Co si vzít s sebou do porodnice? Praktické rady!
Ahoj, zajímá mě co jste si brali s sebou do porodnice a opravdu to použili? Nebo naopak něco co jste neměli a chybělo vám to?
Vem si seznam porodnice a sama si popřemýšlej, co využiješ. Každá je jiná, rady typu "my měly dost a ta měla hlad" ti přece k ničemu nejsou. 😀 Jestli váháš nad něčím konkrétním, to ti tu poradí víc než kdo co bral. Někomu nevadí jeden ručník na týden, někdo jich potřebuje víc, někdo potřebuje vše své, jinému zas nevadí nemocniční, tak to je přece zbytečné se řídit ostatními. 🤷♀️
@bonavoxa Ano, to je pravda, taky jsem nechtěla rušit sousedku velkým světlem a mobil mi svítí dost ostře, tak jsem si říkala, že mít tak světylko, co používají děti do stanu (dělá rozptýlenější neostré světlo a má 2 polohy) by bylo prima...používám ho doma k nočnímu kojení dodnes a to má malá víc jak 2 měsíce 🙂

Já měla u prvního porodu 2 noční košile a 2 ručníky (v pokynech bylo 1-2 ks) a bylo to málo, takže teď budu mít 4 noční košile a 3 ručníky. U nás bylo hrozný vedro, takže košile byla propocená (doma nosím jen pyžama a s těmi by kojit nešlo). Oblečení i hygienu na miminko u nás poskytují, ale jednorázové plenky v omezeném množství i teď v pokynech je psáno 1 balení plen nejmenší velikosti. Jinak oblečení tedy bylo v hrozném stavu, většina věcí vel. 62 a druky buď nedržely, nebo byly rovnou utržené 🙄 takže teď budu brát aspoň pár ks oblečení i pro dítě a až pro nás pojede manžel, tak vezme i tašku oblečení pro porodnici (mám po synovi schováno dost bodýček a overalů, tak jim tam část dám).
Koukni na tebou vybranou porodnici, zda mají uvedený doporučený seznam věcí a od toho se odpíchni 😉