icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

laja64
3. zář 2018

@natysnovec Kupuju kapsle Jar a leštidlo,sůl a vůni značky Somat. Každé dva měsíce myčku čistím čističem myček-taky značky Somat.👌

knoflikarka
3. zář 2018

@barunka229 Taky držím palce, aby to co nejrychleji ubíhalo 🍀

knoflikarka
3. zář 2018

@biciklissie Tak po dnešku už asi chápu, proč jsi nechtěla osobně na předporodní kurz 🙊. Byla jsem poprvé (v srpnu to nevyšlo nakonec)... Ale jo, něco nového jsem se dozvěděla a co nechci, to prostě filtruju 😁.

petronelas
3. zář 2018

@laja64 to ani nevim ze existuje test na preklamsii.Kdy se to dela?

laja64
3. zář 2018

@petronelas koukni tady. Priplaci se to malinko (300kč) v rámci screeningu . https://www.fno.cz/gynekologicko-porodnicka-kli...

knoflikarka
3. zář 2018

@laja64 Ne všude to ale nabízejí. Já jsem byla ve FNO bohužel až na druhém screeningu, poprvé jsem byla v Gynetu a tam to nedělají.

petronelas
3. zář 2018

Dnes jsem si pripravila na hromadku veci do porodnice.Zda se mi,ze toho je nejak hodne a to jeste nemam vsechno pripravene.Taky toho mate hodne? Kolik plen budete brat do porodnice? Myslim,ze cele baleni 88ks je moc.

ojo
3. zář 2018

@petronelas u nás pleny dávají a to jeden balík těch 24ks...ani jsem je nesdělala celé na ty 4dny. Jinak já jdu do porodky jen s malou taškou, moc krámů neberu 😀

knoflikarka
3. zář 2018

@petronelas Beru balení jedniček, ale máme Bambo Nature a tam jich je 28, další přiveze manžel. To samé s poporodními vložkami, popřípadě ručníky a nočními košilemi, protože právě se mi toho po kupě zdá strašně hodně a tahat ve třech taškách to asi nakonec nebudu.

ojo
3. zář 2018

Holky, prosím vás, kdo tady dával takové ty seznami psané na papíru na tu první výbavu, bylo to zvlášť hygiena, oblečení apod. bylo to vyfocené. Ráda bych si to dohledala nebo poprosila o znovu poslání do IP a vytiskla kamarádce, páč ty seznámky byli opravdu dobré 🙂

regeditka
3. zář 2018

@ojo poslu ti to 😉

ojo
3. zář 2018

@regeditka díky moc!!! 🙂

natysnovec
Autor odpověď smazal
amenophus
4. zář 2018

@biciklissie Já jen doufám že toho nemám moc málo :D (naštěstí to máme do porodky blízko, takže manželova "kurýrní služba" by měla fungovat)

@petronelas haha, zrovna jsme to před pár dny probíraly s biciklissie :D - tak já mám sbaleno 15 ks vložek (jedno a půl balení) a 18 ks plen (1 balení - reklamní vzorek) a doma připravený velký balení, aby to muž přivezl, kdyby byla krize. A uvidíme jestli nám vystačí (víc se mi prostě do kufříku nevešlo a nebudu jak blázen na 3 dny tahat velký zavazadlo, když je napřed stejně k dispozici erár).

biciklissie
4. zář 2018

@barunka229 Tak moc držím pěsti. Věřím se, to v nemocnici vleče, tak ať to ubíhá a s miminkem to pěkně doklepete.

biciklissie
4. zář 2018

@natysnovec Myčka je boží věc, nemůžu vynachválit. Kupuju leštidlo, sůl a tablety lídlovské a spokojenost. Nevím, jak jiné značky, ale poměr cena a výkon mi vyhovuje. Občas tedy dám tu tabletu na čištění od Somatu, jak si vzpomenu, tak jednou za uherák.

biciklissie
4. zář 2018

@knoflikarka 🙂🙂🙂 To je asi rozumné. Víš co, já ani nezačala koukat na ty Malé lásky na Nově. Je to tam vše hezky udělané, ale mě to prostě nervuje, ty věci kolem porodu, jak u toho člověk vypadá, jak se cítí a tak. Dát to musím, tak proč se dopředu stresovat🙂. Nějak věřím, že tělo bude vědět, co dělat a když ne, tak doktoři budou instruovat. Zajímavé, že v tom si věřím daleko víc, než pak v péči o dítě, to mám zase pocit, že nebudu vědět nic.

biciklissie
4. zář 2018

@petronelas Mě to taky nenabídli, asi fakt jak kde. Kdyby nabídli, šla bych, já jsem z těch opatrnějších.

