Řekly jste rodičům o porodu?
Dnes jsme se s manželem bavili na téma porod a on řekl, že i kdybychom jeli do porodnice o půlnoci, tak to rodičům zavolá. Prý aby se necítili vynechání nebo co. Moje představa je spíš taková, že se ozveme pár hodin po porodu. Tak mě jen ze zvědavosti zajímá, jak jste to u prvního porodu měli vy? Druhý je nejspíš jasný, když někdo musí hlídat sourozence 🙂
U první dcery jsme volali asi hodinu po porodu. U syna to věděli jen manželovi rodiče, kteří přijeli hlídat dcerku, ostatním jsme volali taky až když bylo po všem.
U prvního porodu mi nejdřív praskla voda a jelikož jsme rekonstruovali,tak sbalenou tašku jsem měla u našich. Takže jsme se pro ni stavovali. Takže o prvním rodiče věděli,ale nebombardovali nás.
Teď u druhého jsem půlku porodu byla doma,než nastoupily kontrakce po pěti minutách,abychom mohli vyjet. Takže i máme do telefonu jsem tvrdila,že se nic nechystá a celé rodině jsme dali vědět až po porodu 😊
V 6 večer se začalo něco dít, ve 2 ráno mě přijali v porodnici, v 7 se dítko narodilo. Volali jsme asi,když byl malý u nás zabalený. Ptala jsem se jich, co mají na dnešek v plánu, jestli za námi nepřijedou,že jim chceme někoho představit. V tom malý začal brečet do telefonu. Obrovská radost, úleva. Já bych nechtěla,aby byli nervózní nebo aby mi každou chvíli cinkal mobil.
ja jsem prekvapena kolik lidi neda vedet (ted to nemyslim zle, kazdyho vec)..ja to brala jako.samozrejmost..s maminkou mam.uzasny vztah a nedovedu si predstavit nedat ji vedet..psala jsem ji i v prubehu😊
takze ani, i kdybych jela o pulnoci vedeli by to..
My napsali sms našim rodičům, při cestě do porodnice. A pak jak se malá narodila zase sms (narodila se před půlnocí). Zbytku rodiny až ráno.
Věděli jsme, že nás nebudou rodiče bombardovat jestli už 😀 ale kdybychom měli obavy, že budou moc zvědaví, tak bychom vědět nedali.
U první dcery to věděli naši. Dcera se narodila ve 2.50 a moje mamka nevydrzela a cca 2.55volala. tak co? Říkám míry ..to mi nemůžeš zavolat😆 a co to je? mami mám ji asi 5 minut v ruce, takže to dřív nešlo🤣takže tak. Tchánům jsme psali vzhledem k noci. Taky mi to přišlo blbé je budit 😅 a teď jak píšeš naši opět věděli vzhledem k hlídání první. Rodila jsem ve 2.02. a tchánům volala a budila je na dovolený, aby z toho tentokrát něco taky měli 😂
Vždy jde o to, jake vztahy mate v rodine... Ono pak hodne boli, kdyz se to dozvite od cizich....
Ja mela oba porody vyvolavane, takze se vedelo, kdy 😊
Ja kdybych mohla, tak to radsi utajim a dam vedet az po. Ale protože me hospitalizovali uz pred porodem kvůli zdravotnim potížím, tak mi furt jen drncel telefon 😒 V den porodu jsme si s muzem oba telefony vypnuli.. Melodie telefonu me k smrti rozcilivala. A rozeslali smsky az po.
Naši to věděli.
Byla jsem v nemocnici a mamka mi měla přivést nějaké věci. Psala jsem ať nejezdí.
S tchýni bydlíme, takže když manžel za mnou vyrážel řekl jí to.
Ale moje mamka mu řekla ať jí informuje.
Ja: asi rodím, už to cítím.
Manžel: tak já zavolám tvoji mamce
Grr no vynadala jsem mu a šlo se na sál.
Takže bych to už asi předem neříkala.
Ale my máme takového vztahy, že bych je stejně informovala znova
U druhého plánovaný císař a staršího hlídala moje mamka kde byl týden
To přeci závisí na tom, jaké máte vztahy. Naši od manžela se mi nemohli dovolat, rodila jsem dřív, manžel jim dal vědět hned, co mohl, měli o mě strach. Dal by jim vědět, že jedeme, i kdyby mě zrovna nesháněli. Je to naše nejbližší rodina a mají dost soudnosti vyčkat na další informace, tchyně sama dvakrát rodila, tak není mimo, aby furt otravovala. Nepřijde mi to nenormální dát jim vědět, ale jak píšu, záleží, pokud s nimi máte dobré vztahy. Pokud muž se svojí rodinou ano, v životě by mě nenapadlo mu to vyčítat nebo se nad tím pozastavit.
