Vychytávky do porodnice 🙂
Dobry den, mile maminky, rada bych Vas poprosila o cenne rady. V dubnu nejspíš strávím par dni v porodnici 🙂 A potřebovala bych poradit, co si s sebou /kromě běžného seznamu věci do porodnice/ přibalit, co jste ocenily, že máte, nebo jste si říkaly, že nemáte, ale ocenily byste 🙂 Napr. osetrujici kosmetika, specialni pradlo, vlastni kosile, jednorazove prádlo, jakou značku vložek doporučujete :D...Nemusí to byt jen rada na materialni veci, ale klidne i zkusenost. Co je dobre si napr. zářídit a pod./nadstandardní pokoj zbytečnost? nebo výhoda?/ Jsem budoucí matka amatér 🙂 Za každou radu budu ráda. Pište, cokoliv Vás napadne. A mám ještě jeden dotaz-kde koupit a kolik kusů kojících podprsenek :D Podotýkám, že na velká prsa😇
Mockrát děkuji za Vaše zkusenosti 🙂
@verunka_korunka Vidíš, taky dobra vychytávka. 👍
@rickym Já jsem to ještě poradne nestudovala. Ale ráda bych do te doby stihla nějaký předporodní kurz. Už mám vyhlídly a zeptám se na to.
@johnirvingfan 21.4 se narodil a termin byl 23.4...a Jeste jediny co bylo dobry u porodu pro me tak 1.5 neperlive vody...nic jinyho zadns hudba oleje nic...jen voda z tech jejich caju se mi zvedal kufr a pantofle teda do sprchy
Na radu z internetu jsem s sebou na zachod v porodnci si vždy brala petku s vodou a během potřeby poporodní ránu polívala vodou z petky. bylo to přijemné zchlazení rány mezi sprchama 🙂
@johnirvingfan Je to hrozné, ale především jídlo-měla jsem vždycky hlad-ale jsem bohužel strašně-nevím, jak to napsat-no žravá-i normálně.Nudle s mákem jsem nedala-ani přes hlad-nemám ráda sladké nudle. Takže jsem snědla jen mák s cukrem-i přes hlad-takže asi rozmazlená.👧

Jj jidlo hafo 🙂 ale to se da poresit navstevama ja mela hrozny hlad a fakt ty jejich jidla mi nejeli..
Takze sunky salamy rohliky...v noci totez hlad jak vlk, do rana bych hlady nevydrzela...a poptej se i na hrnek jestli ti pujci at si muzes uvarit kojici caj, gravimilk...v podstate se nejvic rozkojis hned v porodnici, takze doporucuji sebou mit ten caj popr homeopatika
@barumat já byla po porodu v pohodě, tak mi to nějak nepřišlo, že bych potřebovala nějakou asistenci od cizí ženský - ať už s dítětem nebo s organizací.
@johnirvingfan Tohle je zjevně hodně individuální - mě by třeba ani nenapadlo strčit dítě na sesternu - stačilo mi slyšet ten řev odtamtud, děti zabalený do kukliček a ječící, naložený na těch vozíčkách jedno vedle druhýho. To bych třeba já vůbec nedávala - odevzdat tam malou a jít se "v klidu" sprchovat.
V tohle mně přišlo super, že na nadstandardu jsme měly s malou takový vlastní mikrokosmos - ona neměla důvod extra plakat, protože jsme byly vlastně pořád spolu,mela dost mlika, teplicko, klidek, cistou plinu a nikdo nás nerušil, já měla klid na to se v pohodě osprchovat, když jsem chtěla, v noci jsme spaly, vyjma pauz na kojení. Jediné "vzruchy" byly ráno uklízečky, vizita a pak provianťačky. Můj pokoj měla na starost jedna sestra, na tu jsem měla přímo telefon plus mi většinou zaskočila navštívit k večeru, jestli něco nepotřebujem, byla hrozně fajn....
a moc hezky to popsala @martinka_33 vnimam to stejne - moje dite bylo taky moje uplně prvni, ale nějak jsem od zacatku proste presvedcena, ze tim ze je to moje dite, tak neni duvod, abych nevedela jak na to - a tak to taky bylo (v porodnici i pak doma) 🙂
ja by som sa na ten nadstandard moc nefixovala ☹ nikdy nevies ako porod dopadne a ako dopadnes ty, bohuziaaaal ☹ ja som dostala při porode spinalnu anesteziu, ktoru mi zle pichli a 2 tyzden som sa nemohla vobec postavit, takze som sa o dieta vobec nevladala starat...fnuk fnuk fnuk...hrozny pocit ☹ ale sestřičky boli moc hodne a dietatko mi nosili a starali sa pekne a jedine co mi pomohlo tak homeopatika na podporu tvorby mlieka, takze som hned druhy den po porode mala mlieka na rozdavanie 🙂 a len na zaklade toho nas pustili domov uz po 4roch dnoch a doma som totalne len lezala a manzel musel vsetko robit chudacik, teda vlastne dobry manzel tak 🙂 velaaa stastiaaa!!!
