Chci císařský řez, kde ho dělají? Poraďte, prosím
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s vyžádaným CS, kde ho dělají, případně kolik to stojí, nebo co jste udělaly, aby vám byl proveden? Jsem rozhodnutá, že přirozeně ani za mák.
Zároveň prosím ty, kteří mi chtějí dávat morální rady, aby si je odpustili. Jedná se o mé tělo a mé rozhodnutí, díky 😉
@pixie93 já měla první porod skončený císařem, v 15.40 se syn narodil, ráno v 5 přišla noční sestra, že musím vstát a jít se vysprchovat, ok, vstala jsem, vysprchovala se a od 9 hodin jsem měla syna u sebe. jediná injekce, co jsem dostávala, bylo na zatažení dělohy. Syn měl téměř 4 kg a 53 cm. Díky špatně vedenému porodu musel na operaci hlavy, to je jiný vyprávění, ale bála jsem se druhého porodu, vykňučela jsem si císaře. Syn byl opět velký, v pořádku a když na jipku přišel primář, řekl mi, že je rád, že jsem ho přemluvila k císaři, že bych prostě strachy neporodila, moje první bylo, jestli má v pořádku hlavičku. Narodil se ráno, večer jsem šla do sprchy, druhý den jsem s ním už byla na pokoji.
Ano, bolí to, to co si maminky vytrpí při přirozeném, my si pak vytrpíme s jizvou. Ale čůrala jsem, na velkou bez problému, 4 den jsem šla domu, doma je nejlíp 🙂
Zkus si třeba promluvit s psychologem, pokud se na přirozený porod necítíš, třeba ti to pomůže, třeba ne, jen proto zkus něco udělat. Cítila jsem se strašně ošizená, že jsem nerodila přirozeně. Můžeš mít v sobě nějaký blok, který se zlomí těsně před porodem, a který ani nemusí.
@tulena ano vím,že u CS je hodně velké riziko.... akorát vím,že je hodně holek co měli 3 císaře... akorát u mě už nevím zda by to nebyl poslední porod 😀 už čekáme třetí a je to zase chlapeček...
vím,že kdysi se tu po 1CS dělal automaticky CS.
no kdybych nezažila oba dva porody tak bych nevěděla co chci,ale zažila jsem oba dva a mám strach jít do druhého přirozeného porodu a bojím se,že bych zase to pouto po normálním porodu k miminku neměla ☹ ☹ tak jak jsem to měla u prvního ☹
Těch diskuzí už bylo dost, ale veřejně nikdy nikdo nenapsal, že by to šlo. Jinak já po císaři několik dní, když šla na záchod, tak to třeskutě bolelo. Bylo to tak děsný, že jsem se snažila i pár dní vydržet s velkou potřebou. Takže tak. Jestli chcete jistotu císaře, tak leda v zahraničí.
@shine2015 no máš pravdu vše zpřísnily a bylo by to super,kdyby to vše vrátili a,že by si žena nemohla vybrat jestli chce rodit po CS normálně anebo Cs... jako říkala jsem i mé dr,že mám strach rodit díky toho astmatu přirozeně,abych neměla masku na puse jak bych rodila.. a ona mi řekla,že mi nemůže předepsat CS pokud bude vše v pořádku a malý nebude KP.... že ona mi ho může napsat jen s nějakého důvodu... leda,že by mi CS doporučil můj plicař ☹ fakt to nechápu,myslela jsem si,že když mám po jednom CS tak,že nebude problém mít i druhý CS ☹ však jsem byla i 2 na laparoskopii... tak i tak mám na břiše jízvy.... takže mi to vadit nebude ☹
ale já jsem šťastná za mou mudr. ona mi vysvětlila proč mi nemůže napsat CS ☹ nezlobím se na ní díky toho... musela bych mít něco závažného aby mi ho napsala.. ale jen nechápu jednu věc,proč si nemůžeš vybrat,že chceš CS když jsi CS měla...
