Kdy vyrazit do porodnice?

kristyna99
23. dub 2018

Ahoj,

ještě se samozřejmě nic neděje,jsem zatím 24tt. Jen jsem přemýšlela 😁 Budu rodit v porodnici,kam mi cesta trvá cca 40 minut. Kdy je dobré vyrazit? Sanitu si zavolat nemohu,jelikož by mě odvezla na bulovku, kam ani za boha nechci. Takže mám zamluveny odvoz,který když bude v práci,bude u mě za cca 20minutek. Tak kdy vyrazit z domu do porodnice?

Děkuji!🤗

chumlee71
23. dub 2018

Jestli ti praskne voda, tak by jsi měla být v nemocnici do dvou hodin kvůli možné infekci. Když budeš mít jen kontrakce bez prasknutí vody doporučuje se počkat na pravidelný kontrakce po pěti minutách a pak vyrazit. Já jsem jela když byly cca po 7 min a měla jsem to do nemocnice 20 min autem

maii
23. dub 2018

To fakt zalezi, neexistuje jedno doporuceni pro vsechny. Dej na pocit a intuici.

Kdyz ti praskne voda, tak nekde chteji, aby tam rodicky byly do dvou hodin, nekde treba 12 (a do 24 hodin se vyvola)(pokud je normalni tehotenstvi, nemas zadnyho streptokoka ci jinyho bacila, dite je otocene hlavou dolu, citis pohyby a voda je pruhledna nebo ruzova). Je lepsi si rovnou zavolat tam, kam kde chces rodit, a zeptat se. Taky ty doporucovany intervaly kontrakci, kdy se ma jet, jsou vsude trochu jiny - 2 minuty, 5 minut, atd. - nejlepsi je dat na pocit, proste jet, kdyz uz to doma nemuzes vydrzet.

tynka9
23. dub 2018

Nám povídali při prasknutí vody nebo po 1,5 hod kontrakcí po 5 min u prvorodicky...

pavlinakm
23. dub 2018

Jak pisou holky.. pri prasknuti vody do cca 12h, pri 5minutovych kontrakcich(nemusi byt zcela pravidelne, ja cekala porad na pravidrlnost jak vsude pisi a do porodu jsem mela nepravidelne), pri krvaceni ci nejasnostech ihned. Je dobré si predem zjistit číslo na porodní box a kdyz si nebudes vedet rady, zavolej. Ja to taky tak delala, to je nejlepší

letadylkokane
23. dub 2018

@kristyna99 ted jsem uz podruhe rodila na Bulovce a znovu maximalni pohoda a komfort. Vytecny personal - mlade doktorky, super porodni asistentky a na sestinedeli fajn sestricky. Dostavaly jsme plenky, podlozky, poporodni vlozky... to ani nevim, kde jinde v Praze davaji automaticky kazde rodicce. Jen jidlo stoji za pendrek. Proc tam nechces, mas spatne zkusenosti?

newwi
23. dub 2018

Ahoj,ja mela cca 12 hod. bolesti v podbrisku-myslela jsem,ze jsou to poslicci... ale po 12-ti hodinach uz nam to prislo divne,tak me pritel nalozil a jeli jsme... voda mi praskla,kdyz me pani doktorka prohlizela...pry jsem byla otevrena na 3,5 cm... je to hodne individualni...

janylu
23. dub 2018

Já jsem doma chtěla vydržet co nejdéle a do porodnice přijet až porodit. Vyrazila jsem s kontrakcema po 3 minutách. Nakonec jsem tam rodila ještě dalších 14 hodin. Vše ale OK. Tohle naplánovat nejde. Nech to na intuici - na tu je největší spoleh. 😊

eldrag
23. dub 2018

mě praskla voda v 7 večer, do porodky jsme dojeli v 10 večer a už mě zjebali že jsme měli dojet hned.

zelenaesmolda
23. dub 2018

Ja bych jela hned.U me byl porod tak rychly,ze mit to takhle daleko tak to nestihnu.Vzbudila jsem se v jednu v noci,vyjeli jsme o pul druhe,cesta trvala asi 15 min a hned po prijezdu jsem sla rodit.Mala se narodila ve 2.30 rano takze cely muj porod od probuzeni se trval 1.5h.Voda mi praskla az na sale.

