Vychytávky do porodnice 🙂
Dobry den, mile maminky, rada bych Vas poprosila o cenne rady. V dubnu nejspíš strávím par dni v porodnici 🙂 A potřebovala bych poradit, co si s sebou /kromě běžného seznamu věci do porodnice/ přibalit, co jste ocenily, že máte, nebo jste si říkaly, že nemáte, ale ocenily byste 🙂 Napr. osetrujici kosmetika, specialni pradlo, vlastni kosile, jednorazove prádlo, jakou značku vložek doporučujete :D...Nemusí to byt jen rada na materialni veci, ale klidne i zkusenost. Co je dobre si napr. zářídit a pod./nadstandardní pokoj zbytečnost? nebo výhoda?/ Jsem budoucí matka amatér 🙂 Za každou radu budu ráda. Pište, cokoliv Vás napadne. A mám ještě jeden dotaz-kde koupit a kolik kusů kojících podprsenek :D Podotýkám, že na velká prsa😇
Mockrát děkuji za Vaše zkusenosti 🙂
Kruh na plavání, seděla jsem na ně na židli a bylo to super :D, pak určitě, knížku, časopis... hodně náhradního oblečení, nechtěla jsem ty jejich šílené košile, ale chtěla jsem se tak 4x denně převléknout, jak jsem krvácena a často se sprchovala, nechtělo se mi do "starého" oblečení. Ocenila bych i vlastní oblečení pro miminko, v tom nemocničním mi přišla "cizí", ale byla jsem ráda, že se o to nemusím starat a domů si vést tašku prádla...
@johnirvingfan co se týká vložek, tak později po porodu (asi tak týden) jsem přešla na klasický menstruační a moc mi vyhovovala značka Naturella klasik, mají maxi verzi a night verzi jsou dost velké a příjemné a na rozdíl od těch poporodních mají lepík
@angel456 Ten kruh si určíte koupím a budu ho mit doma a dle situace mi ho někdo doveze. Bydlíme kousíček. To je asi hodně dobra vychytávka.
@martinka_33 To ráda slyším. Ze po týdnu se už dá "vystacit" s klasickými menstuacnima maxi a hlavně s lepením 🙂
A ještě doporučuji poprosit manžela/maminku..., aby až přijedeš domů, bylo převlečený povlečení ve vaší posteli a uvařená pořádně silná polívka... já přijela z porodnice, doma další tři děti a strašlivě to celý na mě padlo, celá ta únava, změna... nejhorší únava v životě. Nebyla jsem schopná zvednouta ni ruce, ale nemohla jsem spát, tak mě manžel nakrmil jako mimino, uložil mě s malou do naší ložnice a nechal mě spát, když slyšel, že se probudila, pomohl mi ji nakojit a nechal nás spát... pak už to bylo dobrý, ale strašně mi pomohlo, že byla voňabvá postel a po ruce něco "lehkýho" a jednoduchýho na jídlo...
a první týden jsem měla domluvený už doprředu, že manžel bude doma, nebo minimálně z práce přijede, kdykoliv budu chtít (měl to vyjednaný), nedělala jsem nic, neprala (prala moje máma), nevařila, nestarala se o školu holek, nevodila do školy, školky,... měl to na starost on. Samozřejmě jsem normálůně fungovala, al e kdybych řekla ne, tak automaticky (ten první týden doma) nastoupila moje máma a manžel a starali se...
@angel456 Můj pritel má v plánu taky zustat doma, ikdyz je fakt, že polivku vařit neumí. My máme rodiče oba daleko, ale je fakt, že když jde o ty to věci, tak není zadna překážka pro ne dojet a vse nachystat 🙂 To asi bude potřeba. Když si vezmu, jak me dovede skolit únava v tehotenstvi, tak po probdelych nocích z porodnice asi nebudu uplne fresh😅
@barumat já třeba ještě druhý den po porodu byla ráda, že stojím na nohách, takže nějaké mytí vlasů ve chvíli, kdy jsem se zmátořila, abych došl do sprchy, nepřipadalo v úvahu. Jinak v Brně je standard dát si sprchu ještě na porodním boxu, když mimčo odnesou, ale to jsem nezvládla, omdlela bych
@johnirvingfan uvař si vývar do mrazáku, pak ti to přítel jen ohřeje 🙂
=> nafukovací kruh jsem po nástřihu používala i na toaletě a velmi jsem ocenila měkký toaletní papír (i když jsem v porodnici chodila čůrat do sprchy)
=> na oplachy jsem používala odvar z měsíčku lékařskýho a heřmánku (doma pak i na toaletě - stačilo nalít do petlahve - je to rychlejší než jít pokaždý do sprchy...)
