Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?
Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji
@lajla To s tou šňůrou kolem krku je otázka - viz. třeba tady...
https://www.modrykonik.cz/blog/katyxq/article/pupecni-snura-okolo-krku-perfektni-obet-n06ozb/
@mrs_v bylo by fajn až budete mít po porodu promluvit o tom svém, snad dopadne dobře
Porody je vždy brát individuálně, každý je jedinečný a jiný...nelze pausalizovat že pár štíhlých v Německu porodí obriky a tady ne, není to pravda , já taky měla obrika a rodila normálně...v potaz je třeba brát víc věcí
@mrs_v rikas jen A, ale nedodavas B. Chovas se stejne jako ti tvi zastrasujici lekari, protoze prezentujes jen jednu stranu mince a o druhe mlcis. Viz treba vyvolavany porod je zlo, ale o rizicich porodu prilis velkeho fitete mlcis.
K te studii o ADHD si najdi i dalsi statistiky o dalsich komplikacich, ke kterym dochazi, pokud se treba urcity problem neresi.
@lajla Vyhrezly pupečník je pochopitelně průšvih.Otázkou ovšem je jestli by dítě sestupovalo stejně kdyby matka měla možnost se volně hýbat a nemusela ležet.Moje měla VP díky tomu že ji při asi 20.vyšetření praskli omylem vodu.Patrně kdyby do ní nehrabali tak se tam to mimino stočí jinak a třeba si ho vůbec nepřilehne.Je to taková typická nemocniční komplikace.Těžko říct jestli to má co společného s tím jak ty porody probíhají ale bavila jsem se na toto téma s lidmi z oboru a většinou se to nestává u porodu kde nejsou žádné zásahy.
@mrs_v upřímně neznam jeden jediný případ kdy by dr řekli,taak a teď vyvolame,aby už mimco bylo na světě...vždy je/ jsou nějaká proč...4 kg není obr, ale 5 kg bych fakt rodit nechtěla...krom velká váha miminka bývá často spojena s komplikacemi maminky,a následně dítěte..proto asi ten vyvolávaný porod...chtělo by to znát komplet celý případ, potom soudit a hlavně procentuálně
@kacca11 já individualitu případů nijak nepopíram a vím že jsou situace kdy je nutnost indukce atd ale důvod "velikost dítěte" mi přijde prostě na hlavu kor potom co jsem mluvila s různými PA a i s ženami co jsou velmi malé a velmi štíhlé a ty děti prostě zvládly porodit a fakt jako lituju ty ženy které jsou u nás jen neustále strašeny velikostí mimina a hnany na vyvolani případně na SC.
@kacca11 já nejsem žádná ultra fanaticka přirozených porodů co by hlásala jak cokoliv jiného než PP je špatně,ale když vidím jaky duvody se udávají jako důvod k indukci tak mi to prostě přijde na hlavu.Jo nikdo z nás nemůže vědět jak dopadne ten či ten porod,nikdy.Ale dát dítěti šanci aby samo rozhodlo o času příchodu na svět je jaksi základ toho zdárného průběhu. (mimo případy typu eklampsie atd).
@mrs_v doktoři jsou jenom lidi a kazdej doktor se snaží minimalizovat rizika rodící ženy. Ano, v našem porodnictví se dělá příliš mnoho zásahů do průběhu porodu. Nevím, jestli už jsi rodila, ale věř mi, že při kontrakcich se na jakýkoli odpor nemůžeš. V některých jiných zemích (např UK) se zase kolikrát zasahuje příliš málo. Před sto lety se nezasahovalo vůbec a úmrtnost obrovská. Někde bude zásah do porodu znamenat tragické následky někde to bude zase přesně naopak.. Nezasáhne se a následek bude tragický. Jediný co může doktor udělat je jednat podle svého svědomí, a matka totéž...ale není možný plošně odsuzovat vyvolávání porodu..někde to může zachránit život.
@karlajasmine moje kamarádka je demograf a s úmrtnosti nejvíc zamával plošný přístup ke kvalitní pitné vodě a pak nástup neonatologie.
Nezmuzes proto je nebezpečný jít k porodu sama.Můj manžel by asi takovýho člověka prizabil kdyby si dělal co chtěl bez ohledu na to že já bych řvala "ne nechci to"...ostatně z ničeho nemám takový strach jako z toho že se srazim s nějakým blbcem.
Holky, máte předporodní kurzy, porodní asistentky na zavolání, dostupnost informací, možnost prohlídky nemocnic a porodnic, odbornou péči před těhotenstvím, císařské řezy, vaku, neonatologii a pořád je něco špatně?
