Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@kusanagi87 přeji ti ať tě moc dlouho netrápí 😔.
@laja64 nooo, to máš pravdu 😢 je to docela masakr. Jsem zvědavá jak to dopadne u nás.
Fem9bion 2 ma nekdo zajem?
@timotek69 Gratuluji ke krásnému kloučkovi a přeji hodně zdraví...
Ahoj holky, jsem taky rijnovka. Prvni termin jsem mela vcera a dalsi mam 19.10. Nic se ale zatim nedeje. V noci me bolelo v podbrisku ale ja ani nevim zda to byli ti poslicci. Ale asi dva mesice me boli pod pravou lopatkou a vystreluje mi to az pod prso. Vetsinou kdyz dlouho sedim. Ja to prisuzuji tehotenstvi a kilam na vic. Vecer jsem si sla lehnout ze uz jsem nemohla vydrzet sedet bolesti u tv. A v noci se vzbudila jak me hrozne boli prave zapesti. Nemuzu vubec pohnout zapestim jak me boli. Je to vsechno na prave strane. Ted porodit nezvednu ani maleho. A je mi dnes i zle od zaludku. Moje mamka je plasan hrozne se boji. Furt ze pojedem nekam k lekari. Me se teda moc nechce. Muj gynekolog je nic moc a na bolest mi rekl co se divim v tehotenstvi. Muze to souviset s tehotenstvim i kdyz je to bolest pod lopatkou a ne v krizi? Jely byste k lekari? A kam? Vzdyt ted mi stejne nikdo rentgen ani zadne prasky neda. Dekuji za radu jestli teda vubec nejaka je.
Ahoj holky, tak ja dnes po další kontrole - z pondelni spicky prstu dnes otevrena na volny prst, na monitoru uz zaznamenana dost aktivni predporodni delozni cinnost, takze mi dr rekl, ze evidentne uz zacina deloha pracovat - huraaa (jsem 39+6). Odhad 3 200g, coz je pry ideální vaha. Jo a po mem souhlasu se dr pokusil o Hamiltonuv hmat (ne uplne na 100%, nechtěl ho provadet na silu), ale evidentne mi to dole podrazdil - trosku spinim a boli me bricho. Jinak mame vesele pokračovat v sexu (takze nez pujde dnes muj do prace, tak ho to nemine 😀) a v pondeli zas na kontrolu. Jinak jsem se ptala, jak se postupuje, kdyby se - nedej boze - nic nedelo do konce pristiho tydne, tak mi rekl, ze bych sla na vyvolani v po 22.10., tak je na jednu stranu fajn vedet, kdy pripadne skonci tady to cekani, ale ja verim, ze to bude driv ✊✊✊☺.
@niki1107 Tak to doufám, že do toho 22.10.porodíš. U nás ve Fakultce prý nechávají přenášet max 10 dní po TP. To by v mem případě bylo 28.10.😑 Tak doufám, že se ta malá uraci vylézt ven dříve. Kontrolu v porodnici mám taky v pondeli, to budu 39+4. Byla bych vděčná, kdyby se to rozjelo o víkendu 😁 Ja myslela, ze Hamilton se dela, jen kdyz je miminko KP🤔 Ze jinak nema ,,vyznam" 🤔
@laja64 U nas prave zhruba taky. A hlavne se ma mala u me evidentne dobre, vahu ma taky dobrou, tak nechtějí vyvolavat driv, coz jsem rada, i kdyz je to na palici 😐. Ale jak rikam, vzhledem k tomu, jak se citim, verim, ze vyvolavani nebude potreba.
Co jsem ale chtěla jeste rict je, ze se u nas v porodnici citim hrozne dobre, vsechny sestricky a doktori jsou uplne skveli. Dnes byl na utz i muj a dr (ve veku mojeho cca 34 let, sympatak a hlavne dvojnik Roberta Pattinsona ze Stmivani 😂😂) nam vsechno krasne vysvetloval - co všechno muzeme videt, jak co pracuje a proc to tak je, sem tam do toho hodil vtípek, no clovek se citi moc příjemne. Pro me jsou tyhle pocity hrozne důležitý a doufám, ze i na vas jsou v porodnici hodni, protoze co si budeme vykladat, přístup personálu je neskutecne podstatnej a tvori velkou cast celkoveho zazitku ☺.
@kusanagi87 co si říct o píchnutí plodovky? moje kámoška šla také na vyvolání, máme stejného gyndaře, tak tam šla, když sloužil a zavedli tabletu a když byla otevřená na 2 prsty, tak jí píchnul plodovku, v tu ránu se otevřela na 8 a už to vzalo rychlejší spád. Říkala, že kdyby tam neměla toho našeho doktora, tak přesně by takhle vyčkávali a nechali ji trpět :-/
přeji hodně sil a fakt se na to zeptej, že by ti ji mohli píchnout...
jo s tím přístupem personálu souhlasím, ovšem je to oboustanné, záleží i jak se cítí rodička, protože pokud půjdete k porodu nervozní a protivné a "zablokované", tak i kdyby byl personál vysvědcenej, tak vaše pocity těžko pozmění, důležité je pracovat i se sebou 🙂
@ojo já jsem taky hlásila začátek listopadu (jestli budu přenášet, tak to tak i bude) a stejně už se všichni ptají 😂
@knoflikarka 😂😂😂 tak u toho prvního to každý hrotí za tebe 😂😂😂 naše páté už nikoho moc nezajímá 😀
@laja64 Ale teď mi došlo, že my se možná sejdem v porodnici 😁.
@knoflikarka No možná jo Ty jo 👌😊
@dusovkam Ja mam od zacatku tehu pouze jeden termin (tzn zitra, shoduje se mi termin dle utz i ms), takze ja tohle neresim. Jinak ja ve stredu umyla vsechny okna, včera udelala generální úklid (a to jsem mela večer poslicky jak prase + neskutecny pichani na cipku) a ted vymyslim, co budu delat dnes - i kdyz me teda dost boli a tvrdne bricho. Muj mi uz nadava, at odpocivam, ale proste neee 😀.
@jitiss já musím procházku potvrdit (i když, kolikrát jsem byla na procházce a nic, ale pak jedna větší...) - v úterý jsem byla na UTZ, tam to vypadalo že se ještě nic nechystá a to už jsem 3. den přenášela, takže odpo vyrazila na pořádnou procházku (nepočítala jsem to, ale cca 6 km, včetně výšlapu na menší kopec), dala si ten den už třetí hrnek maliníku (do té doby jsem pila jen dva) a ve středu v 6 ráno mě vzbudily pravidelné kontrakce. To že malá se vyklubala na svět až 24 hodin poté už je jiná kapitola, ale věřim že procházka pomohla to minimálně rozjet.
Ale koukám je tady více se stejným termínem? 🙂 Naše malá se narodila 4.10. v 6 ráno (českého času by to bylo 3.10. v 7 večer)
@jitiss Cvicila jsem naposledy ve stredu (31,5 cm a musim rict, ze bez vetsiho problemu - asi se to uvnitr uz uvolnuje samo) a dnes to prave v planu taky mam - a jestli by mi to mohlo pomoct k porodu, tak na 100% cvicit budu 😀.
@dusovkam A tatka ma narozky kdy? 😀😊Ja stejne neverim v nahody, ty deticky vi, kdy maji vylezt ☝☺.

@kusanagi87 Ty jo, tak to držím pěsti ať to máš co nejdřív za sebou.. 🍀