Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?
Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji
@lajla To s tou šňůrou kolem krku je otázka - viz. třeba tady...
https://www.modrykonik.cz/blog/katyxq/article/pupecni-snura-okolo-krku-perfektni-obet-n06ozb/
@mrs_v bylo by fajn až budete mít po porodu promluvit o tom svém, snad dopadne dobře
Porody je vždy brát individuálně, každý je jedinečný a jiný...nelze pausalizovat že pár štíhlých v Německu porodí obriky a tady ne, není to pravda , já taky měla obrika a rodila normálně...v potaz je třeba brát víc věcí
Utažený😂
@mrs_v rikas jen A, ale nedodavas B. Chovas se stejne jako ti tvi zastrasujici lekari, protoze prezentujes jen jednu stranu mince a o druhe mlcis. Viz treba vyvolavany porod je zlo, ale o rizicich porodu prilis velkeho fitete mlcis.
K te studii o ADHD si najdi i dalsi statistiky o dalsich komplikacich, ke kterym dochazi, pokud se treba urcity problem neresi.
@lajla Vyhrezly pupečník je pochopitelně průšvih.Otázkou ovšem je jestli by dítě sestupovalo stejně kdyby matka měla možnost se volně hýbat a nemusela ležet.Moje měla VP díky tomu že ji při asi 20.vyšetření praskli omylem vodu.Patrně kdyby do ní nehrabali tak se tam to mimino stočí jinak a třeba si ho vůbec nepřilehne.Je to taková typická nemocniční komplikace.Těžko říct jestli to má co společného s tím jak ty porody probíhají ale bavila jsem se na toto téma s lidmi z oboru a většinou se to nestává u porodu kde nejsou žádné zásahy.
@mrs_v upřímně neznam jeden jediný případ kdy by dr řekli,taak a teď vyvolame,aby už mimco bylo na světě...vždy je/ jsou nějaká proč...4 kg není obr, ale 5 kg bych fakt rodit nechtěla...krom velká váha miminka bývá často spojena s komplikacemi maminky,a následně dítěte..proto asi ten vyvolávaný porod...chtělo by to znát komplet celý případ, potom soudit a hlavně procentuálně
@kacca11 já individualitu případů nijak nepopíram a vím že jsou situace kdy je nutnost indukce atd ale důvod "velikost dítěte" mi přijde prostě na hlavu kor potom co jsem mluvila s různými PA a i s ženami co jsou velmi malé a velmi štíhlé a ty děti prostě zvládly porodit a fakt jako lituju ty ženy které jsou u nás jen neustále strašeny velikostí mimina a hnany na vyvolani případně na SC.
@kacca11 já nejsem žádná ultra fanaticka přirozených porodů co by hlásala jak cokoliv jiného než PP je špatně,ale když vidím jaky duvody se udávají jako důvod k indukci tak mi to prostě přijde na hlavu.Jo nikdo z nás nemůže vědět jak dopadne ten či ten porod,nikdy.Ale dát dítěti šanci aby samo rozhodlo o času příchodu na svět je jaksi základ toho zdárného průběhu. (mimo případy typu eklampsie atd).
@mrs_v doktoři jsou jenom lidi a kazdej doktor se snaží minimalizovat rizika rodící ženy. Ano, v našem porodnictví se dělá příliš mnoho zásahů do průběhu porodu. Nevím, jestli už jsi rodila, ale věř mi, že při kontrakcich se na jakýkoli odpor nemůžeš. V některých jiných zemích (např UK) se zase kolikrát zasahuje příliš málo. Před sto lety se nezasahovalo vůbec a úmrtnost obrovská. Někde bude zásah do porodu znamenat tragické následky někde to bude zase přesně naopak.. Nezasáhne se a následek bude tragický. Jediný co může doktor udělat je jednat podle svého svědomí, a matka totéž...ale není možný plošně odsuzovat vyvolávání porodu..někde to může zachránit život.
@karlajasmine moje kamarádka je demograf a s úmrtnosti nejvíc zamával plošný přístup ke kvalitní pitné vodě a pak nástup neonatologie.
Nezmuzes proto je nebezpečný jít k porodu sama.Můj manžel by asi takovýho člověka prizabil kdyby si dělal co chtěl bez ohledu na to že já bych řvala "ne nechci to"...ostatně z ničeho nemám takový strach jako z toho že se srazim s nějakým blbcem.
Holky, máte předporodní kurzy, porodní asistentky na zavolání, dostupnost informací, možnost prohlídky nemocnic a porodnic, odbornou péči před těhotenstvím, císařské řezy, vaku, neonatologii a pořád je něco špatně?
