icon

Kdy vyrazit do porodnice?

kristyna99
23. dub 2018

Ahoj,

ještě se samozřejmě nic neděje,jsem zatím 24tt. Jen jsem přemýšlela 😁 Budu rodit v porodnici,kam mi cesta trvá cca 40 minut. Kdy je dobré vyrazit? Sanitu si zavolat nemohu,jelikož by mě odvezla na bulovku, kam ani za boha nechci. Takže mám zamluveny odvoz,který když bude v práci,bude u mě za cca 20minutek. Tak kdy vyrazit z domu do porodnice?

Děkuji!🤗

Strana
z2
marii90
4. čer 2018

@rianka001 v 1:46 mi bouchla voda - rana, ale sucho (kdyby jen zacala odtykat, dopadlo by to vse jinak)... sla jsem se vycurat a probrat, trosku toho co zacalo tyct jsem chytla na vlozku, vzbudila jsem manzela a jeli jsme... bolesti zadny, sprchu jsem odlozila do porodnice s tim, ze mam dost casu... behem tech 10 minut dojezdu (6 km) do porodnice jsem je z niceho nic mela po 1-2 minute.... na sal jsem sla s 8 cm, ihned volaly doktorku. Narodil se ve 3.09, nesel uplne na prvni zatlaceni teda (moc kratka snura, museli ho hned odstrihnout, aby ho vubec vytahly celeho), ale diky bohu za to.... jit doma do sprchy nebo bejt muz v praci....to bych porodila doma... dalsi porody jsou pry rychlejsi - hodlam mesic pred terminen obchazet porodnicj radsi 😂

rianka001
4. čer 2018

Já se právě bojím, že jako prvorodička nepoznám, jestli to půjde rychle nebo ne. 🙂
Dneska jsem si četla hezký článek o tom, jak brněnský záchranář hezky oslavil den dětí tím, že spolu s novopečeným tatínkem porodil miminko v taxíku při cestě do porodnice. Takže snad to nebude jak v tomto případě. 😎

rebe
4. čer 2018

@rianka001 Záchranář s tatínkem porodil miminko... Co mezitím dělala maminka, hrála fotbal? Nebo snad řídila? Tyhle formulace mě pokaždé rozesmějou, neporodila to dítě spíš ta žena?

marii90
4. čer 2018

@rianka001 to podle me nepozna nikdo, jak rychly to bude ☺

michalelka
4. čer 2018

Když to je všude tak strašně jiný.. taky jsem měla porodnici cca 40 minut a strašně jsem tam nechtěla jet zbytečně 😀 Pořád jsem čekala, že mi praskne voda a ono pořád nic.. takže jsme vyrazili na cestu až "na poslední chvíli", když jsem měla kontrakce po 3 minutách. A po příjezdu do porodnice najednou ani ťuk a pěkně protáhnuty na 9 minut.. ale byla jsem otevřená už na pět prstů, tak si mě tam nechali..

rianka001
4. čer 2018

@rebe Maminku jsem nezmiňovala z toho důvodu, že je asi jasné, že miminko šlo z maminky a myslela jsem to tak, že porod byl velmi rychlý a u porodu byl jen tatínek a jeden záchranář...

rebe
4. čer 2018

@rianka001 Chápu, jak jsi to myslela, ale slova, která používáš, mi připadají úplně bláznivá. Miminko nešlo z maminky, maminka ho porodila. Tatínek a záchranář ho neporodili, ale pomáhali ženě, aby jej porodila. Tak to bylo a ne jinak. Není ani důvod pro to používat jiná slova. Rodí matka, vždycky a jenom pouze ona. Ostatní jí u toho mohou pouze pomáhat.

denny27
4. čer 2018

Pokud začnou kontrakce po 5minutach pravidelně, tak je asi ideální doba...nebo pokud praskne voda..
Při kontrakcich po 1 minutě už bych to neriskovala 😁😁 se mnou to sanitka stíhala za asi 25minut a i tak jsem měla co dělat, abych jim neporodila v autě..😁

kristyna99
autor
4. čer 2018

No já to mám asi hodinku cesty,tak nevím no,nechci tam zase zbytečně strašit ale rodit v autě nechci už vůbec 🤔😀 Nějak to dopadne no😂

voleskap
4. čer 2018

Ahoj, moje rada zni.. Řiď se vlastním pocitem....😉 Já jsem jela do porodnice u obou porodů až v momentě, kdy už jsem chtěla být raději v péči lékařů. Doma jsem chtěla být co možná nejdéle. Pokud ti ale praskne voda, asi bych jela okamžitě... Já jsem od odtoku vody porodila prakticky hned 😉 Hodně štěstí... Porod je krásnej... Moc ráda na něj vzpomínám 🙂

zelenaesmolda
5. čer 2018

@denny27 me praskla voda az na sale :D

helulela
5. čer 2018

@voleskap přesně, já si vždycky vybavím slova jedné duly: "Až se nebudete doma cítit dobře, jeďte."

vanea
5. čer 2018

Můj gynekolog mi neustále opakoval, že mám být doma co nejdýl to půjde, ten klid a vyrovnání se se situací je hrozně důležitý...a jakmile budu cítit, že už je to na mně moc, (prý si mám věřit, že to poznám) tak máme vyrazit. No a já měla kontrakce rovnou po 3 minutách, žádné celodenní pobolívání se nekonalo (kromě toho, co už jsem znala důvěrně). Doma jsme byli asi hodinu a půl, než už jsem nemohla ani sedět, ani stát a furt mně to nutilo chodit...v jeden moment mi fakt bliklo v hlavě že už musíme (kontrakce po 2 min), a jeli jsme..za další hodinu a půl se malý narodil v porodnici, z toho půl hodina byla věnovaná příjmu a čekání na kontrolu, kdy si všichni mysleli, že nerodím. A jinak souhlasím s @helulela , to mi taky říkali🙂 pokud se doma necítíš dobře a bezpečně, nemá cenu tam zůstávat..

helulela
5. čer 2018

Ještě dodám, že u mě to zafungovalo stoprocentně při všech třech porodech. Chtěla jsem být co nejdéle doma, do porodnice jsme vyjeli, když jsem cítila, že už chci a při všech třech porodech to klaplo, miminko bylo na světě max. do hodiny od příjezdu🙂
Nedá se to určit podle toho, jak dlouho už cítíš kontrakce, podle intervalu jen částečně, protože i když máš třeba po 5 min, tak pokud jsou mírné a zvládáš při nich něco dělat, ještě to může dlouho trvat. Dát na svůj pocit se mi prostě vyplatilo nejvíc.

Strana
z2