@pixie93 Ještě jsem chtěla napsat, že inkontineci, nebo "zadkové problémy" vznikají kolikrát vlivem těhotenství, a nemusí to dělat porod. Jo a jedna důležitá věc, pokud člověk kojí, nemá se moc hrnout do nějakého hard core cvičení - což má kolikrát za následek jizvu i s kožním převisem. Doktoři chtějí dělat plastiku až když už žena další dítě nechce, Tak pokud chce člověk chce víc dětí je fajn si je udělat rychle za sebou a mít normálního partnera, který pochopí, že díky císaři už může být břicho nezvhledné. Jako já bych už do císaře nešla, ta bolest spodku díky jizvě a šílená únava trvaly měsíce. Ale naprosto chápu, že když se bojíš, že císaře chceš 😉 Držim palce ať to všechno dobře dopadne
Je mi jasné, že jseš rozhodnutá, ale i tak si raději jěště zjisti co všechno je pak horší, ať pak nelituješ.
Jinak co jsem od porodníků slyšela, pokud příjde slečna s PANICKÝM STRACHEM z porodu a za každou cenu chce císař, tak ji ho i udělají. Je to i pro jejich dobro, než tam s někým bojovat a řešit krizovky 😉
@tulena aha děkuji,právě moje sestřenka před 15 roky měla jeden SC a před 12 druhý automaticky,ale je to zase hodně let zpět... tak to je asi fakt tím 🙂
Bez důvodu CS nikde nedělají, aspoň by tedy neměli.
Mám za sebou jeden klasický porod a druhý zakončený po komplikacích akutním císařem a chtěla bych jen vědět, kdo by si dobrovolně volil císaře ? Já se moci znovu rozhodnout, raděj bych rodila v bolestech s kontrakcemi zase klasicky. Sice bolí průběh, ale hojení je během 1-2 dnů. Žena se může hýbat a když jde vše hladce může klidně hned po porodu doslova tancovat. Po císaři jsem spala v sedě, protože jsem necítila břišní svaly musela jsme se tedy zvedat způsobem, že jsem se svalila na bok a pak rukama nadzvedávala. Bála jsem se zakašlat, nebo zasmát jaké to byly bolesti, než se to zahojilo. Trvalo mi 5 minut než jsme se dosoukala na záchod. Když už se to po 7-14 dnech srovnalo do jakéhosi normálu - stejně jsem ještě 1/2 roku necítila břicho v místech kde je jizva a hlavně, ačkoliv mám jizvu pěknou a schovanou v kalhotkách, tak i přesto je po císaři viditelná a člověk o ní ví. Prostě nebudu se tu více vypisovat. Klasický porod je prostě lepší, pokud je možnost volby, určitě bych si CS nevynucovala, pokud k tomu nejsou zdr. problémy. Sice žena předejde tolik obávaným kontrakcím a bolestem v 2. době porodní, ale ty se jí zase vykompenzují po porodu hojením.
+ nechci tu nikoho děsit, ale má kamarádka se po CS už nevrátila domů - na vině byl lidský faktor, ale chci tím říci, že nelze říci, zda je lepší, nebo bezbolestnější ten či onen způsob.
Pracuju na porodnici a bez indikace císař neudělají. Sama jsem rodila přirozeně a opravdu nechápu nikoho, kdo by chtěl dobrovolně řezat. Už jen to, že bych se nemohla hned starat o dítě by mě od toho odrazovalo.
@pixie93 tak ja mam za sebou normalni porod, stehy zadne, curala jsem hned 5min po porodu a bezbolestne (mela jsem malinko pocit zanetu mocaku ale fakt jenom malinko), na velkou jsem sla druhy den a taky naprosto v pohode.... Rodit prirozene je fakt lepsi nez CS.
@juliemichal A ty nemas leky?
@tahejhula jj léky používám.
Holky a ono je dost rozdil kdyz se sekce naplanuje nebo je akutni ale je cas a nebo ji delaji jen tak tak....me treri sekci lovili maleho jen tak tak...a citila jsem to vic nez u planovane sekce nebo akutni ale bez kontrakci...
A ja bych od sekce neodrazovala....
@juliemichal By te meli na porod nejak vic zajistit, ne?
@juliemichal Jeste... Muzubse zeptat, co uzivas? Totiz, jsem ted asi nejak v podobne situaci a je to pro me nove. Ac mam astma asi od ctrnacti let, az ted se probralo a uz sedm tydnu me to muci.
@tahejhula no to by asi měli,protože teď mi dr dal jen ventolin při potížích.takže když se začnu dusit nebo kašlat,tak si ho mám dát,jinak brát nic nemusím.já jsem ho nikdy neměla a objevilo se mi v roce 2012 což jsem byla po druhé těhotná.
