Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@ojo Právě, mě ten dudlík taky sedne, že se nějak netrápí. A na jídlo si řekne, vždycky ho dramaticky vyplivne🙂. Aha, tak já to zkusím. Je fakt, že jsem na ni rychlá, že to mohlo být i z toho. S tím buzením nevím, no. Kouknu na hodiny a když je čas, tak ji pohladím a tak, dám na pult, zkontroluju a přebalím, když je třeba. Pak ji nakrmím, ale u toho fakt usíná a na nic moc nereaguje. Tu bradičku znám, u kojení to docela fungovalo, teď se mi zdá, že moc ne, ale budu to ještě zkoušet víc. Jinak moc nevím, jak ji ještě budit...
@aronek Koupila jsem dnes ten Espumisan, ale je tam psáno, že dávat v kuse maximálně 14 dnů nebo tak. Tak ho nechám jen, když by fakt byla krize. Nevím tedy, jak často mají taková malá miminka kakat, třeba včera to bylo víckrát, ale dnes myslím jen dvakrát... Ale čůrá fest. A většinou víc kaká odpoledne a v noci, tak čekám...
@biciklissie u nás nejvíc pomohlo, odkrýt, případně rozbalit a studenou více vlhkou žíňkou otírat obličej. Mě totiž nastrašila tenkrát kamarádka, která se na buzení vyprdla, nechala ho spát i 5 hodin a malej jí tak zežloutnul, že měl špatné jaterní testy a museli je hospitalizovat. Takže raději jsem budila, teda jen přes den, v noci ne 🙂 Nejstarší byl fakt a vlastně pořád je (9let) velkej spáč 🙂)) jojo, když se plive dudl, tak už jde o hlad, to je jasný signál 😃
a ohledně espumizanu, já bych nic preventivně nedávala. Já třeba odsuzuju kojící čaje, páč mě přijde, že paradoxně ty prdy můžou způsobovat a já osobně jsem se hodně omezila v jídle a dala jsem si bezezbytkovou dietu na ty cca 2-3měsíce s postupným přidáváním. Žádné dítko mě na prdíky netrpělo a pro jistotu jsem mazala bříško fenyklovým olejem 🙂
@ojo, @laja64 Sprchu už si asi nedám, vanu nemáme a chlap šel teď pro auto.😁 Ale PA po telefonu milá a říkala ať se ještě hodinu měřím a když to bude stejný tak mám přijet a oni se na mě podívají .. Teď jsem měla i kontrakci přes dvě minuty... fuj, to už mi i vytryskly slzy a chlapovi jsem drtila ruku...
@biciklissie kojena mininka můžou kakat od nekolikrat za den po jednou za týden
@ojo Tak to mě zatím nenapadlo, je fakt, že odkrytá docela chytá amok. Tak zkusím kdyžtak tu žínku. Je fakt, že po dvou hodinách ji zbudím vždycky, jen třeba brzo vytuhne u jídla. Tak snad to s tou žloutenkou nebude tak strašný. Achjo no, pořád něco. Taky nebudu dávat nic preventivně, malá to docela dává. Krmíme UM, takže dieta by nepomohla, ale určitě je lepší se hlídat, než hned něco ordinovat. Kouknu na ten fenyklový olej.
@darkwitch Malá je ale právě na UM. Teď mě docela překvapilo, že začala mít malé tuhé bobíky, tak nevím, jestli je to správně. Pak asi jeden či dva tlačí celý den, chudinka...
@biciklissie dávala jsem ho, když se malý kroutil nepomohlo cvičení nožiček, masáž bříška a teplé na bříško. Prostě poslední možnost 🙂
@dusovkam drž se, je fajn, že to jde samo 🙂
@biciklissie tak když se ti po dvou hodinách vzbudí, tak to nebude tak horký s tou žloutenkou...mě všechny děti po příchodu zežloutli jak citron, i bělmo měli žluté, to věřím tomu, že by nás ani nepustili domů z porodky 😃 a krásně jsme to vždy zvládli doma, jen jsem kojila a když svítilo sluníčko, tak dávala na sluníčko 🙂 nic extra...jo a s UM, tak to třeba poradím, že sypat UM do vody a míchat vidličkou, nikdy netřepat, pak se totiž tvoří bubliny, které mimču vadí 😉 espumizan můžeš pak při nejhorším kápnout do mlíka, ale to bych fakt dávala, až kdyby to byli nějaké ječáky 🙂
Tak se mi právě rozpadl další zub ☹ To už fakt asi nedám. Zítra monitor a poradna, v pátek předoperační a v pondělí nástup ☹ Mně picne ☹
Holky, nevíte co @knoflikarka? Také na ní myslím, jestli už to má za sebou?😊
Holky, děkuju všem, které na nás myslely - dnes po půlnoci se nám narodila naše Elenka s 51 cm a 3430 g a všichni máme obrovskou radost! Nakonec musela ven císařem (ve spinálce), už odešla voda a spustily se kontrakce po vyvolání, ale nelíbily se jim ozvy. Musím teda pochválit všechny z FNO, opravdu skvělý přístup sestřiček i doktorů.

@laja64 Díky moc, určitě toho využiju.