icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

dusovkam
12. zář 2018

@laja64 No bude to sranda, já už takhle bojuji se zácpou a ještě mi nasadí železo, fakt mňamka 😂 Upřímně jsem to čekala už dřív, ale krev se bere jen občas.

@jitiss Tak to slyším prvně, ohledně těch zad. Mě dneska dr. ukazovala jak je malej otočenej a dál to nějak neřešila... 🤔

laja64
12. zář 2018

@jitiss taky mám záda na pravé straně, ale nikdy jsem neslyšela že by to nějak při rotaci atd dělalo neplechu. Kontrakce jsou bolestivé tak jako tak, to prezijem 👌

laja64
12. zář 2018

@dusovkam já to zelezo-kdyz jsem chtěla jít normálně na zachod- třeba jeden nebo dva dny nevzala a bylo👌

timotek69
12. zář 2018

@jitiss znama to ted tak mela a opravdu to tak pry je pokud je napravo, pry 80%deti ma zadicka nalevo a je to lepsi pro rotaci.

ishumisz
autor
12. zář 2018

@jitiss to je nejaka hloupost ne 😀 Mela jsem u prvniho a porod byl v poho.. ted mam znovu zada na prave strane..

rebe
12. zář 2018

@jitiss Porod může být delší, protože mimiko se musí při dorotování více otočit. Ale s bolestivostí kontrakcí to nesouvisí. Hlavní je nerodit na zádech, v té poloze se miminku rotuje nejhůř a porod se protahuje. Vzpřímená poloha nebo poloha na všech čtyřech pomáhá jak pro dorotování miminka, tak při porodu v nestandardním otočení, tedy obličejem dopředu.

niki1107
12. zář 2018

@jitiss Ahoj, ja tomu moc nerozumim, ale ja mam leve predni postaveni a bylo mi od dr receno, ze je to nejlepší poloha pro porod jak pro malou, tak pro me - nemuzu soudit, budu rodit poprve, ale dost info jsem vycetla z netu. Ber to kazdopadne tak, ze je vse jak ma byt a nestresuj se necim, co nemuzes ovlivnit a hlavne - nejdůležitější je, ze je v poradku a hlavickou dolu☺ 💜!

dusovkam
12. zář 2018

@laja64 já si to musím brát každý den, mám hodně nízký hodnoty 😐

ojo
12. zář 2018

@jitiss já bych se nějakou polohou v bříšku vůbec nestresovala, mám za sebou 4 porody, každý jinak dlouhý, jinak kontrakce, jinak bolestivý, nikdy jsem dopředu nevěděla, jakou má mimčo polohu, protože to se může měnit každým dnem.
Z mé zkušenosti nejvíc porod ovliní vlastní psychické naladění 😉

@dusovkam moje kamarádka rodila po 1,5roce od císaře, porodila normálně a v pohodě 🙂

A já už teda taky začínám připravovat, včera jsem vytřídila nějaké oblečky a dneska už suším na sluníčku. Ještě teda připravit kočár, vaničku, kolíbku, postýlku...to zatím nemáme vyřešené, v postýlkach spí pořád starší sourozenci 😀 😀

ojo
12. zář 2018

@dusovkam já musím brát železo každý den min. 2x někdy si mám dát i 3x, hodnoty mám hodně špatný. Beru ten GlobiFer forte a zácpa mě kupodivu netrápí jako z dřívějších těhu u těch jiných preparátů, to byl děs a tenhle beru už od 13tt, kdy už jsem měla mizerné hodnoty, je sice dražší, ale snáším ho nejlíp 🙂

laja64
12. zář 2018

@dusovkam já měla ze začátku taky úplně podlimitní, ale když nemůžeš na zachod tak co už. Teď hodnoty byly lepší tak to beru tak cca obden. No a u male jsem to brala jeste mesic po porodu😂😐 Co nadělame🤔🙂

dusovkam
12. zář 2018

@ojo Tady jde jen o to aby v porodnici měli záznam že chci rodit normálně 🙂 Já ani nevím co mi to napsala 😁

@laja64 To už nemůžu teď 😂 Naštěstí jsme teď od tchýně přivezli dvě bedýnky jablek (ani za boha nevím co s tím) tak jsem si nasadila jablečnou kůru- až 3 jablka denně. 😂 Aneb ať žije vláknina 😂

biciklissie
12. zář 2018

Ahoj holky. Zdravím vás z MD. Ještě měl manžel se mnou dovolenou a pustili jsme se konečně do příprav. Pak jsme ještě byli na tři dny na dovči, což bylo super. A dnes jsem tedy poprvé sama doma a dochází mi, že je to asi reálné, že fakt už nemusím do práce a že se to s tím mateřstvím snad asi opravdu stane. Pomalu dál šontám nějaké ty přípravy a práce v domácnosti a doufám, že na to ještě budu mít hooodně času. Zatím nemám nachystáno skoro nic. Horší ale je, že na mě asi něco leze. Myslíte, že je to velký problém? Jsem teď v 35. tt. Nic moc velkého, zatím mě jen trochu bolí v krku a mám slabou rýmu. Tak piju celý den čaj a dala jsem si grep. Mám se tím nějak víc stresovat a něco extra s tím dělat?

