icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

biciklissie
29. srp 2018

@veraakubik Já taky nebudu prát autosedačku, mám novou. Přijde mi to, když je to nové, škoda to hned mordovat sundáváním a praním. A mimčo bude v autosedačce další vrstvy, takže s tím ani nepřijde do kontaktu s holou kůží. A když, tak to tak člověk nemůže brát, to by musel vyprat úplně všechno, co má, včetně pohovky, atd.

biciklissie
29. srp 2018

@petronelas Do postýlky taky všechno budu prát. Asi tedy budu prát všechno kromě autesedačky a kočárku.

biciklissie
29. srp 2018

@regeditka Tak co se týká porodního plánu, tak já zastávám názor, že raději ho mít a neupotřebit, než ho nemít a potřebovat. Prý se po něm (dokonce!) i někdy zeptají, tak v tom případě by mě mrzelo, že ho nemám. Tak jsem si sepsala něco podle netu a našich preferencí. Ty polohy jsem tam uvedla tak nějak všeobecně, že bych ráda dle toho, co mi bude zrovna vyhovovat, pokud to bude možné. Pokud si u něčeho nejsem jistá, nemám vyhraněný názor, tak jsem neuváděla vůbec (např. ta pupeční šňůra). Takových věcí bylo hodně, když to nějak nepreferuju, tak je s tím prostě vůbec neotravuju. Co si nepřeju, jsem tam uvedla výslovně a co fakt jako hodně, to jsem označila tučně.

ojo
29. srp 2018

@regeditka já jsem porodní plán nikdy nepsala, ani po dalších porodech, já jsem taková, že jsem věřila doktorům a čím méně jsem od porodu očekávala, tím lépe...info dopředu jsem si moc nezjišťovala 🙂 V naší porodce nechávají volnost, mohla jsem do vany, sprchy, na míč, ležet, sedět, chodit...vše dle libosti, teda spíše doporučovali stání nebo chození kvůli gravitaci. Rodit jsem vždy rodila na tom křesle, vyhovovali mě tam ty držící madla 😀 no a pupečení šňůru, stříhal vždy manžel no...

Dneska mě volal doktor, že moje červené krvinky jsou dost mizerné, takže musím dost navýšit železo, jinak poradna ok, mimčo má kolem 1,5kg a vše v pohodě. Dnes jsem začla 32tt (dle koníka) 🙂 o víkendu jedem ke Chrudimy na poslední svatbu tohoto roku, cesta cca 3h, tak už to dáme a pak už začnu pomalu třídit nějaký ty hadříky....

petronelas
29. srp 2018

Holky,nevim jestli se to tu uz nerozebiralo,ale budete mit vsichni monitor dechu? Nevim jestli to mam koupit nebo ne.S prvim jsem to nemela.

ojo
29. srp 2018

@petronelas já ne, neměla jsem na žádné dítko 🙂

laja64
29. srp 2018

@petronelas monitor kupuju. SIDS se objevuje i u donosenych děti.

ojo
29. srp 2018

@natysnovec tohle už neřeším, už mám taky 2 školáky, třeťák nastupuje v lednu do školky a budu pak jen s malou a miminem.

petronelas
29. srp 2018

@laja64 a jaky kupujes?

martina250703
29. srp 2018

@petronelas Já váhám.

knoflikarka
29. srp 2018

@petronelas Vzali jsme nakonec Babysense 7, asi hlavně proto, že to je nejnovější model a má v základu 2 podložky (a DVD s první pomocí pro miminka). Dost jsem hledala, v čem se Babysense a Nanny liší, někdo psal, že Nanny má víc falešných poplachů, někdo, že mu nevyhovoval zvuk Babysense 2 nebo LEDky u Babysense 5... Ale extra rozdíly asi nejsou. Pak jsem ještě uvažovala chvíli nad tím plenkovým monitorem Snuza, ale nakonec jsme vybrali takto.

laja64
29. srp 2018

@petronelas já kupuju Nanny , měla jsem i u dcery. Když se spustí alarm ale miminko normálně dýchá-nemusi to znamenat planý poplach ale to, že se miminko nadechlo méněkrát za minutu než by mělo. Kupuju Nanny proto, že jsem s nim byla spokojená i předtím.

dusovkam
30. srp 2018

@petronelas Nebudeme kupovat . U první jsem taky neměla a hlavně mě to v porodnici (vím že to tam musí být) hrozně rozčilovalo, když jsem v tom stresu zapomněla vypnout a řvalo to.

amenophus
30. srp 2018

@petronelas my asi půjdem do toho Jablotronu.

