Kdy je nejlepší rodit?
Vy které máte těhotenství za sebou. Kdy je lepší rodit? V zimních měsících nebo v létě ? Vím, že je to prkotina,ale když planujeme přemyslím, zda lepší mít mimčo na jaro nebo na podzim 🙂 Zkusennosti ?
Já rodila v září a květnu a měla to u obou tak, že bylo skoro stejně počasí. U obou ale rozdílné zdravotní stav v těhotenství. V prvním problémy. Klidový režim a počasí a okolnosti mi byly fuk. Navíc po 2 letech snažení. U druhého skvělá kondice, 3 dny před porodem jezdila na kole a počasí a okolnosti mu byly fuk. Stasna že nejsem jak koule s nekrvacim. Já bych se spíš modlila za zdraví a hladký průběh, ostatní se zvládne ať bude hezky nebo padat trakare. A jak tu někdo řešil nástup do školy? Syn je v září, odklsd mít bude, ale jsem ráda, protože pro jeho povahu a jeho vývoj to je pozitivní zpráva, tak proč mu to plánovat když nebyl jeste ani v bříšku.
A myslis, ze Ti plany vyjdou? Ja bych na to teda nespolehala 🙂
Jinak ja rodila na konci cervence, bala jsem se veder, co byly loni, ale nastesti letos to leto nebylo tak hrozne. I tak ale musim rict, ze tropy v 9. mesici nic moc a to jsem mela male brisko a tehotenstvi pohodove... Ale zase na prochazky super, mohla jsem kojit venku.
Září 2015, takže tie najhoršie horúčavy má zastihli na konci tehotenstva... Hrozné 😵 na konci tehotenstva je totiž žene teplo aj bez toho, aby vonku bolo 40°C. Na druhej strane sme mali korbičku počas zimy, keď bol drobec najmenší a šporťák sme vytiahli na jar, keď už sedel, takže z tohto pohľadu paráda. A chodiť začal v lete, takže pekne zdravo na boso po tráve, piesku, to bolo tiež super. Inak plus bolo aj to, že som si nemusela zháňať zimný tehotenský kabát a obúvať s tým bruchom čižmy/kozačky 😅
@arny100 první dcera je před vánoci a super. Přes zimu povyrostla av lete uz pak s ni byla sranda a šla do sporťáku. Další zimu už jsme řádili na sankach a uzili si už i vánoce. Druha dcera se narodila uplne stejně ale letos ( Máme 4 dny) a když jsem zjistila ze mam skoro stejný termín byla jsem ráda... je to ale myslím uplne jedno stejně se to nedá až tak uplne s jistotou naplanovat
Já mám děti narozené v únoru a březnu a vyhovovalo mi to. V létě jsem byla teprve na začátku těhotenství a až na nevolnosti jsem byla v pohodě, chodila jsem na túry, jezdila na kole, a nevláčela se ve vedrech s pupkem. V Praze nejsou žádné tuhé zimy, takže i s únorovým jsem hned mohla chodit ven i na dlouhé procházky 🙂
Ale jak už tu bylo mockrát řečeno, je to úplně jedno, všechno má svá pro a proti, a hlavně tohle se stejně nedá tak úplně naplánovat.
Dcera je narozená na konci února, otěhotněla jsem na začátku června. Za mě super, sice jsem v parnym létu měla nevolnosti a v těch hicech to nebylo nic moc, protože jsem horko snášela hodně špatně, ale na druhou stranu - nevlnosti mít člověk nemusí, zatímco tahat se v tomhle s pupkem v 8.-9. měsíci, tomu se vyhnout nedá a představit si to nedovedu. :D Byla jsem ráda, že jsem byla hodně těhotná až v době, kdy byl chládek. Sice je to složitější na oblíkání, ale dneska je těhotenskejch kabátů všude plno a člověk určitě něco seženě. Mně navíc bylo pořád horko, takže jsem zimu prochodila v mikině.
