18 dní do porodu a já nevím, jestli tam chci manžela
18 dní do porodu a já stále nevím, jestli chci manžela k porodu... Kvůli podpoře pár hodin nechci zabít náš sex. život... ach jo, poraďte prosím
Nejde ani tak o samotny porod mimca, jako vsechno to predtim. Papiry, presuny, taska,...ja prijela s kontrakcema, neschopna mluvit, ..porodila sem hned po prijezdu. Chlap je tam hlavne od te organizace, i kdyz samo po porodu je to zas o necem jinym. Sama bych nejspis ani nedosla a porodila na parkovisti 🙂
No ja ziju v Italii a budu rodit tady, a víceméně ve všech porodnicích ( aspon u nás) berou porod jako věc rodinny- matky, otce a dítěte, s tim ze na vse dohlíží porodní asistentka a v případě komplikaci doktor. A přítel se na porod těší... Ja si myslim ze pokud je ti tvůj chlap oporou a budes se cítit lip s nim měl by tam byt. A hlavne muze stát u hlavy a nekoukat kam nema 😉
Ahoj, asi bych si s ním o tom hodně promluvila, i o otázce sexu. řekla bych mu, aby stál jen u hlavy, a to ostatní nemusí vidět. A to, že budeš unavená a zrovna nebudeš vypadat jako na ples, no, to hold je ta ,,přirozenost" porodu....Ale určitě bych byla pro, aby tam byl. Manžel byl a jsem hrozně ráda a žádnou újmu mu to neudělalo, řekla bych spíš naopak. I on sám je rád, a myslím, že ho přitahuji jako dřív, i mi to řekl.... pokud má chlap blok v sexu, když je u porodu, pak tam opravdu nemá co dělat... je asi potřeba zvážit pro a proti...ale hlavní je, aby tobě to bylo co nejpříjemnější a ať už se rozhodnete jakkoli, držím palečky, ať vše dobře dopade 🙂
děkuji všem, včera jsme byli na prohlídku porodnice v rámci kurzu, manžel se zdál být odhodlaný.
Holky, na tu první dobu tam teda bude určitě, jen mě štve, že u nás ve Zlíně, kdyby pak na mé přání na tlačení odešel
(vím, že nebudu rodit klasicky, ale s velkou pravděpodobností na všech čtyřech, nebo v čopu, tak jak mi to už teď vyhovuje s Aniballem) , tak pak kdyby přišel zpátky hned až se malá narodí, projde tak, že bohužel uvidí vše, je to tak malý prostor 😢 jasně, že bude mít přikázáno se tam nedívat, ale víte jak to chodí. Děkuji všem, jsem s tou situací i díky vám víc srovnaná. Už se to blíží 🙂
Ahoj holky, rodila jsem nedávno a poprvé. Taky jsem nebyla rozhodnutá jestli muže u porodu ano či ne, ale manžel chtěl být aspoň semnou po dobu první doby porodní a já byla ráda. Nakonec když viděl, jaké mám bolesti a rodila jsem 10 hodin, tak semnou zůstal až do konce. Byla jsem ráda, že mi byl po ruce, hladil mě, masíroval, podával pití, ručník ve sprše atd. Sama bych to nezvládla, když se blížilo finále tak jsem mu řekla ať jde ven jestli chce, ale on nechtěl. Nakonec co mě šili tak manželovi dali malou očištěnou a zabalenou pochovat a byl nadšený, že je první a hned na ní mluvil a užíval si to. Takže záleží na tobě, rozhodně nenutit, ale než aby měl mít třeba trauma tak se sním domluvit. Přeji hodně štěstí ať už se rozhodneš jakkoliv.
