icon

Vyvolaný porod a nepřipravené porodní cesty

jkur
30. zář 2014

Dobrý den,

7 dní po TP nastupuji do nemocnice na vyvolání, spodek absolutně nepřipraven dle mudr. Vůbec nevím co mně v den nástupu čeká, jen mi bylo řečeno ať nepočítám že se to hned narodí. Nevím zda se mnou bude moc někdo být, nevím co se bude dít, nejvíce se bojím toho čekání. Napište mi vaše zkušenosti s tím co se dělo po nástupu, snad mně to trochu uklidní. Předem všem děkuji

Strana
z3
novynka
30. zář 2014

@jkur s tím doprovodem je to těžký, kdy ho zavolat, u vyvolávání se to fakt může změnit z minuty na minutu... mě když už vzali v noci na porodnici, tak jsem se pořád ptala, zda mám manžu volat, a vždycky mi bylo řečeno, že to bude ještě na dlouho... nakonec mi ho "dovolili" zavolat v 10 ráno a, jak už jsem psala, jak přijel, chvíli na to se rozhodlo o císaři, u kterého stejně nebyl ;( takže tohohle je mi doteď hrozně líto, že jsem si ho nevydupala hned v noci, aby se mnou byl při těch největších bolestech... A k tomu zavádění tablet, já měla vyvolávání 5 dní, zezačátku jsem zavádění snášela, ale pak už to bylo nesnesitelné, od té doby jsem na každé prohlídce u gyndařky úplně v křeči :/ ale asi tě dost děsím ;) každopádně, brzo to budeš mít za sebou, a určitě na všechno zapomeneš... já, ač jsem to měla tak dlouhé, na pobyt v nemocnici vzpomínám moc ráda, strávila jsem tam celkem 10 dní, a ihned po porodu jsem věděla, že chci další děti ;) ty prďolky na svět nějak musí, jen my to máme různé, některá je pro porod stavěná, jiná zabedněná :D ;)

anajana
30. zář 2014

@daniela1983 upozornili, císaře jsem se bála, ale věděla jsem, že pokud k tomu dojde, tak to bude zapotřebí...

vercik83
30. zář 2014

Ahoj holky,ja jdu na vyvolani akorat zitra..rano nastup,odbery,oxytocinovy test,vysetreni a vecer mi zavedou tabletu prostaglandinu k dozrani porodnich cest,to se muze opakovat 3x a oxytocin v kapacce podavaji az kdyz je to teda pripravene.jsem taky tyden po terminu, ale vPocteny je asi dobre,sedi s ultrazvukem a tak,nechci na sebe vzit riziko,ze je treba plodovka spatna,to pak muze byt dobry monitor a stejne zkazena.... Bojim se,nechci skoncit cisarem, ale snad vse dobre dopadne.zkousela jsem vsechno, ale mimisovi se proste uvnitr asi libi. Hodne stesti

sedmiteckas
30. zář 2014

Já šla taky na indukci, 10.8.v 9:00 jsme začali, 11.8.ve 12:29 byla malá konečně na světě. Porod byl zdlouhavý, menší bolesti od půlnoci, nedaly zaspat, ale na porod to nebylo, poslouchala jsem, jak rodí asi tři další maminky a ja pořad nic. Další den hned brzo ráno zavedena 3.tableta, plus pichnuti vody, pořád se nic moc nedělo, otevřená možná na 1cm, primář řekl, že pokud neporodim do 12:00, půjdu na císaře. Naštěstí se porod kolem 9:00 solidne rozjel. Samotné tlačení, nástřih a šití mi už nepřišlo zase až tak strašné jako ten zdlouhavý poro d. Malé, ale vyčerpávající bolesti. Placenta byla v pořádku, voda taky.

sedmiteckas
30. zář 2014

A jinak ještě, asi to tak zaridila příroda, ale věř, že na všechny bolesti z porodu zapomeneš. Prostě výmaz, šmitec.

daniela1983
1. říj 2014

@anajana tak ano, ono je jasne ze ked uz sa ide vyvolavat, tak uz to prirodzeny porod nebude a treba pocitat so vsetkym aj s cisarom

daniela1983
1. říj 2014

ozaj ricinovy koktail neskusal nikto na vyvolanie? vraj to fakt funguje.

ev13inka
2. říj 2014

@petkula mužské sperma obsahuje prostag 😀 landiny, to jsou látky, ze kterých se skládají vyvolávací tabletky, oxytocin produkuje žena

vercik83
2. říj 2014

Tak to mam za sebou, oxytocinovy test vyvolal lehke kontrakce,vecer prostaglandinovej cipek k dozrani cipku,pres noc kontrakce nedaly se zaspat,rano mi praskla voda,stale jen 1cm,brzy 3,pak 5,epidural moc nezabral,pripichnout nesel pac uz byla 2.doba porodni.trochu oxytocinu k mym kontrakcim pridali,nakonec vykoukla obr holcina 4200g,55cm...

petkula
3. říj 2014

@ev13inka aha, díky za poučení 🙂

petkula
3. říj 2014

@vercik83 gratuluji, ať jste obě zdravé 😉

nolies
3. říj 2014

@vercik83 Gratuluju k holčičce 🙂

vercik83
3. říj 2014

Děkuju

rihamarek
Odpověď byla odstraněná
drakenn
26. říj 2014

Ano, riciňák funguje, když jste připravené porodit. Je to i taková zkouška, když jste připravené, porodíte, když ne, tak ne.. raději riciňák než rvaní nějaké chemie, infuze, epidurály a když to nevyjde - císař. Jak to tak pozoruji, začíná to být docela klasika.. pry "medicinsky" vedený porod. Na co přirozeně, to se dnes asi už nenosí. Vykašleme se na své vlastní instinkty a předáme zodpovědnost lékařům. A necháme si klidně nakecat, že pokud neporodím v den termínu vypočítaném lékařem, tak už přenášíme. Stačí se podívat na net, jak dlouho trvá těhotenství a je to naprosto jasné! Přeji každé mamině hlavně klid u porodu.

Strana
z3