@jitavrtule Koukám, není porodnice jako porodnice. U nás bylo na sesterně naprostý ticho a miminka spokojeně spinkaly. A kde jsi měla mimčo v době, kdy, na sále ležíš se závažím na břiše a zavinuje se ti děloha? Pořád u sebe? Ty jo, to bych nedala. Já byla ráda, že po bondingu mi donesli napít a malou odnesli pořádně opucovat, vyšetřit, a uložit. Popravdě jsem sestře pak na dotaz, jestli už může přivézt malou, řekla, ať si jí ještě chvíli nechají. Doklopýtala jsem zrovna na pokoj, potřebovala si vybalit, najíst se, připravit si věci k ruce, a byla jsem vděčná, že se tu hodinku ještě o malou postará někdo, kdo to má v paži a nemusím mít strach.
@jana880 Děkuji za radu. To jsou věci, nad kterými nerodici ještě ani neuvažuje. To se hodi.
@kika_21 No ja nejsem uplne zrava, jako ve smyslu hlad nebo porad něco jist /moje prace me vycvicila nejíst nepit necurat klidne cely den😅, ikdyz to se muže změnit po porodu/, ale jsem rozezrana ve smyslu, že me jen tak něco "neuspokojí" chutove, takže bych to s nudlemi s mákem viděla podobne😅😅
@bluekobylka No ty probdele noci nejsou nijak "pokryty" v nemocnici, co se tyče jídla. Taky by mohli dávat nějakou pozdní svačinku😊Gravimilk je čaj na kojení? Ted jsem viděla reklamu na ochuceny Sunar pro tehotne a kojící. Půjdu si ho koupit už jen kvůli tem příchutím😀
@evuleen Děkuji 🙂 To me mrzí, že to tak dopadlo, ale na druhou stranu máte, cela rodina, muj obdiv, jak jste to zvládli!!
@johnirvingfan teď si mi udělala chuť ;) hned jdu na nudle s mákem ;)
@aleenka1234 Tak dobrou chuť☺Ale musí byt na nich hodně máku 🙂
@johnirvingfan No jo, to já taky byla nejprve vycvičená, ale pak po letech na MD mám stále hlad-a v porodnici se i najíst stihneš, když je čeho.Tak jsem-s dítětem a po cs -šla do přízemí k automatu-byl vyjedený-byl konec víkendu.☹No blázen. Naštěstí mi občas něco přinesli.Ale na péči si stěžovat opravdu nemůžu-dr. i sestřičky super.
@johnirvingfan gravimilk je mliko pro kojici, neco ted dela prave ten sunar..kojici caj je normalni caj z lekarny je jich hafo....a to jidlo nepodcenuj ja taky nejsem jedlik, ale po porodu jsem se nepoznavala...
Ja doporucuju urcite nadstandart. Mela jsrm stesti,ze byl volny ted u druheho,u prvniho obyc pokoj a des. Ted jsem ocenila hlavne klid,nikdo nas nerusil,pouze rano vizita a pak jen obcas nakoukla sestra jestli neco nepotrebujeme. Meli jsme na sebe klidek,navstevy mohly na pokoj a ja mohla v klidu lezet,vlastni koupelna,lednicka,rychlovarna konvice (mela jsem dokonce sacky s kafem a navstevam uvarila kavicku 🙂 ). Ocenila jsem i televizi,dost jsem se nudila,maly spal po kojeni vzdy minimalne hodku,takze jsem nevedela do ceho pichnout. Vetsinou jsem si dala sprchu,umyla a vyfoukala hlavu,namalovala se pro dobry pocit (joooo,fakt jsem si vezla i sminky 🙂 ). A hlavne jsem byla rada ze se kazdy den nekdo stavil,protoze jinak bych fakt umrela nudou 🙂 vecery jsme s malym travili tak,ze byl rozplaclej na me a cuceli jsme na telku.