biciklissie
12. zář 2018

@dusovkam Taky si dávám cca jedno jablko denně. Mám tak na to chuť, přitom obyčejně je moc nevyhledávám. Co takhle nasušit, jestli máš sušičku?

dusovkam
12. zář 2018

@biciklissie Sušičku nevedu a v troubě by se to nevyplatilo. Ale tchýně se mi podívá po těch sítích na sušení ovoce- aspoň budu mít křížaly na Vánoce 😁 Plus ještě budu dělat štrůdly a kompoty 😁 No ale stejně, je toho minimálně 10 kg 😂

ojo
12. zář 2018

@dusovkam nadělat přesnídávky 😃 já je teď aktuálně taky sdělávala, švestkovou, broskvovou, hruškouvou, jablkovou, banánovou...neni to nic složitého, oloupat a odjádřincovat jablka, nakrájet na kostky, k tomu přidat různé ovoce, trochu podlít a rozvařit (cca 5-10min vařím), rozmixuju ponorákem, nandám do skleniček a zavařím na 10min. 🙂 pro děcko se to pak bude hodit a máš jistotu, že je to fakt bio 😀

dusovkam
12. zář 2018

@ojo a kdo to bude jíst? 😂 Dcera už asi ne, a prcek se narodí až za dlouho a nemám to kde skladovat...

biciklissie
12. zář 2018

@dusovkam Aha, tak to jo. Křížaly jsou super.

dusovkam
12. zář 2018

@biciklissie Mňo právě.. Křížaly já ráda 😁 Ale najdu si ještě nějaký typy na zpracování jablek.. Teď jsem dovařila velký hrnec jablečnýho kompotu- taky mňamka a rychle zmizí. 😁

codal
12. zář 2018

@dusovkam u nás milujeme jablečný tvarohový knedlíky🙂..

jitiss
12. zář 2018

Děkuji holky ☺️ uvidíme jak to dopadne. Nějak to zvládneme. Jen je zajímavé, že málo kdo otomto ví.

petronelas
12. zář 2018

Tak mam po dnesni kontrole.Mimco neni opet otocene,porad koncem panevnim.Zitra budu volat do nemocnice a budou me tam hlidat.Takze ja to mam asi jasne.Cukrovka a konec pánevní = cisar. Ani druhe dite neporodim normalne.A ja to chtela zkusit 😚 jsem zvedava v kolikatem tydnu mi budou delat toho cisare 🤔

zabicka156
12. zář 2018

@petronelas ja mam kontrolu zitra tak jsem taky zvedava jestli sme otoceny, ale podle pohybu pochybuju

knoflikarka
12. zář 2018

@biciklissie Dokud nemáš teploty nad 38°, tak bych to zatím neřešila, dělej čaje s citrónem a medem, když tak do krku třeba Vincentkové pastilky, nebo pokud si dobře vzpomínám, ty pastilky Septilan se prý můžou v celém těhotenství.

darkwitch
12. zář 2018

@biciklissie taky jsem chytla rymicku... Tak doufám že se vyléčim dřív než budu rodit 🙂

ojo
12. zář 2018

@dusovkam no však ti to zavařené vydrží klidně rok a za půl roku už to bude docela aktuální pro mimino 😀 já bych to třeba zavařila i jen nakrájené na kostky nebo nastrouhané, pak to snadno použiješ do štrůdlu nebo různých buchet nebo i jen kompot, jen je s tím prostě trochu práce to oloupat a odjádřincovat...mě to třeba baví, letos toho bylo tolik, že jsem musela uvolnit další poličku v regálu na džemy, kompoty a jiné zavařeniny, my toho máme slušnou spotřebu 😀 😀

petronelas
12. zář 2018

Kolik kilo vazi vase mimca v 37 tt?

tasmyska
12. zář 2018

@petronelas náš malý měl v 37tt 3.30kg

zabicka156
13. zář 2018

@darkwitch taky jsem nachlazena a ne a ne se toho zbavit

amenophus
13. zář 2018

@jitiss Napravo horší než nalevo? 😨 Tak o tom jsem neslyšela, ale nelíbí se mi to. Já jen slyšela že nejlepší je když jsou záda jako že ven (ani nalevo, ani napravo a už vůbec ne vzadu - jako že čelem "dopředu"). Proč záleží na straně? Chápu proč obecně na straně je horší než rovně, ale jak to funguje že záleží jestli je to nalevo nebo napravo? 🙄 (moje je taky napravo...ale kdoví, poád tam rotuje, třeba se během porodu natočí nějak pohodlněji).

@dusovkam Jop, železo + zácpa je fakt lahůdková kombinace. Funguje mi celkem hromada vlákniny + probiotika (každý ráno přes noc namočený ovesný vločky se lněným semínkem a lžikou psyllia a k tomu spousta ovoce a kdybych neměla alergii na mlíko, cpala bych do toho litry jogurtu, takhle k tomu zobu probiotický pilulky). Železo dlabu večer. Dohromady by se to moc nemělo, protože by se ho pak vstřebalo míň.

Strana