3. porod, jaké to bylo?
Ahoj holky chtěla bych se zeptat,jestli je tu nějaká maminka co má nebo bude mýt třetí porod.jake to bylo.ja mám termyn už za 10dní a docela se i bojím..
Ahoj 🙂...no,jako porod,treti byl vyvolany a bez epid.,ale zas asi nejrychlejsi...nikdo si te moc nevsima,vsichni pocitaji,ze uz vis co a jak...i na 6 nedeli,ale tam je to celkem prijemne. Proc se ptas? 🙂 moje kamaradky tretirodicky meli vesmes ten posledni nejlepsi.
Holky,tak by mě zajímalo,jak se říká,že druhý porod je rychlejší než první,jak je to se třetím?Jelikož si nedovedu představit,jak dlouho bych rodila potřetí,když druhý trval jen půl hodiny,se vším všudy 😀
Ahoj. První porod 4 hodiny, druhy 1,5 hodiny a třetí byl 12 let po druhem a trval od odtoku pl.vody 2,5 hodiny. Všechny byly myslím v pohodě, zadne drama😀
@neeva Tyjo,tos měla rychlé porody.Můj první trval skoro 10h,zato druhý byl extrémně rychlý 😁
@andryyysssek No, kdybych měla 2. a 3. porod takto brzy po sobě, tak bych očekávala rychlovku 😀 .
První syn-bolesti 32hodin,vodu rupaly v porodnici a pak se teprve narodil. Druhý syn-bolesti 6hodin ale nepravidelné o intenzitě snesitelnych poslíčků -nepoznala jsem to dokud nepraskla voda ve 22.30hod a o půlnoci a 12minut byl na světě....ted mě čeká porod třetí,sem zvědavá. Poslicci chodí furt,uz sem jednou jela do porodky s planým poplachem....bojím se,ze to nepoznam.
Jo a rodila jsem v roce 2008,2015 a teď během par dní to bude.
Já měla teďv červnu 3. porod. Porodila jsem za hodinu od příjezdu do porodnice, rychlovka, nic se nestihlo.... kanyla, antibiotika, klystýr.... prostě nic...
@andryyysssek odpovídám sama sobe ha😀
@bonulinka Já jsem si tak říkala,kdybych měla rodit ještě potřetí,tak bych snad porodila během pěti minut 😄 Už tak jsem rodila v autě 😁
@neeva tak tos měla taky super,bez bolesti 😊
já jsem rodila jenom jednou a císařem ale znám maminku co má 8 dětí a ta říkala že nejrychlejší byl 3. prej dojeli do porodnice (nevím jak dlouho před tím měla bolesti), vyplnili se fofrem papíry a prej se ještě půjde osprchovat. No ze sprchy už vycházela s hlavičkou mezi nohama takže fofr.
ja mela ted za sebou v unoru uz 4.porod a pohoda ..ale treti byl uplne nejrychlejsi 😀 ja ani nestacila mrknout 😀 - byla jsem par dni 2-3dny po TP a sla jsem na kontrolu a na prvni zatezak/ vyvolavacku .... ranko jsem nejak nestihala a tak jsem dobihala vlak a schody jsem brala po trech 😀 ani jsem se nezadychala ...pak jsem jeste dobihala bus ..no abych proste na ten zatezak neprisla pozde 😀 mela jsem tam byt na 8h ...no mela jsme to akorat...takze jsem si lehla na lehatko a cekala az dokape kapacka...to bylo tak na hodku ...pak jsem sla na utz tam jsem si vysedela asi 2-3h 😀 no a pak si odsedela poradnu kam jsem se dostala kolem 14h ...dr me prohlehne a rika - mate sebou veci? Tasku ? Ja jsem na nej koukala a rikam, tasku? Jakou tasku na co ? Nemam zadnou....a dr me povi: tak si zavolejte domu at vam ji privezou a jdete si na sal...rodite !!! Ja na nej koukala jak z jara co to mele ? Rodim ? jak rodim kdyz me nic neni !!! Sla bych dom...a on me rekne : no rodite, jste uz na 7cm 😀 ..ahaaa ...no tak jdu na sal papirovani , monitor neco se jako deje ale me je krasne zadna bolest nic ...klidek pohoda ...ale vesele si rodim dam...no bez pripravky jsem se dostala na sal kolem 14:45 ...pichli me kapacku, lezim a nic, je me porad heej, otevrena jsem asi na 9...v 15h me pichnul dr vodu mela jsem 3velke kontrakce a mala venku v 15:16 takze me porod trval 15min 😀 ted ten 4 jsem teda taky prijela do porodky opet me nic nebylo ale jen me lehce odtekala voda ...a na prijmu uz jsem byla na 6.5cm do 9.5cm jsem byla jak cecetka a desna nuda jeste ze tam byl tatka jinak bych se ukousala nudou no a ten 0.5cm uz jsem si prodychavala kontrakce a pak to slo ..ale malej cely svuj porod prospal !!! na ferovku takze jsem mu musela hodne pomoct 😀 ale bylo to v pohode ...na vsechny 4 porody moc rada vzpominam a klidne bych si dala i opacko 😀 - tak preji at jde vse jak po masle ..telo uz vi takze to pujde raz dva ! hlavne preji zdravicko !'