Ten konec února byl super i v tom, že už nebyly žádný šílený mrazy, takže se s novorozencem dalo jít normálně ven, když už byla dcera starší a začala se vzpírat na ručičkách a plazila se, bylo léto a mohla si zkoumat na zahradě, další zimu strávila ještě v teple kočárku, protože ještě nechodila no a na jaře udělala první kroky a další léto hezky proběhala...
Na druhou stranu, dcera byla pomalejší (chodila až téměř v 15 měsících), takže nám to takhle hezky vyšlo jen proto, že je to lenošnice. A obecně si myslim, že je to jedno. A hlavně - člověk musí mít štěstí, aby si něco naplánoval, protože to znamená otěhotnět na 1. nebo 2. dobrou. Nakonec budeš ráda, že se podařilo a kdy se dítě narodí řešit nebudeš. Přežít se dá všechno. 🙂
@cuma 😅 Taky jsem si vždycky říkala, že až budu chtít mít dítě, tak si ho udělám tak, aby mělo narozeniny v červnu nebo červenci, protože jsem vždycky všem záviděla, že slaví v létě, maj zahradní párty u bazénu a tak (já jsem narozená začátkem ledna). 😀 Otěhotněla jsem neplánovaně tak, že se dcera narodila v únoru. No, tak třeba příště... :D
Mám děti narozené v každém ze čtyř ročních období 🙂 a hlasuji pro jaro, tak duben, květen.
První holčičku jsem teda měla v říjnu 😉. Ale jednak byl tehdy opravdu krásný, teplý podzim a taky protože byla první, tak tomu se dalo lehce všechno přizpůsobit. Myslím, že výrazný rozdíl to může být spíš u dalších dětí, zvlášť pokud jsou blízko sebe věkem. Tam jsem opravdu ocenila, že jsou ti mladší dubnoví popř. květnoví. Protože sotva se dalo trochu vyjít i s miminkem ven, nemusela jsem složitě oblékat ty starší a mohli jsme celé dny trávit venku na hřišti, procházce, výletě. Což třeba v zimě nejde a děti se doma víc nudí (a zlobí). O nemocích ani nemluvě...
Náš nejmladší se narodil v prosinci a byl to opravdu velký rozdíl. Pustili nás z porodnice den před Vánocemi (takže svátky byly organizačně náročné), dlouho byl venku mráz nebo inverze, vůbec se nadalo vyjít s kočárkem. A když pak bylo trochu lépe, tak stejně to nebylo na delší procházky. Všechno bylo takové složitější...
A druhý nejmladší se narodil v červnu a to nás zase zasáhla vlna velkých vleklých veder. Takže taky to nebylo ideální. Pokud bych plánovala tak prostě to jaro.
Ale plány jsou jedna věc a skutečnost jiná 😉.
Já rodila v lednu a jak už tady nějaká maminka psala, tak nevolnosti v létě nebyly nic moc, bylo to jak při kocovině a jak bylo vedro, tak to stálo za prd, člověku bylo ještě hůř z toho vedra :D navíc jsem musela řešit zimní bundu. Ale zas byla výhoda v tom, že člověk v těch vedrech nerodil, neotejkal tolik, jako v létě a v šestinedělí jsem měla při kojení často návaly horka tak to v zimě šlo. A poporodní kila jsem schovala za oblečení, ale když nad tím tak přemýšlím, nejlepší mi taky přijde duben/květen, člověk se vyhne vedrům a i zimní oblečení není asi potřeba kupovat nové, když ještě bříško není tak velké.
Mám děti prosinec a červen. Pokud jde čistě o porod, pak rozhodně hlasuju pro červen - bylo krásně, ale ne vedro, nemusela jsem miminko balit do kombinézy a cesta do porodnice byla taky příjemná. V prosinci jsem jela do porodnice v 6 večer už potmě a v nepříjemné zimě.