můj přítel se taky rozhodoval jestli jít nebo ne... naštěstí před námi rodily dvě kamarádky a přítel sondoval co a jak, každej byl jinak nadšenej. mě to bylo jedno, já ho tam moc nevnímala. Přítel přišel z práce kolem 18:30, ještě jsme si povídali, kolem 21h jsme šli spát a mě asi za hodinku začaly kontrakce, dala jsem si sprchu ( oholila jsem se a umyla vlasy) kontrakce se stupňovaly - kolem půlnoci jsem vzbudila přítele, že jedem - myslel si že si dělám srandu - vzal tašku a jeli jsme. Trhli jsme rekord, naštěstí kolem půlnoci nikde nikdo. přijeli jsme dovedl mě na příjem a už to šlo ráz na ráz, ani nevím jak a byl se mnou na pokoji, dával mi pít, vodil do sprchy a tak různě - byla jsem ráda, že tam byl a rozhodoval za mě, protože sestřičky se pořád na něco ptaly a já neměla sílu při kontrakcích jim na něco odpovídat. byl první kdo viděl hlavičku a uklidňoval mě, že už to bude, já totiž koukal pořád na hodiny a ptala jsem se kdy to už bude, když už svítalo už jsem byla nervózní, v šest ráno si nademnou sestřičky předaly směnu a v 6:39 byla na světě, šel s ní a fotil jí, kontroloval jestli má všechny prsty, mě to v tu chvíli bylo úplně jedno... vím jen že vůbec nebrečela a jen koulila očkama. zpětně jsem moc ráda, že tam byl se mnou, i chování sestřiček a doktorů je jiné když tam je chlap...samozdřejmě stál u hlavy a jen občas nakouknul a pomáhal mi tlačit hlavu na prsa...
Nechala bych to rozhodnutí až na porod samotný, až uvidíš, jak to budeš cítit.
@vali1 Už to máš asi vyřešené... Já si vzala svoji ségru, aby jsem tam nečučela celou dobu sama. Manžel je v tomto trošku srajda, tak čekal na chodbě, sem tam se prostřídali. Na noc je poslali domů, že mají dojet až ráno. Strávila jsem na sále asi 24 h, tak si neumím představit, co bych tam celou dobu sama dělala, protože v některých okamžicích jsem se kroutila, dojít až na záchod byl nadlidský výkon atp. Porodní asistentka přichází sem tam kouknout, ale není to moc často, má svou práci - monitory, injekce, jiný porod..., nemůže nikomu dělat společnost, takže tak...
Pokud jste to už nevyřešili, zkuste se domluvit na tom, že tam manžel půjde, ale vy budete mít právo mu říct, že ho tam v danou chvíli nechcete a stejně tak on bude moct říct, že tam v určitý moment nebude. Osobně jsem vůbec nevěděla, jak to budu cítit, jestli ho tam nakonec chci nebo ne... ve finále jsem velkou část 1. doby porodní strávila sama na záchodě/ve sprše, a až k závěru jsem ho poprosila, aby mi pomáhal. Hlavně jsem ho poprosila, aby se mě pořád na něco ptal (chceš tohle, tamto, namasírovat, držet, napít, chceš abych tu byl, chceš do sprchy,..) Neskutečně mi pomohl a byl to krásný zážitek pro nás pro oba ;) a nijak nás to negativně nepoznamenalo. Jestli máte strach o sex. život, vtlučte mu do hlavy, ať se "tam" nedívá! 🙂
@fidlin ahoj, vzpomněla jsem si pozdě,
projevila jsi zájem, vědět, jak to dopadlo.
Jinak ještě zpětně všem děkuju za reakce.
Tak manžel byl nakonec od začátku do konce. Oba jsme rádi, že tam byl, já si to bez něj nedokážu ani představit. Porod byl rychlý, a přesto že asistentka řekla, ještě nerodíte, kdyby manžel nepřivolal as. bzučákem(nebyl tam) porodila bych snad sama, tak to šlo rychle. Samozřejmě obrovská emoce, když se Vali narodila, mrzelo by mě, kdyby u toho nebyl!
děkujeme, pro Tebe také to nejlepší 🙂
Ja jsem moc rada,ze jsem manzela u porodu mela, az u posledni dcery,pred tim to nebylo jeste mozne. Tak mi pomohl,neumim si to bez nej ani predstavit. Myslim,ze by byla skoda,aby to nevidel. Co to ma spolecneho se sexualnim zivotem? Nepozoruji zadnou zmenu.😀

Můj muž nechtěl jít k porodu.. Na začátku mi to vadilo, ale teď to vlastně vítám - rozhodně to není kvůli sexuálnímu životu, protože v tomhle smyslu je mi to vlastně jedno.. Nyní se manžel tváří, že by možná k porodu šel, ale já mu řekla, že pokud to nebude nestandardní porod (předčasný, koncem pánevním apod. ) tak bude lepší když k porodu nepůjde.. Nemám úplně chuť, aby mě viděl upocenou, v bolestech a na dně sil, ale v případě nějakého rizika ho samozřejmě nechám zavolat..