biciklissie
4. zář 2018

@amenophus Já se budu cca řídit těmi Tvými počty a když mi zbyde místo, tak ještě přihodím pár kusů navíc. Stejně postě ty tašky budu mít tři (dvě malé cestovní, asi třetinová velikost než klasická cestovní a jednu látkovou), tak jsem zvědavá. Manžel mi řekl, že víc než jedu tašku mi do auta nenaloží, že mě zná🙂. Já všude jezdím nabalená jak na měsíc. Tak jsem argumentovala, že se to doporučuje mít zvlášť tašku na porodní oddělení a zvlášť na oddělení šestinedělí, tak to docela zabralo. Nad třetí taškou se snad nebude hádat, když už bude miminko přicházet na svět🙂. Jinak mu taky ukážu, co kde má vzít, pokud by mi tam něco došlo, ale nevím nevím, jestli se zorientuje, je hlava děravá. Jinak ještě jedeme na tři dny na dovču a pak už se sbalím finálně.

knoflikarka
4. zář 2018

@biciklissie Cítím to asi podobně. K porodu si věřím, ale mám pak spíš strach, abych malou dobře nosila a tak. To máme v poslední lekci kurzu, tak snad se jí dočkám, když je až v říjnu 😂. Ale koupila jsem si knihy Kiedroňové, tak se učím i z nich. Super knížka je za mě Hypnoporod, ne, že bych striktně chtěla u porodu dodržet její postupy, ale pomáhá s tou sebedůvěrou. A právě tam taky píšou - neposlouchat a nedívat se na hororové porody, akorát se člověk vynervuje.

darkwitch
4. zář 2018

@knoflikarka hypnoporod mám rozecteny jsem si říkala jak to budu provozovat a pokaždé když se snažím o pošle dýcháni tak se vynervuju ze nemuzu dýchat 😀 tak jsem na sebe u porodu zvědavá, ale zas jednou jsem to zvládla podruhé to půjde taky, jen bych chtela aby to pro muže byl taky pekny zážitek a ne noční můra 🙂

knoflikarka
4. zář 2018

@darkwitch Zrovna ta dýchání celkem provozují, že nenapočítám tolik jako v knize, mě s mými astmatickými plícemi netrápí, ale pokud to spojím i s některou tou relaxací, je to příjemné a fakt uvolňující, narozdíl od začátku, kdy jsem akorát počítala dýchání. Ale porodní dýchání zrovna praktikovat asi nehodlám, jako klobouk dolů všem, které umí miminko z dělohy "vydýchat", ale myslím, že budu ráda za tlačení 😅

darkwitch
4. zář 2018

@knoflikarka no já to trénuju taky, ale prostě mi to fakt nejde, jeste když jsem si dala k večeři chleba s medem tak jsem byla úplně v haji, asi se kamarád trefil do správného alergenu i kdyz jsem s medem nikdy problém neměla :D

regeditka
4. zář 2018

Tak i ja 37tt, holky YAL gel nebo klistyr? Dnes jsem chvilku cetla nejakou knizku k priprave k porodu a defacto hani vsechny lékařské postupy v ČR (US kniha) , tak jsem ji zase odlozila. Klistyr popisuje jako silne drazdivy, alergické reakce, infekce strev...

ojo
4. zář 2018

Třeba to dýchání neni úplně od věci něco o tom vědět...přála jsem si v prvním těhotentství Velkou knihu o matce a dítěti a čerpám z ní dodnes, sekce porod a doby porodní s ukázky dýchání a úlevové polohy mě vážně k něčemu byli, měla jsem ji i u prvního porodu 🙂 Jinak jsem nikdy nebyla na předporodním kurzu .

@regeditka s klystyrem mám jen jednu zkušenost, při třetím dítku. Nechala jsem si ho dát z důvodu, že bylo po vánocích, člověk stláskal co mohl a já věděla, že jsem nebyla na velké už několik dní. Říká se, že se po něm rozjede porod, což také nastalo 😀 při čtvrté už jsem ho zase neměla, myslím, že ho ani nenabídli a mě to tudíž ani nenapadlo...já to dopředu neřeším, rozhodnu se, až podle situace při porodu 🙂

laja64
4. zář 2018

@regeditka klistyr jsem měla, ulevil mi, je to jen teplá voda. Deset minut v sobě udrzet a pohoda 👌

rebe
4. zář 2018

@laja64 Vrtá mi hlavou, jak v sobě tu vodu během kontrakce udržet, když stolici neudržím ...

ojo
4. zář 2018

@rebe kolik udržíš, tolik udržíš 😉 já těch 10 fakt nevydržela...prostě dokut to šlo...

rebe
4. zář 2018

@ojo No, já ho spíš odmítnu. Porodila jsem bez něj dvakrát a nevyšel ze mě ani ťuk, jak jsem byla přirozeně pročištěná, asi ho do sebe potřetí cpát nenechám jen proto, že budu rodit v ČR. Jeho smysl mi uniká taky...

biciklissie
4. zář 2018

@knoflikarka Tak z nošení mám taky strach. Viděla jsem to jen z rychlíku a utkvělo mi z toho akorát to, že přesně tak, jak bych intuitivně dítě nosila, tak se nosit nemá. Tak nevím, jestli se na to zaměřit nebo to raději nechat být a nenervovat se. Já v životě žádné miminko v náručí neměla, jsem ostuda...

Strana