Porodnice v Podolí. Jaké máte zkušenosti?
Jake mate zkusenosti s porodnici v Podoli, P4??? Hodne jsem o ni premyslela a ptala se a bohuzel mi asi 6 lidi uz reklo, ze je v Podoli hrozne dlouho nechali cekat na normalni porod a pak jim udelali cisare 😒 Tak nevim, co si o tom myslet. Mate s touto porodnici zkusenosti??? predem moc dekuji za vase nazory 😉
V breznu se zapisovalo,ale ja si pak uz vymyslela 😀 a moc to nehrotili.A Podols.balicek se ted asi nevyplati.Je tam rekonstrukce a nadstandarty moc nejsou....Amne osobne se triluzak libil...Byla jsem tam chvili sama a nuda 🙂
@lienecka zalezi asi ke komu pujdes... ja chodim k pani docentce a poprve jsem tam byla tak ty dve - dve a pul hodiny. Pak uz vzdy kolem hodiny i s poradnou... asi fakt zalezi jak to vyjde, kolik jich prijde navic a ke komu jdes...
@lienecka Byt vama tak jedu hned pred 8 hod. Pokud jste tam jeste nebyla tak nejdriv pujdete na recepci kde date prukazku a pak si vas zavolaji do sesterny kde sepisou kartu cca na 15 minut. Pak jdete pred dvere konkretniho mudr. Jestli jste na 8:30 tak byste mela byt mezi prvnimi. Ja mam narizeny prisny klidovy rezim take kvuli nalezu a vzdycky jsem kol 9 hod uz hotova. Kdyby neco tak klidne az vyleze sestra tak hlaste ze mate rizikove at vas vezme prednostne. Ja tam takhle jezdila s prvni dcerou take rizikove a cekala treba tri hodiny. Coz fakt tomu cipku nepomaha. Drzim palce 🙂
@ririsek5 Děkuju moc za radu. Přesně tak, podle výledkú u svého Dr. se tam mám dostavit zítra ráno v 8:30, ještě jsem tam v poradně nebyla. Čípek už mám jen 1cm a dnes dostala nakázáno nevstávat se 3 !!!, max WC,sprcha. Od 26tt se to horší. Podle karty jsem tehle nález měla v prvním těhu s dcerou v 38tt a za 10 dní rodila. Tak mám strach.
Hezký den všem, chtěla bych se zeptat na nejčerstvější zkušenosti s Podolím - rodily jste tam některá teď jak probíhá rekonstrukce?? Já mám termín 10.5, podle Dr. to bude dříve, tak by mě zajímalo jak to tam při té přestavbě funguje. A ještě bych se chtěla zeptat, jak se tam tváří na vaše porodní plány? Díky! 🙂
@lienecka Ja do 27tt cipek 45mm vse ok takze jsme s dcerou chodili plavat cvicit atd. A pak najednou cipek 35mm s nalevkou. Uzavrena cast 24mm mekky cipek pro spicku prstu a CS6. Ted po tydnu pry zlepseni i kdyz mereni ukazalo cipek 34mm nalevka sice uzsi ale zavrena cast cipku 14mm. Taky mam v prukazce prisny klidovy rezim dokonce cervene a s vykricniky. S dcerou jsem mela problemy uz od 25tt a porodila jsem 32+6tt. Takze ted se modlim aby tam prcek vydrzel dele. Ale lezet s dcerou jde hodne tezko. Drzim moc palce aby prcek vydrzel. Hlavne fakt necekejte a klepejte. Ja prave s dcerou vzdycky cekala a bylo to spatne. Ty hodiny prosezene na chodbe tomu nepridaly. Hodne pomaha i psychika i kdyz to je narocne. Ale verte ze starosti pak s tim nedonosatkem jsou horsi nez nejake lezeni v tehu. Dcera nastesti zadne nasledky nema. Dokonce by nikdo netipl ze je nedosena. Diky kortikoidum i sama dychala. Jen jsme museli byt do 36tt v porodnici. A pak doma boj s kojenim a cvicenim vojtovky.
@adlen88 porod.plan jsem mela svuj i ten jejich,ale nakonec jsem jen vse vyresila ustne s porod.asistentkou,kt.byla skvela a vse splnila...dokonce i nektere veci nad porod.plan 🙂 Pomohla mi,aby nebyl proveden nastrih,dite hned nahe na hole telo a vzala nam ji jen na minutku a to jen asi dva metry od nas...dotepat pupecnik apod.Nic nebyl problem😉
@lussinka88 Ahoj, pro me nadstandart mel smysl velky. Svuj klid, svoje zazemi. Sestru mas na tel.,kdyz neco chces zavolas a ona prijde, ne ty za ni, navstevy kdykoliv (manzel tam byl celou dobu). Dokonce ted premyslim, ze kdyz nebude nadstandart a bude vsechno v poradku, necham se pustit domu driv. Me os.nejvic na normalni pokoji vadi omezene navstevy.