Super bylo pak i to, že malej mohl být první dva měsíce často bez plíny, jaký bylo vedro, a mohl větrat opruzeniny, které nás trápily. Rozchodil se pak za rok v červenci, takže první botičky jsme pořídili jen capáčky i na ven, nebo lítal bos. Starší se rozchodil na konci zimy, a to bylo na prdlačku, chudáka jsem ho nevypustila hned venku, protože jsem nechtěla pořizovat zimní boty na pár týdnů, musel čekat na jaro 😃 Takže starší první zimu proležel v kočáře, druhou proseděl, zato druhej pročumákoval jen jednu a druhou už si bude užívat se vším všudy ☺️ A u mladšího jsem jako látkařka ocenila vedra i co se sušení plen první měsíce týče ☺️ Takže za mě spíš to jaro...
Mám holky duben a květen, opravdu parádička, moc jsem si to pochvalovala. No a teď neplánovaně třetí bude přelom leden/únor. To už je o dost horší, v zimě mít tak velké břicho, nezvládám moc chodit se staršími ven, budu muset oblékat novorozence do x vrstev, nemožnost venkovního kojení... snad přijde jaro brzy!
Já mám holku narozenou začátkem října. bylo to super, v zimě, když bylo venku nehezky jsem pracovala a od poloviny července, kdy bylo krásně jsem byla na chalupě, lehce cestovala a užívala si volna.
mám zatím 3x zkušenost...první v květnu, druhé září, třetí leden...teď to bude také leden...ale nejlepší za mě by bylo rodit v létě...červen, červenec, to si to ještě jedno dítko takhle plánuju 🙂
První v květnu,druhe v březnu a za mě ideál,jak těhotenství tak potom kojené miminko. Trochu problém byla školka,vzali malého až od září kdy mel 3,5 takže vracet se někam do práce po 3 letech tak nevím..
Asi jsem divná, ale nikdy jsem to neřešila. Poprvé jsem rodila v únoru, nevolnosti v letních vedrech byly trochu nepříjemné, ale nic, co by se nedalo snést. Dvojčata mám v květnu a taky to bylo fajn.
Tak pro mě to bylo super v lednu. Ale zase je nevýhoda, že s malým mimčem se nedá moc chodit ven, když mrzne. Ségra má termín v srpnu a fakt jí to nezávidím. Příště bych si to chtěla naplánovat na jaro. Ale uvidíme, jak to dopadne. 😊
Já měla první v říjnu a za mě co se týče těhotenství vcelku ideál, léto jsem odchodila ve volnějších tričkách a těhotenské sukni či šatech, v červenci to bylo ještě v pohodě i co se bříška týče, srpen byl zrovna chladnější a já na PN, takže jsem byla ráda, že nemusím do práce a taky mi nebylo líto, že se nemůžu válet někde u vody (být to ale o rok dřív, tak v srpnu byly pětatřicítky). Září a začátek října už jsem nějak přežila ve vytahaným svetru a volném jarním kabátě. Novorozeně navlíkat do X vrstev mi nevadilo, tím, že se nehýbalo, neotáčelo, mi to přišlo v pohodě. Nekladlo odpor při oblíkání, se slzou v oku na to vzpomínám při dennodenních bojích s dvouleťačkou 😀 Teď mě čeká porod v červnu, trochu se děsím fakt šestinedělí a novorozence ve vedrech, doufám, že nebudou zase ty vedra jako loni, letos jakž takž to šlo. Trochu se děsím konce zimy, jestli budu mít ještě vůbec co na sebe, všechny zimní bundy (2🙂 ) mám spíš upnutější, takže se budu modlit za teplý únor a březen, abych si moha oblíknout ten volný kabát, ve kterém jsem odchodila konec 1.těhotenství. A pak jsem zvědavá také na první zimu u půlročního prcka, co se zrovna začne otáčet, pak plazit atd. a člověk ho bude navlíkat do těch X vrstev. V tomhle asi bude lepší to ležící říjňátko. Co jsem nechtěla rodit, tak v zimě, s pupkem se soukat do kozaček, přece jen v létě se člověk vleze do sandálů... já chtěla druhé dítě jarní (i kvůli věkovému rozestupu), no máme začátek léta, pokud by se narodilo o něco dříve, tak ještě jaro, takže vlastně to, co jsem chtěla.