=> ořechy a ovoce (čerstvé i sušené - měla jsem děsnej hlad - hlavně v noci, kdy nic nedávaj, ale mimčo chce kojit... - večeře v porodnici byla v 17h a snídaně až po 7h)
=> u druhýho porodu mě zaskočila intenzita bolesti při zavinování dělohy (u 1. to bylo celkem dobrý), takže jsem si k 3. vzala s sebou hořčík a bylo to mnohem lepší
=> krabici papírových kapesníčků k otírání zadečku od řídké stolice (pak dočistit vlhčeným)
=> doma jsem měla zamražený hotovky i polívky a když nebyla energie jít vařit, stačilo rozmrazit
=> doma na ublinkávání raděj froté ručníčky - neteče to po nich tak rychle jako po látkovce (v porodnici byl erár a nebylo nutné mít vlastní)
jinak se mi osvědčilo s sebou: hroznový cukr, džus, kojící čaj, porodnický kalhotky MoliPants Soft, porodnický vložky Batist, plínky pro mimi Pampers premium care (mají proužek, který změní barvu, když je plínka mokrá), bryndáčky pro mimi kvůli ublinkávání (nemusí se pak převlíkat)
@johnirvingfan Hele, s tím krvácením jak kdo, já krvácela dost ještě určitě dva týdny, celkem jsem spotřebovala těch poporodních vložek tři balíky. Ono je to krváceni dost individuální.
@jipe Tak samozřejmě to si musí už autorka posoudit sama. Já třeba byla rozklepaná, ale celkem ok, váhala jsem a nakonec byla ráda, že jsem se rozhodla vzít to pořádně. Nepočítám, je by se tazatelka sprchovala prakticky v bezvědomí jen proto, že jsem jí to tu poradila... 😉
@jipe To je taky varianta, ale doufám, že maminky-babičky budou k ruce😀
@jipe Aby to muj nerozmrazoval tajne po dobu, co budu v porodnici😀
@kamste Díky moc za příspěvek👍Ty noční "svacinky" asi budou potřeba.
@barumat Stejne vás všechny obdivuji, že jste se vůbec štíhlý osprchovat😂Z toho mám hrůzu, že budu nemožná a ze nic nestihnu😵
@johnirvingfan No u nas je mely taky, ale jen pro nedonosene deti nebo s vahou pod 3 kila...coz ja nemela ani jeden pripad...to se poptej a zjisti...
@bluekobylka Aha. No vidis, já se v tom právě vůbec nevyznám. Ale jak se půjdu podivat do porodnice, tak se zeptám, monitor chci kupovat tak či tak.
@johnirvingfan jj prave my ho mame pod malym doted a je fakt ze ty prvni 3 dny po porodu jsou nejvic na nervy, maly blinkal plodovy obaly...no zlaty monitor! A ty vlozky poporodni ja krvacela 4 tydny jako prase 🙂 a na menstruacni vlozky to nebylo 🙂 a poporodni kruh je fajn, a kdyz bude nastrih muze nekdo donest...ja jsem diky aniballu bez nastrihu ( maly 3.5 kg ja hubenour s brichem ) takze i toto si zjisti jestli te zajima
@bluekobylka A od kdy se s tim aniballem začíná?
@johnirvingfan Aniball píšou od 36tt ;)
@rickym Tak to mám ještě čas 🙂
@johnirvingfan presne tak 36 tyden, to jsem myslela ze to nedam a pak jak se blizil porod to jde lip a lip...je tady na konikovi i skupinka...ja se den pred dostala na 32cm a za me nej vychytavka protoze za chvili litas jak lanka nikdo me uz neprohlizel po porodu mela jsem jen oderku...po sestinedeli mi mudr na gynde neveril ze jsem rodila 🙂
@johnirvingfan jo..taky dost uvazuju, ze si ho poridim..
@johnirvingfan ja mam taky dubnatko akorat loňsky 🙂
@johnirvingfan necetla sem vsechny příspěvky, ale ja si brala jeste jednorazove prebalovaci podlozky. Hodne sem krvacela a davala sem je pod sebe v posteli, nekdy se stalo ze to vlozka nezvladla. Tam kde sem rodila jsme rodili ve vlastni kosili a tak sem mela doma pripraveny dve tasky. Jednu jsme brali hned a druhou mi vezl druhy den pritel. Tam sem mela prave nahradni kosile, rucniky, kojici polštář, dalsi vlozky, prostě dalsi zasoby. A to co sem mela spinavy mi zase odvezl domu.😀
@bluekobylka Tak to je super. Mne už od puberty kardiolog tvrdil, že rodit jen císařem. A ted když jsem byla na kontrole, tak řekl, že není potřeba, takže jsem do ted nad možností spont.porodu ani neuvazovala. Dr. na gyn. říkala, že ještě uvidíme, proto mi vyhovuje, že je to az od 36. a už budu vědět, na čem jsem 🙂
@bluekobylka Jee. Myslím, že je to fajn termín. Mohlo by byt příjemný počasí. A kolikateho?
@rickym Jee. Az ted jsem si všimla termín v květnu 🙂 Podle těch reakci je to asi užitečna investice.
@johnirvingfan kruh jde nahradit i třeba osuškou stocenou do kruhu nebo tenkou dekou 😉 používala jsem po operaci hemoroidů 😉

@verunka_korunka 😀 No ale ne nadelas nic, tu paní nemůžeš nechat přeložit do jine porodnice😀To je situace.