icon

Přítel v sanitce. Může jet se mnou, když budu rodit?

veronika1945
24. led 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat, když pro mě přijede sanitka když budu rodit, může semnou přítel do sanitky nebo musí taxíkem? Děkuju za odpovědi

Strana
z7
drep
24. led 2021

@rezusesmichy Tys mě ale tlačila do odsouzení dispečera, že neposlal výjezd na probíhající febrilní křeče. Podle toho jak couváš, se trochu nabízí, že dítě tedy nebylo v bezvědomí, nedýchající a modré se záškuby celého těla, tedy v době hovoru nemělo probíhají febrilky. A že to tedy byla spíš opravdu “jen” horečka s třesavkou, což vypadá hrozně, ale není to fakt jasná indikace k výjezdu.

somalicats
24. led 2021

@95newmommy2020 Holka, to bude muj patej porod, pokud to doklepem ke zdarnemu konci, a uprimne - mne je srdecne fuk, co si o mne kdo povida za dverma. Ja nemam cas resit kazdej drb.

jakreb
24. led 2021

@somalicats No to vie len ona. Predpokladam že ten chlap je tam bol len preto lebo ona chcela. No musi cucat ako jej dávajú klistyr. Dufam ze jej rit bol držať ked bezala. Pardon pre vsetky za vyrazy ale inak nemozem. Asi jej aspoň svietil na tom zachode....ak ho tam pustili lebo dupkal nech mu daju pečiatku ak nie. Niet nad takých super ludi....

jakreb
24. led 2021

@somalicats Mne skôr príde ze on pre pokoj v rodine a hlavne svoj skáče ako ona píska....Ale aaano "on vlastne spokojne zdieľa s nou". Ci aj ona chodi s nim s.at....

95newmommy2020
24. led 2021

@bara88 No a? Dřív bylo nemyslitelné aby muž vůbec viděl porod. Ten klistýr je stejně úplný prd proti tomu když pak vidí jak jde hlavička. Měl by to podle mě zažít proste všechno co zaživa žena. On je tedy stejného názoru, navíc je fakt hodně zvedavej. Takže nebyl problém.

somalicats
24. led 2021

@jakreb A o tom to presne je, pak se tihle divi, ze s nima zdravotnici jednaji odmerene, ja takove taky nemam rada. Plnou pusu kecu o svych pravech, ale s pravy jdou i povinnosti, a na to uz zapominaji.
Ja kdyz jsem v nemocnici/porodnici, tak se titulem nikdy neohanim, a stejne nemam problem, cim to asi bude...

drep
24. led 2021

@somalicats Napadl mě Bohuš Matuš a jeho Lucinka😉

bara88
24. led 2021
somalicats
24. led 2021

@drep Tos zabila... Jau, ja se jeste nemuzu ani poradne smat, jak jsem rozparana 😀😀😀😀

bara88
24. led 2021

@95newmommy2020 měl by zažít to co zažívá žena?.-)ted mě napadlo nenechal si ten klistýr dát taky?at to zažíváte spolu?

rezusesmichy
24. led 2021

@drep necouvam a do ničeho jsem tě rozhodně netlacila. Nechtěla jsem po tobě aby jsi o nich říkala, že jsou blbci a pod. Víš až do teď jsem žila v naivní představě, že když zavolám záchranku pro tříleté dítě s horečkou přes 40 a s křečemi, že budou jednat... Jo klidně to nemuselo být tak vážně, ale to oni přece nemohli vědět nebo ano? Asi ti málokterý pacient nebo jeho příbuzný v takové chvíli podá tak fundovane informace, aby jsi s klidem mohla říct, že to nic není a že vyjezd je zbytečný. A jestli ano tak klobouk dolů.

95newmommy2020
24. led 2021

@jakreb Já jsem spis submisivni takže úplně ne. :D On mě úplně původně chtěl rodit doma, ale to jsem fakt nechtěla zas já.

jakreb
24. led 2021

@95newmommy2020 To asistoval lekárovi pri pôrode pri tvojej.... zaujímavé. Ci len zase "vydupkal aj s pečiatkou"? Mate aj video?

somalicats
24. led 2021

Twl ja koncim, nebo mi rupnou stehy 😀😀😀😀😀

bara88
24. led 2021

@95newmommy2020 jako že by tě odrodil sám?proč si to nechtěla?určitě by ste to zvládli🙂

drep
24. led 2021

@jakreb já tuhle diskuzi převyprávěla manželovi a ten mi se svým stoickým klidem řekl, že jestli ji chci trumfnout, takže mi ten klystýr může i dát, že ma to má vzdělání😂