evaaskalova
24. dub 2018

Ja rodila pred 14ti dny druhou dcerku. Kontrakce jsem mela po cca 6-7min, daly se pekne vydychat a chtela jsem cekat az budou po 5min, ale pri jedny co uz byla hodne silna mi praskla voda. Nemocnici mame necelych 10min od domova. Prijela jsem.ve ctvrt na 5 a za hodinu od prijezdu uz byla mala na svete a mudr rikala, at priste prijedu rodit vcas :D

dora13
24. dub 2018

U prvorodicek se doporucuje vyrazit, kdyz jsou kontrakce pravidelne po peti minutach. Ale je to hodne osementne, my cekali na pravidelne kontrakce tak dlouho, az jsem malem porodila doma -- vyrazili jsme az ve chvili, kdy jsem zacala dost krvacet a maly byl venku cca 20 minut po prijezdu, do porodnice jsem dorazila otevrena na osm prstu -- a nikomu bych to nedoporucila, byl to dost masivni stres pro vsechny zucastnene. Dej tak nejak i na svuj pocit, ale u toho prvniho porodu je fakt tezky to poznat, clovek to proste nezna. Ja u druhyho uz rozpoznala uplne presne, o co jde, ale u toho prvniho fakt nevis.

zelenaesmolda
24. dub 2018

@dora13 ja jsem treba kontrakce nemela vubec takhle,trosku me bolelo bricho jak pri menstruaci,pak zacalo tvrdnout a chtelo se mi na velkou.kdyz pak cestou do porodnice prisly kontrakce tak rovnou co 2 minuty

alexkisss
24. dub 2018

Holky přidáván se mam termin 24.9 a mam celkem strach aby mi nepraskla voda někde ve meste nebo kdyz budou deti ve skolce co pak?? Volat hned záchranu nebo v klidu dojít domu vzít tašku a pockat na ty správný bolesti?

blackhole
24. dub 2018

Mně nejdříve praskla voda, takže jsem se snažila dojet do porodnice do dvou hodin. Kontrakce ale nikde, porodila jsem až za 2 dny po oxytocinu. Jinak Bulovka je, co se prostředí týče, dost děsná (stážovala jsem tam jako zdravotník na několika odděleních), ale porodnice je OK, byla jsem spokojena.

hanih
24. dub 2018

Jak tu některé píšou o dvou hodinách pětiminutových kontrakcí, tak na to bych po vlastní zkušenosti taky nečekala. Já jela, když jsem měla kontrakce dvě hodiny po patnácti minutách. Sestra na příjmu mi vynadala, co tam jako dělám, že je brzy, nicméně mě poslala za doktorkou a ta mě okamžitě hnala na sál, protože jsem byla asi na sedm cm. Za hodinu a půl byla dcera na světě.

kristyna99
autor
26. dub 2018

@letadylkokane Protože mi to moje okolí nedoporučovalo. A když jsem tam byla hospitalizována z jiného zdravotního důvodu,chovali se ke mně otřesně. Byla jsem tam i jako malá - cca 5 let a také velmi špatný zážitek.

kristyna99
autor
26. dub 2018

@zelenaesmolda a rodila jsi poprvé?

pucmelinka
26. dub 2018

Ja byla v porodnici cca 40 min po prasknuti vody, jela jsem hned, rodila jsem tri tydny pred teeminem a byla jsem.uz tyden trochu otevrena...v porodnici slabe kontrakce po 2,5 minutach, otevrena na 5 cm...4 hodiny od prasknuti vody jsem porodila...v Plzni ve FN rikali prijet co nejdriv.

kirinka2013
26. dub 2018

Mne při nulových kontrakcích praskla voda, do porodnice jsme dorazili hodinu po prasknutí, už s kontrakcema po 2,5 min, porodila jsem po 6 hodinách.
Nejhorší je, že s těmi častými kontrakcemi jsem myslela, že budu tlačit už každou minutu, že už prostě musí být konec a tak. A když mi konečně doktor řekl, abych tlačila, tak mi to zase vůbec jako TA CHVÍLE nepřišlo. Takže jsem ráda, že jsem vyrazila raději dříve než pozdě.

bonulinka
26. dub 2018

1. dítě - vyjeli jsme, když byly kontrakce po 5 min. už hodinu ( porodila jsem poté za 2 h ), 2. dítě - vyjeli jsme, když byly kontrakce po 10 min. už hodinu ( porodila jsem poté za 1,5 hod. ), 3. dítě - vyjeli jsme za 2 h po odtoku vody bez kontrakcí, ty začaly až druhý den, ale byl to fofr, být v tu chvíli doma, tak to nestihneme a rodím cestou v autě...