U prvni az po akci. Nebyl cas, ani jsem to neresila, byl se mnou chlap a zbytek nas z toho vyjukani moc nezajimal. U druhe jsme to resili kvuli hlidani. Starsi byla ve skolce, tak jsme jen napsali sma mymu tatovi jestli si udela cas a holku vyzvedne. Na vic taky nebyl cas, na sale jsme byli chvilku, ja spala a chlap uz vsem vypisoval:D
u prvniho to vedeli, ptz to byl vyvolavany porod, takze vedeli, ze mam nastup a ze az se miminko narodi, tak jim dame vedet, kdyby nekdo volal atd behem porodu, mel by smulu, mobily sme proste vypli a hotovo... ale kdyby to byl spontanni porod, nerekli bychom to... moje mamka to spatne nesla hodne se bala...
ted cekame druhe a rict predem musime, ptz nasi budou hlidat starsiho a nerict to tchanobcum mi prijde "nefer" nebo jak to napsat... nikomufalsimu to ale rikat nehodlame - oni si tu informaci po rodine reknou a opet vypneme mobil a ozveme se az s informaci, kdo ze se nam narodil 🙂
Dávala jsem vědět až po porodu. Mamka by určitě celou noc nespala, babička a táta asi taky ne, to jsem nechtěla. Takže se o prckovi dozvěděli všichni hned zrána 🙂.
Já bych jim volala až po porodu. Může to trvat x hodin a oni by vás akorát věčně vyrušovali SMS nebo voláním jak to vypadá.
No manželovi rodiče se to dozvědí hned jak pojedem. Bydlime v jednim baraku a budem jim davat na hlidani psa a mojim to napisu az bude po. Nejak nepotrebuju aby nas bombardovali zpravama a hovorama. To samy sem jim ani nerekla ze po posledni kontrole to muze byt uz kdykoliv to bych nemela uz klid vubec 🙂
Vzhledem k tomu, že jsem začala rodit v 1 ráno, tak jsem fakt mamce ani tchyni nevolala, už by určitě neusnuly. Měly hezkej budíček v 7 ráno. Ale ani kdybych rodila v jinej čas, nevidím důvod jim to říkat dopředu, akorát by byly nervózní.
@veronikaveronikaveronika musím říct, že tvoje mamka má skvělé načasování 😃
@malenka3 my s nima máme moc dobré vztahy, ale i přesto bych jim to chtěla říct až po. Právě aby se nenervovali. Otravování se nebojím, mobily prostě vypnem. Jen to vidím tak, že je to až moc intimní událost a tu bych si od a do z chtěla nechat jen pro nás 😊 každopádně se tchyně předem zeptám jaký je její názor. Moji matku neřeším, tam jsou vztahy horší, tak určitě zavolám po.
O prvnim se moje rodice dozvedeli zpetne o druhem vedeli museli pohlidat starsi, rodice manzela se to vzdy dovidali zpetne
Nam se oba kluci narodili pres den a volali jsme hned.. ale ja byla u obou porodu pak v pohode, takze zalezi na vsem moznem.. jak to oba chcete a jak to bude probihat a jak se pak budes citit apod. Neres to dopredu, nejak se pak domluvite podle situace 😉
Kdyz jsem rodila syna ,tak naší byli v Řecku na dovolené tak in manžel volal když byl prcek na světě a svým rodičům volal až když řekli ,že jdeme na císaře a bylo jasný , že prcek bude za pár minut
na světě.
U dcery jsem měla plánovaného císaře ,ale dcera se rozhodla , že vyleze o tři dni dřív a to jsme všem volali až když se narodila.
Dali jsme vedet nez jsme jeli do porodnice a musim rict, ze nikoho ani nenapadlo nas nejak bombardovat zpravama.. Proste az bylo pak mimco na svete, tak jsme informovali, ale prislo mi spravny dat jim vedet, ze jdu rodit, minimalne mym rodicum, preci jen clovek nikdy nevi co se muze stat..
U prvního jsme to nechtěli říkat, ať nejsou všichni nervózní, ale museli jsme, protože jsme měli jít k našim na oběd. U druhého nám šla mamka hlídat starší, takže věděla a dala jsem vědět ještě mojí sestře a manžel svým rodičům. Dál už bych nikomu nic neříkala.
My jsme rozesílali SMS - že už jsme 3 a váha +míra, pak když jsem rodila podruhé, že už jsme komplet+ váha a mira... Mamka mi pak volala na porodní sál, u druhého porodu přímo byla
Zalezi na vztahu a jestli jsou pak schopni cekat a nebombardovat. Ja bych to jako prarodic asi v noci vedet nechtela, pac bych se nevyspala 😂 U nas dva vyvolane a nikdo to nevedel krom hlidaci netere. Treti byla rychlovka a hlidala babicka, nastesti to vydrzela a nebombardovala.

Mám se svojí rodinou velmi blízký vztah. Nedovedu si představit, že bych rodila a oni by nevěděli nic. Byť se mnou samozřejmě byli jen myšlenkově;)