Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky, já si od začátku září pochutnávám na burčáku, ten fakt miluju 😀 🍹! Co se týče toho červenýho vína, máte to některá ozkoušený? 😀
@natysnovec no nějaké nové myslím, kup dobrou lahvinku a dej si do nosu💕😁
@laja64 kde jsi kupovala kozisek a koluk stal? To nejde ale na kazdy fusak,ze ne ?
@petronelas kožíšek zvlášť,pasuje na každý kocarek-maximalne to více utahnes(-2x obtocis z jedné strany) . Fusak jsem kupovala zvlášť-ten už s kožíškem byl.
@biciklissie se budu držet zpatky leda s korenim a nadymavyma vecma, uvidim teda, jak mala bude travit atp. Ale nebude to tak hrozný si myslim 😉
@regeditka já si dopravam taky. Po 20tt jsem si dala sklenku vina(vždy s vodou) , a burcaku taky tak. Jen bez vody. Ono to v malém množství neuškodí. Když jsme byli letos na plese-to jsem netusila že můžu být těhotná, vypila jsem asi 10 stamprli Jägermaistera a nic se nestalo. Samozřejmě jsem pak měla výčitky, ale nenapadlo mě že otehotnim hned 2.měsíc po 5ti letech braní antikoncepce 🤔 🍀 No krom fusaku nic extra růžového nemám ale ten tvůj je topka💕😍
@regeditka Udava se neco mezi 1-7% alkoholu,ale ja fakt miluju ten sladkej, coz bych rekla, ze je spis most. Dam si tak sklenku 1-2 tydne ☺. Jak pise @laja64, v malem mnozstvi to nemuze uskodit a hlavne je potreba ke vsemu pristupovat selským rozumem ☺. Clovek uz je i tak zblblej z ruznych dezinformaci, ze se vlastne ztraci v tom, co muze a co ne.
Tim se dostavam i k te strave pri kojeni a jak mi rekl muj dr, ke vsemu mam pristupovat dle svych pocitu a intuice, jist vse jako driv a pokud se neco male nebude libit, tak budu hned vedet, na co si dat pozor, co nejist atd. Uvidime, jaka bude realita ☺.
@niki1107 presne, selský rozum 😊 Moje švagrová miluje hermelin. A celé těhotenství si ho odpirala, protože na netu cetla-ze by se neměl. Jak mě viděla ho jíst, spadla ji brada a říkala, že jestli vím, že by se neměl. Ano neměla by se ani niva a zrajici sýry, ale jednou za tyden pár plátků hermelinu nebo lžíce nivy fakt nic neudělá. No chudák byla z toho hotová, že si to tak odpirala 😁 A i u kojení jsem si dala vínko. Prostě jsem nakojila, dala si 2 deci vína sklenici vody a bylo👌
Tak sem si dala miato vany sprchu(horkou)a neverim ze se neco bude dit...
@laja64
@biciklissie to bych spíš řekla tím gelem než vanou...vana čisté vody si myslím, že nemůže tohle způsobit 🙂 já se v kojení teda hlídala, nestálo mě za to mít uřvaný děti s bolavým bříškem, to jsem fakt nesměla čerstvé pečivo, čerstvou zeleninu apod....takže teď si to ještě pořádně užívám 😀
@regeditka i já si dopřeju jednu/dvě sklenky vína nebo teď aktuálně aroniový likér, co jsem dělala z rumu...mňam 😀 hermelín miluju, takže když se někde rozkrájí, tak si ho dám, denně ho samozřejmě nejím, když mě bolí v krku, tak kloktám šalvějový odvar, prostě fakt ten selský rozum. Ten internet s milion informacema je někdy naškodu 😀
@natysnovec držím palce aby se dělo 🍀
@laja64 nebude😭
@natysnovec vydrzzz a zítra kup ještě vínko a pak si dejte sex🍀
@laja64
Nevim😀😀😀😀
@laja64 a.muzu to michat treba s kolou?
@laja64 kapka krve svetle...co by to mohlo byt???
@laja64 No ono s tim hermelínem je to trochu něco jiného než s alkoholem a bylinkama. U bylinek, alkoholu apod. (prostě věcí který se "nesmí" kvůli svým účinkům) se určitě musí postupovat selským ozumem a občas v malém množství neuškodí. Ten hermelín, zrající sýry, majonéza, tatarák, sushi - to je úplně jiná kapitola, to se nesmí kvůli infekci. Můžeš mít kliku, mít to vždy čerstvé a z bezpečného zdroje, cpát se tím každej den a nic ti nebude a miminku to nemá jak ublížit. A pak můžeš mít smůlu, odpírat si to, a dát si "jednou" protože přece jednou za čas to neuškodí, ale zrovna to bude kontaminované a rázem dostaneš listeriózu nebo salmonelu a máš problém ty i mimi 🙄🤒. Pokud je z pasterizovaného mléka a úplně čerstvě vybalený z původního obalu, není problém jíst ho pořád. Pokud leží už několik hodin nakrájený na stole (třeba na rautu) nebo už je pár dní načatý v lednice (nebo dokonce mimo ledničku), vyhnout se mu - ne že "jeden malej kousek mi nemůže nic udělat". Něco mezi? Co to hodit na gril? (Když se to zahřeje nad 75°C, bakterie se zabijou a je to zase bezpečný).
@natysnovec Osobní zkušenost zatim nemam, ale řekla bych dej si cokoliv co ti bude chutnat a navodí romantickou náladu - pokud ti i známka punku jako víno s colou nebo vodka z džusem zvednou oxytocin tak jdi do toho! 😎
@amenophus to je nejakej ten hormon😉😉ne😀😀To teda nevim zda mi to ma navodit prave vino😀😀😀
@laja64 Nemajj se jist verze z nepasterizovaneho mleka 🙂 Tedy treba nejaky typicky francouzsky. Ale cesky pasterizovany hermos by mel byt ok. Ja uz to u druheho take tak neresim a dam si 🙂
@natysnovec Chystají se ti porodní cesty. 🙂 Pokud ale to bude víc, tak šup k dr. nebo nemocnice.🙂
@amenophus
@laja64
@ojo teda ja jsem, co se alkoholu tyka uplne paranoidni, v hlave zafixovano s vykricnikem, ze v tehu proste ne, tak ne 😀 a to mam takovou chut na pivo!
Tak za hodinu vyrazime smer porodnice vstric verdiktu. Manzel chudak z nervu nespal. Ja se zatim drzim, padne to na me asi az na miste. Ozvu se, jak jsme dopadli 👍😶
@dusovkam myslis???😲To asi ne ne
@regeditka Držím pěsti.😉
@natysnovec Aby ses nedivila, u první jsem tehdá taky lehce zašpinila, cca týden před porodem, celá vyplašená jsem letěla na gyndu a doktor mi řekl že i takhle se pomalu chystají porodní cesty, ale pokud by se to zhoršilo, tak vložku a hned do porodnice.. A rodila jsem den před TP 😁
@knoflikarka To je fakt, proč riskovat. Vynechám tu vanu i sprcháč...

@laja64 muzu to namichat s kolou???Ja samotne nepiji...bych zvracela.