icon

Chci císařský řez, kde ho dělají? Poraďte, prosím

pixie93
6. říj 2016

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s vyžádaným CS, kde ho dělají, případně kolik to stojí, nebo co jste udělaly, aby vám byl proveden? Jsem rozhodnutá, že přirozeně ani za mák.
Zároveň prosím ty, kteří mi chtějí dávat morální rady, aby si je odpustili. Jedná se o mé tělo a mé rozhodnutí, díky 😉

Strana
z9
karlajasmine
11. říj 2016

Tak ja si myslim, ze ta separace se na diteti asi nijak neprojevi, ale spis jde o to, ze clovek rodi parkrat v zivote a ma to svoje malicky miminko parkrat v zivote, a je skoda prijit o jeho/jeji prvni hodiny na svete, kdy se adaptuje a vy se taky adaptujete na to, ze jste rodic.. Me zpetne mrzi, ze jsem syna nemela u sebe 2h po porodu.. Proste bych ho nejradeji pritiskla po porodu ihned k sobe a mela ho u sebe neustale. Myslim, ze by se konkretne u me tim zmirnily stresy, ktere jsem zazivala v sestinedeli. Uz z tohoto duvodu bych si ja osobne porod CS dobrovolne nevybrala.

michaela_2
11. říj 2016

@tahejhula kde? třeba tady! 😅 však se porozhlédni po místních diskuzích..........minimálně na pár ,,šťavnatějších" příspěvků narazíš. Pak stačí pár chytrých kolegyněk v práci a jejich dobrácké poučování ve formě strašení, nejlepší kamarádka která si chce zvýšit sebevědomí a ohromit dotyčnou bezdětnou, jak skvěle zvládla ten brutální krvavý porod! a slabší povaha má problém hned...

tahejhula
11. říj 2016

@michaela_2 V tom se vyzivala ma matka, ale nejak me nevydesila. 😁 Ja se ted desim te sekce, protoze po trech "normalni cestou" se mi fakt nechce kuchat pupek. No ale panickou hruzu nezazivam.

tahejhula
11. říj 2016

@michaela_2 A pak bych rekla, ze je lepsi hledat ty dobre priklady.
Jen mi to prijde drobet smutne.

barulina
11. říj 2016

A ja bych oo sve zkusenosti s normal porodem cisar milovala. Zkus se domluvit s gynekokogem. Tve telo tve rozhodnuti.

urtica
11. říj 2016

Nechápu diskuzi, tazatelka přece neřeší, zda císaře ano či ne, ale místo , kde by jí CS udělali.

merope
11. říj 2016

@juliemichal Možná to už někdo napsal - ale po prvním císaři ti druhého napíši vcelku v pohodě. Tam je to tak, že dítě s odhadem nad 4kg tě vůbec nepustí rodit přirozeně a ty odhady jsou občas plus-minus. Takže ještě v souvislosti s tím astmatem bych se skoro poptala, ale mám pocit, že budeš ve skupině, kterou nechávají rodit, jak chce (i holky KP si můžou vybírat, který typ, v porodnici spíše přemlouvají, ať to zkusí přirozeně, pokud je to vhodná poloha, ale nenutí, protože se to stejně může zvrtnout).

acerny
11. říj 2016

me se na nic nikdo neptal. chtěla jsem take cisare,bylo mi45 a byla jsem po cisari pred9 lety. Rodila jsem 2 dny.

merope
11. říj 2016

@trolik Po císaři lze mít potom přirozený porod, ale má to mnoho a mnoho ale a pokud chceš po císaři přirozený porod, občas musíš i trošku zabojovat, aby to vůbec šlo a i tak je riziko, že to nepůjde. Každopádně už neplatí ono striktní "max dva císaře a pak už jedině potrat", takže tam není to stresující "první císař = max dvě děti". Hodně záleží na situaci, velikosti dítěte a podobně.

trolik
11. říj 2016

Děkuji za vaše odpovědi.Plánujeme druhé dítě takže mám naději zažít i normální porod 🙂 Ne jen operaci břicha-bylo mi líto,že tam nemůže být taťka s náma a ta anestezie mi taky nesedla bylo mi na zvracení a pak sem málem omdlela.Navíc jsem byla přivázaná tak sem ani nemohla malého pohladit.Jen mi ho přdrželi na hrudníku a jen chviličku a pak musel do iinkubátoru a dva dny jsem ho skoro neviděla.

