Vychytávky do porodnice. Které se Vám osvědčily a nejsou na seznamu?
Ahoj 😊 co se vám vyplatilo vzít do porodnice krom toho, co je na seznamu?
Například kojici čaj, gumicka , pití, nějaké sladkosti apod🙂
Dekuju moc za tipy
Čokoláda, spousty čokolády. Místo županu dlouhý cardigan. Vlhčený toaletní papír s dubovou kůrou, kojící čaj, voda ve spreji. A malá pet flaška s takovým tím cucavým pítkem. Super na opláchnutí spodku po použití toalety 🙂
Co se oplachu tyce, tak napr na bulovce byla bidetova sprska u wc...vec k nezaplaceni:D
nafukovací kruh na sezení :D nechala jsem ho tam pak jedný mamině, která rodila pár dnů po mně a děkovala mi za to ještě teď po více než dvou letech :D
Hydrogelové náplasti na prsa od medely, nafukovací kruh jsem neměla,pak mi ho musel muž koupit
Šátek na nošení. Druhou noc všechny tři dět proplakaly, zachránilo nás nošení v šátku. A láhev se sportovním uzávěrem na oplachování po kažfém použití WC. A foťák!
Herbalon na oplach, litrova lahev s brckem na piti vody, papirove uterky, spoustu perlanu pro miminko, myci olej uz naredeny s vodou v lahvi s pumpickou, propisku.
Gel z dubove kury na pipku, krem na telo - clovek je z toho vecneho sprchovani za chvili jak susenka, bepanthen na bradavky, kojici caj
K porodu určitě gumičku a hroznový cukr. Na šestinedělí věc k nezaplacení jak už bylo zmiňováno kuchyňské útěrky, jinak bys ručníky vymenovala rychlostí blesku. Sprchový gel bez parfemový, síťované kalhotky, vložky, rukavičky takové ty tenké pro miminko a čepičku. Jinak asi nic tak neobvyklého.
Já myslím že to je strašně individuální. Mě například vůbec nechyběl kruh toaletní papír s dubovou kůrou a nic takového. Naopak co jsem opravdu ocenila byly papírové utěrky. Bez nich bych se asi dole utřela nikdy. samozřejmě že jsem měla sebou nabaleno spoustu věcí podle všech doporučení a seznamu ale ve finále jsem nevyužila skoro nic. třeba bradavky jsem si namazala asi dvakrát pak jsem na to zapomněla a už jsem se k tomu nevrátila. A mám je úplně v pohodě někdo je má holt citlivější někdo méně. každopádně určitě je lepší když si toho vezmeš víc auto to uveze a pak sama uvidíš co budeš potřebovat a co ne.
Pěkný lehký tmavý župan (měla jsem těhotenský kimono z HM, (zrovna ve slevě!!! 🙂 www2.hm.com/cs_cz/productpage.0653281001.html ) papírové utěrky jsou must have, purelan, dlouhé poporodní vložky a síťované kalhotky, podložky, vlastní košile (jsem vysoká a z těch jejich mně nešlo vyndat prso), tělové mléko proti ekzému, v nemocnici je příšerná voda. Dávali mi taky tabletky aescinu na splasknutí otoku po porodu, ty perfektně zabraly, dají se buď koupit nebo si tam o ně říct (každopádně konzultovat s mudrem, sice je to přírodní, ale nemá se to při injekcích na ředění krve).
Za mne vlhčené ubrousky 🙂. A desinfekce, pokud není přímo na pokoji - se sdíleným wc a sprchovým koutem, plus uklízečkou, které se eklovalo otírat hadrem krev, k nezaplacení... Jinak nabíječku a klapky na oči kvůli světlu na pokoji, při němž se moc dobře spát nedá 🙂. Porodnické vložky a síťované kalhotky (v naší porodnici vložky dávali neomezeně, ale později dali jeden balíček nazdar - nestačil ani na ty tři dny). Naopak košile jsem nosila erární. Pro případ zácpy (já na ně trpím) laktulóza a mastička z dubové kůry na hemoroidy (u mne must have). Na rozběhnutí kojení případně homeopatika (nevyužila jsem) a hlavně - u nás vařili fakt HNUSNĚ, takže termosky s jídlem a jídlo od rodinných příslušníků 😀. Do jídelny jsem chodila jen na snídaně, protože mi chutnala bílá káva, jinak jsem jedla vlastní věci z domova.
