Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@jitiss Porod může být delší, protože mimiko se musí při dorotování více otočit. Ale s bolestivostí kontrakcí to nesouvisí. Hlavní je nerodit na zádech, v té poloze se miminku rotuje nejhůř a porod se protahuje. Vzpřímená poloha nebo poloha na všech čtyřech pomáhá jak pro dorotování miminka, tak při porodu v nestandardním otočení, tedy obličejem dopředu.
@jitiss Ahoj, ja tomu moc nerozumim, ale ja mam leve predni postaveni a bylo mi od dr receno, ze je to nejlepší poloha pro porod jak pro malou, tak pro me - nemuzu soudit, budu rodit poprve, ale dost info jsem vycetla z netu. Ber to kazdopadne tak, ze je vse jak ma byt a nestresuj se necim, co nemuzes ovlivnit a hlavne - nejdůležitější je, ze je v poradku a hlavickou dolu☺ 💜!
@jitiss já bych se nějakou polohou v bříšku vůbec nestresovala, mám za sebou 4 porody, každý jinak dlouhý, jinak kontrakce, jinak bolestivý, nikdy jsem dopředu nevěděla, jakou má mimčo polohu, protože to se může měnit každým dnem.
Z mé zkušenosti nejvíc porod ovliní vlastní psychické naladění 😉
@dusovkam moje kamarádka rodila po 1,5roce od císaře, porodila normálně a v pohodě 🙂
A já už teda taky začínám připravovat, včera jsem vytřídila nějaké oblečky a dneska už suším na sluníčku. Ještě teda připravit kočár, vaničku, kolíbku, postýlku...to zatím nemáme vyřešené, v postýlkach spí pořád starší sourozenci 😀 😀
@dusovkam já musím brát železo každý den min. 2x někdy si mám dát i 3x, hodnoty mám hodně špatný. Beru ten GlobiFer forte a zácpa mě kupodivu netrápí jako z dřívějších těhu u těch jiných preparátů, to byl děs a tenhle beru už od 13tt, kdy už jsem měla mizerné hodnoty, je sice dražší, ale snáším ho nejlíp 🙂
@ojo Tady jde jen o to aby v porodnici měli záznam že chci rodit normálně 🙂 Já ani nevím co mi to napsala 😁
@laja64 To už nemůžu teď 😂 Naštěstí jsme teď od tchýně přivezli dvě bedýnky jablek (ani za boha nevím co s tím) tak jsem si nasadila jablečnou kůru- až 3 jablka denně. 😂 Aneb ať žije vláknina 😂
Ahoj holky. Zdravím vás z MD. Ještě měl manžel se mnou dovolenou a pustili jsme se konečně do příprav. Pak jsme ještě byli na tři dny na dovči, což bylo super. A dnes jsem tedy poprvé sama doma a dochází mi, že je to asi reálné, že fakt už nemusím do práce a že se to s tím mateřstvím snad asi opravdu stane. Pomalu dál šontám nějaké ty přípravy a práce v domácnosti a doufám, že na to ještě budu mít hooodně času. Zatím nemám nachystáno skoro nic. Horší ale je, že na mě asi něco leze. Myslíte, že je to velký problém? Jsem teď v 35. tt. Nic moc velkého, zatím mě jen trochu bolí v krku a mám slabou rýmu. Tak piju celý den čaj a dala jsem si grep. Mám se tím nějak víc stresovat a něco extra s tím dělat?
@dusovkam Taky si dávám cca jedno jablko denně. Mám tak na to chuť, přitom obyčejně je moc nevyhledávám. Co takhle nasušit, jestli máš sušičku?