keity33
11. říj 2016

Já mám za sebou císaře a klidně bych šla na něj znova. Blbě se mi fungovalo jen v porodnici a doma už to bylo v pohodě zvládnutelný. Teď jsem těhotná znova a popravdě se budu modlit abych na císař šla znova. Mám známou a ta má 3 děti a všechny císařem. Ani se jí neptali, jestli chce rodit normálně. Já po tom ani netoužim, rodit normálně 😀 Jsem dost srab 😀

juliemichal
11. říj 2016

@merope no já jsem se právě ptala mé dr ohledně toho zda by mi nepředepsala cs,když už jsem ho měla a dr řekla,že pokud nebudu mít žádné komplikace tak budu rodit přirozeně ☹ takže já na výběr nemám.ještě příští měsíc jdu na to plícní tak se zkusím poptat i ho,ale dr s plícního mi taky říkal,že pokud nebudu mít nějaké problémy s tím astmatem atd tak mě na cs nepošle a doporučí mi přirozený porod ☹

merope
11. říj 2016

@juliemichal Zajímavé, já teda spíše co jsem potkala, tak holky to řešily naopak - po jednom CS chci přirozený porod a jak to udělat a vím, že to bylo tak 50:50, že jim to vůbec doktoři dovolii a nebylo to úplně jednoduché - a hlavní roli hrála odhadovaná velikost dítěte, kde jsou ještě navíc ty odhady občas tak nějak jako plus-minus půl kila až kilo.

mialagia
11. říj 2016

Tak ale vyvolávaný porod se po císaři stále nedělá ne?myslím z důvodu přenášení.. Předpokládám, že u mě bude tento problém i u dalšího dítěte..a tudíž i 2. císař..

juliemichal
11. říj 2016

@merope no tak to máš taky pravdu,že to je zajímavé,že měly holky problémy aby mohly rodit přirozeně.já jsem už 1x rodila přirozeně a 1x CS a fakt bych teď brala ten CS 😀 😀 ikdyž mi mamka s manžílkem říkají abych šla do normálního porodu,ale to já mám strach ☹
jinak u mě měl mít Davídek nějak 3500g a měl jak se narodil 2900g a Michálek měl mít cca 2900g a jak se narodil tak měl 2250g... takže nevěřím tomu,že by u Matyho byl váhový odhad kolem 4kg spíše to bude zase tak jak u kluků a to by mi CS neudělali.

melounitko
12. říj 2016

První dítě císařem kvůli KP, druhé přirozeně s cvičením s Epino. Císař byl prostě příšerný, jsem ráda, že snad už nikdy více.

merope
13. říj 2016

@juliemichal Jestli to nebude tím, že nejvíc info mám od holky, co měla po CS modré břicho ještě měsíc (obří hematom) a trvalo šíleně dlouho než se to vstřebalo a půl roku nefungovala. Po přirozeném porodu trvalo 3 měsíce než začala i se dvěma dětmi pracovat na zkrácený úvazek.

juliemichal
13. říj 2016

@merope jéva tak to je strašné ☹ já po cs byla v pořádku hned.sice 14 dnů mi koupala mamka malého aby mi nepraskla třebas jízva,ale fungovala jsem normálně.
po přirozeném porodu jsem nefungovala pěkně dlouho,protože jsem byla jak zvenku tak zevnitř roztrhaná,ale uvažovala jsem nad tím,že kdybych šla třebas přirozeně rodit,tak,že bych jsem si sepsala plán a nástřih bych nechtěla,ale zase mi mamka říkala,že nástřih je třeba aby mě malý neroztrhal ☹ já se právě toho porodu moc bojím ☹ ☹ a teď mám léky i na chudokrevnost ☹ a četla jsem si něco o tom a jedna holčina mě vystrašila,protože psala,že se železo bere aby třebas někdo nevykrvácel u porodu,tak mám s toho ještě větší strach ☹

merope
13. říj 2016

@juliemichal Zase při prvním porodu se roztahují porodní cesty - při druhém už to je zpravidla lepší. Jen je otázkou, jak jsi byla přesně šitá, zda ty jizvy nakonec nemůžou prasknout a co je horší riziko (prasknutí jizvy po CS nebo po tom šití). Nástřih nutný není, ale může pomoci - a může taky zhoršit. V některé literatuře se nástřih porovnává s ženskou obřízkou jako jeden z barbarských zvyků. Je pravdou, že někde to jde snadno bez něj a bez šití a někdy je ho prostě potřeba udělat.

