Vychytávky do porodnice. Které se Vám osvědčily a nejsou na seznamu?
Ahoj 😊 co se vám vyplatilo vzít do porodnice krom toho, co je na seznamu?
Například kojici čaj, gumicka , pití, nějaké sladkosti apod🙂
Dekuju moc za tipy
Fén! Ten mi doporučila gynekolozka a byl k nezaplaceni. Když má člověk sešitý spodek, vždy lehce ususit rucnikem/ubrouskem a pak pěkně do sucha fenem 😉
@meganx špunty do uší ne, potřebuješ slyšet miminko 🥰
@meganx za mě jak mi tu také někdo před porodem radil přebalovací podložky. Malí měl docela zpotrebu rád se u přebalování pocuraval 😄. Dudlík a olejicek nebo přímo Pupík na problém s prdiky. Já bych nejvíc ocenila kdybych si sebou vzala den staré pečivo nebo kukuřičné plátky, ušetřila bych si prorvanou první noc s prdikama kvůli čerstvému pecivu.
Ja mela s sebou i cestovni fen, pribor, sprchac z dubove kury, kojici polstar....sestricky naznaly,ze uz je videt,ze jsem rodila 😀😀
@michalelka čokoláda není vhodná..miminko pak má zácpu
@mikimous to bude dítě od dítěte, nebrala bych to plošně 🙂 Prostě rychlé cukry pro maminku.
Hodně věcí už zde bylo a záleží i jak se bude rodit. Takže za mě švestkovou šťávu(měla jsem z DM). Kloboučky. Pořádná zásoba vložek. Slámka. Utěrky. Hodně kapesníčků(u mě ty hormony pěkně řádily😭). Měkký toaleťák. Dudlík. Kojící čaj. Sladkosti(já měla hroznový cukr a bonbóny). Kojící polštář(někde ho v nemocnici nepůjčují). Potom jsem měla i vlastní příbor a hrnek. Měla jsem vlastní šťávu. U každého kojení jsem vždy vypila min. litr šťávy s vodou.😁 A ještě si zjisti jak je to u vás s odsávačkou. Já na ni čekala dva dny a na konci jsem se dozvěděla, že mi daly nějakou hrozně silnou a pokaženou... Příště si budu brát vlastní!😁
Já k druhému porodu budu brát cca : Hygienu já a miminko , sportovní kojo podprda - v té budu i rodit / anebo nahá jako u první dcery , čokoládu, hroznový cukr, nějaké ovoce, pití . Pak moje oblečení na šestinedělí a i pro miminko moje oblečení. Také pleny naše. Roli kuch utěrek, toaleták. Ručníky . Knížku.
Pokud nebude volný nadst, pojedeme domů jako ambu porod. Uvidíme. Jo a beru si dulu a manžela 😀
Jinak není nic potřeba - ani kloboučky, ani lahve, odsávačky ... Spíše investovat do dobré předporodní přípravě na kojení a mít číslo na dobrou LP.
pro mě byly nejdůležitější potřeby pro miminko a pro mě hygiena, takže plínky, krem, vlhčený ubrousky, poporodní kalhotky zn. mamma, vložky a vložky do kojící podprsenky, na tu chvilku co tam budeš není potřeba nic extra
@me_druhe_ja hehe ja som mala spunty do usi az kym sme neodstahovali dceru do vlastneho pokojiku, proste som inak vobec nespala.. a pocut som ju rozhodne pocula 😁
Ještě tady něco přihodím...já u prvního využila na porodním sále teplý ponožky. Vždy po porodu jsem dostala zimnici a ponožky byly super. U druhého už přeze mě hodili peřinou, ale i tak jsem ponožky na lůžku měla. Zopakuji také časopis nebo knihu. Papír na zapisování (psala jsem si věci kolem porodu a info o dětech). Druhý porod byl odpoledne a nedostala jsem již večeři (v 17:00), tak určitě s sebou velkou svačinu.
Gel z dubove kury a vlhceny toaletni papir. A dva rychleschnouci rucniky + hroznovy cukr jak k porodu tak na odd sestinedeli

Určitě sušené švestky, aspoň 2 balení. Po porodu to ulehčuje vyprázdnění.