@biciklissie Sušičku nevedu a v troubě by se to nevyplatilo. Ale tchýně se mi podívá po těch sítích na sušení ovoce- aspoň budu mít křížaly na Vánoce 😁 Plus ještě budu dělat štrůdly a kompoty 😁 No ale stejně, je toho minimálně 10 kg 😂
@dusovkam nadělat přesnídávky 😃 já je teď aktuálně taky sdělávala, švestkovou, broskvovou, hruškouvou, jablkovou, banánovou...neni to nic složitého, oloupat a odjádřincovat jablka, nakrájet na kostky, k tomu přidat různé ovoce, trochu podlít a rozvařit (cca 5-10min vařím), rozmixuju ponorákem, nandám do skleniček a zavařím na 10min. 🙂 pro děcko se to pak bude hodit a máš jistotu, že je to fakt bio 😀
@dusovkam Aha, tak to jo. Křížaly jsou super.
@biciklissie Mňo právě.. Křížaly já ráda 😁 Ale najdu si ještě nějaký typy na zpracování jablek.. Teď jsem dovařila velký hrnec jablečnýho kompotu- taky mňamka a rychle zmizí. 😁
Děkuji holky ☺️ uvidíme jak to dopadne. Nějak to zvládneme. Jen je zajímavé, že málo kdo otomto ví.
Tak mam po dnesni kontrole.Mimco neni opet otocene,porad koncem panevnim.Zitra budu volat do nemocnice a budou me tam hlidat.Takze ja to mam asi jasne.Cukrovka a konec pánevní = cisar. Ani druhe dite neporodim normalne.A ja to chtela zkusit 😚 jsem zvedava v kolikatem tydnu mi budou delat toho cisare 🤔
@petronelas ja mam kontrolu zitra tak jsem taky zvedava jestli sme otoceny, ale podle pohybu pochybuju
@biciklissie Dokud nemáš teploty nad 38°, tak bych to zatím neřešila, dělej čaje s citrónem a medem, když tak do krku třeba Vincentkové pastilky, nebo pokud si dobře vzpomínám, ty pastilky Septilan se prý můžou v celém těhotenství.
@biciklissie taky jsem chytla rymicku... Tak doufám že se vyléčim dřív než budu rodit 🙂
@dusovkam no však ti to zavařené vydrží klidně rok a za půl roku už to bude docela aktuální pro mimino 😀 já bych to třeba zavařila i jen nakrájené na kostky nebo nastrouhané, pak to snadno použiješ do štrůdlu nebo různých buchet nebo i jen kompot, jen je s tím prostě trochu práce to oloupat a odjádřincovat...mě to třeba baví, letos toho bylo tolik, že jsem musela uvolnit další poličku v regálu na džemy, kompoty a jiné zavařeniny, my toho máme slušnou spotřebu 😀 😀
Kolik kilo vazi vase mimca v 37 tt?
@petronelas náš malý měl v 37tt 3.30kg
@darkwitch taky jsem nachlazena a ne a ne se toho zbavit
@jitiss Napravo horší než nalevo? 😨 Tak o tom jsem neslyšela, ale nelíbí se mi to. Já jen slyšela že nejlepší je když jsou záda jako že ven (ani nalevo, ani napravo a už vůbec ne vzadu - jako že čelem "dopředu"). Proč záleží na straně? Chápu proč obecně na straně je horší než rovně, ale jak to funguje že záleží jestli je to nalevo nebo napravo? 🙄 (moje je taky napravo...ale kdoví, poád tam rotuje, třeba se během porodu natočí nějak pohodlněji).
@dusovkam Jop, železo + zácpa je fakt lahůdková kombinace. Funguje mi celkem hromada vlákniny + probiotika (každý ráno přes noc namočený ovesný vločky se lněným semínkem a lžikou psyllia a k tomu spousta ovoce a kdybych neměla alergii na mlíko, cpala bych do toho litry jogurtu, takhle k tomu zobu probiotický pilulky). Železo dlabu večer. Dohromady by se to moc nemělo, protože by se ho pak vstřebalo míň.

@laja64 No bude to sranda, já už takhle bojuji se zácpou a ještě mi nasadí železo, fakt mňamka 😂 Upřímně jsem to čekala už dřív, ale krev se bere jen občas.
@jitiss Tak to slyším prvně, ohledně těch zad. Mě dneska dr. ukazovala jak je malej otočenej a dál to nějak neřešila... 🤔