Műssli tyčinky, lahev s brčkem a minimálně tři ručníky.A spoustu krému na ruce,byla jsem furt jak sušenka.
Formovače bradavek, pro mne nezbytnost, protože vpáčené bradavky a strašný problém kojit...ale to až u druhého dítka, při prvním jsem samozřejmě neměla tušení, že něco takového existuje. Sice mi je půjčili, ale jen v porodnici, když nás pak propouštěli, byly zrovna svátky, takže se to nikde nedalo sehnat.
V noci jsem jela na Nutridrinky, protože večeře v pět a do rána hlad. To jsem jen vyzunkla, nebyl čas ztrácet čas. Ale někomu to nechutná.
Taky jsem si nechala navařit kybl vývaru a měla v ledničce.
kuchyňské ubrousky, propisku (pořád něco podepisuješ, píšeš), ostrý nůž (např. jsme dostali ke sváče rajče, kiwi, ale bez nože je problém to sníst), nocni kosili (erar byl tak xxxxxl a ja rodila s 59 kg).
Za mě plastová lahev a lahvička tea tree oil - dvě kapky do půl litru a po každé návštěvě toalety opláchnout. Já měla ukřičené miminko a určitě jsem se nemohla po každém čůrání sprchovat.. Plus herbalon do sprchy.. Taky hodně měkký toaletní papír. A švestkový kompot, který trochu změkčí stolici. Mě také rodina nosila jídlo (vývary, tvaroh, saláty atp), u nás v porodnici fakt hnusně vařili. Pro mimčo jsem nic speciálního nepotřebovala, všechno bylo k dispozici.
Jj, propiska je fajn, i nějaký sešit na zapisování dotazů - při prvním dítěti jsem byla úplně mimo, veškeré instrukce i otázky, na něž jsem se chtěla ptát, se mi okamžitě vykouřily z hlavy.
K prvnimu porodu jsem sla s velkym kufrem a malym kufrikem na sal. K druhemu jsem sla s malym kufrikem a igelitkou na sal. A jestli bude i treti, tak mi bohate postaci jen ta igelitka 😀. A v ni budou, sitovane kalhotky, vlastni kosile, jednorazove backory na pokoj a zabky do sprchy, male tmave rucniky na “podvozek” ale ty kuchyn.uterky jak tady holky pisi, je take super napad, mobil s nabijeckou, balzam na rty, propiska a vlastni jidlo (susenky, ovoce, detske kapsicky). Jakoze ja snedla vsechno co mi dali ale po porodech mam hlad porad a mezi veceri o 17:30 a snidani 7:00 hod jsem trpela hladem. Nosil mi pak i manzel jidlo.
Spoustu poporodních vložek a kalhotek. U nás v porodnici je nedávali a spotřeba je opravdu veliká. Vlhčený toaletní papír s dubovou kůrou je taky super volba. A pak jsem děkovala bohu, že jsem pribalila i dudlík....
Asi bylo napsany vse, ja 3 deti, nejml.9 mes a nejdulezitejsi( rodila jsem v motole a v pardubicich) mimo seznamu: purelan na 🐐( vzdy me bolel zacatek kojeni hako hrom), bepanten, zrcatko(aby ses mohla kouknout na pipinu- ja se blbe hojila), analgetika( mela jsem i cisare a docela jimi setrili- paralen,ibuprofen brala jsem na tajnacku,ale jsem zdr.sestra😉). Koj.podprdu(alespon dve + vlozky stacej z DMka) Dle spitalu kojici kloboucky v Motole jsem mela svoje, v Pce davali( pujcovali i dudaky), jidlo+mineralky. Latkovy pliny, nebo decku(ja si na ne pokladala deti v posteli). Kojici klobouky doporucuji medelu, mam ozkousenej i avent, ale M je fakt lepsi(( mekky, miminu lip sedi v pusince), jo a spodary jsou nejlepsi sitovany, tak o cislo vetsi(maj ve zdr.potrebach). Tak hodne zdaru👍

Tak napr role kuchynskych uterek..po sprse sem nezadelala rucnik, ale spodek jsem utrela tim a vyhodila..a hodej se i jinak🙂