Vegetariánské jídlo v porodnici, máte zkušenost?
Ahoj,
Jsou tu nějaké vegetariánky? Nejsem sice úplně vegetariánka, ale maso jím max. jednou týdně, a co jsem tak slyšela, tak v porodnicích bývá maso téměř u každého jídla včetně snídaně (šunky, salámy..)... a upřímně z představy, že bych si dala na snídani housku se šunkou, se mi zvedá žaludek... tyhle "masa" nekupujeme nikdy a když už maso, tak jedině kvalitní bio maso... Tak se chci zeptat, jakou máte zkušenost s vegetariánskou stravou v porodnici? Zase aby to nebyly nudle s mákem, buchtičky s krémem apod.. 🙂
Díky!
ja (v Kromerizi) nahlasovala az druhy den po obede, protoze pri prijmu jsem na to nejak nemela myslenky a snidane byla vege pro vsechny a v pohode. od vecere bez problemu, jeste si volali sestre jestli jsem vegetarian nebo vegan.. jidlo bylo pestre a dobre, uz si nepamatuju co, ale bylo to ok. jedinej "problem", coz teda jako az takovy problem neberu, vzhledem k tomu, jak byli co se tyka stravy vstricni byl to, ze vege strava neni upravovana jako strava pro kojici matku, takze den po porodu byla cockova polevka 🙂)
@suzanna123 a kdyby byla třeba s rizikovým těhotenstvím hospitalizovaná delší dobu, tak by ji nemocnice měla nechat s objektivně prokázanou potravinovou alergií vyhladovět?
@karlajasmine po pravdě jsem si nečetla názory ostatních holek, ale tchýně je nutriční dietoložka, která sestavuje jídelníčky pro celou nemocnici a podle ní na vegetariánskou stravu máš nárok, stačí ji nahlásit dopředu.. pokud to nepochopí, tak se ozvat!!
Jelikoz se stravuju protikvasinkove, tak max.zelenina, zitny chleb, mozna malicko masla, brambory, spenat a tak, to mi asi nedaji, budou do me cpat housky apod., takze si vezmu neco s sebou...
u nás byly jídla rozdelená na 3 skupiny "diet", možná kdyz rekneš při příjmu nebo předem, tak na to budou brát ohled
Asi jak kde, já koukala kam půjdu rodit a rozhoduji se mezi Táborem a Pískem. V Táboře je prý výběr z 5 jídel včetně jednoho vegetariánského 😉
rodila jsem v Motole, při příjmu jsem nahlásila vegetariánskou dietu a bez problému🙂 jako jídlo děsný, ale holky, co měly normální jídlo na tom byly ještě hůř a docela mi to moje záviděly a že si prý příště taky radši nahlásí bez masa 😀

@suzanna123 jojo 😀