Chci se zeptat zkušenějších: kolik si do porodnice vzít vložek, plen, vložek do podprsenky apod.? Chápu že dost věcí je tam erární, ale minimálně u nás je to poskytováno dost symbolicky (jako že asi po 10 kusech) a netuším kolik toho s sebou sbalit. Tyhle věci zabírají děsnýho místa a nechci s sebou tahat kufr jako na třítýdenní dovolenou ale zase se nechci ocitnout v situaci že mi tyhle věci najednou dojdou...

zabicka156
30. srp 2018

@petronelas s prvnim jsem nemela, opet nekupujeme

laja64
30. srp 2018

@amenophus brala jsem dvoje vlozky -po 10ks,2ks kalhotek, jedny vlhcene ubrousky,male balení Pampersek. Když jsem něco pak potrebovala-chlap přinesl. Teď mám sbaleno tak samo.

ishumisz
autor
30. srp 2018

@petronelas nemela jsem u prvni, neplanuji u druheho. 🙂

petronelas
30. srp 2018

Holky je tu nekdo s tehu cukrovkou? Ja jsem dnes namerila vysoke hodnoty.Zitra jdu do dia poradny,tak snad nedostanu inzulin.Bojim se toho.Hlavne o maleho jestli je vse o.k.Uz blbnu z tech vsech dizkusi a asi mi zacina podzimni deprese.

timotek69
30. srp 2018

@petronelas mam klasicky diabetess 2.tyou co potrebujes vedet a jake jsi mela hodnoty?

petronelas
30. srp 2018

@timotek69 no po obede 10,5.Jinak na lacno do 6,6.Jeste nikdy jsem to tak vysoke nemela.Nejak se mi to zhorsuje.😒

timotek69
30. srp 2018

@petronelas ono se to s pribyvajicim stadiem tehu zhorsuje...co jsi mela na obed? A nebyl predtim nejaky stres treba?

ishumisz
autor
31. srp 2018

@petronelas kvuli jedne hodnote ne, muze se stat, ze by byl spatny den, spatny tlak, uplnek.. ja mela od zacatku tehotenstvi jen jedinkrat lacnou 6,1 a nemela sem vubec paru z ceho ( jako zadne spatne jidlo), ale necitila jsem se dva dny dobre, tak asi z toho.. klid, mer se i dnes a uvidis. ;)

petronelas
31. srp 2018

@timotek69 ja vubec nevim.Stres trochu byl to je fakt.

petronelas
31. srp 2018

@timotek69 jinak na obed brambory,pecenou krkovici a tatarku.

ishumisz
autor
31. srp 2018

@petronelas tatarka moc vhodna neni.. a co zelenina? Zadna... ?

timotek69
31. srp 2018

@petronelas taky zalezi kolik prilohy to jsou jen sacharidy, chybi zelenina;)

petronelas
31. srp 2018

@ishumisz zelenina zadna 😯

petronelas
31. srp 2018

@ishumisz prisla jsem od doktorky a rikala ze mam spatne jenom ty obedy.Jinak vsechno o.k a dlouhodoby cukr dnes rano 4,3.Takze docela dobry.No dulezite je,ze nemam inzulin😜

natysnovec
31. srp 2018

Holky uz mate povlecene postylky??😊😊

biciklissie
1. zář 2018

@natysnovec Tak já ji nemám ještě ani sestavenou a nic vypraného, takže ne🙂. Mám akorát většinu věcí nakoupenou a to je vše. Už z toho fakt mám obavy, ale tenhle víkend konečně se vším začneme.

Strana