zelenaesmolda
26. dub 2018
rianka001
4. čer 2018

Ahoj holky, to mě docela děsíte. 😀
Já plánuju rodit v porodnici cca 1,5 hodiny autem. O začátku jsme ve FNOL v péči a jsme tam moc spokojení. Proto bych chtěla rodit právě tam. Proti naší spádové porodnici nic nemám, ale pocitově mám k FNOL o hodně blíž a přikláním se k této variantě. Měla jsem to naplánované tak, že až mi začnou bolesti v intervalu 6 min., tak vyrazíme. Samozřejmě pouze za situace, že nebudu hodně krvácet, miminko bude správně otočené a vše bude v rámci mezí. Doteď mám klidný průběh těhotnství, ani ranní nevolnosti jsem neměla. Já vím, že to není žádná záruka, ale jsem klidná a spokojená. 😎

prcekverunka
4. čer 2018

@rianka001 Tak do toho bych fakt nešla. Zrovna moje švagrová rodila jako prvorodička ve městě, kde bydlí a po příjezdu do porodnice měla do půl hodinky hotovo. Nedá se spoléhat na to, že jako prvorodička budeš mít dlouhý porod. A rodit někde na cestě by asi moc fajn nebylo. Nevolila bych vzdálenost větší než půl hodinky jízdy.

zelenaesmolda
4. čer 2018

@kristyna99 ano,cely porod od chvile co jsem se vzbudila do narozeni male trval asi 1.5h,diky bohu ze me to chytlo v noci kdy nebyl zadny provoz jinak bych asi porodila v aute

ckei
4. čer 2018

@rianka001 tak do toho bych taky nešla..já kontrakce neměla žádné, jen slabé cosi.......pak v 15:45 najednou praskla voda a malá byla v 16:28 na světě...takže čekat na 6minut kontrakce....to bych neriskovala.

nikoulinka
4. čer 2018

Ja u syna jela, kdyz byly kontrakce co 5 minut (nemocnici mame cca 5 minut autem). Do porodnice jsme prijeli 14:05 a 15:12 byl maly na světě (a to mije i pichali vodu, atp.). U dcery (ta je mladsi) mi praskla voda. Teda alespoň jsem si to.myslela :D v porodnici jsem zjistila, ze mi jen castecne odtekla a se zbytkem se popral doktor. Sanita pro me prijelato v 18:00 a malavyjde byla na svete 20:05. Do te doby jsem nemela ani zadne kontrakce a příznaky. Proste sup, a uz to jelo.

lennus
4. čer 2018

Teď naposledy jsem vyrazila, když byly po 3-4 minutách, ale stále jsem byla v pohodě a zvládala to a máme porodnici deset minut autem od nás. Na příjmu jsem byla skoro hodinu, protože se vyklízel ještě porodní box, to už jsem byla otevřená 5cm a kontrakce dost zesílily, na sále pak hodinu a čtvrt, než se malá narodila.

zelenaesmolda
4. čer 2018

@nikoulinka me praskla voda az na sale

bbubble
4. čer 2018

ja som zase mala kontrakcie od zaciatku po 5 minutach. poslednych 12 hodin uz tak cca po minute a porodila som 23 hodin od tych kontrakcii po 5 minutach.. ja by som zas kludne sla aj do vzdialenejsej porodnice, keby som jej viac verila. Sla som teda 30 km aj ked priamo v meste mame tri, ale tam by som nesla. A povodne som chcela ist 80 km a nabuduce mozno aj pojdem 🙂 idealne mat so sebou dulu alebo PA, ktora ta pred odjazdom skontroluje a poradi ci a kam ist..

novamamina
4. čer 2018

Pokud tvá porodnice pořádá porodní kurz, zajdi si tam. O všem ti tam řeknou a můžeš se i zeptat když tě bude zajímat něco víc. Jinak já měla kontrakce hned po pěti minutách. Ale nijak silné. Takže jsem se došla ještě vysprchovat a pak jsme jeli. Měla jsem celé tehu vysoký tlak, takže z toho důvodu jsem už radši chtěla být pod dohledem (a ještě že tak, vysly mi špatně jaterky, takže mi nakonec dali vyvolavacku). Ale poznáš sama až bude čas jet.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru