Měly jste u porodu někoho jiného než otce dítěte?

kakamilca
16. črc 2015

Měl jste někdo u porodu někoho jiného než otce dítěte (popř. otce dítěte + někoho dalšího) ? Pokud ano jak Vám ta osoba pomohla a pokud jste měli otce dítěte a někoho dalšího chtěly by jste to tak znovu?

tesska41
16. črc 2015

Ahoj, ja som teda chcela k porodu otca malého ale som strašne rada že sa to nakoniec NEpodarilo a nebol tam. Celé tehotenstvo som mala bezproblémové a čakala som že taký bude aj porod, ale žiaľbohu som sa mýlila, porod bol strašne dlhý, náročný, traumatický, nakoniec to skončilo cisárskym rezom, veľmi nás potrápili a ja som kričala ako keď zabíjajú prasa proste hroza. Som rada že to partner nemusel vidieť a že som ho ušetrila pohľadu na to ako sa trápim. Či by mi pomohol psychicky, to neviem, ale asi nie. Ak chceš niekoho k porodu, zavolaj radšej mamku, sestru... Chlapi sú na toto strašne citliví 😉 Moj názor.

radapokec
16. črc 2015

Já jsem mela 2x manzela u porodu. První byl neplánovaný císař. Neotvirala jsem se. Když mi začaly kontrakce, bylo vidět ze je manžel hodně nalomeny, slzicky v očích, z toho ze mi není do zpěvu. V tu chvíli mi projelo hlavou ze mi to spise pritezuje. Pak už ale byl císař. U druheho plánovaného císaře bylo super tam mít manžela. Takže částečně souhlasil s tesska41

hildegarda_terez
16. črc 2015

Já mela u porodu partnera a super. Chodili jsme na delší predprodni kurzy a pak se o tom i hodně bavili, takže jsme měli oba docela jasné představy co od sebe očekávat. Partner mi hodně pomohl v první době porodní - psychicky i fyzicky. Taky jsem mela u porodu kamarádku (čerstvé vystudovanou doktorku) - ta mi pomohla hodně zase v druhé době porodní - hlavně me uklidnovala a sledovala průběh a hlásila, ze uz to brzo bude :o))) partner byl u me hlavy a snažil se spis moc nevidět :o))) k druhému porodu budu brat nejspíš dulu (kamarádku neuvolní z prace) a partnera. Ten ale nejspíš bude na pokoji se straší dcerou a občas se třeba vystřídají s dulou. Dceři bude tou dobou 17m, tak ještě nevím, jestli by zvládla zůstat u babí.

slunecko123
16. črc 2015

Manžel u porodu byl a opět bude, jen ať vidí co mi udělal :D Pokud chlap chce, tak je fajn, aby viděl, co to opravdu je, pokud nechce, urcite bych ho nenutila 🙂

katyxq
17. črc 2015

Manžela a soukromou porodní asistentku - i když byl porod rychlý, takže moc práce odvést nestihla, nelituju, bez ní bych to asi tak v pohodě nezvládla.

beruska125
17. črc 2015

Poprvé muze a podruhé vlastně nikoho ( nestihl, parkoval 😀 ). S muži je to fakt složité. Nejdřív jsem nabyla dojmu ze tam ani moc byt nechce, nakonec to dopadlo, ze stejne nebyl a teď kdyz jsme se o tom bavili, tak ze toho docela lituje, ze to neviděl. Tak ja nevim moc se v tom nevyznam 😲 🙂

jaja01k
17. črc 2015

Ani u jednoho porodu jsem nikoho neměla a jestli budu ještě někdy rodit, tak zase bez doprovodu.

leilunka
17. črc 2015

Já osobně měla manžela, ale moje sestra před dvěma lety měla jako doprovod mě 😵

alisek730
17. črc 2015

Já měla u obou porodů manžela. Ale moje kamarádka měla svýho taťku, nevím, to mi přijde divný.