Dcerka je na konci brezna. Bylo nadherne, teplo, slunce hralo. Ja nemela skoro otekle nohy, bylo mi prijemne. Ted ma termin uprostred prazdnin a docela se toho desim, protoze leto nenavidim. Spocena, ufunena, spalena, otekla :( V byte jsme pod strechou, bez klimatizace. No, clovek mini... Planovali jsme si to jinak 🙂
Urcite jaro. Jednak v pripade novorozenecke zloutenky je vetsi sance sluneni, pak krasne prochazky, zadna inverze, chripky. Prvni krucky jsou pak na jare, v lete, uceni odplenkovani opet jaro, koupaky uz se daji hned dalsi leto. Mame rijnoveho kluka, unorovou holku a ted bude kvetnova holcicka.
jsem pro jaro🙂
My jsme Berani, většina z naší rodiny se narodila v dubnu. Moje dcera je nyní těhotná, taky chtěla zase to jarní mimčo, ale trvalo to trochu déle, tak bude rodit koncem června. Tak nevím, jak se oblíkají mimina ve vedrech. Jednou jsem totiž viděla v šíleném parnu zahalené miminko, s čepicí, přikryté dekou a peřinkou a to jsem teda nevěřila. Předpokládám, že i čerstvé miminko má bodýčko a je přikryté maximálně lehkou plenkou.
Ještě jsem chtěla napsat, že se trefuji skoro přesně. Mám tři děti, pátého, šestého a devátého dubna. A vnučku 25.4. a měla být 15. 4. Je vidět, že si vozíme děti od moře. 😀
Zkušenost. Neplanuj, nevíš jak to všecho bude. Já taky pořád plánovala a nakonec se povedl až 7. pokus ivf po pěti letech 😪 takže doporučuji naplánovat a být šťastná ať se povede kdykoli
Ahoj ja mam deti srpen a zari.A to mela byt az v rijnu.Ale urcite bych chtela dítě na jare.Ono obe tehotenstvi v tech horkach je to neprijemne.Ale dulezite je ze jsou zdrave.
@arny100 Já rodila v březnu a za mě úplný ideál. Máte před sebou celé jaro, léto a i část podzimu, kdy můžete být dá se říct celé dny venku.
Otoky být můžou a nemusí ;) Jsou blbé do letních žabek stejně jako do zimních kozaček. V létě ti bude horko v šatech, v zimě na sebe budeš shánět těhu zimní bundu nebo kabát, a to není levná záležitost, nějakou mikinu, kalhoty, atd. To léto je takové lepší, míň vrstev 🙂 Já rodila v půlce července, ale přes noc do rána, takže jsem těch brutálních veder byla ušetřena. Bylo jednodušší strojit sebe i malou. Chodila jsem s malou mezi lidi hned po narození, šestinedělní "izolaci" jsem nedodržovala a bylo to OK. V létě je minimum marodů 🙂 Ale nějak si nedokážu představit plánovat porod na konkrétní měsíc :D Je tam moc proměnných, na to, aby člověk řekl - a teď chci otěhotnět - řekněme třeba v červenci - abych rodila v dubnu, to nebude ještě horko, ale už bude teplo. To musí být žena naprosto zdravá a všechno jí musí po biologické stránce běžet jako hodinky, aby otěhotněla na první dobrou 🙂 Budiž jim to přáno !!!! Bohužel dneska se tohle povede asi málokomu... Navíc může dojít k předčasnému porodu, nebo k přenášení, apod., navíc každá z nás snáší různá roční období jinak, kor v těhotenství. Já vždycky milovala vysoký letní teploty, přímý slunce, a v těhu jsem umírala už v dubnu při 25st. 😂 😂 Je to hrozně individuální. Já měla se svým porodem kliku, že to bylo přes noc, kdybych rodila přes den, v horku, určitě by to bylo mnohem hůř snesitelnější

Hrozně jsem si přála letní dítě... Nebo aspoň jarní,sama jsem v zimě... Proto je dcera prosincová....