Nikdo ti neřekne, že ten porod bude v pohodě a bez problémů. Můžeš si i naplánovat přirozený porod a pak mít CS. Ale v obecnosti co vím, tak CS je statisticky větší zásah do těla, tzn. horší hojení, víc možných problémů a celkově delší "rekonvalescence". Ty jsi holt byla extrém na obě strany - velmi komplikovaný přirozený porod a CS bez komplikací. Ale teď si vezmi, že by po CS ty komplikace nastaly a ty by ses nebyla schopná třeba 3 měsíce pořádně vrátit k běžnému fungování, kdo se ti bude starat o děti? Po přirozeném budeš v pohodě nejspíše mnohem dřív.

svetlus_pepca
13. říj 2016

Moralizovat tě nebudu, ale komentář musím. Já bych bývala dala vše za to, abych porodila normálně. Nešlo to. Akutně a pod narkózou. Navždy budu litovat, že jsem to nedokázala "dotáhnout" do konce a vlastně u narození svého dítěte nebyla. A potom to teda taky žádnejed nebyl. Jsou to dva roky a kousek a zrovna teď mě už dva dny bolí od jizvy celé břicho. Ale přeju ti, aby vše dopadlo tak, jak si přeješ. Protože tohle si prostě nenaplánuješ...

juliemichal
13. říj 2016

@merope jé tak jak jsem šitá byla vůbec netuším,ale po tom šití mám v té hrázi takové cancůrky co se některým dr vůbec ani nelíbí,ale zase mi nic na to neřekli nebo neposlali na přešití nebo tak.
a máš pravdu horší riziko je v tom,že by mohla prasknout jízva po tom CS.

a máš pravdu i v tom,že mi nikdo neřekne,který porod teď bude horší nebo lepší.
u druhého syna jsem chtěla rodit přirozeně,to jsem strach neměla.ale nakonec jsem musela jít na akutní CS.takže je pravda,že ikdyž bych jsem si vybrala přirozený porod tak,že bych ho mít nemusela.doktoři ví co dělají.
no tak to je taky pravda,možná teď po tom cs bych nemohla normálně fungovat a kdo by se mi o děti staral vůbec netuším ☹ a to teď čekám třetí.

takže se fakt asi odhodlám a nechám to tak a nikoho nebudu přemlouvat abych ten CS,stejně osud ví co má pro mě u toho porodu připraveného.a možná si teď ten přirozený porod užiju 🙂 🙂
asi už vím proč manžílek a taky má maminka chtějí abych rodila přirozeně 🙂 🙂 je tam fakt menší riziko,že by se něco mohlo stát 🙂
teď jdu 7.11 na plícní tak uvidím co mi řekne dr ohledně toho porodu 🙂 🙂 zda bude souhlasit s tím,že bych mohla rodit přirozeně nebo ne,při nejhorším bych měla masku na puse při tom porodu,ale to nic vážného není 🙂

bubinek1
30. pro 2016

Dobrý den,

prosím o doporučení, nejlépe z vlastní zkušenosti, ve které porodnici (Ostrava a okolí, případně celý MSK kraj) udělají bez problémů CŘ z psychologické indikace. Opravdu u mě nepřipadá v úvahu přirozený porod, nebudu o tom s nikým debatovat. Papír od psychologa/psychiatra samozřejmě seženu. Ale potřebuji se na to na 100% spolehnout. Děkuji.

werumka
30. pro 2016

@bubinek1 Pokud máš papír od psychiatra (což je lékař, tj. se jedná o zdravotní indikaci), tak Ti ho na tomto základě udělají všude 😉

luj89
30. pro 2016

@bubinek1 pokud je zdravotni indikace k cisari, musi ho provezt kazda porodnice.

marcicek84
30. pro 2016

@bubinek1 - Frýdek-Místek, tam operují velmi rádi 🙂))))

bubinek1
30. pro 2016

Opravdu? To jste mě potěšily, děkuji 🙂 Frýdek by mi nevadil :D Klidně pište dál, budu ráda. A má někdo opravdu vlastní zkušenost? Jsem teprve na začátku, ale tak vynervovaná že mě nakonec doktoři odmítnou, že se opravdu bojím že z toho potratím. Nejím, nespím, zvracím.. U psychiatra jsem ale ještě nebyla, budu si to muset co nejdříve vyřídit, nebo to nedopadne dobře :(

nikinelinaty
30. pro 2016

Císaře už nikdy masakr rodila sem 3x císař 4ty a doufám že budu rodit

werumka
30. pro 2016

@bubinek1 To je na začátku normální, jsou to i hormony, ze kterych člověk může blaznit. Až skoncis první trimestr, tak i myšlenky se často uklidní. Kdyby ne, můžeš začít chodit na terapii a pak to poresit s tou zprávou - až na to bude čas a budeš to cítit pořád stejně.

emilkamilka
13. zář 2018

holky, co rekonvalescence po císaři? Jak se to hojí a za jak dlouho jsme byly fit?

merope
13. zář 2018

@emilkamilka Co je dostupné na internetu i co znám z okolí, tak rekonvalescence je cca 3-6 měsíců (jako návrat do plného fungování). Což by i odpovídalo jiným operacím podobného typu (jen tam tě zpravidla pošlou do lázní, tady máš místo lázní doma novorozence). Samozřejmě jsou výjimky na obě strany.

Strana
z9