mercedesse
17. črc 2015

Tak u prvního přítel nebyl, nestihl dojet. Pořád mi tvrdili, že rodit nebudu a pak už jen řekli, ať ho ani nevolám, že to nestihne. A u dcerky byl a popravdě, víc mi to lezlo na nervy, než pomáhalo. On je dost citlivka a bylo vidět, že ho to trápí. A akorát jsem mu skoro přerazila ruku o to zábradlí na lůžku, když se to blížilo ke konci. Ale je pravda, že jsem měla rychlé porody a nestíhala jsem moc řešit. Ségra rodila příšerně dlouho a byla ráda, že tam manžela měla a nebyla na to celou dobu sama.

kateholloman
17. črc 2015

Ano, mela jsem u porodu manzela, moji maminku, jeho maminku, a jeho tetu (ktera je o pouhych 6 mesicu starsi nez on, a jsme skvele kamaradky). A jsem rada, ze jsem tam mela vsechny, byla to velka pomoc a utecha. Muj porod trval 30 hodin a diky nim jsem prezila!

mahuna
21. črc 2015

měla jsem mamku, chtěla jsem ženskou. jelikož jsem ulehla na sál a za 13 minut porodila,nebyla mi vcelku k ničemu při samotném porodu,ale jsem ráa, že tam byla a fotila malého. Ona už by jít nikdy nechtěla,protože sebála o své dítě 🙂 Takže pokud bude nějaké "příště", pak by šel manžel. Takhle mamka nafotila syna a vyměnila se s manželem, takže když malého přinesli, tak už se mnoubylmanžel.

lavita
21. črc 2015

já měla manžela, ale mojí sestru jsem doprovázela já

zmrz_lina
21. črc 2015

Manžela a dulu a stejne to bude i pri pripadnem dalším porodu. Manžel podával pití, jídlo apod. a dula mi pomáhala jinak - masáž zad, prikladani teplých obkladů na hraz apod. Vlastní dulu nebo PA vřele doporučuji ;)

betelgeuzz
21. črc 2015

U prvního manžela, u druhého manžela a svoji PA.

idule
21. črc 2015

Ahoj 🙂 Já měla u prvního porodu manžela. Byla jsem hrozně vystreslá a byla jsem ráda, že tam byl. U druhýho chtěl být taky, všechno šlo dobře, hlavně při první době to líp ubíhá, když je někdo jako doprovod 🙂 U třetího jsem tušila, že to nestihne, tak jsem se domluvila s kamarádkou. Byl to docela mazec, takže jsem si říkala, že kdyby byl u toho manžel, asi bych na něj byla hnusná :D takže když pak přijel půl hodiny PO, říkala jsem si, že to bylo dobrý, jak to bylo. Ono asi záleží, co od toho člověk očekává od toho doprovodu.

verushe20
24. črc 2015

Mela jsem pritele a mamku ale jen na první dobu porodní. Na samotný porod jsem zůstala na sále sama.

hakunamatata
24. črc 2015

Ja jsem byla jako druhy doprovod u porodu sve netere.
Vzhledem k tomu, ze segra planuje, abych byla i u druheho porodu, tak predpokladam, ze je rada, ze jsem tam s ni byla. Pokud muzu souduit, byla jsem vice platna, nez nastavajici tatinek. Ten byl velmi vydeseny a i kdyz se moc snazil, byla jsem to ja, kdo pomahal "vydychavat "kontrakce, uklidnoval, obcas, kdyz byla vhodna chvile, poradil.
Vedela jsem, co ji ceka, kdy ji co ceka, jak asi cely porod bude probihat.

kopeckovi
24. črc 2015

U prvního porodu manžela a dulu a teď u druhého chci mít manžela a soukromou PA 🙂 Za to, že tam manžel byl, jsem byla ráda, ale pokud bych si měla vybrat oželela bych ho a vzala si raději ten "odbornější" doprovod. Nevím co by u prvního porodu manžel bez duly dělal, díky ní se cítit užitečný a já měla po ruce praktickou pomoc, takže nám byla pomocí oboum.

zo_ja
24. črc 2015

Muže a vlastní PA. Ideální kombinace. Oba mi velmi, velmi pomohli.

vlocka1984
25. črc 2015

Také jsem měla u porodu manžela a dulu. Super kombinace. Nechtěla bych už jinak. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru