍

landylu
2. zář 2023

Adamů znám dost, jeden je bratranec a opravdu není štastný ze svátku na vánoce....

swan42
2. zář 2023

@landylu to je toho, vzdyz je to jen svatek...treba az vyroste, tak mu to bude sumafuk 😀
Muj manzel ma svatek i narozeniny v prosinci a nikdy mu to nevadilo 🤷‍♀️

vero987nika
2. zář 2023

My máme Matyáše a Sebastiána, ostatní česká se nám moc nelíbí. Jinak hlavní radu co bych dala je se vůbec neohlížet na to zda je to jméno časté nebo naopak. Já jsem Veronika, v mem věku je veronik všude hromada a je mk to fakt jedno, a upřímně jsem nikdy nepotkala člověka kterému by vadilo že má časté jméno

magdaveselkova
2. zář 2023

My čekáme v říjnu Vincenta. Tatínek je advokát a všechny děti vymyslel do puntíku. Vincent představuje vítězství a bude ve znamení Vah 😂. První dcera se jemnou Justýna, která znamená spravedlnost a justici 😂a taky je váha. Takže advokátní rodina jak poleno. Všechno vyšlo náhodou 😂😂ne že by se to plánovalo

lucieevita
2. zář 2023

@landylu já mám svátek 13.12. a dcerka 9.12. vím, že to není to samé jako toho 24.12. ale pokud se to v rodině hezky podá, tak může být super svátek i na Štědrý den .. dcerka si přála k svátku dort, tak jsme jí objednali dort a umím si představit, že kdyby byla Adam, mohli bysme si ho dát k snídani společně s dárkem, celý zbytek pak trávit Vánočně 🎁🎉 však jestli jste Lucie jako já a dostanete dárek 10 dní před Vánoci nebo přímo na Vánoce, to už je fuk🤷🌞

marselina
2. zář 2023

mame Jakuba,Tobiáše a Eliáše

ekou
2. zář 2023

Máme doma Honzíka, jinak by byl Eliška 😂

westie
2. zář 2023

Byli jsme na tom stejně - holčičích jmen klidně deset, klučičí žádné. Nakonec jsme vybrali Ondřej, protože se mi líbí, že má tvar pro každý věk - od miminka, přes puberťák až pro dospělého chlapa.

atylda
2. zář 2023

Máme doma Hynka a neměnila bych. Ne každému se líbí, ale já jsem spokojená a syn snad jednou bude taky. A hlavně - Hynků je hodně málo a mám celkem jistotu, že jich nebude jednou plná třída...

benty
3. zář 2023

Máme 3 syny a české ptačí příjmení, takže to ovlivnilo výběr jmen🙂 Hynka (koukám výše mockrát jmenovaného, ale zatím je v okolí jediný, což se mi líbí), Antonína (hodně možných obměn, ale už je jich více) a teď mimi Vincenta, těch je zatím taky pomálu a jsme spokojení, našli jsme taky plno variant, jak mu říkat. Ještě byl v hledáčku Eduard, Vladimír, Vítek, možná Vilém, Václav. Pokud chcete být hodně originální, mám v okolí sourozence Melichara, Metoděje a Medarda, tak jen tip 😉

e_lys88
3. zář 2023

Pokud jste spíše,na ty české,co takhle Prokop,Jonáš,Jáchym,Kryštof,Šimon,Matěj,Adam,Ondřej,Jakub,Filip,Oskar?Myslim,že každé jméno je pak krásné,když ho budeš mít,s kým spojit😉.Já chtěla od dětství Maxmiliána a má ho❤️,líbí se mi víc a víc.Říkám mu Maxi,Maxiku,Maxmili,Miliánku,Maxmiliánku,mnoha způsoby😂😉.

evina92
3. zář 2023

Máme Jaroslava. Je to tvárné jméno, v porodnici byly sestřičky nadšené, že tam je konečně nějaký Jarda 🙂
Tobiášů, Matyášů, Benů apod. je teď mraky, takže jsme zvolili dobře 💪🏻

Strana
z3