S předčasně narozenými dvojčaty na rooming-inu. Kdy vás pustili domů?
Ahoj, před 8 dny jsem porodila dvojcata. Jsou narození v 35+5tt. Porod byl vyvolavany. Ja nemám zatím skoro žádné mléko. A k tomu velmi velká prsa a špatnou bradavku. Zkrátka mi nejde tak lehko kojit. Dvojcata byla 2 dny v inkubátoru. Jeden už prodělal zloutenku. Jinak jsou absolutně v pořádku. Zítra jsme 37+0tt.. porad je ale krmí sondou. A já se snažím přikládat. Přijde mi, ze se odsud už nikdy nedostaneme. Kdybych byla doma, dám klukům flašky s umělým a bylo by. Ale tady to prý nejde. Prý je ještě čas.. přece už jsou donoseni, váhu mají oba taky hezkou. Tak proč nás nepustí? Kvůli kojeni? Jsem z toho na prášky a v totální depresi.. ještě k tomu silene daleko od domova.. jsem tu sama s prckama..jsou to první děti, takže spoustu věcí nám ještě trvá..ale doma bychom to zvládli.. nemáte někdo zkušenosti? Kdy vás s predcasne narozenymi pousteli domu? Přece nebudou čekat na termín porodu....
@jjasmina to je ale komentář. Já byla prvorodička s dcerou v nemocnici 5 dnu a byla jsem úplně vyrizena. Malá taky nechtěla pít, nešlo mi kojit a byla jsem nachystana že dojdeme domu a dám um. Nakonec nás pustili, já byla v klidu a rozkojila jsem se. I ta psychika matky je hodně důležité. A ne každý zvládá nemocnicni prostředí s prstem v nose a ještě po porodu kdy je žena psychicky někde úplně jinde. Možná je důvod proč je tam ještě drží ale jde to taky napsat i jinak než tvým stylem. Trochu empatie by taky neuškodilo.
@keysi90
Naštěstí jsem si hned ráno vydupala láhve a umělé mléko.. ono kojit jedno se třeba ještě dá, máte víc času, i když to mléko třeba není.. můžete se tomu prckovi věnovat naplno.. se dvěma hladovyma detma je to fakt o nervy.. mléko nemám vůbec.. občas je prilozim, ať jsme si blíž.. po dvou dnech na umělém a lahvičkach nas pustili domu.. kdybych si o to mléko neřekla, nejspíš jsme tam ještě teď.. jo a ti nemluvím o tom, ze kolikrát jim ta sonda ani netekla.. někde se to seklo a než přišla sestra a pomohla, děti už byli samozřejmě úplně hladové, unavené a vztekle.. opravdu sonda nám nedala nic dobrého.. kluci flasky přijali hned..a je mi upřímně fuk, že teď platím za umele, musím vyvarovat láhve apod.. nejdůležitější je najezene spokojeně dítě.. u mě rovnou dvě..

A nemají sondu protože nemají zatím sílu vysát mlíčko z flašky?
K prsu bych pochopila,že se děti příkladaji ,aby se spustila laktace a flašku podle mne nemají ,protože ji neutahnou a proto je krmí sondou.Podle mne musí maminka vydržet než děti trochu naberou jak hmotnost ,tak i síly...