@juliemichal Ja prave odnosila a porodila tri deti, aniz bych musela uzivat nejake leky a ted se to tak totalne pos*alo... Ja od vcerejska uzivam 2x denne Symbicort jako prevenci a na akutky mam Berodual. Prave jsem predpokladala, ze s leky nejak porodim zase normalne.
@tahejhula no já jsem taky u Míši nemusela brát žádné léky.. jako jednou jsem dostala injekci,díky toho,že jsem se ho dusila a skončila jsem na pohotovosti,ale to jsem se poprvé dozvěděla,že mám astma.... no a teď mám právě brát ten ventolin.v listopadu jdu zase na plícní tak jsem zvědavá co mi krásného řekne.
a kdy ty máš termínek? 🙂 🙂 já až v lednu ach jo 😀
@juliemichal Az brezen, ale to nevydrzime. Doufam aspon v konec prosince. Deloha ted dostala diky dusnosti a kasli strasne zabrat. A ty ten Ventolin musis pouzit casto, nebo spise vyjimecne? Klidne napis soukromou, at tady neplevelim astmatem. 🙂
co já vím, tak o císaři, pokud se jedná o "psychický blok" z porodu, rozhoduje vždy primář. Když mu rozumně vysvětlíš, z čeho konkrétně máš strach a nebude se jednat jen o potrhanou pipku, měl by ti CS snad napsat.
Já měla rozměry pánve úplně na spodní hranici, některý i pod (jsem hodně štíhlá), ale automaticky mi nikdo CS nenapsal, že prý je to "v pohodě.". Musíš přímo na primáře.
3 dny po císaři jsem myslela, že se po*seru bolestí. Ale mimčo tě fungovat donutí, to se neboj 🙂 S kojením problém nebyl absolutně žádný, ani s tím zajít si na velkou (po nějakých dvou dnech). Jen mě je zpětně líto, že jsem u sebe malou neměla hned. Ale půl den klidně obětuju za to, že jsem věděla, že je mimi v pořádku venku a s bolestí se prostě popereš. 3. den jsme šli domu 🙂
@yipee PA kterou jsem si vybrala nemá smlouvu s Podolím - bude tam tedy jako dula, která se o mě bude po celou dobu starat ale nebude mi moct podat léky, Ty mi můžou podat jen PA Podolí. Dr tam se mnou bude samozřejmě také. Znají se a budou se mezi sebou domlouvat. Poslední slovo bude mít ale vždy dr. PA si sebou chci vzít hlavně proto aby mi říkala jak mám dýchat, měnily jsme spolu polohy atd atd. PA Podolí na Nás nemají tolik času jako Ty soukromé. A já si chci odnést z porodu jen Ty nejhezčí vzpomínky 🙂
Teda ten nadpis- "Chci císařský řez", to je jak když přijdu do krámu a řeknu: "Chci pět housek 🙂 ". Ale za prachy jde všechno, tak nejspíš i tohle 😀 .
@brookmichaela Ahoj, chápu, díky za info. Takže chceš, aby tam s tebou pořád byl někdo, kdo tomu "rozumí" a bude tě podporovat a vést. Já teda také budu rodit v Podolí, ale chci minimalizovat počet osob u porodu. Bohatě mi bude stačit manžel a PA, pokud narazíme na nějakou dobrou a bude vše v pořádku. Já doktora nechtěla, chci porod co nejpřirozenější a ten přístup doktorů k porodu je prostě jiný než přístup PA. No a dulu taky nechci, chtěla jsem hrozně PA, která má smlouvu s Podolím, bohužel je tam podle mých informací taková jediná, a já se o tom dozvěděla pozdě, už mě vzít nemůže, nemá tam prostor.
@pixie93 nedá mě to a zkusím ti napsat mé zkušenosti s císařem, mám za sebou tři,né že bych je chtěla ale kvůli komplikacím nešlo rodit normálně.Při třetím císaři, mimochodem ve 29 tt, jsem jim málem vykrvácela. Díky císařem mám neskutečné srůsty, bolesti, operace a lázně. Asi si řekneš že jsem to sem neměla psát, že tohle číst nechceš, proto se omlouvám.Zkus to ještě zvážit.

Vykadit a vyčůrat.. já si první dny neuměla na záchod ani sednout, natož něco vykonat🙂) a kde je pravidlo, že podvozek bude sešitý a bolavý? Znám plno holek, co 4kg deti porodily bez poraneni🙂