Jakou porodnici v Praze nebo okolí doporučíte?

wejinka01
23. lis 2016

Ahoj. Dneska mi doktor řekl, že se mám ve 14 tt přihlásit do porodnice. Jakou porodnici v Praze nebo v okolí doporučíte i? Uvažuji o Neratovicích, ale slyšela jsem, že tam mají dost plno. Děkuji za názory a zkušenosti Veronika 🙂

mrskato
23. lis 2016

Rozhodne Krc,rodila jsem tam 2x (12/2011 a 9/2016). Pristup parada,nove zrekonstruovany,krasny,jak na dovce,100% doporucuju.

hanulka90
23. lis 2016

Já jsem zatim rozhodnuta pro Krč

gepe
23. lis 2016

Ono to bude u kazde hodne subjektivni 🙂
Za me UPMD, prvni 8/2013 a nyni po nedeli me ceka. Byla jsem tam velmi spokojena nejen s porodnim, ale I s gynekologii co do hospitalizace.

wejinka01
autor
23. lis 2016

Je to težké si vybrat, kdyz jsem četla recenze. Každému vyhovuje neco jiného :-/

alice.r
23. lis 2016

Ano, těžké si z prazskych vybrat. Neratovice zase dost často posílají rodičky jinam, a když člověk nemá jistotu, tak je to na nic. Krč mam zas skoro hodinu od bytu.

dandaa
23. lis 2016

Chodím od začátku těhotenství do Podolí a rodit budu tam.Rodily tam i moje kamarádky takže jejich zkušenosti mohu volbu potvrdily.

wejinka01
autor
23. lis 2016

Kamaradka rodila v Neratovicích a byla spokojená. Mám ale strach, že budou mit plno a pošlou mě v tom "stresu" jinam 😄

dandaa
23. lis 2016

@wejinka01 tohle se může stát kdekoliv ,bohužel.Zbytečně bych se tímhle nestresovala.

werumka
23. lis 2016

@wejinka01 Pokud primárně nechceš rodit v Praze, tak se nikam neregistruj. Ve chvíli, kdy bys potřebovala péči z důvodu rizikového těhotenství, nebo problému u miminka, tak Tě do těchto porodnic (Podolí, Apolinář, Motol) vezmou i bez registrace. Choď do poradny do Neratovic před porodem a nech si třeba v záloze Mělník, kdyby měli plno. Velké nemocnice v Praze jsou ve většině zaměřené na rizikové rodičky, pokud budeš mít těhotenství bez problémů, je zbytečné se tam registrovat "jen pro jistotu".

wejinka01
autor
23. lis 2016

Tak v Krči bude probíhat rekonstrukce. V termínu 12. 6. 2017 od 6:00 hod. - 26. 6. 2017 do 6:00 hod.
bude z důvodu malování uzavřena porodnice.
V tomto období Vám nemůžeme poskytnou péči.

wejinka01
autor
23. lis 2016

@werumka ja jen zjišťuji, která porodnice je nejlepsi 😘 Musim to nastudovat 😊

werumka
23. lis 2016

@wejinka01 Všechny jsou stejně dobré, záleží pouze na momentálním personálu a vytíženosti. A pak na Tvých preferencích (oddělené porodní pokoje, sociální zařízení na pokoji na šestinedělí, možnost nadstandardu apod.)

petrasipkova1
23. lis 2016

Ja rodila v Podoli a bylo to super, byla jsem spokojena, priste bych zase chtela rodit tam. Je to o tom co clovek ocekava, co je pro nej primarne dulezite.

karlajasmine
23. lis 2016

@wejinka01 Vsechny v Praze jsou stejne dobre, ale taky stejne neosobni a stejne preplnene. Zalezi jen na tvem stesti - kdo bude zrovna mit smenu, jak bude zrovna plno...

kackakastanka
23. lis 2016

@wejinka01 nejlepsi porodnici takto nezjistis, kazda cekame neco jineho, kazda padneme na jiny tym lekaru, velke prazske se umi dobre postarat o pripadne problemy po porodu, blizkomimoprazske jsou asi zase domacnejsi, ja jich objela nekolik, chtela jsem rodit v Horovicich, ale zaregistrovala jsem se v Podoli, tam jsem chodila i do poradny, nakonec tomu osud chtel, ze jsem rodila v Podoli, kde jsem rodit vlastne vubec nechtela, a musim rici, ze jsem byla velmi velmi spokojena. Zaroven te chci ale varovat, ze se muze stat, ze budes nekde registrovana a v dany den budou mit plno a stejne te nevemou ☹, to se stalo moji kamaradce, po docela divoke jizde stastne porodila v Krci bez registrace...

jade85
23. lis 2016

Ahoj holky a co Motol? Já teda ještě nerodila, ale byla jsem tam na gyn.-porod. klinice na laparoskopii a byla jsem moc spokojená, super péče i přístup, tak jsem si říkala, že bych tam chtěla jednou i rodit a to i přesto, že to po přestěhování budu mít mnohem blíž do Podolí nebo do Krče 🙂

lenka3p
23. lis 2016

Koukam, ze jsi z Prahy 9, za sebe doporucuju Melnik, porodni boxy, male sestinedeli, prijemni lidi. Rodila jsem tam dvakrat (shodou okolnosti se stejnou PA a na stejnem boxu 🙂). Poprve jsem rodila v Podoli a porodni pokoj super, porod diky PA taky, ale predporodni monitory a sestinedeli sileny, milion lidi, tocilo se tam plno personalu, netusila jsem, kdo prisel zrovna do pokoje... to mi vubec nevyhovovalo, proto jsem podruhe a potreti volila Melnik.

