Kdy se registrovat do porodnice a hlavně kam u Prahy?

alenkara
3. zář 2017

Ahoj holky,

mám takový obligátní dotaz 🙂). V kterém měsíci těhotenství je třeba se registrovat do porodnice?

A druhá: které porodnice jsou podle vás nejlepší? Bydlím v Praze, ale ráda bych nějakou menší nemocnici, cca do 30 km od Prahy. Také si pohrávám s myšlenkou na Havlíčkův Brod, i když je to z ruky, prý je to tam nádherné a personál úžasný...

Díky moc za každou pomoc 🙂.

blackhole
3. zář 2017

Ahoj, já jsem se registrovala elektronicky na Bulovce, myslím že v nějakém 14. týdnu (mají to na stránkách), rodila jsem v červenci a byla jsem tam až na drobnosti spokojena.

karlajasmine
3. zář 2017

@alenkara To mas tezky, kazdy ti poradi neco jineho, hodne zalezi, co od porodu ocekavas. Tak spis napis, jak by sis predstavovala idealni porod a jak by sis predstavovala sestinedeli a pobyt tam, a podle toho ti muzem pak poradit porodnici 🙂

karlajasmine
3. zář 2017

Jinak do prazskych porodnic se registruje 14+0, a v okoli Prahy maji v soucasne dobe dobre reference jeste Rakovnik, Neratovice a Horovice. Ale vzdy zalezi na koho narazis a jak rikam, jak si ten porod prestavujes 🙂

luska__
3. zář 2017

@alenkara jsem z Prahy a hodlám rodit v Horovicich uz tam jezdím každy pondělí. Dnes jsem 38+4 a byla jsem tam 2x v pondělí jdu po 3.
Pořádají predporodni kurzy za 250,- osoba.
Ukážou ti porodní box, sestinedeli, řeknou instrukce.
Jsem velmi překvapena s tim, jak se skvěle všichni chovaji.
Jediny, co jim moc nejde je časové objednání- to sice jdu na monitor hned, ale na vysetreni čekám a pak ultrazvuk zase čekám.
Ale nemůžu říct jedinyho špatný slovo ( zatím) neregistruje se tam, jen tam proste člověk přijde kole 35-36tt , ze chce rodit tam a začne chodit na kontroly.
Prostředí je tam nadstandardní 🙃

kamili
3. zář 2017

Ja bydlim v Celakovicich a chci rodit v Neratovicich. Tento tyden jsem se tam registrovala - maji registrace od 28. tt. Byla jsem na prohlidce a je to tam moc pekne, personal prijemny.

fandysek_1
3. zář 2017

Registrace do Neratovic je od 28 týdne. Nemají dětskou JIP, takže pokud nastane problém odvezou dítě buď do Prahy nebo jinam. Mělník registrace od 14 týdne. Já jsem se registrovala, až ve 28 týdnu a úplně bez problémů. Bulovka je v listopadu zavřená kolem 22.11. nevím kdy máš termín.

vanea
3. zář 2017

Ahoj, nejlépe hodnocené jsou Neratovice, Hořovice a Rakovník - výhody - nejklidnější porody, zachovávají přání maminek, nezasahují do porodů, nechávají přirozeně, můžeš si odvézt i placentu pokud jsi zastánce tohoto...Nevýhody - je to dál, nejsou moc vybaveni na krizové situace, když s mimčem něco je, převáží se, mají rychle vyčerpanou kapacitu, tj je šance, že nebude místo až začneš rodit (ale to je všude:D)
V Praze se registruje (teď už nevím, jestli od 13+0 nebo 14+0, zjisti si). Za mně jedině Podolí, Apolinář, Vinohrady, Motol. Zbytek ne...ale to záleží na tom co si jaká maminka přeje, kde koho zná, zkušenosti známých..já preferuji dobře vybavenou porodnici připravenou na potíže miminka, takže jsem volila Podolí, kde jsem klidná, protože vím, že se mi o malého dobře postarají=) teď ke konci jsem ráda že jsem takto volila, máme nějaké komplikace, takže mně to uklidňuje a oni se starají pečlivě🙂 jinak i když se někam registruješ, tak to bohužel neznamená, že ti tam drží místo. Když před tebou přijede více maminek a nebude už místo, tak tě i přes registraci pošlou pryč.

valeri10
3. zář 2017

Ja doporučuji najít porodnici co nejblíže bydliště. Samozřejmě dobře vybavenou. Nikdy nevíte jaký porod bude a v kontrakcich jet někam dál autem není nic moc. Jde o to porodit zdravé dítě a ostatní jde mimo. Mě bylo úplně jedno jaké jsou pokoje,porodní saly atd. Vybrala jsem si porodnici,kde jsou zařízení pro případné komplikace. U porodu jsem nic nevnimala než bolest a po porodu jsem měla oči jen pro své miminko. Ostatní mi bylo jedno. Byla jsem šťastná za zdravé dítě a jako v nějakém opojení, pořád vysmata. To jsem ještě nikdy nezažila.

monaluza
3. zář 2017

Mimo Prahu neni registrace potreba. Ja rodila pred 14 dny v HB, nevim jestli je tu nadherne, ale je pravda, ze ted budou kazdym dnem otevirat nove zrekonstruovane porodni saly 😉. Porodnice je tu vyborna, i kdyz i tady se sem tam najde neprijemna PA, jako vsude je to i zde o lidech... Sestinedeli mi prijde tak nejak standardni, je pravda, ze vsichni jsou moc mili, ale zaroven jsem (na rozdil od minuleho pobytu jako nadsena a nezkusena prvorodicka) blbe nesla takove to chovani k pacientovi jako uplne nesvepravnemu a prihlouplemu 😉.

karlajasmine
3. zář 2017

Ja budu treba rodit v Krci a to hlavne kvuli sestinedeli.. minule jsem rodila U Apolinare a na sestinedeli jsem si pripadala jako na skolnim vylete... pokoje po trech, hodne malo soukromi, jidlo na chodbe, navstevy na chodbe... ale tohle nekomu vubec nevadi... je to strasne moc o tom, co cloveku vadi a co ne. Personal byl mily a vsechny maminky taky, za prostredi personal nemuze, proste je to chranenna budova a moznosti rekonstrukce jsou velmi omezene. V Krci jsou pokoji po jednom nebo max po dvou, coz ted uz vim, ze po porodu opravdu potrebuju. Nekdo nic nevnima, spi i za hluku atd... ja ne.. potrebuju ticho, jinak jsem nevyspala jak zombie. Takze proste... sama si zvaz, co je pro tebe uplne nejdulezitejsi, a pak se rozhodnes 🙂 Ja treba mimo Prahu taky rodit nejdu, protoze jizda autem je pro me bolestiva uz ted, natoz jet nekam 30minut pri kontrakcich.. to bych proste nedala.

h_p
3. zář 2017

Ja jsem rodila u Apolinare pred 6 tydny a nemam si na co stezovat. Mela jsem porodni praní a vsechno mi splnili - zadne zasahy, nikomu nevadila ani pritomnost me duly v prvni dobe. Na sestinedeli sme boli po 2 a mely sme vlastni koupelnu. Personál skvely.

pavla555
3. zář 2017

Ahoj, tak v Praze jak už tu bylo psáno se registruje 14+0 (celopražská dohoda). Já chtěla rodit v Podolí, protože jsem tam ležela na začátku těhotenství a byli tam úplně suproví, ale registrace se mi nepovedla a to jsem hned odesílala v 8hod ráno a tak jsem rodila na Vinohradech. A musím říct, že jsem byla spokojená i jsme se tam nasmáli 🙂. Já teda chtěla ještě odběr pupečníkové krve, což taky v každé porodnici nedělají. Původně jsem měla v plánu Motol, ale tam právě nedělají ten odběr (jen v případě, že byla např. rakovina u sourozence mimča...prostě nějaké hnusné onemocnění). Jinak bych asi taky nejela z Prahy ven 🙂, i když já jela zase cca 35km do Prahy 😂 . Rodila jsem ,,plánovaným,, císařem, měla jsem nastoupit odpoledne, ale brzo ráno mi praskla voda a byla jsem ráda, že se mi porod po cestě nerozjel 😂 Tak držím pěsti s výběrem a hlavně ať jste zdraví 🙂

valeri10
3. zář 2017

me se u apolinare libilo právě to jidlo na chodbě, ze nebyl v pokoji smrad z jidla (celé těhotenství až dosud jsem hakliva na pachy jidel) a ty navstevy na chodbě. Na ostatni tatinky na pokoji jsem fakt zvědavá nebyla.

anetka1701
3. zář 2017

určitě doporučuju registrovat se někam do prahy - i kdybys tam pak nerodila... Kdyby byl průšvih, je to fakt dobrý... Obě moje děti jsou narozený v Havlíčkově Brodě, za mně super, ale je to dálka 🙂 záleží jakej bude porod, ale asi lepší jet po dálnici než přes ucpanou Prahu 🙂

pavla555
3. zář 2017

jj, to jsem zapoměla napsat, že krom toho, jak rychlej bude porod, tak záleží na cestě. Jestli začneš rodit v noci, tak dobrý 🙂, ale pak už to může být ucpaný a dálnice kolem Prahy taky dost často stojí..... a jestli budeš rodit v zimě, tak taky náledí a víc nehod ☹. Tak držím pěsti a myslím, že v Praze je z čeho vybírat 🙂

cestovatelka_terka
10. dub 2018

Ahoj holky 👶 Potřebovala bych poradit s výběrem porodnice - nebo způsobu porodu. Založila jsem na to novou skupinu, tak budu ráda za každou informaci, kde a jak jste rodily vy a co byste doporučily/nedoporučily. Nejideálněji Brno. https://www.modrykonik.cz/group/8301/ A už je nás tam víc, kdybyste se chtěly přidat a popovídat, jste vítané!❤
Nejraději bych rodila co nejpřirozeněji - bojím se ale rodit doma, ale i přístupu v porodnici 😒 Předem díky za každou radu a zkušenost ❤

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru