icon

Řekly jste rodičům o porodu?

lenatko91
15. čer 2019

Dnes jsme se s manželem bavili na téma porod a on řekl, že i kdybychom jeli do porodnice o půlnoci, tak to rodičům zavolá. Prý aby se necítili vynechání nebo co. Moje představa je spíš taková, že se ozveme pár hodin po porodu. Tak mě jen ze zvědavosti zajímá, jak jste to u prvního porodu měli vy? Druhý je nejspíš jasný, když někdo musí hlídat sourozence 🙂

Strana
z9
kejt29
16. čer 2019

@lenatko91 presne, zbytecny stres pro vsechny...😁

asadek
16. čer 2019

Já udělala hromadnou konverzaci na messengeru, kam jsem přidala všechny co chtěli vědět o porodu. Vůbec mě to nijak neobtezovalo, stačilo napsat jednou a věděli všichni co se děje 😂 navíc to byla celkem prča - měla sem velkou podporu a dodneška si tu konverzaci mužů přečíst na památku 😁 poslala jsem tam fotecku miminka po narození a míry.

nika_nadherna
16. čer 2019

My jsme dali vedět jakmile jsme dojeli do porodnice. Bylo to v noci a mamka pak do rána nespala. Vše komunikoval partner, protože to byl fičák. Já se soustředila na porod.

veronikaveronikaveronika
16. čer 2019

@lenatko91 Joo to ona jo😂

sudylichozrout
16. čer 2019

Dali jsme u obou porodu vedet predem, uz kdyz me manzel vezl do porodnice. Alespon mi drzelo palce a myslelo na me a tesilo se vic lidi 🙂 Mame s rodinou bezva vztahy, takze nebyl duvod jim neco tajit.

evaamy
16. čer 2019

ja mela u porodu jine starosti nez nekomu davat vedet. nebo si to nepamatuju 🙂 myslim, ze jim psal manzel. on na to cas mel. a jako prvni jsem to ze uz je na svete psala kamaradce, ktera mela termin par dni po me.

azanka
16. čer 2019

Máma chtěla, abych jí každý ráno psala, jak jsem na tom. Tak jsem vždycky jen napsala: nic. Máma čekala, že začnu rodit v noci. Syn se narodil v devět večer, porod začal v půl osmý večer. Takže nebyl čas. Manžel psal svým příbuzným, že jsme v porodnici a o půl hodiny později, že je syn na světě. Mysleli si, že někde popíjel, nebo se zbláznil 😂. Mámě jsem pak volala že sálu, napíchaná na kapačky. Mobil mi držel u ucha manžel. Možná bych to někomu dala vědět, ale fakt nebyla situace.

pe_tu_ss_ka
16. čer 2019

@lenatko91 mě praskla voda ve středu ve 32+3tt, a ještě do soboty 32+6tt jsem ležela v nemocnici, kdy mi napíchali kortikosteroidy na dozrání plic, antibiotika a něco na zastavení porodu.. V pátek jsme měla poslední injekci na dozrání plic, a v sobotu dokapala kapačka na zastavení porodu.. No ve 4 odpoledne už jsem měla za sebou přípravu a v 9 večer se malý narodil.. A teprve pak jsme dávali vědět rodičům, rodině a kamarádům.. Do té doby to nikdo nevěděl.. Nestáli jsme o další stresování a vysvětlování, když jsem potřebovala klid.. Takže za mě určitě dát vědět až po porodu, my dávali vědět, až když jsem měla za sebou i čištění a šití, a teprve až když mě probudili po té krátké narkoze 🙂

nikolavod
16. čer 2019

Moje mamka jela s nama k porodu, pracuje v porodce kde jsem rodila jako novorozenecka sestra a chtela si vnoucatko po porodu vysetrit a tak, tak ta to vedela, navic jsme bydleli u ni, nam se jeste dodelaval domek. A rodicum od manzela jsme taky volali z porodnice, jak zacali kontrakce, bylo 23hodin😉 ale babickam a tak jsme volali az jak byla mala na svete, driv bych nerikala z duvodu at neprudi, jestli uz a tak😉🙈😄 ted to budeme mit stejne, moje mamka chce zase osetrit vnoucka a tchyne bude hlidat starsi dceru😊 kazdopadne dlouho to vypadalo, ze pujdu na CS a to jsme byli rozhodnuti, ze nikomu nez rodicum nerekneme kdy je naplanovany, ze se dozvi zas az bude maly na svete🤗

eldrag
16. čer 2019

u prvniho porodu : voda prskla ve 2 rano , napsala jsem nasim sms jedem do porodnice, jenze porod dalsich 30 h nepokračoval a ja byla vyřizena, s našima komunikoval manzel - moje mama byla silena strachy ze jsem nekomunikovala ( a to spolu nemame uplne vrele vztahy).
druhy porod: prototze uz jsem kontrakce mela dva dny a mama me videla tak to tusila, napsala jsem v 9 večer "jedeme" naštesti v jednu rano bylo hotovo takze jsem poslala obrazek a zpravu s infem a ze jsme ok a bylo, nastesti si to vsichni v rodine mezi s sebou nejak predali. :D

jitkaem
16. čer 2019

Nase babicky jsou v pohode, takze vedely, ze jedeme do porodnice. Nechaly nas az se sami ozveme po porodu. Je to dost o povaze cloveka.

alicie_k
16. čer 2019

Jeli jsme v noci, tak jsme nikomu nevolali, nepsali. Porod byl na začátku, tak jsem poslala manžela ještě domů že ráno ať dojede. No a nějak jsme oba prostě neměli potřebu to říkat. Jenže pak mi volal ráno můj taťka jestli nepotřebuju koupit rohlíky, tak jsem řekla že asi ne, že zrovna rodím 😀 Jak se syn narodil, dali jsme rodině vědět, oznámení o narození malého známým jsme poslali až asi po 3-4 hodinách po porodu. Chtěli jsme se užít jen my tři, první fotku mám až po příchodu na odd. šestinedělí.

leitlova
16. čer 2019

Já jsem nastupovala k porodu den dopředu, měla jsem plánované vyvolání, a to jsem volala mamine. Je moje nejka, tak jsem to s ní řešila. Malá se nakonec rozhodla jít sama v noci a to jsem pak mamine volala když mě sili. Malá se narodila za 5 hodin od první kontrakce, tak to byla taková rychlost, že to nikoho nenapadlo někam někomu volat.

magdanaty
16. čer 2019

Manžel volal rodičům (mým) už ve chvíli, když mi praskla voda a bylo jasné, že pojedeme..pak oboje rodiče průběžně informoval🙂)

cokolentilka
16. čer 2019

My při odjezdu do porodnice museli odvézt našeho jednoho psa k mým rodicum(město kde je i porodnice, neumí být doma sám) takže oni to věděli a partnerovi se to dověděli až další den ráno po porodu. Naši celou dobu ani nenapsali a čekali až se ozveme my.

kate02
16. čer 2019

Veděli, jelikož mi praskla voda u mámy doma 😀 ale i tak bych jim dala vědět 🙂

emamaira
16. čer 2019

Já jsem i manzelovi volala az po😇 byla jsem v porodnici kvůli krvácení, ktere se nahle zhorsilo a byl to takovej frmol na sál na akutního císaře, že nebyl čas někam volat.

kami1984
16. čer 2019

Ležela v nemocnici před porodem, porod byl vyvolávaný, takže věděli, jen to nějak nepostupovalo a všichni jsme mysleli, že to bude až o den později 🙂 psali jsme pak asi hodinu po narození syna. U druhého porodu se syn narodil akutním císařem a jen moje babi věděla, že jsme v porodnici, jeli jsme po půlnoci. Pak to pro všechny bylo překvapení, manžel psal SMS

leymea
16. čer 2019

My to teda pred porodem neresili, ale zacala jsem rodit v noci a nechtela jsem mamu budit, akorat by celou noc nespala a byla by nervozni. Takhle mela (vlastne vsichni) prekvapko pekne rano 🙂 a to mam s mamou skvelej vztah 🙂 mozna zacit rodit pres den tak vedet dam, ale takhle jsme vsechny nechali pekne spinkat 😀

viiny
16. čer 2019

Svoji mamku miluji, ale zavolala jsem jí, až když byla dcera na světě (asi 10 minut po porodu). Je kardiak, vím že by celou noc nespala a hysterčila a ještě by určitě pořád psala mě nebo muži 😂 teď u dvojek bych ráda, kdyby starší dceru hlídala nejlepší kamarádka a proběhlo to stejně, ale to samozřejmě záleží na tom, jestli bude doma či ne, jinak o tom mamka bude vědět kvůli hlídání 🙈

vironeka
16. čer 2019

Upřímně se moc nepamatuji, jestli jsme u prvního volali, já jen psala mámě svojí, když jsem ještě měla lehoučký kontrakce, jakože jak jsem dobrá a v pohodě to dávám, relaxuji u svíček ve vaně a čekám co přijde dál 😀. Jestli psal přítel svým rodičům nemám tucha. U druhé jsme přesně potřebovali hlídat syna, takže přítelovi rodiče věděli, že jedeme rodit, mamce jsem napsala až když bylo hotovo, asi 2 minuty po porodu 😀. Přijde mi to lepší dát vědět až potom, kdyby se cokoli stalo,s čím jsi nepočítala, ať to můžeš vstřebat nejdřív. Nebo kdyby to byl planý poplach třeba...

jitka_cv
16. čer 2019

Mojí mámě jsme to napsali až po porodu, tchyně byla se mnou při porodu místo manžela.

cuuza
16. čer 2019

Neřekli jsme to nikomu, jsou hrozní nerváci, takže jsme oběma babičkam volali ze sálu se slovy Ahoj babi. No, necvaklo to ani jedné 😂😂😂

merope
16. čer 2019

Já rodila trošku nečekaně ve 33tt, chtěla jsem to hlásit až se jménem, což bylo nakonec až další den - naše to asi trošku mrzelo, ale zase po císaři jsem sama trnula, co a jak bude a neměla ani sílu moc telefonovat (navíc na JIPce to moc nešlo). Jako jo, asi je fajn to nahlásit nějak brzo po porodu, ale já na to moc neměla (jsem měla možná zaúkolovat chlapa, ale ono to bylo celé prostě divné - já na JIP, dítě na JIP a tak).

bayt
16. čer 2019

@lenatko91 Napsala jsem jim, když už jsem byla přijatá v porodnici a vypadalo to, že fakt porodím.

manssake
16. čer 2019

Mela jsem v planu zavolat az po porodu hlavne kvuli mamce,protoze je stresar a kdyby to bylo v noci,celou noc by nespala. No kdyz mi praskla voda a byli jsme uz v nemocnici a me akorat vysetrovali, zrovna volal tatka a zvedl to partner a rekl mu,kde jsme... 😀

zizala7
16. čer 2019

Tak my jsme zavolali, až bylo dítě na světě, aby bylo co říct. Sem tam se u známých stalo, že jeli, byl to planý poplach, pak je poslali domů, a všichni byli ve stresu, co se děje. Ale je to vaše rozhodnutí, jestli je partner zvyklý takhle říkat všechno a jsou u nich tak nedočkaví. Spíš, jestli bude mít čas někam volat, když většina porodů začíná v noci nebo nad ránem 🙂 U nás tedy čas nebyl 🙂

fouskovi
16. čer 2019

Ne nikdo to nevěděl jeli jsme se podívat na svatbu tašku do porodnice sebou kdyby náhodou a tam se to rozjelo a jeli jsme nikdo nevolal jestli už

mandala
16. čer 2019

Moje mamka mi zrovna řekla, ať ji nic neříkám, nebo ji klepne nervozitou😂 a ani tchyni jsme nic neříkali, bylo to pro všechny příjemný překvapení bez zbytečných nervů...

ttm
Autor odpověď smazal
Strana
z9