Já jsem si před porodem obešla 3 porodnice v Praze, které mám dostupné, protože nemáme auto, tak abych to neměla úplně z ruky. Zaplatila jsem si 3 prohlídky sálů, pokec s PA a vybrala jsem si Krč a neudělala jsem špatně. Že se neptáte a pak nadávát, "co vám to doktoři píchají", to je vaše blbost.
Co se týká očka - mám doma chemika, takže na netu, když se řekne hliník (neboli A), tak by se taky mělo dodat, že ho dostáváme v dost velkých dávkách běžně (neboli věc B) a neumřeli jsme (zatím).
souhlasím s Lajlou, její názory jako by byly z mých úst.
@mrs_v při jakém případu prosím řval někdy ...to nechci...při porodu? Když se dělá něco navíc..je to v zájmu ulehčení porodu a hlavně záchraně života!!!
To máte z druhé ruky a opravdu tomu nevěřím, realita je vždy jiná...znám hodně smyšlených skazek o porodech, prikraslenych...a pak vyšlo najevo...
Pokud by lékař udělal něco, co opravdu rodička nechce, mohla by ho žalovat...a opravdu pochybují...dneška si dávají podepsat souhlas naprosto se vsim
Vetsim zákrokem.
..nemyslím třeba podáním oxytocinu
@astyna Tak to je taky hodně černobílé - ano, nežijem v rozvojové zemi a při porodech neumíráme (ačkoliv máme o něco vyšší mateřskou úmrtnost než většina evropských zemí!), ale určitě bych neřekla, že není co zlepšovat.
S hliníkem ve vakcinách je to složitější, takže zjednodušovat to na "dostáváme ho v dost velkých dávkách a neumřeli jsme" - nevím. Chemik má možná znalosti o hliníku - ale ne o lidském těle...
@astyna jen k očku, my si ostatní zdroje podáváme parenterální cestou? Jako hydroxidy, fosforečnany?
A v zásadě rozhodovani je třeba mít správné informace, nejsem si ale jistá že je vždy dostanu od lékaře (jsem zdravotník, vím co se většinou ženám říká a jaká to pravda) a že je žena(rodiče) zdatný se dobrat kvalitních informací a umět si odlišit správné informace od těch mylných. Pravda je na obou frontách. Doporučuji pátrat intenzivně v odborných zdrojích a ptát se svých lékařů co, jak, proč a zda jsou jiné alternativy 🙂
@tahejhula to se rodilo v Africe? 😉Kyretáž bez anestezie se u nás opravdu nedělá...pokud to bylo u Vás ,umřela byste bolesti...pokud jedna babka povidala...
Taky jsem zažila kyretáž, a spousta dalších také a vždy byl předložen papír o zákroku s podpisem, vždy dostanete porodopis a pokud byla uvedena kyretáž, tak i medikace...pokud jste opravdu byla výjimečná situace bez anestezie a souhlasu, suďte se
Ano kyretáž musí mít podepsaný souhlas, naštěstí jsem akutní císař nezazila ale když je a nebo k němu inklinuje vždy si to nechají podepsat, vámi nebo zastoupením, to mám z druhé ruky. Vlastní ZK naštěstí nemůžu slouzit
@lajla Poporodni kyretaz bez anestezie, tedy opravdu nekolik minut po porodu, mi byla provedena v roce 2012 a skutecne to nebylo v Africe. Souhlas jsem zadny nepodepisovala a jelikoz jsem byla vypleskla z predcasneho porodu a myslela jen na dite, stalo se. A zdaleka nejsem jedina.
@tahejhula tak to je mi líto...ale pokud víte co kyretáž je a proč se dělá, stejně byste podepsala dřív nebo později při vysokých Horeckach a bolestech...
A ano,mela jste pravdu výjimečně se dělá i bez anestezie,asi když je nutnost? A anestezie není možná...po jídle?... ale neznám teda nikoho, za tuto info se omlouvam

@mrs_v v Brně jsem nerodila, navíc teda pokud umíte číst, tak to nebylo týden před termínem, ale dva dny a druhý den po termínu a je pravda, že nevíte, další informace a okolnosti. Navíc je to každého věc a já napsala svůj názor pro paní, co se tu ptala, co a jak a jestli vůbec atd. Já se rozhodla dr. důvěřovat a mám dva zdravé kluky. Něčí názor na můj názor mě nezajímá. Paní si ho přečetla a jestli se rozhodla pro nebo odmítnout je už na ní nebo spíš bylo, asi už má po porodu dávno. Vy máte svůj, tak si ho nechte a pak si roďte třeba měsíc po termínu jak chcete.