@ririsek5 děkuju moc za zprávu. Mám od 26+4 1cm čípek, předtím byl 3cm,, ale příliš jsem to neřešila, byla jsem hodně aktivní těhulka a varování Dr. chovat se jako těhotná jsem brala spíše na mou aktivní sportovní duši. Cítila jsem se neustále skvěle a plná síly. Určitě zaklepám, jakmile se totiž zvednu malý je v porodních cestách hlavou, naléhá a začne to dole dloubat, tlačit uvnitř na čípku jako by do toho píchaly jehličky. Stačí sprcha a i ještě teď mě to kroutí jak to bolí. Strašně moc mě těší, že je holčička v pořádku. Nedokážu si ani představit čím jste si s tou malou bojovnicí prošly...Hodně síly a opatrujte se
Ahoj holky, chci se zeptat, zda doporučujete podolské kurzy přípravy k porodu. Jaké máte zkušenosti? A kde bych našla, co všechno kurz obsahuje? Na stránkách to nikde nemůžu dohledat. Díky moc.🙂
Ahoj holky 🙂 Mám termín za 2 týdny a zatím chodím do Podolí do prenatální poradny. Byla jsem 2x a musím říct že jsem strašně naštvaná. Asi jsem zatím schytala špatné směny. Podávají poloviční informace a pak se diví že něco nevím. Viz dnes na prvním monitoru: ,, Maminko máte vodu a hroznový cukr? Jste najedená a máte jídlo i sebou? No tady to může být na hodně dlouho,,samozřejmě že jsem neměla.... Jedinou informaci,kterou jsem dostala minule bylo že před poradnou mám skočit na monitor.... tod vše! A dnes v poradně se mě asistentka ptá: ,,Chcete nějaké informace o porodu?.. Já: Ano, řekněte mi v kostce průběh prosím,, Na to mi řekla že toto se probírá na předporodním kurzu a na to že v poradně není čas!!!! Mě to teda nepřijde normální... A tak je to se vším, když se sama nezeptám nic mi neřeknou a kolikrát ikdyž se ptám..... A objednávací časy jsou vážně katastrofa! Liší se v průměru tak o hodinu. Máte někdo podobnou zkušenost?
@zuziblack Bohužel mám podobné zkušenosti (před necelými třemi a pěti lety). Často dost nejasné informace, ze kterých jsem nedokázala pochopit, jestli je nebo není všechno v pořádku a čekání na celé dopoledne. Štvalo mě to, ale přesto tam za měsíc jdu znova, protože to prostě beru jako daň za to, že u porodu budu mít ty nejlepší profíky.
Ahoj holky, muzu se zeptat, jak dlouho vam trvalo, nez jste se do prenatalni poradny dovolaly?? Volala jsem tam od utery prubezne vzdy celej den na vsechna 4! uvedena cisla a nic. Termin mam za 2 tydny, pristi tyden jdu sice jeste ke svemu doktorovi, ale pak me chce predat pro velikost plodu. Nechce se mi tam jezdit jen kvuli tomu, abych se objednala :/
@obaibi oni tam maj neskutecnej srumec ☹( zkus to hned rano nebo tim emailem. Ve stredu jsem tam cekala pres 2,5hodiny
Diky holky, zkusim
@lussinka88 tak 2.5h cekat je masakr.Chodim kazdych 14dni na kontrolu a jednou jsem cekala hodinu jinak 15min max.
@dandaa no ve stredu fakt masakr. Na recepci milion lidi, pak te poslou s moci, pak zas cekas. Na asistentky jsem cekala dlouho. A pak u doktorky... taky chodim co 14dni, nekdy cekam dlouho nekdy chvilku. Asi ted toho meli hodne pred tema svatkama, i na recepci mi rikali ze se omlouvaj, ze vubec nestihaj. Jsem zvedava jak to bude priste mam jit nejdriv na 3. Screening pak az do poradny tak aby tam jeste nekdo byl 😂
@lussinka88 ja byla minuly tyden , sedela jsem jen pet min a sla .Jinak na 3 screening me vzali presne na cas ale to jsem byla na pul 9 a kdyz jsem odchazela byla uplne plna cekarna plus pacientky co tam lezi a ty musi vzit hned,potom se dele ceka.Je fakt ze zalezi kdo jde pred nama,u asistentky byla pani co mela milion otazek tak ta tam musela sedet jeste dlouho 😉
@nikita911 dobrý den, moc se omlouvám, uplně jsem zapomněla Vám napsat.. Kurz byl... no, rodíte-li poprvé a chcete-li u porodu manžela, tak na kurz běžte - s manželem na první část, pak u asi bez manžela. (záleží na tom jak moc ho to zajímá). My budeme rodit už podruhé a tak nám moc k ničemu nebylo. Ale prohlídli jsme si porodnici, byli jsme i na porodním sále ( to prý ne vždy vyjde ) a tak trochu jsme se poklidnili, že to i po těch pár letech prostě zvládneme 🙂 🙂 ale rozhodně nečekejte nějaký super informační přísun ap. spíš je výhodou to, že má na vás někdo doopravdy v tu dobu čas a můžete se na úplně cokoliv zeptat. P. por. as. byla moc milá.
Hezký den
V.M.

@lienecka jsem tam kazdych 14dni a cekam max 15min.Naposled jsem sla za pet min co jsem si sedla v cekarne.