icon

Aerobic, zumba. Jak brzo po porodu císařem?

tajemna30
1. srp 2011

Holky, jsem 2 měsíce po porodu císařem a už mě hodně chybí aktivity na které jsem byla zvyklá před porodem. Kdy jste začaly vy aktivně sportovat - aerobic, zumba, tenis atd.? Děkuji.

imzadi
•
1. srp 2011

Asi zalezi, jak se citis ty...me ted pul roku po porodu jeste jizva a podbrisek dost poboliva, takze se zatim vyhybam vetsim aktivitam a staci mi to noseni naseho cvaldy a litani kolem 😀

mrsblack
•
1. srp 2011

Mě bylo doporučeno počkat 3 měsíce - do té doby vynechat větší zátěž na břicho kvůli hojení, mudr něco říkal o možnosti oddělení orgánů od dutiny břišní či co. Ale záleží na tom, jak se cítíš a taky jestli kojíš - při kojení se taky nějaké extra zátěže nedoporučují. Já se teda na zumbu chystám za pár dnů, bude to necelé 4 měsíce po císaři, ale už nekojím 😒 (bohužel)

hojda
•
1. srp 2011

Mě teda bohatě stačil ten aerobic kolem mimina, kojení a odsávání a dokrmování plus přebalení celkem 1,5 hodiny pak vyvařování a za 1,5 hodiny znova 😝 . Ale pokud se na to cítíš, tak bych se určitě zeptala svého dr.

vecernice
•
1. srp 2011

ja zacala asi po 2,5 mesicich po cisari chodit na zumbu 🙂 predtim doma obritrek tak po dvou mesicich. jen si hlidam tepovku, abych to neprehnala, navic jsem se bala o mleko, pri vysoke zatezi se do nej vyplavuje kyselina mlecna, takze muze decku prestat chutnat. u nas zatim kluci basti o sto sest 🙂
dle meho doktora se jizva hoji 8 tydnu.

veruska007
•
1. srp 2011

Na zumbu jsem začala chodit po 5 týdnech od spontánního potratu a následné revize v 5. měsíci těhotenství. Poprvé mě dost bolelo břicho, ale pak už to bylo ok. Taky jsem pak začala jezdit na rotopedu, 6x týdně hodinu, od toho 5. týdne.

fim
•
1. srp 2011

Já se cítila celkem rychle fit, ale jak jsem po 2,5m šla 2x za sebou na zumbu (po týdnu), tak mě břicho začlo zlobit a už jsem tam nepáchla. Raději bych to neuspěchávala. 😉

jajinka27
•
10. srp 2011

mě nedoporučovali 3 měsíce sportovat, pak asi jak se cítíš, já ještě půl roku po císaři nemohla při aerobicku posilovat břišní svaly

monny89
•
10. srp 2011

Mě bylo řečeno, že smím až po půl roce, dřív ne, může dojít roztržení vnitřní jizvy...

alenv
•
10. srp 2011

já začla po šestinedělí a cvičím denně bud zumbu nebo brusle.a do toho ještě břicho posiluju. nic mě nebolí.. a dr. mi řekla, že můžu jen nemám nic dělat přes bolest. že všechny omezení se týkali dřívějšího šití ne dnešního..

lenkasubrtova
•
19. čer 2014

Podle mě je to individuální. Každá se hojí jinak. Kamarádka miluje tenis a začala hned po šestineděli. Doktor jí doporučil kvalitní tenisové boty</a aby snížila riziko pádu a v pohodě 🙂