Tipy na oblíbená klučičí jména pro novorozence
Dívky už začínám být lehce zoufalá. Mám kousek do porodu a nemáme vybrané žádné jméno. Nejde o to, že bychom se nemohli shodnout, ale nám se fakt žádné nelíbí. Chtěla jsem ryze české, dávat zahraniční jména mi přišlo vždycky směšné. Hlavně asi proto, že nejexotičtější jména, která v okolí mám, dávají lidé, kteří jsou s prominutím největší "nuly". Ale už jsem ochotná dát i nějaké cizí jméno, když to nebude úplně úlet.
Jaké klučičí jméno jste synovi daly,nebo byste teď daly, kdybyste se měly rozhodnout?
Moc děkuji!
Ve třídě jsme měli Radovana a to jméno se mi hodně líbí. Zní krásně česky a nevyskytuje se na každém rohu. Říkali jsme mu Ráďa, Radek nebo prostě Radovan.
My máme Bohdánka, je to rýže české jméno i původem české. Syn je s ním spokojený, má to i značnou variabilitu, Bohdan, Bobo, Bohdanek, Bóďa, Bobeš.... A nemá ho skoro nikdo.
Dan a Filip, není jich tak strašně moc, nikdo je nekomolí a nejsou roztomilá jen u malých chlapečků,ale hodí se i na krásné chytré muže.
Za me Kubik - Jakub 🙂 Eliáš (jediný áš kterého ještě není tolik). Krystof, Šimon.
Máme Toma s Františkem
Máme Daliborka, nejvíc oceňuji, že v širokém okolí je jediný. Líbí se mi ještě Marek a Patrik
@neliniezoe ty jo kde žijete? U nás aspoň 3 Honzíci i na třídu.
Máme Denise a je sirokodaleko jedinej
@pajusz Malá dědina u Frýdku-Místku😂opravdu se ředitelka školky smála, že po 12 letech první Honzík. A jak jsem se koukala na seznam dětí, tak se vrací klasická česká jména. A náš Jeník tam zase bude jediný 😂
Taky jsme měli dlouho problém na něčem se shodnout. Mi se líbily Ondřej, František, Jakub, Lukáš. Muž chtěl Jana, to se zas nelíbilo mi. Nakonec máme Václava a Vojtěcha. Hlavně na Václava je spousta obměn, co se mi hodně líbí. Holčičí jméno jsme měli vybráno hned.
Já chtěla Kryštofa, Pavla a Richarda. Ale všichni měli problém, tak mám Maxmiliána a Tadeáše. Dnes už bych se na všechny vyprdla
Mně se líbilo Adam. Je české, ne zase tak obvyklé. U nás ve školce máme dvě třídy a žádný tam není. Přišlo mi i hezké na Vánoční snídani slavit svátek, dát malý dárek a pak Štědrý večer 🎁⛄❄️ celý den je tak oslava🎉♥️ale máme Barborku😍
Adamů znám dost, jeden je bratranec a opravdu není štastný ze svátku na vánoce....
My máme Matyáše a Sebastiána, ostatní česká se nám moc nelíbí. Jinak hlavní radu co bych dala je se vůbec neohlížet na to zda je to jméno časté nebo naopak. Já jsem Veronika, v mem věku je veronik všude hromada a je mk to fakt jedno, a upřímně jsem nikdy nepotkala člověka kterému by vadilo že má časté jméno
My čekáme v říjnu Vincenta. Tatínek je advokát a všechny děti vymyslel do puntíku. Vincent představuje vítězství a bude ve znamení Vah 😂. První dcera se jemnou Justýna, která znamená spravedlnost a justici 😂a taky je váha. Takže advokátní rodina jak poleno. Všechno vyšlo náhodou 😂😂ne že by se to plánovalo
@landylu já mám svátek 13.12. a dcerka 9.12. vím, že to není to samé jako toho 24.12. ale pokud se to v rodině hezky podá, tak může být super svátek i na Štědrý den .. dcerka si přála k svátku dort, tak jsme jí objednali dort a umím si představit, že kdyby byla Adam, mohli bysme si ho dát k snídani společně s dárkem, celý zbytek pak trávit Vánočně 🎁🎉 však jestli jste Lucie jako já a dostanete dárek 10 dní před Vánoci nebo přímo na Vánoce, to už je fuk🤷🌞
mame Jakuba,Tobiáše a Eliáše
Máme doma Honzíka, jinak by byl Eliška 😂
Byli jsme na tom stejně - holčičích jmen klidně deset, klučičí žádné. Nakonec jsme vybrali Ondřej, protože se mi líbí, že má tvar pro každý věk - od miminka, přes puberťák až pro dospělého chlapa.
Máme doma Hynka a neměnila bych. Ne každému se líbí, ale já jsem spokojená a syn snad jednou bude taky. A hlavně - Hynků je hodně málo a mám celkem jistotu, že jich nebude jednou plná třída...
Máme 3 syny a české ptačí příjmení, takže to ovlivnilo výběr jmen🙂 Hynka (koukám výše mockrát jmenovaného, ale zatím je v okolí jediný, což se mi líbí), Antonína (hodně možných obměn, ale už je jich více) a teď mimi Vincenta, těch je zatím taky pomálu a jsme spokojení, našli jsme taky plno variant, jak mu říkat. Ještě byl v hledáčku Eduard, Vladimír, Vítek, možná Vilém, Václav. Pokud chcete být hodně originální, mám v okolí sourozence Melichara, Metoděje a Medarda, tak jen tip 😉
Pokud jste spíše,na ty české,co takhle Prokop,Jonáš,Jáchym,Kryštof,Šimon,Matěj,Adam,Ondřej,Jakub,Filip,Oskar?Myslim,že každé jméno je pak krásné,když ho budeš mít,s kým spojit😉.Já chtěla od dětství Maxmiliána a má ho❤️,líbí se mi víc a víc.Říkám mu Maxi,Maxiku,Maxmili,Miliánku,Maxmiliánku,mnoha způsoby😂😉.
Máme Jaroslava. Je to tvárné jméno, v porodnici byly sestřičky nadšené, že tam je konečně nějaký Jarda 🙂
Tobiášů, Matyášů, Benů apod. je teď mraky, takže jsme zvolili dobře 💪🏻

Tak to máme úplně stejně. Na holky mám z gleku 15 jmen které se mně líbí. Na kluka jako asi bych nějaký vybrala,ale ..ale