Já jsem si před porodem obešla 3 porodnice v Praze, které mám dostupné, protože nemáme auto, tak abych to neměla úplně z ruky. Zaplatila jsem si 3 prohlídky sálů, pokec s PA a vybrala jsem si Krč a neudělala jsem špatně. Že se neptáte a pak nadávát, "co vám to doktoři píchají", to je vaše blbost.
Co se týká očka - mám doma chemika, takže na netu, když se řekne hliník (neboli A), tak by se taky mělo dodat, že ho dostáváme v dost velkých dávkách běžně (neboli věc B) a neumřeli jsme (zatím).
souhlasím s Lajlou, její názory jako by byly z mých úst.
@mrs_v při jakém případu prosím řval někdy ...to nechci...při porodu? Když se dělá něco navíc..je to v zájmu ulehčení porodu a hlavně záchraně života!!!
To máte z druhé ruky a opravdu tomu nevěřím, realita je vždy jiná...znám hodně smyšlených skazek o porodech, prikraslenych...a pak vyšlo najevo...
Pokud by lékař udělal něco, co opravdu rodička nechce, mohla by ho žalovat...a opravdu pochybují...dneška si dávají podepsat souhlas naprosto se vsim
@astyna Tak to je taky hodně černobílé - ano, nežijem v rozvojové zemi a při porodech neumíráme (ačkoliv máme o něco vyšší mateřskou úmrtnost než většina evropských zemí!), ale určitě bych neřekla, že není co zlepšovat.
S hliníkem ve vakcinách je to složitější, takže zjednodušovat to na "dostáváme ho v dost velkých dávkách a neumřeli jsme" - nevím. Chemik má možná znalosti o hliníku - ale ne o lidském těle...
@astyna jen k očku, my si ostatní zdroje podáváme parenterální cestou? Jako hydroxidy, fosforečnany?
A v zásadě rozhodovani je třeba mít správné informace, nejsem si ale jistá že je vždy dostanu od lékaře (jsem zdravotník, vím co se většinou ženám říká a jaká to pravda) a že je žena(rodiče) zdatný se dobrat kvalitních informací a umět si odlišit správné informace od těch mylných. Pravda je na obou frontách. Doporučuji pátrat intenzivně v odborných zdrojích a ptát se svých lékařů co, jak, proč a zda jsou jiné alternativy 🙂
@tahejhula to se rodilo v Africe? 😉Kyretáž bez anestezie se u nás opravdu nedělá...pokud to bylo u Vás ,umřela byste bolesti...pokud jedna babka povidala...
Taky jsem zažila kyretáž, a spousta dalších také a vždy byl předložen papír o zákroku s podpisem, vždy dostanete porodopis a pokud byla uvedena kyretáž, tak i medikace...pokud jste opravdu byla výjimečná situace bez anestezie a souhlasu, suďte se
Ano kyretáž musí mít podepsaný souhlas, naštěstí jsem akutní císař nezazila ale když je a nebo k němu inklinuje vždy si to nechají podepsat, vámi nebo zastoupením, to mám z druhé ruky. Vlastní ZK naštěstí nemůžu slouzit
@lajla Poporodni kyretaz bez anestezie, tedy opravdu nekolik minut po porodu, mi byla provedena v roce 2012 a skutecne to nebylo v Africe. Souhlas jsem zadny nepodepisovala a jelikoz jsem byla vypleskla z predcasneho porodu a myslela jen na dite, stalo se. A zdaleka nejsem jedina.
@tahejhula tak to je mi líto...ale pokud víte co kyretáž je a proč se dělá, stejně byste podepsala dřív nebo později při vysokých Horeckach a bolestech...
A ano,mela jste pravdu výjimečně se dělá i bez anestezie,asi když je nutnost? A anestezie není možná...po jídle?... ale neznám teda nikoho, za tuto info se omlouvam

@mrs_v v Brně jsem nerodila, navíc teda pokud umíte číst, tak to nebylo týden před termínem, ale dva dny a druhý den po termínu a je pravda, že nevíte, další informace a okolnosti. Navíc je to každého věc a já napsala svůj názor pro paní, co se tu ptala, co a jak a jestli vůbec atd. Já se rozhodla dr. důvěřovat a mám dva zdravé kluky. Něčí názor na můj názor mě nezajímá. Paní si ho přečetla a jestli se rozhodla pro nebo odmítnout je už na ní nebo spíš bylo, asi už má po porodu dávno. Vy máte svůj, tak si ho nechte a pak si roďte třeba měsíc po termínu jak chcete.