Porod po ukončeném 42. týdnu
Ahoj,je zde nekdo,kdo rodil az po 42. tydnu?
Tato hranice se u mne nebezpecne blizi,ale zaroven moc nadsena z vyvolavani nejsem. Zdravotni komplikace nemam a rada bych prirozeny porod. Zajimaly by mne zkusenosti tech,co mely moznost opravdu cekat. Trochu se to ve mne bije,jak se rozhodnout...nastesti mne nikdo do vyvolani netlaci. Dnes jsem zkusila s porodni asistentkou alespon Hamiltona a zatim se nic nedeje...
Dekuji za vase komentare.
Jen mne mrzi,ze zas nebudu rodit dle "planu"...na druhou stranu verim,ze prestoze to bude vyvolane,tak nejake ty "specifika" tam propasuji jak posledne 😉 Hypnobirthing zdar!
@kapacita ahojky,taky žiju v zahr.nenuti tu tak nějak k nicemu ,péče u PA atp, ale jsou striktní ohledně délky těhotenství. prostě fyziologický je to 40+-2tt ,tedy 41+6 nástup do nemocnice, pozorovani, a den pote vyvolávání. ;) nechala bych doběhnout fyziologický 2 týdny po terminu a pak bych už to neriskovala. ta placenta degraduje pak docela rychle . ono.vyvolavani taky nemusí být vubec hrozný, záleží moc na prostředí í personálu;) hodně štěstí
@odula Diky!Ano personal i prostredi je tu perfektni!A k te delce...sama jsem prekvapena,ze prave tak striktni nejsou. Kdybych chtela cekat,tak mne opravdu nechaji,jen bych musela na kazdodenni prohlidky.A ano pak v pripade zhorsujici se placenty by urcite uz navrhli vyvolani.Ted pry je ale vse ok,takze netlaci.Ja dnes zminila riziko zkazene plodovky a byla jsem sama prekvapena,ze to pry ani tak velke riziko neni!
Kazdopadne ve ctvrtek jdu do toho,takze zitra si to doma hezky uziju 😎
@kapacita ja bych asi sni nezkousela toho hamiltona a proste do toho 41+6 vyckavala. Drzim palce. 🙂
@myjusiatko proc by jsi hamitona nezkousela?Me ho dr udelal a nic hrozneho to nebylo.
Ja bych to radeji neprotahovala. Rodila jsem 41+1,voda zkazena,syn mel infekci,odvezli mi ho a byla jsem s nim az za tri dny. To uz bych nechtela zazit. Navic tyden antibiotika hned po narozeni.
@evjun tady vic informaci k smolce v plodove vode. http://www.jemnezrozeni.cz/2017/09/22/prokleti-...
@myjusiatko Mně ten hmat rozjel oba porody 😉 Při prvním jsem byla pod velkym tlakem a při druhym jsem teda mohla ještě čekat, to si zpětně vyčítám, že jsem tomu nedala víc času..
@kapacita Přeju hodně štěstí a miminku pěkný start do života 🙂 Pak dej vědět, jak jsi dopadla 🙂
@myjusiatko Dekuji
@evjun No ja prave mela zakalenou plodovku u dvou porodu. Jedna byla 41+5 a druha 40+0 🙂 u obou mi bylo řečeno "to nic neni, to se stává, jen si kákla" ;) a nikdo nic neurychloval ani nezacal plasit. a vsechno bylo v poradku
@myjusiatko peknej clanek.
Tak holky,rano kolem 11:30 udelam Hamilton,v 16 zacaly prvni kontrakce a ve 21:29 uz byl Tom na svete!Vse prirozene,bez zbytecnych zasahu a monitorovani...teda krome tlaceni,protoze mel nakakano ve vode,tak pro jistotu mi dali monitor.A ted nemuzu porad spat z tech endorfinu.
@kapacita to je skvělá zpráva ! Veliká gratulace !
@petrasipkova1
@odula dekuji vam!
A jinak barva plodovky a ta diskuse tady...zakalena uz byla,ale pry ok. Uz ptedtim jsem se na toto tema ptala PA a neni problem...hold deti po terminu to maji casteji,protoze to travici ustroji zacne pracovat uz uvnitr,ale to neni duvod k vyvolani.Stejne tak to mohou mit i deti drive narozene,pokud se jim treba voda nedostatecne filtruje.Diky tomu musim zustat v nemocnici 8 hodin...takze za chvili ho prijde zkontrolovat pediatr a mohou nas pustit.Ja jsem rada,ze jsem tu mohla stravit aspon tu noc 😉
Ahoj, ráda bych tě podpořila v tvé volbě. Určitě gynekoložka dělala USG, kde sledovala množství plodové vody, též průtoky pupečníkem a cévami hlavičky miminka, z které může velmi dobře predikovat jak se miminku daří. Pokud gynekoložka neshledala nic závažného, nebála bych se 🙂 známá rodila 44+3, z několik českých porodnic vyhozena až si porodila doma. Děťátko nádherně dopecene a zdravé (prostě špatně vypočtený termín).
Též jestli cítíš pohyby "tak jako vždycky"..není co řešit, nechces-li ;)
Pokud jsi na 1cm, šla by udelllat případně amnioskopie (kouknout kukatkem na plodové obaly a lze vidět jaká je barva plodové vody)
Nenech se vystrašit zkazenou plodovkou, placentou která to vzdala atd. Je to většinou alibismus českých lékařů, jak přehodit vinu na někoho či něco jiného, když nějaký závažný stav prehlidli.
Plodovka se zkazit nemůže, zkalená je z důvodu vykakani miminka (to se děje při zralosti střev, ale též i když má přechodně problém...není to zjevný ukazatel patologie, jen takové "buď bedlivá" pro zdravotníky). Na USG lze vidět stav placenty, zda tam nejsou infarkty (to též určitě gyn kontrolovala).
Takže jestli chceš, máš podporu od okolí, nech děťátko dopect ;)
@kapacita
Jaj, omlouvám se že píšu pozdě :D takže se přidám ke gratulantum 🙂 přeji hodně štěstí a zdraví, ať se vám oběma hezký daří 🙂
😊💓
Gratuluji k miminku! 🙂 A přeji mu šťastný život a spokojené rodiče!
@kapacita moc gratuluju 🙂 a přeju šťastný život! Porod teda super nakonec, jsi skvělá a porodníci v Holandsku taky! Jen teda mě udivuje, že je taková vzácnost zůstat do rána, to by vás jako jinak vykopli o půlnoci na mráz? Docela drsný..

Myslim,ze se tu strhla zbytecna diskuse,kterou stejne nikdo nevyresi...sto lidi,sto nazoru!
Ja dnes byla na prohlidce,opet vse ok a mela jsem hlubsi debatu s gynekolozkou.Nakonec jsem se rozhodla ponechat si termin vyvolani na ctvrtek,to bude 41+6 a zitra Hamiltona,nadeje umira posledni 😉 Pri prijmu si projdu svuj porodni plan s porodni asistentkou a hotovi.Je pravda,ze prvni porod byl take vyvolavany...z duvodu odtoku plodovky v 35+6...cekali opravdu 2 dny na rozjezd,bez atb a prestoze jej pak vyvolavali kapackou s oxytocinem a porod trval dele,tal si nestezuji a rada na nej vzpominam!Hned druhy den jsem vedela,ze chci zase 😁.
Takze si to budu pripominat i ve ctvrtek pokud se to nerozjede a budu verit,ze treba bude stacit jen male postouchnuti a priroda se postara!