icon

Vegetariánské jídlo v porodnici, máte zkušenost?

karlajasmine
29. říj 2015

Ahoj,
Jsou tu nějaké vegetariánky? Nejsem sice úplně vegetariánka, ale maso jím max. jednou týdně, a co jsem tak slyšela, tak v porodnicích bývá maso téměř u každého jídla včetně snídaně (šunky, salámy..)... a upřímně z představy, že bych si dala na snídani housku se šunkou, se mi zvedá žaludek... tyhle "masa" nekupujeme nikdy a když už maso, tak jedině kvalitní bio maso... Tak se chci zeptat, jakou máte zkušenost s vegetariánskou stravou v porodnici? Zase aby to nebyly nudle s mákem, buchtičky s krémem apod.. 🙂
Díky!

Strana
z2
katyxq
31. říj 2015

@suzanna123 jojo 😀

kejtyna
31. říj 2015

ja (v Kromerizi) nahlasovala az druhy den po obede, protoze pri prijmu jsem na to nejak nemela myslenky a snidane byla vege pro vsechny a v pohode. od vecere bez problemu, jeste si volali sestre jestli jsem vegetarian nebo vegan.. jidlo bylo pestre a dobre, uz si nepamatuju co, ale bylo to ok. jedinej "problem", coz teda jako az takovy problem neberu, vzhledem k tomu, jak byli co se tyka stravy vstricni byl to, ze vege strava neni upravovana jako strava pro kojici matku, takze den po porodu byla cockova polevka 🙂)

izzybickerstaff
31. říj 2015

@suzanna123 a kdyby byla třeba s rizikovým těhotenstvím hospitalizovaná delší dobu, tak by ji nemocnice měla nechat s objektivně prokázanou potravinovou alergií vyhladovět?

frndafrrr
31. říj 2015

@kejtyna zbloudím teda trochu mimo téma, ale myslím, že ani nevegetariánská strava v Kroměříží není zrovna řešená pro koj. matky, 5 hodin po porodu jsme dostala knedlo,vepřo, zelo...

michalelka
31. říj 2015

@karlajasmine po pravdě jsem si nečetla názory ostatních holek, ale tchýně je nutriční dietoložka, která sestavuje jídelníčky pro celou nemocnici a podle ní na vegetariánskou stravu máš nárok, stačí ji nahlásit dopředu.. pokud to nepochopí, tak se ozvat!!

qz
31. říj 2015

Jelikoz se stravuju protikvasinkove, tak max.zelenina, zitny chleb, mozna malicko masla, brambory, spenat a tak, to mi asi nedaji, budou do me cpat housky apod., takze si vezmu neco s sebou...

kejtyna
31. říj 2015

@frndafrrr ja byla sama na pokoji, takze nemam vubec srovnani 🙂 ale asi to vysvetluje mnohe.. 😀

chris_n
31. říj 2015

u nás byly jídla rozdelená na 3 skupiny "diet", možná kdyz rekneš při příjmu nebo předem, tak na to budou brát ohled

suzanna123
31. říj 2015
andy80
31. říj 2015

Asi jak kde, já koukala kam půjdu rodit a rozhoduji se mezi Táborem a Pískem. V Táboře je prý výběr z 5 jídel včetně jednoho vegetariánského 😉

sookie
31. říj 2015

rodila jsem v Motole, při příjmu jsem nahlásila vegetariánskou dietu a bez problému🙂 jako jídlo děsný, ale holky, co měly normální jídlo na tom byly ještě hůř a docela mi to moje záviděly a že si prý příště taky radši nahlásí bez masa 😀

Strana
z2