icon

Určování pohlaví miminka na UTZ, jaké máte zkušenosti?

lu_mik
10. pro 2015

Ahoj holky, dne jsem byla na ultrazvuku a pani doktorka zkoumala pohlavi miminka. Samozrejme ze mimco jako na potvoru nechtelo nic moc ukazat, kazdopadne asi 10 minut jsme to tam okoukavali zespoda a dr. rikala, ze pindika nevidi a ze si na 90% mysli, ze to bude holcicka, protoze kdyby tam pindik byl, je neco malo videt. Jake mate zkusenosti vy a jak moc to vyslo?🙂 samozrejme ze sem nedockava a uz bych nakupovala samy ruzovy vecicky... No nakonec stejne neodolam :D takze jestli to pak bude kluk, holt bude ruzovej...😀

blecha94
10. pro 2015

Ahoj, mně gynekolog v 15. týdnu odhadl holku a trefil se. Jestli si je dr. celkem jistá, možná bych si pro radost koupila pár růžových hadříků, ale ve velkym bych to skupovala, až bude fakt jasno. 😀

elana
10. pro 2015

záleží na tom, jaký má lékařka přístroj a taky zkušenosti. Zkušený doktor s dobrým ultrazvukem už se v 17.tt obvykle nesplete, tam už bývá genitál plně vytvořený tak, že to při rozkódování těch šmouh vidí i laik (na rozdíl od směru pohlavního hrbolku, kterým se určuje pohlaví na prvotrimestrálním skríningu o měsíc dřív a tam to chce fakt hodně oko a mraky zkušeností a i tak se semtam spletou. U mě se nespletli, už na NT skríningu mi řekli prvního kluka a narodil se a podruhý holku a taky ji mám). Já bych pár týdnů ještě počkala, na velkým uzv ve 20.tt už to bude určitě jasný 🙂 Do tý doby si můžeš udělat radost něčím smetanovým, bílým, kávovým...k tomu pak kdyžtak růžovou (případně modrou) snadno doladíš 🙂

mery96
10. pro 2015

Nám řekla na NT ve 13/14 tt. že na 70% holka. Teď na velkém UTZ ve 22 tt. potvrzeno a pak ještě jednou o týden později na echu 🙂

pekkaa
10. pro 2015

me rikali, ze od 17tt to dokazou rict v podstate s jistotou. Maji kvalitni ultrazvuk.

izzybickerstaff
10. pro 2015

Počkala bych ještě na jednu kontrolu.

barumat
10. pro 2015

Mně na můj dotaz "Na pohlaví je asi ještě brzy, že?" na screeningu v 13.tt doktor po dlouhém šátrání ultrazvukem vybafl jen "Holčička.", nic o tom, jestli si je nebo není jistej nebo na kolik procent to (ne)vidí, takže to zatím taky beru spíš jako takovou pracovní verzi. Jsem fakt zvědavá 4.1. na velký ultrazvuk 😀

wewi87
10. pro 2015

U prvního syna v 17tt ani doktor nemusel říkat a viděla jsem že kluk, teď u druhého 12tt a domů jsme donesli foto 3d kde je jasné vidět že kluk a o týden později potvrdili z odběru že je na 100pro 🙂

palomitacheca
10. pro 2015

Ja se ve 3.tehotenstvi ptala na pohlavi asi v 18.tydnu, doktor to dlouho zkoumal, miminko nebylo v idealni poloze, melo nozicky u sebe a zaver byl "nic kluciciho nevidim, tak to bude asi holcicka. Ale priste to zkusime znovu." Ve 21.tydnu jsem sla na screening a ukazal se naprosto jasny pindik, doktor mi ani nic rikat nemusel 😀 pri kazde dalsi kontrole byl pindik krasne videt, za to oblicej Vasik ukazovat nechtel 😀

mandala
10. pro 2015

Já se na pohlaví ani neptala, já byla přesvědčená, že to bude prostě kluk a pár klučičích věcí jsem si i koupila, aniž by někdo potvrdil. A byl to kluk 😀

hannika08
Odpověď byla odstraněná
ladyhacek
10. pro 2015

no nám se ukázal až ve 30 týdnu - všichni to bude holka ty se stydí > no a kluk jak buk 😀. Kamarádce řekli že to bude kluk snad už ve 14 týdnu a trefili se.

anetka1701
10. pro 2015

v 17tt u druhé dcery mi to řekl - ale přesně ukázal "kávové zrno" - netipoval, věděl :o)

fialka1122
10. pro 2015

U nás to vyl od 13tt klučina a to se doktor nespletl, ale ten samý doktor kámošce tvrdil, že čeká kluka ještě v 20tt a nakonec se jim narodila holčička :D asi bych ještě počkala na další ultrazvuk ;)

strawberr
10. pro 2015

13tt - asi holka... 20tt - nevím jistě, asi holka... pak už jsem se neptala a bylo mi to jedno... věděla jsem, že to bude kluk 🙂 a taky byl... a podruhé se nechám překvapit, i když asi stejně vím 🙂 ... teď známým řekli holku... ale stejně vychází další kluk 😀 ... myslím si, že to překvapení za to stojí, je to jen jednou za život, těhotenství zrovna s tímto dítětem 🙂 . Milujte to bez ohledu na pohlaví 🙂

sarivojvodova
10. pro 2015

Tak já byla teď na screeningu a řekli umí na 70% holka, ale ještě si taky počkáme, tyhle odhady. Až se natočí mimi pořádně, pozná se to líp. 🙂

clementina
11. pro 2015

na NT říkali, že kluk, a v 21.tt se z něj vyklubala holčička🙂)))))))))