Jinak jsem od 6.mesice tehotenstvi sama,takze po prijezdu domu me cekala domacnost a devitiletej syn. Plny kos pradla,vareni atd. Normalne jsem naskocila do toho z ceho jsem pred 4 dny odjela,jen pribylo miminko ;) Takze neboj,vetsinou se to da zvladnout uplne v klidu i kdyz nemas nikoho pri ruce. Kdyz mas doma chlapa,tak uz to musi byt absolutni brnkacka.
Krome toho nadstandartu uz tady hilky asi psaly vse ;)
@barumat rodila jsem v Praze v Podolí - továrna, no 🙂 na sesterně bylo kolikrát těch dětí fakt víc a ryk se odtamtud ozýval chvílema řádný, stejně tak ale i z pokoju, jsou tam na oddeleni taky ctyrluzaky a to by mi fakt jeblo, tam jely deti vyslovene na preskacku. Po porodu jsem měla malou hned u sebe, na břiše (misto zavazi 🙂 ), přisála se, pak mi spala na hrudníku celou dobu co jsme byli s muzem jeste na sále, cca dvě hoďky. Pak jsem šla na pokoj s tím že mi ji přivezou - a musela jsem si ji doslova vydupat.
Sranda, jak tohle má fakt každý jinak.
Já byla hrozně nasraná, že řekli, že mi ji hned přivezou - a trvalo to skoro dvě hodiny, uprostřed noci (rodila jsem v 9, v 11 jsem šla na pokoj a malou dovezli až po 1 rano, protoze detska sestra byla zjevne presvedcena, ze si potrebuju odpocinout (ja nadopovana adrenalinem, endorfinama). Priste dite nedam z ruky.
@jitavrtule Já rodila v Teplicích a naopak mě zaskočilo, jaký je v porodnici ticho 😀 Nějaký miminko se ozvalo tak dvakrát za den tak, že to bylo slyšet i jinde. Jinak naprostý klid.
@naste Jo jo, přesně ty a super.
@jitavrtule Zeptám se možná blbě ale jak jako "Místo závaží" ? Kdyby ti nepoložili miminko tak by ti hodili na břicho pytel s pískem nebo co? 😲 Jestli je to blbá otázka, pardon, jsem ještě nezkušená 😀
Ještě fakt závidím těm, co se v porodnici nudily. To u nás fakt nehrozilo. Možná špatná organizace, nebo co, každopádně celé dopoledne se dveře netrhly. Sestra přišla ohlásit vizitu, pak dětská vizita, gyn vizita, úklid, doplnění oblečků, další sestra přišla vyšůrovat přebalovák a vaničku, do toho pořád nějaká vyšetření, kyčle, oči, uši, fakt snad co deset minut k nám někdo lezl. Když pak nakoukla sestra, že máme jít na snídani nebo oběd, měla jsem chuť po ní něco hodit. Když do toho člověk nacpal ještě pokusy o kojení (je fakt, že dcera nesála a nechtěla ani polykat, takže to u nás bylo náročné na nervy i čas) a další péči o miminko, neměla jsem si ani kdy v klidu dojít na záchod. Já se naopak modlila, aby za mnou odpoledne na návštěvu pokud možno nikdo nelezl a měla jsem chvíli klidu, kdy bych mohla příště jen tak v klidu zavřít oči. Na čtení jsem neměla nejen čas, ale ani myšlenky, byla jsem zřejmě z hormonů strašně roztěkaná. Jediný, komu jsem v podstatě vylezla až za krk, byl manžel, a měla jsem co dělat, abych se nerozbulela 😁 Joo, poporodní hormony, to je věc 😂
@jitavrtule Já byla vždycky nervozní, že mi děti nenesou, protože jim určitě něco je. Jsem od přírody velký optimista.🙂Jinak to, že mi je hned dali, mi pomohlo-věděla jsem, že jsou ... a že snesu kvůli nim všechno. Hlavně po CS to byl krásný zážitek-jak syn jen chvilku brečel a pak valil oči-kde je a kdo jsem já.A jak vypadám...🙂
nepročítala jsem všechno, ale někdo tu psal lahvičku naa polívání rodidel po wc - půllitrovou, aby se vešla pod kohoutek. Supr věc, ale my měli bidet. Já měla stejnou šroubovací lahev k porodu a to byla blbost, v leže jsem se nemohla napít, k příštímu porodu budu mít takovou s tim pítkem.

@johnirvingfan jo..jeste na to mam casu dost,ale podle zkusenosti to vypada dobre🙂 Snad to zvladnu pouzivat..zatim si to neumim predstavit🙂