werumka
23. lis 2016

@jade85 Motol dost praská ve švech. Porodní pokoje jsou zrekonstruované, takže už je mají taky oddělené. Ale šestinedělí bývá dost plné, takže ve velkém procentu případů skončí žena třeba na den, dva na gynekologii a za dítětem musí docházet. Berou dost rizikovky, takže když přijde riziková pacientka, má přednost a Tebe přijmout nemusí - je to stejné jako Podolí. V poradně se čeká dost dlouho (dvě hodiny žádný problém). Lékaři jsou profíci. Podpora kojení nic moc, většina žen odchází s dokrmem. Ale pokoje na šestinedělí jsou po dvou, se sociálkou, což je plus.

majus6
23. lis 2016

@wejinka01 Co od porodnice ocekavas? Porodni pokoj s vlastni sprchou? Alternativni vedeni porodu? Jednoluzkovy nadstandard? Aby tam byl klid a malo lidi? Nejvybavenejsi pracoviste kdyby se neco stalo s tebou nebo mimcem? Personal, ktery ma odrozeno tisice porodu nebo personal co ma odrozeno stovky porodu? Personal co ma na tebe cas nebo takovy, co ma spoustu jine prace? Epidural mozny kdykoliv? Sestinedeli kde se /az otravne/ venuji kojeni nebo takove, kde pokud si nereknes, tak si te nevsimnou. A mily pristup si stejne neobjednas, to je o stesti vsude. Kazda porodnice ma sve pro a proti a kazda preferujeme neco jineho.

wejinka01
autor
23. lis 2016

@lenka3p ahoj, ja jsem taky četla na Mělník pěkné pozitiva. Ja jsem taky pro takovou tu pohodu. Dokonce doktoři u mého gynekologa maji smlouvu s Mělnikem. Dříve jsem chodila k obvodní a taky se tam střídalo x doktoru a to není nic pro mě 😊

jade85
23. lis 2016

@werumka o čekání v poradně jsem slyšela a maminky po porodu na gynekologickém pooperačním zažila, takže o mínusech vím. No ještě to promyslim, na rozhodování mám zatím času dost 🙂 díky za info, každopádně.

werumka
23. lis 2016

@jade85 Opravdu záleží na tom, jak se tam sama cítíš, co pro Tebe bude důležité. Pokud máš dobrou zkušenost a tu nemocnici znáš, tak to bývá stejně rozhodující 🙂

wejinka01
autor
23. lis 2016

@majus6 ahoj, podle potřeby bych epidural chtela. Pokud to bude možné tak rodit treba v klece, zaplatit si PA. Urcite bych chtela aby se mi věnovali a nebylo to jak na běžícím pase. 😄

majus6
23. lis 2016

@wejinka01 Tak to spis mensi nemocnice a ten epidural si zjisti. V mensich totiz slouziva v noci treba jeden anesteziolog a pokud je treba u slepaku nebo u sekce tak mas smulu.

lennus
23. lis 2016

@wejinka01 Mám srovnáni Krč vs UPMD. Personál byl fajn u obou, sály rozhodně mnohem lepší v Podolí, i vím od jedné duly, že UPMD je nejvíce nakloněno přirozenému porodu z pražských porodnic. Byla jsem tam asi týden celkem a vyptávala se porodních asistentek, není tam takový problém si zvolit i polohu k porodu a všichni byli neskutečně příjemní. Z mimopražských je velmi chválen Rakovník v současné době, chtěla jsem tam rodit.
Jinak v Praze není možné si domluvit předem PA, se kterou bude žena rodit, ale třeba v UPMD si kamarádka platila na císař lékaře, to myslím jde. Rodit s předem domluvenou PA jde zrovna v tom Rakovníku vč zaplacení si lékaře k porodu.

lichtakova
23. lis 2016

Rodila jsem 3x v Motole,nemenila bych.

lennus
23. lis 2016

@kackakastanka Souhlas, u prvního jsem měla rodit na Bulovce, kde jsem byla zaregistrovaná, ale v době mého předčasného porodu se tam malovalo či co, volali do Podolí a Krče, volno měla Krč, takže dost neplánovaně.

jaja01k
23. lis 2016

Rodila jsem dvakrat v Motole a byla jsem moc spokojena. Hlavne za druhy porod jsem jim vdecna. Syn byl v poloze koncem panevnim a v poradne me presvedcili, abych rodila spontanne, ze mam pro to idealni podminky a cisar by byl zbytecny. Hodne jsem se bala, ale doktori a porodni asistentky byli skveli a moc mi psychicky pomohli 🙂

kaci11
24. lis 2016

Ja rodila 2x na Bulovce a super.

makronka222
24. lis 2016

Apolinar! Top top top. V podoli me chteli v terminu hnat na cisare aniz byl potreba s ditetem 2,6kg na utz ktery neni presny v 32tt ze je pry dite moc velke? 2 zname s rozjetym porodem rovnou odmitli ikdyz mely registraci, Apolinar je vzal. Jedna z nich porodila mezi dvermi na prijmu. Shodou okolnosti pritelova sestra byla v dobu, kdy jedna z nich byla odmitnuta na pokoji s 3 postelemi cely tyden sama, takze to fakt nechapu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru