Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Mám dotaz.Perete nove koupene hnízdečka,mantinely a podobne veci do postylky nez to naaranzujete?
@petronelas Ano, do postýlky všechno peru.
@veraakubik 12.rij., ale jak rikam,nejak jsem v klidu...dnes se chystam teda prat bile vecicky...ale to bude zas na chvilu vystarano;)
Ty jo 5deticek🙂klobouk dolu,my cekame druhy a staci🙂 uz ted z toho mam trochu vitr jak to dame🙂
@petronelas mám to samé :D:D
@cleer00 co mas to same?
@pazdelu já se včera pustila alespoň do přebírání a sundavání cedulek.. Ale myslím,že zase na nějakej ten den mám splněno. 😉 Upřímně,vždycky jsem chtěla velkou rodinu,miluju děti,ale tohle 5té už plánované nebylo..Ani o něj nebylo pokoušelo,ale osud to chtěl jinak..A vzhledem k tomu,že jsem proti potratům tak jsme se rozhodli si ho nechat.Trochu se bojím až se narodí-manžel je přes týden pryč a jsme z vesnice,kluci do školy dojíždí ráno busem,občas je potřeba je vyzvednout po škole,protože není vhodný spoj,dcera chodí do školy jinam,takže tu musím vozit a vyzvedávat protože to se necháme vůbec a nejmenší jde do školky-tady u nás..A babička nefunguje a druhá bydlí daleko,takže tady z toho mam trochu vítr,jak to budeme stíhat,ale jinak já jsem zvyklá-navíc k nám chodí ještě děti (dvojčata 13let) od švagrový téměř každý den,takže mám natrénováno.. 😉
@veraakubik ano nove. Je trochu otrava sundavat/nandavat popruhy, ale jinak mi to neprislo nejak hrozny. Tak sice nove, ale buh vi, kde se to valelo no, kdo na to sahal.. Dite bylo v lete, takze ani moc oblecene nebylo.
@petronelas že když vidím spot na male lasky tak je mi do beču:D
Holky dneska mi bylo od detskeho lekqre me dcery receno,ze by mala bemela chodit do skolky alespon po dobu 6nedeli...kvuli male az se narodi aby nam domu nenosila bacily apod.Jak to mate vy??
@veraakubik jezis ta seda kombinezka s ouskama ❤️❤️❤️ bych urcite nedavala pryc a brala i na holku, doporucuju vinted.cz, tam prodavam vzdy ja
@natysnovec já bych to neřešila vůbec, jen ať si mimino tvoří imunitu. Malá mi bude chodit teda do školy , ale to je v podstatě to samé.
@natysnovec taky to nebudu řešit,neboť mám 3 školáky a nechat je 6 týdnů doma?! To si ve škole nemůžou dovolit..Nebudu to řešit a půjdou všichni..
@natysnovec Já mám syna ve školce a bude s námi nějaká čas doma, nevím jestli uplně celé 6tinedělí, ale nějaký čas ano. Aby si i on zvykl na miminko a tak ....
@natysnovec v září si školky pujde a doma si ji nechám týden maximálně dva pokud bude chtit, ale cele sestinedeli určitě ne, ted byla doma o prázdninách a uz ji to nebaví...
@darkwitch
@zabicka156
@veraakubik
@laja64 Nam doktorka rekla ue by to bylo prihodne..uz 2 tydny zapasime s kaslem a rymou. Nastoupi koncem Listopadu...
@veraakubik no ale stejne,to si neumim predstavit takovy srumec:( mas muj obdiv.. i kdyz jste tohodle mimiska uz neplanovali,asi proste za vami chtel,asi jste mu bez nej prisli neuplni,i kdyz je vas dost🙂ono se to podda -to si rikam snad denne🙂 my taky budeme snad za rok zpatky na vesnici,kde je nas celkem asi 55,takze nic extra,vsude se dojizdi...ale radsi tam,nez ve meste,uz tady trpim:(
S tema vecickama-pomalu,vsak casu dost🙂
@natysnovec tak to zas chapu 🙂
@laja64 no je tk vyreseny..Natalka zustava doma do konce listopadu...
@biciklissie kocko, ze mi sem prosim hodis odkaz na ta videa s PA, mesic do porodu, tak uz bych mela zacit aspon neco cist. Chtela jsem si vzit soukromou PA, ale nase porodnice nema smlouvu s zadnou a zbyle musi byt po ruce pacientkam jinde, tak mam smolika.
Holky jak se to s tim poporodnim pasem??Kde ho sehnat a jak je dobrej.
Zkusene rodicky, prosim o radu - nasla jsem docela sikovny clanek, jak sestavit porodni plan, ale uprimne jedu jen podle intuice, co by mi asi tak mohlo vyhovovat.
Činnost během 1. doby porodní
ráda byste chodila, měnila polohy, využívala sprchu, nebo vanu <- to vas jako nekde nuti lezet, kdyz chcete chodit nebo proc se musi resit i tohle?
Poloha při porodu – jakou byste chtěla zaujmout - tady vubec nevim
ležící polohu
polohu v polosedě
polohu na čtyřech
v sedě (na porodní stoličce)
v dřepu
střídání poloh, pokud si nenajdete tu, která vám bude nejvíce vyhovovat
Přestřihnutí pupeční šnůry - ? co je lepsi pro miminko?
přejete si, aby byla přestřihnuta hned po narození děťátka
nebo aby byla přestřihnuta, až když dopulsuje
Dekuji moc!
Tak my jsme dnes byli na prohlídce v porodnici, porodní asistentka vypadala mile a jak nám popisovala zdejší "zvyklosti", tak doufám, že to tak pak vypadá i v reálu, protože v podstatě popisovala to, co bych chtěla. Doufám teda, že fakultka nebude plná, až to na mě přijde 😆.
@regeditka O té pupeční šňůře taky dnes PA mluvila, prý ji odstřihnou až po dotepání, protože ještě v ní k miminku putuje krev a předchází se tak třeba anémii. Jinak podle toho, co říkala, aspoň u nás v první době porodní rozhodně ležet nemusíš, dokonce ani s monitory.
@regeditka myslím že porodní plán možná neupotrebis-jelikoz třeba do porodního plánu napíšeš,že by jsi chtěla zaujmout polohu v kleče a stane se, že budeš mít takové bolesti zad že si ani nesednes natož klekneš. Oni ti řeknou abys během první doby porodní chodila-plod totiž pro pohybu postupuje dolů do porodnich cest. Mi třeba bylo nejlépe na balonu, ale řekli at chodim-jelikoz plod bude postupovat do porodnich cest. Tak jsem chodila. Může se stát, že si porodní plán sepises a nevyuzijes z něho nic.
@knoflikarka treba se sejdem ve Fakultce👌🙂 A neboj, stop stav určo mít nebudou 👌
@laja64 Třeba jo 😊. No říkala, že za poslední půlrok stop stav neměli... Já mám pořád "před očima" to, jak kolegyně jela s rozjetým porodem sanitkou až do Olomouce, protože ve fakultce nebylo místo. Ale rodila hodně předčasně, už kolem 25. tt... Do Fifek by se mi moc nechtělo a o Vítkovicích žádné reference nemám, tak budu doufat, že se "nedomluví" moc miminek najednou. 😉
@knoflikarka Ty jo 25tt je brzy. .. Fakultka je nejlepší co se neonatologické péče týče a mám to 5 minut autem, taky doufám, že se moc mimin najednou nedomluví😂 Jinam bych fakt nechtěla 🤔
@knoflikarka ja taky jdu do fakultky😊
@regeditka Jj, máš pravdu, moc díky. Nevěděla jsem tedy výsledky krve a moči, ale myslím, že kdyby to bylo špatné, tak by snad volali a nečekali tři týdny do další poradny. Tak jsem klidnější, jen myslím na to, aby hezky rostla a já nerodila moc brzo, když každý den růstu bude třeba a to je vše. Tak fakt snad...