95newmommy2020
24. led 2021

@bara88 No dobře, to úplně nejde, ale ten proces kompletní je pro nej rozhodne dobrý znat. Zpetne to hodnotíme oba velmi pozitivně. A kazdy tu jistě vi ze není cely porod jen o klystýru.. Tak nevím proč se to tu na tom tak zaseklo. :D Diskuze se odklonila úplně mimo tema. Takže už to tu tapetovat nehodlám.. 😁

somalicats
24. led 2021

@drep Idealne dat si klystyr navzajem, kdyz sdilet vsechno, tak vsechno 😀

jakreb
24. led 2021

@somalicats Presne tým čo píšeš. A teda muz bol pri pôrode ale stal mi pri hlave, drzal ma za ruku a vlhcil mi pery. A nie že by sa "hrabal" tam kde ho netreba. Po prvé zbytočne, po druhe to isté....Ale ano sú ludia co si myslia iné-kolega mu hovorí ze ..."nezabudni natočiť ako lezie von"...wtf...jasneee a tebe to budem ukazovať.
Nema co zavadzať lekárovi. Akokoľvek je zvedavý co chce vidiet-zeninu .... o 10cm väčšiu? Ved hadam stačí ten super okamih keď dieťa lekár položí matke na brusko a spolu si tie chvíle vsetci užívajú...
No ale hold niekto chce byt od srania az po tlačenie pri tom a ak nie tak mi dajte pečiatku inak budem robit co ja chcem-takych maju urcite najradšej....😀😉

somalicats
24. led 2021

@95newmommy2020 Pockej, on chtel rodit Tebe? Asi mi v te medicine neco uteklo, ale ja teda stale ziju v tom, ze rodi zena dite. Asi bych mela jit vratit diplom 😀😀😀

klokanka31
24. led 2021

Nevím co tu řešíte s klystýrem, nechce se mi všechno číst, ale není povinný... A je fajn mít chlapa co by odrodil ženu sám 🙂

jakreb
24. led 2021

@bara88 A aspon by nepotreboval toľko pečiatok..m😀😉

somalicats
24. led 2021

@jakreb Presne, muj muz byl vedle me a drzel me za ruku, podaval mi hrnek s pitim. Ja jsem pro, at jsou chlapi u porodu, ale urcite momenty proste povazuju za tabu i pro manzela. Manzel me stridal v bondingu ve chvili, kdy me sili - takze mel na starost dite a ne moji frndu 😀, proste na vse koukat nemusi.

jakreb
24. led 2021

@klokanka31 Ako moze chlap odrodit zenu?

bara88
24. led 2021

@somalicats dát si klistýr navzájem je určitě super at to prožívají spolu ale musí být dva záchody🙂

95newmommy2020
24. led 2021

@somalicats Tak to už je slovíčkaření. Plus mé špatně vyjádření, ale snad smysl každý pochopil. Přál si, abych já porodila naše miminko doma. A on chtěl být přítomny a pomáhat. Hezky večer.

madbetka
24. led 2021

@jakreb Můj manžel u klystýru taky byl, u prvního porodu. Byli už jsme na porodním boxu, nepovažoval za důležité odejít, mně tam nevadil, tak zůstal (nikdo ho k tomu nenutil). Toaletu jsem měla vlastní, tam jsem šla pochopitelně sama, ale udělalo se mi tam zle, málem jsem omdlela, takže díky Bohu za to, že byl za těmi dveřmi a stačilo na něj zavolat, byl okamžitě u mě a chytil mě. U toho prvního porodu viděl fakt hodně (včetně třeba nástřihu, nikdo ho nevaroval a on zrovna kouknul špatným směrem). Aspoň vím, že až budu stará bába a budu potřebovat vyměnit plínu, on to zvládne 😀

Holt ne všechny ženy jsou tak samostatné a silné, já se nestydím za to, že jsem u všech porodů manžela opravdu potřebovala 🙂
Ten výsměch tady mi přijde docela ubohý.

somalicats
24. led 2021

@klokanka31 Klystyr neni povinny, ale mne se po nem napriklad neskutecne ulevilo, pac jsem mela zacpu jak prase. A znova - ja teda nevim, ale rodi snad zena, ne? Chlapa jsem jeste teda rodit nevidela 😀

zelenaesmolda
24. led 2021

@somalicats
Morsky konik 🙂

jakreb
24. led 2021

@95newmommy2020 Tak ked chcel pomáhat mal pomáhat a nie buzerovat personal pečiatkami a nezmyslami. Aj tebe pekny vecer.😉

Strana
z7