Loni v září jsem rodila potřetí.S odstupem 16.ti let od druhého porodu.3.porod byl naprosto odlišný od prvních dvou.První dva porody byli přirozené,rychlé a v termínu.3.dítě jsem porodila v 41 letech,předčasně (34+2 t.t.) a navíc akutním CS.Syn se narodil po 54 hodinách od prasknutí plodové vody (důvod neznámý).Zastavovali mi kontrakce a napíchali kortikoidy.Ale syn byl v pořádku,váha 2850 g a 47 cm.Takže trošku jiný porod,jiná zkušenost,ale vše v pohodě.
Jsem exot - třetí porod s devítiletým rozestupem nejdelší a nejhorší. Ale ženská přežije všechno :-!
Ty jo jak to tu čtu,zacinam z treťátka mít vítr až si vzpomene.....celý moje třetí těhotenství je děs,běs,porad nějaký problémy atd. Bojím se aby porod nebyl obdobný.....a to už to může být každým dnem.
Tak mě to čeká cca za měsíc, tak jsem na to taky zvědavá a zajímají mě ty zkušenosti ostatních, při prvních dvou v těhotenství ani minimální bolesti nebo problém, byla jsem jak čamrda, teď mě furt něco bolí, pořád nějaký mykózy a furt něco 🙂 Ale snažím se připravovat - piju maliník, jím homeopatika k přípravě porodních cest a baštím lněné semínko, od druhého porodu je to přesně 5 let, tak doufám, že to bude hlavně rychlé 🙂 První porod vyvolávaný 14,5 hodiny, druhý už samovolný 4 dny po termínu 6 hodin, tak když to bude aspoň tak jak ten druhý, jsem spokojená 😉
já mam termin za cca 10dni ..třeti tak jsem taky zvědava,,, obavy samozdřejmě jsou.
Budu rodit třetí dítko (rozestup ani ne rok a půl), zajímalo by mě v jakém týdnu jste rodily. Jestli se děti rodí spíš dřív, nebo to - kolikáté je to těhotenství- na to nemá vliv. Obě děti jsem měla vlastně v termínu (+-2 dny).
Tak ja mam termin za necelych 14 dnu, na treti- 3 tehotenstvi v rozmezi 4 let/ mezi detmi +/-2 roky. Oba prvni porody po terminu- 7/6 dni, neocekavam, ze by to ted bylo driv, ani me k tomu nic neprivadi, proc by to tak melo byt. Tech 40 tydnu proste beru jako minimum. Vsechna tehotenstvi v pohode, druhe trochu narocnejsi, ale byla jsem v horsi fyzicke kondici, treti tehotenstvi uplne nejvetsi pohoda. Ted posledni dny obcas unava, ale jinak nic extremniho. Zvedava jsem taky, protoze prvni porod byl v podstate za nejakych 4 hodin hotovy, druhy do 1,5 - vzdy od prasknuti vody, predtim proste obcas nejaka kontrakce, ale nic extremniho- normalne jsem doma fungovala. Takze jsem zvedava, jake to bude ted.
Třetí porod byl po 17 měsících od předchozího. Vlastně hodně podobný průběh jak ty předchozí, dlouho nic, žádné poslíčky, tlačilo mě pak břicho - byla jsem zrovna na kontrole, tak jim řkám že rodím, nevěřili mi... koukli a byla jsem na 5 otevřená, takže na sál, poprvé jsem stihla klystýr (mimochodem pohoda), pak nastoupily bolesti jak kráva, a za půl hodiny byla dcera venku, nejmenší poranění, bez nástřihu - no jo, třetí porod, asi už je to tam celý vytahaný.

@malanikova Třetí porod jsem měla 11 let od druhého, byl úplně jiný než předchozí dva, ale nebyl špatný. Neboj 😉.